Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hairy_Ass
    "Nudné námořní bitvy z Shoguna 2 jsou pryč a vrací se ty v duchu Empire."

- Tak já jsem si v Shogunovi 2 postavil loďstvo z nanbanských obchodních lodí a hrál jsem v duchu Empire (ke smůle samurajských kocábek) - stal jsem se absolutním pánem na mořích. *15*
    • A co teprve Evropské galeony *1*
      • Hairy_Ass
        Vždyť to v podstatě evropské lodě byly (jediná lepší loď ve hře byla ta Černá loď, ale ta byla jenom jedna). *4*
        • Jo sorry... Já jsem nějak nečetl to obchodní. Já myslel že mluvíš o těch krabičkách s děli na moři *1*
          • PreidaQ
            "Nanban trade ship" právě nebyly vůbec obchodní lodě, ale byly to prostě evropské lodě s 12 děly na palubě a 300 muži posádky. A i když ten duch Empireu navozovali, tak ale byly hrozně overpowered. *7*
            • Hairy_Ass
              No, já do křesťanství rovnou plánovaně šel, takže jsem byl připraven na menší problémy. *3*
            • PreidaQ
              Já je používal také. Akorát jsem později příšerně litoval toho, že jsem stavěl ten evropský přístav, protože se mi začalo kvůli tomu bouřit asi 5 provincií a armády nebylo nazbyt *3*.
            • Hairy_Ass
              No a? Proto je taky používám. *3*
  • Do tohodle jdu, i core 7 2600k se mi tu vali na stole a ceka na poradnej vykonnostni test(krome teda zakladni desky :) rekl bych ze spolu s moji gtx 590 to bude celkem slusna podivana muhahahaha Tome Cruisi priprav se na smrt banzai !!!
    • PreidaQ
      Přestaňte se už tady konečně ukájet nad svými konfiguracemi PC *7*.
      • Ty si na to nejaký citlivý. Čím to asi bude...

Smutné je, že na nejakom "západnom" fóre, by tam mal komentáre ako "nice rig you have there buddy" etc. a tu má už 6 mínusiek a jeden závistlivý komentár.
        *11*
        • Nice ... a s tím , že při hře bude mít na sobě červené spoďáry a krajkovou podprsenku se nám nepochlubí ?
          • Ty si asi ke hrani her zavadis analni kolik ale to je tvoje vec, kdyz ti to dela dobre, ja bych docela rad slysel na cem to tady mistni strategove hrajou, protoze se jedna o jednu z nejnarocnejsich her a zajimalo by me zda to nekdo hral v plnym poctu armad 4X4 a na jakej sestave to se nikde nedoctu, zrejme tady vetsina hraje na 486 tak to chapu tu negaci :-)
            • PreidaQ
              Ale je v pohodě, když se tu někdo zeptá, jestli mu to pojede na 'tom a tom' a někdo mu odpoví, že má 'to a to' a že by mu to jet mělo. Jenže lidé, kteří sem píšou, jen aby se pochlubili tím, že mají 'tohle a tohle' a nemůžou se dočkat, jak si budou pařit, to mě opravdu vytáčí. *7*
    • Socky ťa tu zmínuskujú jak hada. *3*
  • Jsem zvědav, jak budou vyvážené jednotky
  • podle predposledniho screenu... to muzu v bitve ovladat az 50 jednotek?
  • nádherná hra, tolik novinek
    A dotaz pro redakci mluvili jste o moderních puškách na 6 nábojů? Nebo o nějakých starých
    Taky jste se mohli rozepsat o faktoru železnice
    • ales.smutny
      V té době to byly ještě klasické jednoranné (je to začátek celé války), francouzské Minié apod. Nicméně ve hře je tohle u jednotky představováno skillem na rychlost nabíjení. Dá se říct, že to dobře reflektuje fakt, že se tam v tu dobu vyváželo všechno, co šlo a o co byl zájem :)
      Čo se týče železnice, už tak ten článek přetéká a hlavně je to preview, ne recenze ;)
  • Inquisitor
    Tohle je jediný díl série který jsem si nekoupil (teda kromě ještě prvního Shoguna), protože mě japonsko absolutně nepřitahuje. Doufám že další díl bude Rome.
    • Podle me a dalsich bude pristi total war z ww1, ale nechme se prekvapit :)
      • Inquisitor
        Tak to si nedovedu představit, jak zpracují zákopovou válku. Já si nemyslim že by se přehoupli do moderního věku, ale nechme se překvapit no.
        • Prvá svetová nebola o zákopovej vojne. Na východnej fronte, v afrike, blízkom východe a na mori sa bojovala normálna mobilná vojna. Dokonca aj na západe sa malo bojovať mobílne, ale bohužial uviazli na mŕtvom bode, keď zásobovanie nestíhalo s armádami + kvôli ďaľším nedotiahnutým problémom.
          • Kdyby bylo nebylo... Pravda je taková, že se na západní frontě vedla poziční válka a jako taková je se způsobem bojů v hrách Total War neslučitelná. Je nepředstavitelné, že by jako místo hlavních bojů ve hře nebyla. Total War prostě ve 20. století být nemůže, protože taková hra by se hratelností naprosto odlišovala od svých předchůdců.
            • Tikov
              Poziční válka je úplně stejně "neslučitelná" jako Empire a tenhle Shogun- je si třeba uvědomit že za první války se používala v zásadě stejná taktika a nevidím rozdíl jestli posílám proti pevnosti/okopu jednotku s křesadlovkou/perkuskou/jehlovkou/opakovačkou. Jediná věc která by byla třeba dořešit, by bylo remizování bitvy (=potřeba udělat rozumnou AI, která nebude útočit když zrovna s 50% ztrátama odrazil 60% nepřátelských sil) a možnost útoku z fortu na fort.
              Ano, 20. století je už mimo TW mechaniky, ale ne nadarmo končí dlouhé 19. století rokem 1918 ;) (Osobně by se mi v tom případě líbilo zasazení od roku 48 do roku 18)
          • Presne.
    • Doporučil bych se kouknout na dokument Samurai o Miyamoto Musashim *3* Ale taky bych bral novej Medieval.
    • A vidíte... ty rozdíly mezi hráči... já zase nemám zájem o Evropu, potažmo Řím, ale mám rád staré Japonsko... mě druhým Shogunem udělali radost... ale pořád jsem si ho ještě nekoupil... sakra musím na něj našetřit... je to boj, opravit auto, ši koupit Shogun 2? *1*
      • Masa-san
        Taky bych radši Japonsko, nějak jsem už přehlcen evropskými dějinami a zatím jsem hrál snad jen jednu hru ,Shoguna 2, který je situován v Japonsku. Ale radši opravdu oprav to auto, jestli ho potřebuješ. *3*
      • Inquisitor
        Jasně, sto lidí, sto chutí. Ale radši si oprav to auto, nebo budeš chodit pěšky:)
        • Noo kdyz bude mit shoguna, a parit campane, ci avatar conquest, tak pak mozna nebude mit potrebu chodit, max do obchodu pro rohliky ;-D
      • Ta kampaň pro dva hráče tam je už od napoleona *3*
    • Já ne... A docela mně leze krkem, že každý druhý chce Rome *1*
      • smejki
        a já chci kombinaci TW a Europy Universalis, hru, kde budou desítky civilizací, bude zahrnovat většinu světa, bude mít soubojový systém TW a bude mít rozpětí přes několik století. ^_^
        • Hairy_Ass
          Empire má desítky civilizací a zahrnuje velkou část světa (kvalit EU sice nedosahuje, ale Darth mod mu hodně pomáha), jen nemá to rozpětí několika staletí, no. *4*
        • Inquisitor
          Přesně to je můj sen:). Ekonomiku, diplomacii z Europy Universalis a soubojový systém z Total War. Teď jsem si koupil Europa Universalis 3 Ultimate Edition, obsahující i Universalis Rome za dvě stovky a je to paráda.
        • Jj taky dobrá myšlenka.. Například SŘŘ je v podání Creative Assembly dost ubohá oproti EUIII
      • Ja bych si dal klidne dalsi Medieval *3*
        Je porad co zlepsovat.
        • Inquisitor
          Jo Medieval bych bral taky. Ostatně Medieval 2 je můj nejoblíbenější díl.
        • Osobně bych si dal Evropu v letech 1530-1650. Ale pokud to nebude Rome, tak mi je celkem jedno s čím přijdou
          • Hairy_Ass
            Jo, 16. a 17. století by bylo fajn - mohlo by se to jmenovat The Fall of the Renaissance: Total War (asi moc dlouhé, ale nic výstižnějšího mě nenapadlo *15* ). Ale Rome2 nebo Medieval 3 bych taky bral (vlastně bych bral cokoliv s čím CA přijdou *1*).
          • A hlavne plnohodnotnou kampan online ve vice hracich.
            Sice by to bylo na dlouho,ale urcite bychom to s kamosem rozjeli a ovladli evropu & svatou zemi (japonsko neni nas salek kavy i kdyz nic proti).
  • kdyz je tenhle datadisk standalone jak se to bude chovat kdyz budu mit nainstalovanou i puvodni hru zakomponuje se to do ni jako predchozi datadisk a kdyz ne bude fungovat aspon blood pack DLC ?
    • dobrá otázka *4*
  • Škoda že demíčko mi jelo na mém počítači s Q6600 hooodně blbě. Ani OC 3.6GHz nestačil. Tahle hra holt chce Sandy Bridge (a tu mám pro změnu v notebooku ale tam je zase blbá karta)...Tohle by se mi mohlo hooodně líbit :)
    • No, já mám Intel Core i7 2,8 Ghz a k tomu Radeon HD 5870 1GB... demo na plné detaily jede celkem v pohodě, jen při větším množství vojáků a velkém oddálení se trochu zadýchá... na plnou se chystám a AA, které v demu není, ale je silně potřeba... z něj mám trochu obavy o framerate *1*
  • Shogun 2 je perla pc her, nejlepsi lonska pc exkluzivita. Skoda zese tak malo prodava, ale o to vetsi dik za toto rozsireni.
    • Jj souhlas, Shogun2 je vazne pecka, starsi TW gamesi ok, ale treba napoleon me moc neuchvatil, mam rad kontaktni boj, uvidime co se vyvrbi z tohoto ;-)
      • me napoleon bavil , jen tomu dost ubírala pomalost odehrani tahu to bylo naprosto ukrutny
    • myslím že 600K kusů za první 2 týdny není málo :-) (zdroj: http://www.segasammy.co.jp/english/p...re_e_final.pdf strana 24 -je to zhodnocení období končící 31.3.2011)
  • Vypada to moc pekne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit