Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Recenzent co dal na Eurogameru 10/10 napsal,že do Oblivionu se musel dokopávat aby to hrál a od Skyrimu odkopávat, aby to furt nehrál. To mě naplňuje nadějí...protože Oblivion nebyl 2x můj šálek kávy. Další věc,a to je můj problém, je, že nemám rád kulturu TES, nelíbí se mi rasy, nelíbí se mi jak všechno vypadá chladně a sterilně...prostě bez emocí. Ale dám tomu šanci...to zase jo.
    • Hairy_Ass
      Lore TES je oproti jiným fantasy světům hodně odlišné, jeden příklad za všechny Morrowind. Oblivion se chtěl podobat tem klasickým fantasy, a jak to dopadlo. A jak už někdo psal, co máte pořád s těma emocema?
    • ježiš, co máte furt s těma emocema ve hrách a v RPG zvlášť? už tu podobnou reakci čtu poněkolikáté. řekněte mi, jak se třeba "emočně" liší Oblivion od třeba Gothicu 3! podle mě vůbec. sterilní svět v sérii TES?? OMG, co je pak svět třeba v Gothicu? mně trvalo opravdu hodně dlouho, než jsem prozkoumal každý kout v TES III a TES IV a zdejší svět mi tedy sterilní nepřišel... nelíbit se lore TES je holt možné, ale mně se naopak líbí velice a je velmi propracovaná a zajímavá. čistě pro zajímavost, z jaké hry se ti líbí kultura? a neříkej LOTR či Zaklínač - to jsou hry, které berou z opravdu dobrých předloh a nejde tedy o originálně herní světy. *1*
      • Jako jakýkoliv příběh i hra by měla vzbuzovat určité emoce. U příběhovějších her (Zaklínač, Dragon Age a podobných) je ten požadavek mnohem vyšší ne u ostatních. Ale momentálně hraji Fallout: New Vegas, které sází více na otevřený svět než na příběhovost. Svět je celkem rozlehlý a přesto se hráč neustále setkává se zajímavými osudy, komplexně působícím spletencem smysluplných zájmů spousty soupeřících skupinek a fůrou zajímavých postav které se kolem motají a snaží se přežívat jak se dá. A právě toto Oblivionu chybělo - proto na mnohé (včetně mě) působil uměle, nevěrohodně, bezkrevně a bezemočně. Svět osídlený nikoliv lidmi ale alogaritmy.
        • nesouhlasím. V oblivionu bylo emocí až až. Prostě to oba vnímáme jinak. Samozřejmě to bylo co se týká společenských vztahů o něco jednodušší než třeba v Morrowindu, ale i tak mi Oblivion přišel naprosto v pohodě (vanilla Oblivion 7/10, Oblivion s modifikacemi 9/10 - mé hodnocení).
    • Úpně mi mluvíte z duše. Ale pevně věřím že se Skyrimem se můj přístup k TES změní!
    • PCfanos
      Tak to jsme na tom stejně..Oblivion jsem zkoušel a snažil se do něj dostat, ale nešlo to... ty rasy jsou fakt peklo *3* ale Skyrim rozhodně vyzkouším, věřím že mě chytne a co se týká recenzí, která takhle hypovaná hra nedostává minimálně 8/10 ? *11* Dragon age 2 a kecy o RPG desetiletí mě dokonale vyléčily z iluzí o pravdivosti většiny recenzí...
  • smejki
    Až bude namísto množství obsahu vychválena jeho kvalita a promyšlenost, možná to můj nákup uspíší

    vážně bych rád poprosil Lukáše, aby se nenechal při recenzování ovlivnit prvotním opojením velikostí, u TES je to hodně zrádné. Na recenzi se těším a doufám, že se dozvím hlavně "jak dobře", ne "jak hodně".
    • Mluvíš mi z duše.
    • Cahir
      Tohle bylo to první, co mě po přečtení článku napadlo. Palec nahoru a podepisuji se pod tvůj komentář.

      EDIT: Tak z recenze na Eurogameru jsem se dozvěděl, že hra si zaslouží 10/10, protože tam je hodně questů, můžeš tam hodně chodit a máš tam hodně dungeonů.... Obávám se, že oblivionsky přepálené recenze se vrací. *11*
      • Hairy_Ass
        Já jsem se tam dozvěděl i to, že ty questy (ne ty generické samozřejmě) jsou i na velice solidní úrovni.
        • Cahir
          Ano, autor píše, že se tam najdou i originální, případně rozsáhlé s nějakými zvraty. Ale ruku na srdce, není tohle něco, co už tak nějak od AAA titulu standardně očekáváme? Bylo by spíš s podivem, kdyby se mezi stovkami questů žádný povedený nenašel...

          Zato tu poznámku o stovkách generických smetl pod stůl až nějak moc rychle. Čuchám z toho opojení kvantitou právě na úkor kvality.
          • Hairy_Ass
            No jo, ale když TES na kvantitě právě staví. To pak už z logicky věci nemůže být všechno perfektní. *4*
            • Cahir
              To bych tomu pak z logiky věci nedával 9,10/10... A stejně se to děje.

              Asi je to mnou, mně nikdy z výstupu na kopeček a rozhlédnutí po velké krajině, případně oznámení, že mám kolem sebe stovky dungeonů nemrazilo. Zato si dost všímám detailů.

              Stačí mi, když to bude stejně dobré jako Morrowind a půjdu do toho. Ale nemůži si pomoct, Oblivion byl sh*t. A tahle recenze mi v mnohém připomněla ony opilecké a wow efektem zasažené recenze Oblivionu. Když už jsem se do toho začínal dostávat, tak se tam objevila taková hovadina nebo nedodělek, že mě to absolutně znechutilo.
  • Je to malichernost, ale gamespot je GameSpot, ne GamesPot. I když je pravda, že se tam ty jejich mašiny v redakci musí pěkně vařit ;)
  • Choďte do řitě, když se vám ta hra nelíbí, tak ji nehrajte... Zůstaňte si u toho, co baví vás, ať už to je CoD, Crysis nebo Piškvorky, já si Skyrim užiju.
    • No hele, jako když je to napsaný rozumně, tak proč nenapsat že se mi to nelíbí popřípadě co se mi na tom nelíbí. To by pak diskuze stála za nic kdyby u všech příspěvků bylo: "Jó, Skyrim je nejlepší hra(rpg...)". Ale rád ještě jednou zdůrazním že by to mělo být napsaný rozumně. *3*
      • Myslis psat o te hre, co se mi libi a nelibi, jak vychazi az zitra? :)
        • Tak třeba žijí někteří v časoprostorové trhlině, nebo řeší videa, co já vím? Jen mi vadí takový ten názor "děte si hrát něco jiného a neotravujte, když proti hře máte výhrady", tak jsem musel zareagovat. *3*
          • No prave, a ja se zase podivuju, jak muze mit nekdo vyhrady proti hre, ktera vychazi az zitra? :)
            • Mechwarrior_bw
              tak ako ju môžu chváliť tak ju môžu kritizovať, hru ako CELOK nie je zatial možné hodnotiť ale mnoho jej parametrov je známych a k nim sa môže človek vyjadrovať tak či onak... a ten komu to vadí by to mal buď v tichosti akceptovať alebo radšej ani nechodiť na fórum.
  • Nechapu proc kazdy hodnotite recenze, jak jsou spatne napsane. Kazdy ma svuj nazor pro nekoho to muze byt GOTY a pro nekoho zase propadak roku, urcite bych si hru nekoupil jen na zaklade recenze nekoho jineho.
    • Ja uz recenzim neverim. Zadnym. Dragon Age 2 vsude 9 nebo 10/10 a v realu neskutecna s r a c k a. Bohuzel dobu objektivnich recenzi nahradila doba recenzi v lepsim pripdade zavirajicich obe oci ze strachu, ze recenzent nedostane dalsi titul od teto spolecnosti a v horsim natvrdo zaplacenych.
    • Lidi co hodnoti recenze jsou spis ti, kteri hry vubec nekupuji. Nejvic kritizuji vzdy ti, co si to warezi / ukradnou. Proto taky kritizuji recenze po te, co hru uz hrali drive nez recenzent. Lide co si hry kupuji, ctou nejdrive recenze a az po te si hru koupi a hraji ji. A to uz je pak nenapadne psat nekam neco do diskuse pod recenze.
      • ja si radsi recenze nectu kvuli moznym spoilerum, hra vynde zitra a pak si ji zrecenzuji sam *1* koukam kdyz uz tak jen na konecne cislo
        • máš velké štěstí, že si můžeš bez jakékoli větší úvahy kupovat hry za 1000 Kč. jestli kupuješ jen osvědčené tituly, ok, ale jestli takhle střílíš stále od boku, pak jsi asi dost bohatý člověk. *1* Já teda recenze čtu vždy před zakoupením hry a vážím si toho, že ty recenze někdo píše. Ne vždy s nimi mohu souhlasit - třeba recenze na BF3 na bonuswebu, která byla absolutně nekritická, ale to se holt někdy stává.
        • Cislo je prava ta uplne nejmin vypovidajici informace z cele recenze. Zevseobecnujici nic-nerikajici nic, k cemuz byl recenzent prinucen tomu prdnout jedno cislo. Kdyz se chce clovek neco dozvedet, jedine precist recenzi. Me se teda snad v zivote nestalo, ze by mi nejaka recenze prozradila neco zasadniho ze hry a ja mel zkazeny zazitek. A to ctu recenze od Excaliburu az po dnesni weby.
  • Teda jediny co me .... a za co bych toho cloveka ukrizoval je konzoloidni menu v PC verzi....

    aaaa teda jeste jedna perlicka... :-D:-D:-D

    http://www.youtube.com/watch?v=rt5aUdijAN8
    • Nj, ten gui je teda hnus, to si mohli odpustiť.
    • Hairy_Ass
      Ale je to vlastně realistický, s hrncem na hlavě bys taky nevěděl, jestli ti někdo něco nesebral ze stolu... *1*
  • nechapu jak muze byt napsata solidni recenze, kdyz hru zacnete hrat zitra a chete ji vydat uz v pondeli. nemusite tolik spechat, vsak my ctenari se ze dvou tri dnu nepodelame...
  • Jeste 6,5 hodiny nez se mi preload na Steamu zmeni na play :P
    • na ceskym steamu Skyrim nevidim, hrajes nekde mimo nebo jaks docilil stazeni ?
      • Koupil jsem U.K. verzi pres
        http://www.mmoga.com/Gamecards-CD-Cls/The-Elder-Scrolls-V-Skyrim.html?currency=EUR&ref=553

        Zaplatil jsem pres paypal a za 5 minut jsem mel klic v mailu. Dneska jsem totez udelal pro dva kolegy a manzelku - ta ma jeste poslednich 300 mega ke stazeni. Chci mit funkcni anglickou verzi kvuli DLC a patchum a neriskovat problemy s ceskou verzi, kde uz jsem se drive u jine hry osklive spalil.
        • Psal jsem cenge přímo mail a nic takovýho se nestane... Cz verze je build pro celou evropu a ne jen ceskou republiku... Nebude se tedy opakovat to co s new vegas
          • Kdybych potreboval prodat svuj produkt nebudu ti rikat "hele, nekupuj si to, muzou s tim byt problemy, bez si koupit radsi ke konkurenci bezproblemovej."
            Ja samozrejme netvrdim ze DLC a Patche na ceskou verzi nepojedou. Vychazim z minulych zkusenosti, kdy s tim opravdu byl problem - a zvolil jsem variantu, ktera mi vice vyhovuje. A to pres to ze se Cenega velmi snazila abych tuto variantu v Cesku nemel (a uz i z toho duvodu jsem si ceskou verzi nekoupil.)
            • Jasně, ale to si zase nedovolí takhle lhát, kdyby věděli, že bude problém atd, tak by mi spíš nenapsali nebo to zaobalil jinak. Jenže vyloženě psali, že build je pro celou EU a ne pro Cz jako to bylo s new vegas a tudíž s patchema či dlc problém nebude kůli bloklému reegionu.. prej to ověřoval i u kolegů a říkal, že patch co má vyjít hned se hrou je přípraven. Kdyby kecali, nepsali by mi mail kde vyloženě slibuje, že problémy nebudou.
          • čili všechny patche, dlc atd budou dostupný hned i pro čr... takže sis klidně mohl koupit českou verzi beze strachu
        • dik moc, taky o te steamove verzi dost uvazuju. Kdyz ti to slo aktivovat a stahnout tak se nejakyho regional blocku asi uz nebojis co ? Jo a blahopreju k manzelce hrajici Skyrim hned pri svetove premiere, job well done... :D
    • Jazz
      Střík
  • rancor1223
    3 víkendy za sebou jsem se doma kapal do prd*le a neměl do dělat. A teď když vyjde Skyrim nemám čas celou sobotu dopoledne a ani neděli odpoledne? No co to má sakra být? *1*

    No, ale těším se neskutečně! Snad časem napíšu i recenzi, jestli teda Skyrim někdy dohraju *1*
    • Hairy_Ass
      Datum vydání avizovali dopředu, že sis na to neudělal čas je tvoje mínus. *3*
      • Hairy_Ass
        Člověk si z toho chce udělat srandu a ještě za to dostane mínus. *9*
      • Lawliet
        neříkaji ti kapitán průzrak ? viz south park..
      • rancor1223
        Bohužel věcí, které musím vyřídit jsem ovlivnit nijak nemohl a do dneška jsem o nich ani nevěděl...
  • Kdyz uz vyprselo to embargo...co to bylo, co lukas vydel v Londyne a nechtel se o tom zminit?
    • Nebo kun s hrivou v barvach duhy:
      http://www.youtube.com/watch?v=egrlzkKa6O8
      Mensi zastupce nordickeho plemena se da se vzrostlejsim ponikem lehce splest.
    • Já bych řekl, že to byli ti vlkodlaci.
    • Ze by Dinosauri?......

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit