Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže když bude ten ohavný pirát a hru si stáhnu přes warez tak není možné aby vystopovali moji ID a chtěli po mě abych něco zaplatil ????
  • Takže když bdue ten ohavný pirát a hru si stáhnu přes warez není možný aby vytupovali moji ID a chtěli po mě abych zeplatil pokutu nebo tak něco??
  • Absolutně netuším, proč všichni šílí ze Zaklínačovi ochrany. Připojení k netu to bude chtít jen jednou. Stejně všichni připojeni jsme, takže žádný problém. Můžete mít neomezeně instalací a až 5 instalací najednou. Když k tomu připočtu i bonusy, které CDP nabízí, když se registrujete...nemám důvod si stěžovat. Třeba dlc zadarmo a jazykové balíčky...nelibí se ti anglický dabing...šup třeba s polským...nelíbí se ti české titulky...stahnu si třeba anglické. Škoda, že games nenapsali více informací z konference...zaměřili se jen na nejkontroverznější věc.
    • Masa-san
      Já si myslím, že hráči pociťují takovou menší zradu vycházející z původního negativního přístupu representantů hry k té ochraně a náhlého otočení a umístění té samé ochrany na jejich vlastní produkt.

      Není to nic úplně drastického, každý se prostě připojí na i-net a je to, jen to teď vypadá, jak už jsem se zmiňoval, ,že autoři "káží pít vodu, ale sami pijí víno" a projevuje se to trochou ztráty důvěry nebo podráždění.

      Takže problémem není samotná Ochrana, ale fakt, že se autorům, když to hodně hodně přeženu nedá věřit co vypustí z úst *4*
      • ja to pochopil tak, ze na GoG to bude opravdu tak jak slibovali,absolutne bez ochran, ale na placce se asi museli ohnout nebo by si s nima nikdo netroufl jit do distribuce
  • MickeyMutant:
    Taky si myslím, Tady žádná zjevná logika tam není.

    Ucho:
    Nešlo o srovnání digitální/krabicové, ale o s ochranou/ bez ochrany. Cenový rozdíl smaže veškeré pokusy o srovnání a tak se z toho nikdo nedozví nic a vstřícnost autorů v tomhle směru přijde v vniveč bohužel. Srovnání "Digitální/krabicové prodeje" jsou dlouho známy, není zde třeba nových dat, jen aktualizovaných dat a nesmysl to taky není, protože je důležité vědět co více vynáší, jen to není tématem naší soukromé diskuse ;)

    Vidím to tak, že hledáš argumenty všude možně, jen abys dokázal, že mluvíš pravdu. Nechci tě nijak napadat nebo tak, aspoň si to trochu srovnej, než příště přejdeš v opozici. *3*
    • ucho
      "Srovnání "Digitální/krabicové prodeje" jsou dlouho známy"... a o to tady jde.
      nyní se může vůbec poprvé srovnat digitální distribuce s ochranou/bez ochrany... na tom nehledám žádný argument, to je prostě fakt, který nevyvrátíš ani ty, ani ten dotyčný manipulativním srovnáním dolarů vůči euru... taky tě nechci napadat, ale mám na tebe ohledně těch argumentů stejný názor, když tady začneš míchat jablka s hruškama... ;)
      • Masa-san
        Já myslím, že tahle diskuse se stala bezpředmětnou a příliš rozvětvenou, že už přestalo být důležité co jsme chtěli na začátku říci a vrhli jsme se do úděsné bitvy argumentů. Každý máme svou představu o této věci a potíže jí srozumitelně předložit protistraně. Proto pojďme toto naše téma odložit k ledu *5*
      • MickeyMutant
        Napíšu to ještě jednou, co nejpřehledněji, pro případ, že jsi to přehlédl:

        Verze bez ochrany: GOG - 45 € (ca 1100 Kč)
        Verze s ochranou: Steam - 45 $ (ca 750 Kč)
        Verze s ochranou: krabice (kamenný obchod, pošta) - 40 $ (ca 700 Kč)

        Na základě takhle rozdílných cen nebude podle mého názoru možné seriózně porovnat prodeje s a bez SecuROMu.
        • ucho
          proč opět manipuluješ? nebo jsi nepochopil, co píšu? tak tedy znovu:
          1) Steam neprodává pouze v dolarech
          2) GOG poskytuje 16 dolarů na nákup dalších her.

          vezmu příklad Evropana, který na Steamu nakupuje kupodivu v eurech:
          GOG - 45 € (ignoruji nyní fakt, že dostaneš 16 dolarů)
          Steam - 45 €

          Jaký rozdíl vidíš v tomto případě? Myslíš, že jim tato analýza v Evropě nebude ohledně digitální distribuce stačit? Proč do toho nyní pleteš krabici? Pro porovnání prodejů digitální distribuce nemá naprosto žádný význam, budou porovnávat jednoduše prodej digitální distribuce v Evropě na Steamu a na GOGu a to velmi jasně a přesně ukáže, co si lidé myslí o ochranách...
          opravdu si myslíš, že pro porovnání s ochranou/bez ochrany se musí porovnávat naprosto veškeré prodeje všude po celém světě? ne. stačí jim k tomu ta Evropa, kde nastavili podmínky u Steamu a GOGu naprosto stejně (ano, GOG malinko zvýhodnili). tedy až budou mít nějaká čísla, uvidí moc dobře, jak moc lidem vadí/nevadí DRM...
          • MickeyMutant
            ucho: Kdepak, v tomhle máš úplnou pravdu, naprosto souhlasím. Spousta lidí nakupuje tam, kde je zvyklá, spousta se vůbec neorientuje nebo jim je to fuk. Relativně malé procento z celkového počtu bude vyšší cenu obcházet třeba dovozem z Anglie a ještě zanedbatelnější zlomek bude řešit nějakou ochranu. Na Steamu nebo GOGu budou lidi nakupovat podle zvyku a obliby. Právě proto budou mít jakákoliv čísla velmi omezenou vypovídající hodnotu. Mnohem zajímavější pro tenhle DRM/neDRM průzkum by byla situace, kdy by jeden obchod nabízel obě verze s tím, že nechráněná verze by byla třeba o 5 až 10 dolarů dražší. Pak by se opravdu dalo z prodejů vyvozovat, nakolik je neDRM verze bližší zákazníkovu srdci a peněžence.
          • MickeyMutant
            Změnil jsi za pochodu výchozí mantinely – nejdříve jsi to omezil jen na digitální distribuci, teď dokonce jen na Evropu. Kdybys hned zkraje napsal, že ti jde o porovnání digitální distribuce v Evropě, tak jsme si celou úmornou diskuzi mohli všichni odpustit.
            • ucho
              MickeyMutant: berme v potaz Čechy. schválně kolik procent si to podle tebe koupí v Anglii a kolik v Čechách? ať nadhodíš jakékoli číslo, bude to pouze tvůj odhad. stejně jako já když nadhodím číslo, bude to zase jen můj odhad. přestože já třeba v Anglii nakupuji a pár mých známých rovněž, věřím, že většina toho nevyužívá... kdyby tomu tak totiž bylo, můžou to u nás prodejci zabalit. jelikož to ještě nebalí, asi tomu tak nebude :) ba co víc, lidé nakupují například i předražené hry na xzone, když je přitom jiný český eshop nabízí o několik stovek levněji... tihle lidé určitě nesáhnou po verzi z Anglie, když neumí koupit ani levněji u nás... řada lidí nakupuje v Anglii a pak to prodává na aukru. a lidé to kupují, přitom si to mohou levněji kolikrát objednat sami z Anglie... tihle lidé rovněž v Anglii nakupovat nebudou. takže ne, i když je nakupování v Anglii výhodné, věřím, že většina Čechů této možnosti přesto nevyužívá (ten zlomek, co si hry kupuje a nestahuje z internetu :) )... můj názor. ty na to máš zjevně jiný, ok :)
            • MickeyMutant
              ucho: Vidět toho moc nebude ani v České republice. Každý člověk, který nebude chtít zbytečně vyhodit peníze, si to nechá dovézt z Anglie. Na GOGu to koupí jen ti, kteří využijí nabídky slevy na další hry + ti, kteří o možnosti dovozu nevědí nebo je jim pár stovek u pozadí.
            • ucho
              MickeyMutant: to jsem mluvil o České republice, kupodivu. a světe div se, většina Čechů si hry kupuje u nás, popřípadě přes digitální distribuci. tys do toho začal tahat Ameriku a ceny počítám z Anglie, tedy jsi rozhovor stočil a rozšířil do další roviny, protože mi zjevně chceš pořád něco vyvracet... stůj si za čím chceš, odporuj si čemu chceš, já prezentoval pouze fakta o tom, že teď bude konečně vidět, jak je to s těmi ochranami. to je prostě fakt, který nevyvrátíš, ani kdyby ses stavěl na hlavu... ;)
            • MickeyMutant
              ucho: Krabici do množiny, jak říkáš, jsi přitáhl ty – včera v 17:30. Najdi si to. Jinak trvám na tom, že pokud je někde něco možné koupit za v přepočtu 1100 korun a jinde (pouze s nějakou ochranou, o které stejně průměrný kupující nic neví) za v přepočtu 700 korun, tak je věc úplně jasná. Evropsky i celosvětově.
            • ucho
              mantinely neustále měníš ty. šlo mi o porovnání digitální distribuce s ochranou/bez ochrany. abys analyzoval tuto věc, nepotřebuješ k tomu online distribuci na celém světě, ale samozřejmě tam, kde jsou stejné podmínky. ty jsi do toho stále nesmyslně tahal Steam v dolarech a to, že z toho nezjistí nic... stejně jako tahání krabic do této množiny...
  • Zajimavy test. Uvidime jestli lidi zaplati vic za verzi bez DRM nebo min za verzi s DRM. Skoda, ze uz mam predobednano.
  • Hlavne ze to nebude tak zaludne jako treba u AC 2 tem chytrakum co tu pisou kecy jako ze si to kazdy crackne tak at ..... kdybych ja byl vyvojar ktery se vice jak pet let zabyva jednim projektem tak rozhodne bych tam dal aspon nejakou zakladni ochranu (doma mam vcelku dost originalek a netituju toho jsou to same klasy) kdyby vyvojari nedali zadnou ochranu znelo by to jaiko : tak tady mate nas vytvor nevadi ze za nej dostanem jen desetinu financnich prostredku
  • Hm, huba plna kecu, a co Ti co nemaji net na hernim pocitaci. To jim mam jako zaplatit za hru a pak poprosit kamose o to, aby mi stahl cracklou verzi z netu? Nasr*t. *10* Kazou vodu a sami piji vino.
    • Drom
      a pripojili ti aspon elektriku? *2*
      • Drom
        Na co mas herni PC, kdyz dnes 90% her chce aktivaci pres net? Jediny co ti muzu poradit je zbalit comp, dotahnout ho k nekomu, kdo ma net a aktivovat si to tam.
      • NET mam na sluzebnim notebooku, kde nemam admin prava a v praci. Nevidim duvod proc platit dalsich 600 mesicne, ze pripojeni, ktere mam na sluzebnim kompu. Navic, zkus si nekdy precist obchodni podminky sveho poskytovatele netu. Aby jsi se nedivil. *9*
        • O to vic me stve, ze na me prdi a pritom mam Zaklinace koupeneho 2 krat, protoze jsem je chtel podporit, aby bylo videt, ze tvorba her na PC se vyplaci, a protoze jsem chtel, aby udelali druhy dil. *10* Za dobrotu na zebrotu
          • Net se dá sdílet přes lan, či přes mobil. Když je potřebný jen k aktivaci produktu, neměl by být problém jej do pc na chvilku dostat.
            • Na chvilku? Ma se stahovat pres 50 mega, to asi pres mobil nepujde. Co se tyce notebooku, tak nevim jakou mate vy bezpecnostni politiku v praci, ale my mame blokovane vsechno mimo podnikovou sit. Opravdu nevim, jak byste to chtel udelat, bez toho abyste znal aspon lokalniho admina. *10* Jedna se mi o princip. Nejdrive naslibuji, ze zadne DRM nebude a pak tohle. To je tedy ferovy pristup jak *12*
  • http://www.eurogamer.cz/videos/videopreview-zaklinace-2-eurogameru preview...úžasné záběry souboje s bossem.
    • Takový malý postřeh. Nečíst pokud nechcete nic vědět z příběhu. Ten důstojník ze začátku videopreview připomíná vězně, kterého jste mohli zachránit jedné z prezentaček z vězení.
  • To že dali DRM na ostatní verse, tím mě docela zklamali, trochu to vypadá jako kážu vodu, piju víno. No snad ji pak půjde deaktivovat, co tak vím, že zkušenosti či doslechu, tak snad každá ochrana jen znepříjemňuje hraní těm, co si to koupí. Piráti to cracknou a ještě ta napíší, že odvedli kus práce za autory, že je to vůbec možné hrát díky cracku *5*
    Spoustu lidí i když si hru koupí stejně stáhne crack z různých důvodů, nejčastěji na odstranění negativních dopadů ochrany *2*
    • ucho
      já si myslím, že je skvělé, že to udělali. alespoň se ukáže, jak to s těmi ochranami je. tedy lidé mají možnost si hru koupit bez DRM i s DRM. (jelikož bude existovat verze bez DRM, nebude potřeba nic crackovat...). zároveň se zjistí, jak moc se ta hra bude pirátit a jestli ta žádná ochrana bude mít na to vliv (třeba ve srovnání se Zaklínačem 1)
      • No prý je verze bez DRM dražší a navíc digitální ... takže se z toho nedá zas až tolik vyvodit.
        Mě právě zajímalo jak budou lidi reagovat na hru bez ochrany, takhle si většina lidí koupí prostě tu nejlevnější verzi nebo tu z jejich oblíbeného obchodu a nic se zas až tolik nezmění v tomhle směru.
        Naštěstí aspoň nezměnili to, že je hra určená (zatím) primárně na PC. Tam se dají pozorovat výsledky a pokud budou uspokojivé muže to znamenat, že je bude někdo následovat.
        • ucho
          na Steamu (DRM) to stojí stejně jako na GOGu... takže cena digitální distribuce je stejná. krabicová verze co jsem našel je jen něco přes stovku dražší. to už je skoro zanedbatelné (navíc digitální distribuce to vynahrazují bonusy). zas tak velký rozdíl mezi tím tedy nevidím.
          • MickeyMutant
            Rozdíl v tom je celkem slušný, nechráněná verze stojí ca 1100 korun (45 €), chráněná ca 700 korun (40 $ nebo 25 £). Takže ten cenový rozdíl spláchne všechny seriózní pokusy o porovnání prodejů nebo pirátění, jak píšeš. 7 má pravdu, že si většina prostě koupí tu nejlevnější verzi, ochrana neochrana.
            • ucho
              .
            • ucho
              dražší u nás... u nás je to vždy dražší... jinak bývá většinou dražší online distribuce...
              nechápu, proč ale srovnáváš Steam cenu v dolarech... s cenou na GOGu v eurech, kdy je ti kurzový rozdíl kompenzován 16 dolary na další nákupy...
              jinými slovy, zmanipulováváš to. pokud budeme uvažovat Evropu, cena je NAPROSTO stejná. pokud budeme uvažovat Ameriku, lidé v Americe dostanou kompenzaci 16 dolarů (ale to je nepřesné, tu kompenzaci dostanou i lidé v Evropě). takže v Americe je to šul nul, v Evropě je výhodnější GOG.
              a co je to průměrný zákazník? i když jsou v Anglii ceny v porovnání s těmi našemi o dost nižší, například u nás stále dost lidí nakupuje předražené hry v místních obchodech...
            • MickeyMutant
              ucho: V předchozím příspěvku jsi naopak psal, že je krabicová verze dražší. A nic logického na tom nevidím – pochopitelné by to bylo spíš naopak. Když srovnáš cenu na GOG (45 € - ca 1100 korun) a na Steamu (45 $ - ca 750 korun), tak tam vyjde slušný rozdíl, kde průměrný zákazník nebude váhat ani chvilku.
            • ucho
              promiň, ale srovnávat digitální distribuci s nedigitální je už z principu nesmysl. a jak jsem psal, na Steamu to stojí stejně jako na GOGu... tolik k digitálním distribucím. v tomto případě se tedy ukáže ta ochrana/neochrana velmi jasně...
              a to že je krabice levnější je víceméně logické...
            • Děkuji, přesně tak.. je to škoda bohužel s tim nic nenaděláme.
  • Bliss
    Každej si to stejně krekne, tak nevim o co se snažej. *7*
    • Drom
      taky ty ochrany nejak moc nechapu, na warezu je to hned v en vydani (nekdy i driv) a vsechny ty ochrany akorad otravuji platici hrace. A pokud bude GOG verze bez DRM, tak proc to resi u krabicovek? jestli se neco dostane na warez hned po vydani, tak to bude urcite ta verze z GOGu, ktera je digitalni.
      • ucho
        u digitální distribuce mají spuštění v rukou sami. u distribuce krabicovek existují DVD dřív, lisují se, rozváží do obchodů. je to pouhá snaha o znepříjemnění nelegální distribuce před samotným spuštěním prodeje, to má na prodeje největší dopad...
        • Přesně tak, fyzická verze hry projde před vydáním rukami spousty lidí (tiskaři, převozci, skladníci, prodejci) a kdokoliv z nich může hru ukrást a nebo koupit (jedna ze zaměstnaneckých výhod v určitých obchodech s hrami) a ještě před vydáním hodit na torrenty. A tohle může způsobit největší škodu.
          Zatímco digitální verzi si jednoduše pohlídají sami.

          CD Projektu je jasné, že se hra bude pirátit, ale jde jim o to, aby se k platícím hráčům hra nedostala později než ke zlodějům.

          Jak prosté, že?
      • Tak záleží, zda ty služby(autopatch a free dlc...) při registraci budou stát za to. Jinde ti narvou ochranu a řeknou žij sis tím(nebo si tu originálku krekni ohavný piráte). Tady se to snaží aspoň opepřit výhodami. Zda to výhody budou se ještě uvidí. *3*
        • Drom
          free dlc vetsinou za moc nestoji a patche jsou snad samozrejmost, to snad nechce zpoplatnit ani Kotick :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit