-
http://www.eurogamer.cz/videos/videopreview-zaklinace-2-eurogameru preview...úžasné záběry souboje s bossem.
-
-
Takový malý postřeh. Nečíst pokud nechcete nic vědět z příběhu. Ten důstojník ze začátku videopreview připomíná vězně, kterého jste mohli zachránit jedné z prezentaček z vězení.
-
-
To odkial mate taky bullshit ??!! "Vzdy pri spusteni", pozerali ste tu konferenciu vobec? Online bude treba byt len 1X, po nainstalovani hry pre to aby sa aktivovala. Potom uz nie. Skocte na 35 minutu http://apps.facebook.com/thewitcherlive/
Jasnejsie to uz byt povedane nemohlo. *7* -
-
Tak tak.. fakt len RAZ človek musí aktivovať hru cez net a to pri prvom spustení hry... potom už nie..a registrácia pokiaľ viem je tiež len voliteľná, takže v tom problém nevidím..aj keď ja sa s radosťou registrujem, pre tie všetky bonusy z toho plynúce
-
-
Absolutně netuším, proč všichni šílí ze Zaklínačovi ochrany. Připojení k netu to bude chtít jen jednou. Stejně všichni připojeni jsme, takže žádný problém. Můžete mít neomezeně instalací a až 5 instalací najednou. Když k tomu připočtu i bonusy, které CDP nabízí, když se registrujete...nemám důvod si stěžovat. Třeba dlc zadarmo a jazykové balíčky...nelibí se ti anglický dabing...šup třeba s polským...nelíbí se ti české titulky...stahnu si třeba anglické. Škoda, že games nenapsali více informací z konference...zaměřili se jen na nejkontroverznější věc.
-
-
Já si myslím, že hráči pociťují takovou menší zradu vycházející z původního negativního přístupu representantů hry k té ochraně a náhlého otočení a umístění té samé ochrany na jejich vlastní produkt.
Není to nic úplně drastického, každý se prostě připojí na i-net a je to, jen to teď vypadá, jak už jsem se zmiňoval, ,že autoři "káží pít vodu, ale sami pijí víno" a projevuje se to trochou ztráty důvěry nebo podráždění.
Takže problémem není samotná Ochrana, ale fakt, že se autorům, když to hodně hodně přeženu nedá věřit co vypustí z úst *4* -
-
ja to pochopil tak, ze na GoG to bude opravdu tak jak slibovali,absolutne bez ochran, ale na placce se asi museli ohnout nebo by si s nima nikdo netroufl jit do distribuce
-
-
-
Byli. Kdo to chce koupit bez DRM, může (na GoGu, což je jejich projekt). Asi jsem úplně nepochopil, co chtěl autor říct tou poslední větou.
-
-
Taky jsem to asi úplně nepochopil..a ještě i tuto větu: "Svoji kopii hry tak budete muset na oficiálních serverech ověřit vždy při spuštění, nicméně že pro samotné hraní už připojení k internetu nebude vyžadováno."
Vadí mi trochu to "ověřit vždy při spuštění", protože Cd Projekt jasně řekl, že hra se bude povinně ověřovat pouze jednou a to při instalaci kdy bude třeba ještě stáhnout cca 50MB dat. Pak už to bude jen na vlastním rozhodnutí hráče. -
-
Lukáši, koukám ty seš všude kde se něco šustne o Zaklínačovi 2 *1*.
Taky jsem nějak nepochopil některé věty z článku, to bude asi tím ránem. Možná autor tím spuštěním myslí instalaci...
Technicky mi přijde, že ta ochrana je naprosto stejná jako u Dragon Age 2. Osobně v tomto druhu DRM nevidím žádný velký problém a navíc nemusím hledat placky. Juch.
A jak píše kostěj, na GOGu je to absolutně bez DRM, ale i bez (pro některé bohužel) české lokalizace. -
-
To víš, jsem na něj několik posledních měsíců natěšený jak blázen a vydání je už na dohled.. :)
jj, je to prakticky stejné DRM jako v případě Dragon Age 2, které mě nijak neobtěžovalo :)
-
-
Jinak nevidím v jednání CD Projektu nic protichůdného proti jejich předchozím oznámením o absenci obtěžujícího DRM.
1. Hra má zabudovaný SecuROM pro kontrolu, že si nikdo nezkouší hru spustit před oficiálním datem vydání. OK, obtěžující to bude maximálně tak pro případné piráty, ale na ty ***e pes.
2. Cd key při instalaci - absolutně OK
3. Online ověření legality při instalaci - OK (hráč to pravděpodobně ani nezaregistruje)
4. Libovolný počet instalací a max. 5 PC najednou..absolutně OK
A vůbec bych se nedivil, kdyby k hraní nebylo ani potřeba herního disku v mechanice.
Kdyby takovéhle "DRM" bylo v každé hře, tak jsem nadmíru spokojen. Nijak mě to neomezí, připojení k internetu má doma 99% hráčů (ten zbytek si může kvůli nainstalování přenést PC ke kamarádovi a je to) a těch 50MB přežijí i ti s opravdu mizerným připojením (jako třeba já :) ). Takže palec nahoru. -
Já si myslim, že to bude stejně jako s jedničkou kontolovat, jestli jsou nový patche a tak :) Ale když nebudeš mít internet, tak se nic nestane.
-
-
-
hmm 45E na gog...neprehanaju to?
-
-
No ale třeba nechce 16 dolarů a vybranou hru zdarma? Třeba chce Zaklínače 2?
-
Na GOGu k tomu dostaneš kredit na nákup dalších GOG her v hodnotě 16 $ a navíc jednu z pěti (technicky vzato 6) vybraných her zdarma. Takže máš vlastně pravdu, GOG to přehání *1*
-
-
hmm idem to checknut este raz *1*
-
-
-
Jak funguje Securom Online u stávajících her:
Securom Online se aktivuje jen při prvním spuštění hry, dá se dokonce aktivovat i na počítači, který není připojený na internet. Jediný problém jaký s tímhle systémem je, že občas někdo překročí maximální počet aktivací, protože zapomněl revokovat aktivaci při odinstalování hry, což tady při neomezeném počtu aktivací nehrozí.
Po aktivaci hry nemusíte mít DVD v mechanice a být online. -
-
Během instalace/aktivace se bude stahovat z netu balíček dat (pro SecuROM verzi 50MB/pokud si dobře pamatuji/ a v případě GOG verze 100MB). Vzhledem k tomu, že onen balíček bude pravděpodobně obsahovat spustitelné soubory, tak budeš muset být online, abys hru spustil.
-
-
Arcania to má podobně a lze ji aktivovat offline po stažení offline patche. Takže přístup na net je potřeba, ale ne přímo na počítač, kde chcete hru spustit.
Počítám, že to Zaklínač bude mít podobně.
-
-
-
Hm, huba plna kecu, a co Ti co nemaji net na hernim pocitaci. To jim mam jako zaplatit za hru a pak poprosit kamose o to, aby mi stahl cracklou verzi z netu? Nasr*t. *10* Kazou vodu a sami piji vino.
-
-
a pripojili ti aspon elektriku? *2*
-
-
Na co mas herni PC, kdyz dnes 90% her chce aktivaci pres net? Jediny co ti muzu poradit je zbalit comp, dotahnout ho k nekomu, kdo ma net a aktivovat si to tam.
-
NET mam na sluzebnim notebooku, kde nemam admin prava a v praci. Nevidim duvod proc platit dalsich 600 mesicne, ze pripojeni, ktere mam na sluzebnim kompu. Navic, zkus si nekdy precist obchodni podminky sveho poskytovatele netu. Aby jsi se nedivil. *9*
-
-
O to vic me stve, ze na me prdi a pritom mam Zaklinace koupeneho 2 krat, protoze jsem je chtel podporit, aby bylo videt, ze tvorba her na PC se vyplaci, a protoze jsem chtel, aby udelali druhy dil. *10* Za dobrotu na zebrotu
-
-
Net se dá sdílet přes lan, či přes mobil. Když je potřebný jen k aktivaci produktu, neměl by být problém jej do pc na chvilku dostat.
-
-
Na chvilku? Ma se stahovat pres 50 mega, to asi pres mobil nepujde. Co se tyce notebooku, tak nevim jakou mate vy bezpecnostni politiku v praci, ale my mame blokovane vsechno mimo podnikovou sit. Opravdu nevim, jak byste to chtel udelat, bez toho abyste znal aspon lokalniho admina. *10* Jedna se mi o princip. Nejdrive naslibuji, ze zadne DRM nebude a pak tohle. To je tedy ferovy pristup jak *12*
-
-
-
-
-
-
Tu jejich ochranu jim nekdo prolomi kdo je v tom spickovej behem jednoho dne tak ad se moc netesej pirati pokazde dostanou co chtej.
-
Každej si to stejně krekne, tak nevim o co se snažej. *7*
-
-
taky ty ochrany nejak moc nechapu, na warezu je to hned v en vydani (nekdy i driv) a vsechny ty ochrany akorad otravuji platici hrace. A pokud bude GOG verze bez DRM, tak proc to resi u krabicovek? jestli se neco dostane na warez hned po vydani, tak to bude urcite ta verze z GOGu, ktera je digitalni.
-
-
u digitální distribuce mají spuštění v rukou sami. u distribuce krabicovek existují DVD dřív, lisují se, rozváží do obchodů. je to pouhá snaha o znepříjemnění nelegální distribuce před samotným spuštěním prodeje, to má na prodeje největší dopad...
-
-
Přesně tak, fyzická verze hry projde před vydáním rukami spousty lidí (tiskaři, převozci, skladníci, prodejci) a kdokoliv z nich může hru ukrást a nebo koupit (jedna ze zaměstnaneckých výhod v určitých obchodech s hrami) a ještě před vydáním hodit na torrenty. A tohle může způsobit největší škodu.
Zatímco digitální verzi si jednoduše pohlídají sami.
CD Projektu je jasné, že se hra bude pirátit, ale jde jim o to, aby se k platícím hráčům hra nedostala později než ke zlodějům.
Jak prosté, že?
-
-
Tak záleží, zda ty služby(autopatch a free dlc...) při registraci budou stát za to. Jinde ti narvou ochranu a řeknou žij sis tím(nebo si tu originálku krekni ohavný piráte). Tady se to snaží aspoň opepřit výhodami. Zda to výhody budou se ještě uvidí. *3*
-
-
free dlc vetsinou za moc nestoji a patche jsou snad samozrejmost, to snad nechce zpoplatnit ani Kotick :D
-
-
-
-
To že dali DRM na ostatní verse, tím mě docela zklamali, trochu to vypadá jako kážu vodu, piju víno. No snad ji pak půjde deaktivovat, co tak vím, že zkušenosti či doslechu, tak snad každá ochrana jen znepříjemňuje hraní těm, co si to koupí. Piráti to cracknou a ještě ta napíší, že odvedli kus práce za autory, že je to vůbec možné hrát díky cracku *5*
Spoustu lidí i když si hru koupí stejně stáhne crack z různých důvodů, nejčastěji na odstranění negativních dopadů ochrany *2* -
-
já si myslím, že je skvělé, že to udělali. alespoň se ukáže, jak to s těmi ochranami je. tedy lidé mají možnost si hru koupit bez DRM i s DRM. (jelikož bude existovat verze bez DRM, nebude potřeba nic crackovat...). zároveň se zjistí, jak moc se ta hra bude pirátit a jestli ta žádná ochrana bude mít na to vliv (třeba ve srovnání se Zaklínačem 1)
-
-
No prý je verze bez DRM dražší a navíc digitální ... takže se z toho nedá zas až tolik vyvodit.
Mě právě zajímalo jak budou lidi reagovat na hru bez ochrany, takhle si většina lidí koupí prostě tu nejlevnější verzi nebo tu z jejich oblíbeného obchodu a nic se zas až tolik nezmění v tomhle směru.
Naštěstí aspoň nezměnili to, že je hra určená (zatím) primárně na PC. Tam se dají pozorovat výsledky a pokud budou uspokojivé muže to znamenat, že je bude někdo následovat. -
-
na Steamu (DRM) to stojí stejně jako na GOGu... takže cena digitální distribuce je stejná. krabicová verze co jsem našel je jen něco přes stovku dražší. to už je skoro zanedbatelné (navíc digitální distribuce to vynahrazují bonusy). zas tak velký rozdíl mezi tím tedy nevidím.
-
-
Rozdíl v tom je celkem slušný, nechráněná verze stojí ca 1100 korun (45 €), chráněná ca 700 korun (40 $ nebo 25 £). Takže ten cenový rozdíl spláchne všechny seriózní pokusy o porovnání prodejů nebo pirátění, jak píšeš. 7 má pravdu, že si většina prostě koupí tu nejlevnější verzi, ochrana neochrana.
-
-
.
-
dražší u nás... u nás je to vždy dražší... jinak bývá většinou dražší online distribuce...
nechápu, proč ale srovnáváš Steam cenu v dolarech... s cenou na GOGu v eurech, kdy je ti kurzový rozdíl kompenzován 16 dolary na další nákupy...
jinými slovy, zmanipulováváš to. pokud budeme uvažovat Evropu, cena je NAPROSTO stejná. pokud budeme uvažovat Ameriku, lidé v Americe dostanou kompenzaci 16 dolarů (ale to je nepřesné, tu kompenzaci dostanou i lidé v Evropě). takže v Americe je to šul nul, v Evropě je výhodnější GOG.
a co je to průměrný zákazník? i když jsou v Anglii ceny v porovnání s těmi našemi o dost nižší, například u nás stále dost lidí nakupuje předražené hry v místních obchodech... -
ucho: V předchozím příspěvku jsi naopak psal, že je krabicová verze dražší. A nic logického na tom nevidím – pochopitelné by to bylo spíš naopak. Když srovnáš cenu na GOG (45 € - ca 1100 korun) a na Steamu (45 $ - ca 750 korun), tak tam vyjde slušný rozdíl, kde průměrný zákazník nebude váhat ani chvilku.
-
promiň, ale srovnávat digitální distribuci s nedigitální je už z principu nesmysl. a jak jsem psal, na Steamu to stojí stejně jako na GOGu... tolik k digitálním distribucím. v tomto případě se tedy ukáže ta ochrana/neochrana velmi jasně...
a to že je krabice levnější je víceméně logické... -
Děkuji, přesně tak.. je to škoda bohužel s tim nic nenaděláme.
-
-
-
-
-