-
Hlavne ze to nebude tak zaludne jako treba u AC 2 tem chytrakum co tu pisou kecy jako ze si to kazdy crackne tak at ..... kdybych ja byl vyvojar ktery se vice jak pet let zabyva jednim projektem tak rozhodne bych tam dal aspon nejakou zakladni ochranu (doma mam vcelku dost originalek a netituju toho jsou to same klasy) kdyby vyvojari nedali zadnou ochranu znelo by to jaiko : tak tady mate nas vytvor nevadi ze za nej dostanem jen desetinu financnich prostredku
-
Zajimavy test. Uvidime jestli lidi zaplati vic za verzi bez DRM nebo min za verzi s DRM. Skoda, ze uz mam predobednano.
-
pokud to bude chtít online ověřování při každým spuštění hry, tak to se mi nelíbí! každou jinou hru bych si kvůli takové blbosti nekoupil, ale Zaklínač je prostě Zaklínač... (ok, ještě bych to přetrpěl u Skyrim, Diabla a Deus Ex)
-
-
Povinně budeš muset být online POUZE během instalace. Pak už je to jen na tobě. Hra si bude při spuštění asi ověřovat nějaké novinky na serveru CD Projektu (patche, free DLC apod.), ale pokud budeš offline, tak tuto fázi jednoduše přeskočí a hraješ.
-
-
kde se bere ta jistota? V článku je napsáno TOTO: "Svoji kopii hry tak budete muset na oficiálních serverech ověřit vždy při spuštění, nicméně že pro samotné hraní už připojení k internetu nebude vyžadováno."
edit: ale z ostatních příspěvků vidím, že jde pravděpodobně o chybu v článku, což mě těší. *4* -
-
Kde se bere ta jistota? No především poslouchám co zástupci CD Projektu hovoří *1* .Stačí se mrknout na záznam včerejší CD Projekt konference a je tam vše jasně řečeno.
-
-
-
-
Podle mého názoru to vyřešili kluci do pohody. Nemám se SecuRomem problém. A ačkoliv registrace moc nemám rád, tak v případě CD Project a patchů / DLC zdarma, rozhodně registruji.
-
Takže když bdue ten ohavný pirát a hru si stáhnu přes warez není možný aby vytupovali moji ID a chtěli po mě abych zeplatil pokutu nebo tak něco??
-
Takže když bude ten ohavný pirát a hru si stáhnu přes warez tak není možné aby vystopovali moji ID a chtěli po mě abych něco zaplatil ????
-
MickeyMutant:
Taky si myslím, Tady žádná zjevná logika tam není.
Ucho:
Nešlo o srovnání digitální/krabicové, ale o s ochranou/ bez ochrany. Cenový rozdíl smaže veškeré pokusy o srovnání a tak se z toho nikdo nedozví nic a vstřícnost autorů v tomhle směru přijde v vniveč bohužel. Srovnání "Digitální/krabicové prodeje" jsou dlouho známy, není zde třeba nových dat, jen aktualizovaných dat a nesmysl to taky není, protože je důležité vědět co více vynáší, jen to není tématem naší soukromé diskuse ;)
Vidím to tak, že hledáš argumenty všude možně, jen abys dokázal, že mluvíš pravdu. Nechci tě nijak napadat nebo tak, aspoň si to trochu srovnej, než příště přejdeš v opozici. *3* -
-
"Srovnání "Digitální/krabicové prodeje" jsou dlouho známy"... a o to tady jde.
nyní se může vůbec poprvé srovnat digitální distribuce s ochranou/bez ochrany... na tom nehledám žádný argument, to je prostě fakt, který nevyvrátíš ani ty, ani ten dotyčný manipulativním srovnáním dolarů vůči euru... taky tě nechci napadat, ale mám na tebe ohledně těch argumentů stejný názor, když tady začneš míchat jablka s hruškama... ;) -
-
Já myslím, že tahle diskuse se stala bezpředmětnou a příliš rozvětvenou, že už přestalo být důležité co jsme chtěli na začátku říci a vrhli jsme se do úděsné bitvy argumentů. Každý máme svou představu o této věci a potíže jí srozumitelně předložit protistraně. Proto pojďme toto naše téma odložit k ledu *5*
-
Napíšu to ještě jednou, co nejpřehledněji, pro případ, že jsi to přehlédl:
Verze bez ochrany: GOG - 45 € (ca 1100 Kč)
Verze s ochranou: Steam - 45 $ (ca 750 Kč)
Verze s ochranou: krabice (kamenný obchod, pošta) - 40 $ (ca 700 Kč)
Na základě takhle rozdílných cen nebude podle mého názoru možné seriózně porovnat prodeje s a bez SecuROMu. -
-
proč opět manipuluješ? nebo jsi nepochopil, co píšu? tak tedy znovu:
1) Steam neprodává pouze v dolarech
2) GOG poskytuje 16 dolarů na nákup dalších her.
vezmu příklad Evropana, který na Steamu nakupuje kupodivu v eurech:
GOG - 45 € (ignoruji nyní fakt, že dostaneš 16 dolarů)
Steam - 45 €
Jaký rozdíl vidíš v tomto případě? Myslíš, že jim tato analýza v Evropě nebude ohledně digitální distribuce stačit? Proč do toho nyní pleteš krabici? Pro porovnání prodejů digitální distribuce nemá naprosto žádný význam, budou porovnávat jednoduše prodej digitální distribuce v Evropě na Steamu a na GOGu a to velmi jasně a přesně ukáže, co si lidé myslí o ochranách...
opravdu si myslíš, že pro porovnání s ochranou/bez ochrany se musí porovnávat naprosto veškeré prodeje všude po celém světě? ne. stačí jim k tomu ta Evropa, kde nastavili podmínky u Steamu a GOGu naprosto stejně (ano, GOG malinko zvýhodnili). tedy až budou mít nějaká čísla, uvidí moc dobře, jak moc lidem vadí/nevadí DRM... -
-
ucho: Kdepak, v tomhle máš úplnou pravdu, naprosto souhlasím. Spousta lidí nakupuje tam, kde je zvyklá, spousta se vůbec neorientuje nebo jim je to fuk. Relativně malé procento z celkového počtu bude vyšší cenu obcházet třeba dovozem z Anglie a ještě zanedbatelnější zlomek bude řešit nějakou ochranu. Na Steamu nebo GOGu budou lidi nakupovat podle zvyku a obliby. Právě proto budou mít jakákoliv čísla velmi omezenou vypovídající hodnotu. Mnohem zajímavější pro tenhle DRM/neDRM průzkum by byla situace, kdy by jeden obchod nabízel obě verze s tím, že nechráněná verze by byla třeba o 5 až 10 dolarů dražší. Pak by se opravdu dalo z prodejů vyvozovat, nakolik je neDRM verze bližší zákazníkovu srdci a peněžence.
-
Změnil jsi za pochodu výchozí mantinely – nejdříve jsi to omezil jen na digitální distribuci, teď dokonce jen na Evropu. Kdybys hned zkraje napsal, že ti jde o porovnání digitální distribuce v Evropě, tak jsme si celou úmornou diskuzi mohli všichni odpustit.
-
-
MickeyMutant: berme v potaz Čechy. schválně kolik procent si to podle tebe koupí v Anglii a kolik v Čechách? ať nadhodíš jakékoli číslo, bude to pouze tvůj odhad. stejně jako já když nadhodím číslo, bude to zase jen můj odhad. přestože já třeba v Anglii nakupuji a pár mých známých rovněž, věřím, že většina toho nevyužívá... kdyby tomu tak totiž bylo, můžou to u nás prodejci zabalit. jelikož to ještě nebalí, asi tomu tak nebude :) ba co víc, lidé nakupují například i předražené hry na xzone, když je přitom jiný český eshop nabízí o několik stovek levněji... tihle lidé určitě nesáhnou po verzi z Anglie, když neumí koupit ani levněji u nás... řada lidí nakupuje v Anglii a pak to prodává na aukru. a lidé to kupují, přitom si to mohou levněji kolikrát objednat sami z Anglie... tihle lidé rovněž v Anglii nakupovat nebudou. takže ne, i když je nakupování v Anglii výhodné, věřím, že většina Čechů této možnosti přesto nevyužívá (ten zlomek, co si hry kupuje a nestahuje z internetu :) )... můj názor. ty na to máš zjevně jiný, ok :)
-
ucho: Vidět toho moc nebude ani v České republice. Každý člověk, který nebude chtít zbytečně vyhodit peníze, si to nechá dovézt z Anglie. Na GOGu to koupí jen ti, kteří využijí nabídky slevy na další hry + ti, kteří o možnosti dovozu nevědí nebo je jim pár stovek u pozadí.
-
MickeyMutant: to jsem mluvil o České republice, kupodivu. a světe div se, většina Čechů si hry kupuje u nás, popřípadě přes digitální distribuci. tys do toho začal tahat Ameriku a ceny počítám z Anglie, tedy jsi rozhovor stočil a rozšířil do další roviny, protože mi zjevně chceš pořád něco vyvracet... stůj si za čím chceš, odporuj si čemu chceš, já prezentoval pouze fakta o tom, že teď bude konečně vidět, jak je to s těmi ochranami. to je prostě fakt, který nevyvrátíš, ani kdyby ses stavěl na hlavu... ;)
-
ucho: Krabici do množiny, jak říkáš, jsi přitáhl ty – včera v 17:30. Najdi si to. Jinak trvám na tom, že pokud je někde něco možné koupit za v přepočtu 1100 korun a jinde (pouze s nějakou ochranou, o které stejně průměrný kupující nic neví) za v přepočtu 700 korun, tak je věc úplně jasná. Evropsky i celosvětově.
-
mantinely neustále měníš ty. šlo mi o porovnání digitální distribuce s ochranou/bez ochrany. abys analyzoval tuto věc, nepotřebuješ k tomu online distribuci na celém světě, ale samozřejmě tam, kde jsou stejné podmínky. ty jsi do toho stále nesmyslně tahal Steam v dolarech a to, že z toho nezjistí nic... stejně jako tahání krabic do této množiny...
-
-
-
-
-
-
S takouto ochranou nemám problém. Podobne, ako som nemal problém ani s ochranou UBisoftu v AC Bratstvo, pretože už ma nenútila byť neustále pripojený a moje savy sa neukladali kdesi do prdele na nejaký server. Za to majú u mňa palec hore, pretože zrejme hlas ľudu bol predsa len vypočutý. Predsa však dúfam, že má pravdu skupina ktorá tvrdí,
že sa to overovať pri každom spustení nebude, pretože pri výpadku by mohol nastať problém. Ale túto hru si kúpim v každom prípade, jednak preto, že Sapkowski je môj favorit
a aj jednička Zaklínača je top v mojej hitparáde. -
tady se ukazuje, kolik je tu fanboyu :) jeste pred mesicem kazdemu vadilo, ze si hru musi autorizovat pres net kazdych par dni a ted uz to nikomu nevadi *3* klasika
-
-
Jedna aktivace nic není. *3*
-
Osobně jsem vyrůstal na klasikách jako Bladurs Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, první Fallout, ještě jsem hrál adventury od Fuky *1* Takže když jsem se po dlouhé době vrátil k PC hraní (sérka Gothic, Risen, TES: Oblivion apod.), byl jsem v šoku, že hry dnes vyžadují připojení k netu apod. *1* Připadal jsem si, jako bych vylezl někde po 30ti letech z pralesa *1* Čili je pro mě osobně velice sympatické, že CD Project zvolil "jen" tuto formu preventivní ochrany. Jsem spokojen. Dokonce se i registruji a to je u mě co říct.
-
A v čem vidíš problém? V jednorázové aktivaci a pak už žádné obtěžování? Ani disk, zdá se, nemusíš mít v mechanice. Takže platící zákazník není opravdu nijak obtěžován..jedině že by chtěl hru nainstalovat bez připojení k internetu, pak by mohl nastat problém, ale to v dnešní době nemůže být ani 1% případů. (navíc i na to se může objevit offline patch)
-
-
Ano, offline patch od SKIDROW se určitě objeví *3*
-
-
....a třeba ho na popáté udělají i bez bugů.... *3*
-
-
-
Jenže ty si hry co mají Securom Online nemusíš aktivovat každých par dní, ale jen při instalaci, takže nechápu, co ti na tom přesně vadí.
Já raději dávám přednost této ochraně než těm, které tě nutí být online, nebo vkládat DVD do mechaniky.
-
-
No jelikoz si hry kupuju hlavne proto, abych autory aspon trochu podporil, tak moznost koupit to primo na jejich portalu je pro me uplne idealni. Navic jako bonus tam nebude zadna DRM. Samozrejme nevyhoda je vyssi cena, kterou se sice snazi kompenzovat nejakym slevovym kuponem + dalsi RPG podle vlastniho vyberu, ale na to asi moc lidi nenalakaji. Podle me docela skoda, moc nerozumim tomu proc to na vlastnim portalu proste neprodaji za nizsi cenu. Ale to uz je jejich boj...
-
-
Jediné možné odůvodnění co mě napadá je to, že si kupující připlatí za to, že tam nebude žádná otravná DRM. ...
-