Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tu jejich ochranu jim nekdo prolomi kdo je v tom spickovej behem jednoho dne tak ad se moc netesej pirati pokazde dostanou co chtej.
  • No jelikoz si hry kupuju hlavne proto, abych autory aspon trochu podporil, tak moznost koupit to primo na jejich portalu je pro me uplne idealni. Navic jako bonus tam nebude zadna DRM. Samozrejme nevyhoda je vyssi cena, kterou se sice snazi kompenzovat nejakym slevovym kuponem + dalsi RPG podle vlastniho vyberu, ale na to asi moc lidi nenalakaji. Podle me docela skoda, moc nerozumim tomu proc to na vlastnim portalu proste neprodaji za nizsi cenu. Ale to uz je jejich boj...
    • Jediné možné odůvodnění co mě napadá je to, že si kupující připlatí za to, že tam nebude žádná otravná DRM. ...
  • Drom
    tady se ukazuje, kolik je tu fanboyu :) jeste pred mesicem kazdemu vadilo, ze si hru musi autorizovat pres net kazdych par dni a ted uz to nikomu nevadi *3* klasika
    • Jedna aktivace nic není. *3*
    • Core
      Osobně jsem vyrůstal na klasikách jako Bladurs Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, první Fallout, ještě jsem hrál adventury od Fuky *1* Takže když jsem se po dlouhé době vrátil k PC hraní (sérka Gothic, Risen, TES: Oblivion apod.), byl jsem v šoku, že hry dnes vyžadují připojení k netu apod. *1* Připadal jsem si, jako bych vylezl někde po 30ti letech z pralesa *1* Čili je pro mě osobně velice sympatické, že CD Project zvolil "jen" tuto formu preventivní ochrany. Jsem spokojen. Dokonce se i registruji a to je u mě co říct.
    • A v čem vidíš problém? V jednorázové aktivaci a pak už žádné obtěžování? Ani disk, zdá se, nemusíš mít v mechanice. Takže platící zákazník není opravdu nijak obtěžován..jedině že by chtěl hru nainstalovat bez připojení k internetu, pak by mohl nastat problém, ale to v dnešní době nemůže být ani 1% případů. (navíc i na to se může objevit offline patch)
      • Ano, offline patch od SKIDROW se určitě objeví *3*
        • ....a třeba ho na popáté udělají i bez bugů.... *3*
    • Jenže ty si hry co mají Securom Online nemusíš aktivovat každých par dní, ale jen při instalaci, takže nechápu, co ti na tom přesně vadí.

Já raději dávám přednost této ochraně než těm, které tě nutí být online, nebo vkládat DVD do mechaniky.
  • S takouto ochranou nemám problém. Podobne, ako som nemal problém ani s ochranou UBisoftu v AC Bratstvo, pretože už ma nenútila byť neustále pripojený a moje savy sa neukladali kdesi do prdele na nejaký server. Za to majú u mňa palec hore, pretože zrejme hlas ľudu bol predsa len vypočutý. Predsa však dúfam, že má pravdu skupina ktorá tvrdí,
    že sa to overovať pri každom spustení nebude, pretože pri výpadku by mohol nastať problém. Ale túto hru si kúpim v každom prípade, jednak preto, že Sapkowski je môj favorit
    a aj jednička Zaklínača je top v mojej hitparáde.
  • Core
    Podle mého názoru to vyřešili kluci do pohody. Nemám se SecuRomem problém. A ačkoliv registrace moc nemám rád, tak v případě CD Project a patchů / DLC zdarma, rozhodně registruji.
  • Jak funguje Securom Online u stávajících her:
    Securom Online se aktivuje jen při prvním spuštění hry, dá se dokonce aktivovat i na počítači, který není připojený na internet. Jediný problém jaký s tímhle systémem je, že občas někdo překročí maximální počet aktivací, protože zapomněl revokovat aktivaci při odinstalování hry, což tady při neomezeném počtu aktivací nehrozí.

Po aktivaci hry nemusíte mít DVD v mechanice a být online.
    • fixcz
      Během instalace/aktivace se bude stahovat z netu balíček dat (pro SecuROM verzi 50MB/pokud si dobře pamatuji/ a v případě GOG verze 100MB). Vzhledem k tomu, že onen balíček bude pravděpodobně obsahovat spustitelné soubory, tak budeš muset být online, abys hru spustil.
      • Arcania to má podobně a lze ji aktivovat offline po stažení offline patche. Takže přístup na net je potřeba, ale ne přímo na počítač, kde chcete hru spustit.
        Počítám, že to Zaklínač bude mít podobně.
  • To odkial mate taky bullshit ??!! "Vzdy pri spusteni", pozerali ste tu konferenciu vobec? Online bude treba byt len 1X, po nainstalovani hry pre to aby sa aktivovala. Potom uz nie. Skocte na 35 minutu http://apps.facebook.com/thewitcherlive/

Jasnejsie to uz byt povedane nemohlo. *7*
    • misho8723
      Tak tak.. fakt len RAZ človek musí aktivovať hru cez net a to pri prvom spustení hry... potom už nie..a registrácia pokiaľ viem je tiež len voliteľná, takže v tom problém nevidím..aj keď ja sa s radosťou registrujem, pre tie všetky bonusy z toho plynúce
  • pokud to bude chtít online ověřování při každým spuštění hry, tak to se mi nelíbí! každou jinou hru bych si kvůli takové blbosti nekoupil, ale Zaklínač je prostě Zaklínač... (ok, ještě bych to přetrpěl u Skyrim, Diabla a Deus Ex)
    • Povinně budeš muset být online POUZE během instalace. Pak už je to jen na tobě. Hra si bude při spuštění asi ověřovat nějaké novinky na serveru CD Projektu (patche, free DLC apod.), ale pokud budeš offline, tak tuto fázi jednoduše přeskočí a hraješ.
      • kde se bere ta jistota? V článku je napsáno TOTO: "Svoji kopii hry tak budete muset na oficiálních serverech ověřit vždy při spuštění, nicméně že pro samotné hraní už připojení k internetu nebude vyžadováno."

edit: ale z ostatních příspěvků vidím, že jde pravděpodobně o chybu v článku, což mě těší. *4*
        • Kde se bere ta jistota? No především poslouchám co zástupci CD Projektu hovoří *1* .Stačí se mrknout na záznam včerejší CD Projekt konference a je tam vše jasně řečeno.
  • skaven123
    hmm 45E na gog...neprehanaju to?
    • Cajk
      No ale třeba nechce 16 dolarů a vybranou hru zdarma? Třeba chce Zaklínače 2?
    • MrSanta
      Na GOGu k tomu dostaneš kredit na nákup dalších GOG her v hodnotě 16 $ a navíc jednu z pěti (technicky vzato 6) vybraných her zdarma. Takže máš vlastně pravdu, GOG to přehání *1*
      • skaven123
        hmm idem to checknut este raz *1*
  • kostejnesmrtelny
    Byli. Kdo to chce koupit bez DRM, může (na GoGu, což je jejich projekt). Asi jsem úplně nepochopil, co chtěl autor říct tou poslední větou.
    • Taky jsem to asi úplně nepochopil..a ještě i tuto větu: "Svoji kopii hry tak budete muset na oficiálních serverech ověřit vždy při spuštění, nicméně že pro samotné hraní už připojení k internetu nebude vyžadováno."
      Vadí mi trochu to "ověřit vždy při spuštění", protože Cd Projekt jasně řekl, že hra se bude povinně ověřovat pouze jednou a to při instalaci kdy bude třeba ještě stáhnout cca 50MB dat. Pak už to bude jen na vlastním rozhodnutí hráče.
      • MrSanta
        Lukáši, koukám ty seš všude kde se něco šustne o Zaklínačovi 2 *1*.
        Taky jsem nějak nepochopil některé věty z článku, to bude asi tím ránem. Možná autor tím spuštěním myslí instalaci...
        Technicky mi přijde, že ta ochrana je naprosto stejná jako u Dragon Age 2. Osobně v tomto druhu DRM nevidím žádný velký problém a navíc nemusím hledat placky. Juch.
        A jak píše kostěj, na GOGu je to absolutně bez DRM, ale i bez (pro některé bohužel) české lokalizace.
        • To víš, jsem na něj několik posledních měsíců natěšený jak blázen a vydání je už na dohled.. :)

jj, je to prakticky stejné DRM jako v případě Dragon Age 2, které mě nijak neobtěžovalo :)
      • Jinak nevidím v jednání CD Projektu nic protichůdného proti jejich předchozím oznámením o absenci obtěžujícího DRM.
        1. Hra má zabudovaný SecuROM pro kontrolu, že si nikdo nezkouší hru spustit před oficiálním datem vydání. OK, obtěžující to bude maximálně tak pro případné piráty, ale na ty ***e pes.
        2. Cd key při instalaci - absolutně OK
        3. Online ověření legality při instalaci - OK (hráč to pravděpodobně ani nezaregistruje)
        4. Libovolný počet instalací a max. 5 PC najednou..absolutně OK
        A vůbec bych se nedivil, kdyby k hraní nebylo ani potřeba herního disku v mechanice.

Kdyby takovéhle "DRM" bylo v každé hře, tak jsem nadmíru spokojen. Nijak mě to neomezí, připojení k internetu má doma 99% hráčů (ten zbytek si může kvůli nainstalování přenést PC ke kamarádovi a je to) a těch 50MB přežijí i ti s opravdu mizerným připojením (jako třeba já :) ). Takže palec nahoru.
      • Amylee.Anderson
        Já si myslim, že to bude stejně jako s jedničkou kontolovat, jestli jsou nový patche a tak :) Ale když nebudeš mít internet, tak se nic nestane.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit