-
ucho: V předchozím příspěvku jsi naopak psal, že je krabicová verze dražší. A nic logického na tom nevidím – pochopitelné by to bylo spíš naopak. Když srovnáš cenu na GOG (45 € - ca 1100 korun) a na Steamu (45 $ - ca 750 korun), tak tam vyjde slušný rozdíl, kde průměrný zákazník nebude váhat ani chvilku.
-
No ale třeba nechce 16 dolarů a vybranou hru zdarma? Třeba chce Zaklínače 2?
-
promiň, ale srovnávat digitální distribuci s nedigitální je už z principu nesmysl. a jak jsem psal, na Steamu to stojí stejně jako na GOGu... tolik k digitálním distribucím. v tomto případě se tedy ukáže ta ochrana/neochrana velmi jasně...
a to že je krabice levnější je víceméně logické... -
Děkuji, přesně tak.. je to škoda bohužel s tim nic nenaděláme.
-
Zajimavy test. Uvidime jestli lidi zaplati vic za verzi bez DRM nebo min za verzi s DRM. Skoda, ze uz mam predobednano.
-
Hlavne ze to nebude tak zaludne jako treba u AC 2 tem chytrakum co tu pisou kecy jako ze si to kazdy crackne tak at ..... kdybych ja byl vyvojar ktery se vice jak pet let zabyva jednim projektem tak rozhodne bych tam dal aspon nejakou zakladni ochranu (doma mam vcelku dost originalek a netituju toho jsou to same klasy) kdyby vyvojari nedali zadnou ochranu znelo by to jaiko : tak tady mate nas vytvor nevadi ze za nej dostanem jen desetinu financnich prostredku
-
Na chvilku? Ma se stahovat pres 50 mega, to asi pres mobil nepujde. Co se tyce notebooku, tak nevim jakou mate vy bezpecnostni politiku v praci, ale my mame blokovane vsechno mimo podnikovou sit. Opravdu nevim, jak byste to chtel udelat, bez toho abyste znal aspon lokalniho admina. *10* Jedna se mi o princip. Nejdrive naslibuji, ze zadne DRM nebude a pak tohle. To je tedy ferovy pristup jak *12*
-
Net se dá sdílet přes lan, či přes mobil. Když je potřebný jen k aktivaci produktu, neměl by být problém jej do pc na chvilku dostat.
-
Rozdíl v tom je celkem slušný, nechráněná verze stojí ca 1100 korun (45 €), chráněná ca 700 korun (40 $ nebo 25 £). Takže ten cenový rozdíl spláchne všechny seriózní pokusy o porovnání prodejů nebo pirátění, jak píšeš. 7 má pravdu, že si většina prostě koupí tu nejlevnější verzi, ochrana neochrana.
-
O to vic me stve, ze na me prdi a pritom mam Zaklinace koupeneho 2 krat, protoze jsem je chtel podporit, aby bylo videt, ze tvorba her na PC se vyplaci, a protoze jsem chtel, aby udelali druhy dil. *10* Za dobrotu na zebrotu
-
NET mam na sluzebnim notebooku, kde nemam admin prava a v praci. Nevidim duvod proc platit dalsich 600 mesicne, ze pripojeni, ktere mam na sluzebnim kompu. Navic, zkus si nekdy precist obchodni podminky sveho poskytovatele netu. Aby jsi se nedivil. *9*
-
a pripojili ti aspon elektriku? *2*
-
Hm, huba plna kecu, a co Ti co nemaji net na hernim pocitaci. To jim mam jako zaplatit za hru a pak poprosit kamose o to, aby mi stahl cracklou verzi z netu? Nasr*t. *10* Kazou vodu a sami piji vino.
-
Takový malý postřeh. Nečíst pokud nechcete nic vědět z příběhu. Ten důstojník ze začátku videopreview připomíná vězně, kterého jste mohli zachránit jedné z prezentaček z vězení.
-
http://www.eurogamer.cz/videos/videopreview-zaklinace-2-eurogameru preview...úžasné záběry souboje s bossem.
-
na Steamu (DRM) to stojí stejně jako na GOGu... takže cena digitální distribuce je stejná. krabicová verze co jsem našel je jen něco přes stovku dražší. to už je skoro zanedbatelné (navíc digitální distribuce to vynahrazují bonusy). zas tak velký rozdíl mezi tím tedy nevidím.
-
No prý je verze bez DRM dražší a navíc digitální ... takže se z toho nedá zas až tolik vyvodit.
Mě právě zajímalo jak budou lidi reagovat na hru bez ochrany, takhle si většina lidí koupí prostě tu nejlevnější verzi nebo tu z jejich oblíbeného obchodu a nic se zas až tolik nezmění v tomhle směru.
Naštěstí aspoň nezměnili to, že je hra určená (zatím) primárně na PC. Tam se dají pozorovat výsledky a pokud budou uspokojivé muže to znamenat, že je bude někdo následovat. -
Přesně tak, fyzická verze hry projde před vydáním rukami spousty lidí (tiskaři, převozci, skladníci, prodejci) a kdokoliv z nich může hru ukrást a nebo koupit (jedna ze zaměstnaneckých výhod v určitých obchodech s hrami) a ještě před vydáním hodit na torrenty. A tohle může způsobit největší škodu.
Zatímco digitální verzi si jednoduše pohlídají sami.
CD Projektu je jasné, že se hra bude pirátit, ale jde jim o to, aby se k platícím hráčům hra nedostala později než ke zlodějům.
Jak prosté, že? -
free dlc vetsinou za moc nestoji a patche jsou snad samozrejmost, to snad nechce zpoplatnit ani Kotick :D
-
u digitální distribuce mají spuštění v rukou sami. u distribuce krabicovek existují DVD dřív, lisují se, rozváží do obchodů. je to pouhá snaha o znepříjemnění nelegální distribuce před samotným spuštěním prodeje, to má na prodeje největší dopad...