Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Možná je to proto, že Baldur's Gate 2 je postavený na lety prověřených a promakaných pravidlech a světě D&D - důmyslná a uvěřitelná magie s tunou možností, masivní lore, propracovaný systém classů, magický předměty, který fakt působí jako magický, můžou často rozhodnout bitvu, inteligentně navržený potvory, u kterých se člověk musí naučit jak na ně, alignment systém atd.

    PoE je proti tomu takový chudý a nedovařený hokus pokus (ve smyslu mechanik), který je ještě inspirovaný ne moc dobře přijatou 4 edicí. Taky ten combat je až přehnaně "microidní" a docela chaotický... mnohem radši bych bral tahový, protože spamovat mezerník a u toho sledovat path-finding faily mě přijde jako dost otravný řešení (resp. kompromis) pro jakože realtime boj.
  • Ja sem hral pillars a divinity a obe ty hry stoji za pendrek. Jako velky fanda rpg nedoporucuji.
  • Ted je otazka, zda te BG2 nebavi proto, protoze tu hru uz znas, tj. nemusis se ucit mechaniky hry, nemusis peclive cist texty abys pochopil pribeh apod. Ja to mam treba tak, ze kdyz hraji nejakou novou hru, tak pribeh si uziji nejvic pri prvnim hrani, ale hratelnosti me hra bavi vetsinou vice pri druhem pruchodu (zalezi na zanru hry, u RPG je to tak z 90%), protoze uz to znam a mam to zazite, tj. nedelam tolik chyb apod.
  • KrPa
    Brzy se tam zaradi i ceske DayZ *1*
  • FNV bylo dobré, mnohem lepší jak F3, ale je pravda, že asi po 40h hraní, mě začal dost štvát level scaling potvor, zvlášť u mutantů. to mě obecně štve u her od Bethesdy, ale tady mně to přišlo extrémní hlavně u mutantů. Tady si myslím že systém z F1 a F2, kde síla moster byla dána lokacemi byla vhodnější.
    Ale je pravda, že to plánuji rozehrát znovu s tím, že hru trochu upravím pomocí Modů.
  • To je fakt zvláštní, že GTA a CoD, který v marketingu utopí víc prachů, než kolik stál vývoj všech CRPG za posledních 10 let dohromady si koupí víc lidí. Čim to asi bude...
  • Koukám, že trollové ještě nevymřel... a to jsem naposledy byl v nějaké internetové diskuzi tak před třemi lety...
  • z těch jmenovaných jsem hrál Pillars a Divinity, obě jsou docela dobré. Divinity má lepší gameplay (zábavné souboje), Pillars má lepší questy a příběh, ale slabší gameplay (souboje). Jestli chceš víc bojovat a míň číst, tak Divinity. Pokud chceš číst spoustu textu, tak Pillars.
    Docela dobré je taky Underrail, ale je to hodně hard-core. Jakmile si uděláš špatný build, tak se prostě dál nehneš. Pokud chceš dobré RPG ze staré školy a nehrál jsi, tak zkus Drakensang
  • jamar28
    A nenapadlo tě třeba, že GTA a CoD mají multiplayer, takže se dají hrát klidně stovky hodin, zatímco příběhové hry jako Tyranny si většina lidí rychle zahraje a pak třeba na rok odloží? Vyvozovat něco zrovna z tohohle mi nepřijde jako dobrý nápad.
  • wasteland a decadence jsem nehral, z tech zbyvajicich by to byly pillars
  • ved si zahraj vsetky
  • Ahoj, chtel bych si zahrat nejake dobre rpg. Rozhoduju se mezi pillars, tyranny, wasteland 3, age of decadence a divinity.
    Muzete mi prosim neco doporucit? Mozna i z jinych her ktere neznam. Predem dekuji.
  • Magister_Peditum
    Nevím jak PoE, ale Tyranny bych za blbost rozhodně nepovažoval. Až na ten mírně řečeno useknutý konec, tomu nemám co vytknout.
  • Magister_Peditum
    U Obsidianů se mi líbí, že jsou schopní klasický příběh brát z jiného úhlu pohledu. Příkladem je třeba KotOR 2. KotOR postavil dosavadní pojetí SW (alespoň ve hrách) na hlavu a rozostřil klasické členění na temnou a světlou stranu. Kreia je pak po právu považována za jednu z nejlépe napsaných postav universa SW vůbec. V
  • Fordzy
    Drizzt: Hrát za Ceasara je dost akční. Tě pošle vyrubat všechny tábory NRC a když začneš být dost věrohodný a začneš ho poznávat osobně, tak si začneš uvědomovat, že to vlastně není žádný magor, ale že v jeho vraždění, otrokářství a všem je vlastně dost chytrý systém, který funguje. A zjistíš, že má v hlavě nádor a bez operace zemře. Když máš velký lékařský skill, tak ho můžeš operovat a při operaci se rozhodnout jestli ho zabiješ nebo zachráníš a když ho zabiješ, tak pak musíš mít i vysoký skill kecání aby si dokázal ukecat jeho strážce, aby tě nezabili. Když máš vysoký skill inteligence, tak můžeš opravit lékařského robota, který provede operaci za tebe. O těch možnostech bych mohl básnit hodiny a hodiny. Asi si to znova zahraju. *1*
  • ja si nemuzu pomoc, ale ty dnesni izo rpg me vubec nebavi (pillars of eternity, tyranny), pritom prave ted hraju baldurs gate 2 asi po milionte a bavim se u toho jako kral, tu hru si uzivam, je to super, proste muzete milovat izo rpg hry, ale kdyz nekdo udela blbost a mysli si, ze vas to bude bavit jenom proto, ze jste neco takoveho uz 10 let nehrali, tak to stejne fungovat nebude
  • flash789
    http://fajnpark.cz/wp-content/uploads/2016/04/mimon.jpg
  • Já používal OOO i FLC... pak už to byla "celkem" slušná hra...
  • Jeho to samozřejmě nezajímá nejvíc a proto o tom musí brečet u každého článku o izo RPG. *15*
  • A pixel artovky jsou největší mainstream, protože se jich dělá stovky ročně. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit