Přejít na výpis diskuzí

Janičáři a sultáni – svět Assassin's Creed: Revelations

29.11.2011 | Aleš Smutný

175 příspěvků

- 

Článek jsem ani nečetl, protože Aleš Smutný je určitě mimo. Byl to totiž ve skutečnosti král Sulivan, psali o tom na EG! - 

- 

Co tam proboha psali? : D
 - 

ale tak jo, zkusil jsi to ;)

- 

- 

No jo, tak nám Turci dobyly Budín, ale alespoň po nich zůstaly pěkné lázně. A pak přišel Evžen Savojský a zahnal Turky zpátky na Balkán. Střední Evropa byla od poloviny 16. do poloviny 17. století prakticky neustále zaměstnána mocenskými a náboženskými konflikty od Itálie po Balt, a když se situace jakžtakž uklidnila, tak se ukázalo, že pro ně není Osmanská říše rovnoceným protivníkem - to se posílilo ještě se vstupem Ruska na velmocenskou scénu v 18. století.
 - 

- 

Jistě, ale kdyby neměli Osmané problémy na své východní hranici s obnovenou Perskou říší, tak mohlo být lecos jinak i ve střední Evropě.
 - 

- 

A kdyby se střední Evropa nedávila válkami, tak by možná došlo k tlaku na Osmany o století dřív. To jsou prostě spekulace. *3*
 - 

- 

No v 16. století by asi ani sjednocená střední Evropa nebyla schopna výrazně omezit moc Osmanů, ale máte pravdu, je to kdyby *1*

- 

- 

- 

- 

Assassin's Creed - hra která démonyzovala Templáře? Fuj, hnus... Bez nich by jsme v Evropě byli všichni muslimy !!!
 - 

- 

Právě kvůli templářskému fanatismu křižáci prohráli bitvu u Hattínu, což vedlo ke zkáze křižáckých států ve svaté zemi. A bez templářů by pravděpodobně bylo v historii o pár krvavých masakrů míň.

- 

- 

Dobre, tak ja vam tedy neco napisu k tematu... Hra Assassins' Creed mne neoslovila, presto jsem si velice rad precetl prvni tri vety clanku a tedy chvalim alespon za snahu.
OK? *3* - 

Ach jo...
 - 

Bylo by fajn přidat i použitou literaturu a prameny. Jinak příjemná změna, chválím *3*
 - 

s
 - 

Když už píšete takové články, tak by nezaškodil seznam literatury, protože takhle si můžete informace klidně cucat z prstu... *3*
Jinak Budovec není zdaleka jediným zdrojem, vzpomněl si někdo na Václava Vratislava z Mitrovic? *7* - 

A proto mám rád Games.cz nejenom, že se zabývají hrami jako jíne herní weby ale i jinou tématikou související s hraním her. Viz. Team Bondi a problematika kolem toho
S článkem většinou souhlasím a rád jsem se dozvěděl něco nového hlavně co se architektury týče *4*. Ani mi nevadila délka článku páč to bylo pěkně napsaný a přečetl jsem to jedním dechem. Klidě více takhle obsahlejších témat bo recenzí.
Výborný článek, tleskám je vidět, že si dal autor na tom záležet. - 

- 

Aleš je šikula, ten by článek neodflákl. *4*

- 

- 

Tak tohle mi parádně spravilo náladu po těch posledních dnech žabomyších válek o jedno číslo na konci jedné nejmenované recenze. Vynikající článek, věcně ani stylově nejde nic vytknout!