Přejít na výpis diskuzí
Jediovské tanečky na videu ze Star Wars: The Old Republic
28.11.2011 | Petr Poláček
164 příspěvků
-
Tak ja testoval sem tam o vikendu a jsem spokojenej. Po graficke strance se mi to libi, asi nejsem takovej stoura :) Souboje mi prijdou zabavnejsi nez ve wow nebo lotro. Gameplay je zabavny, questy zatim v pohode, to namluveni fakt prida na atmosfere, ve wow a lotru jsem dialog odklikal tady si poslechnu a jeste muzu reagovat podle sebe. Jsem spokojen a to jsem prolez jen minimu a dotah to na level 10. Myslim ze tahle hra se neztrati i pres tech nekolik rejpalu co se tu najde :) Prece jenom jsme na zacatku a tech par bugu se dalo cekat, postupne se to vypiluje a bude fajn...
-
-
presne tak naprosto souhlasim s tvym nazorem. Rypalove se vzdycky najdou :)
-
-
Tak první hodina hraní byla asi nejhorší. Hned v úvodu mě zarazila celkem nehezká grafika a v nastavení se to nedalo o moc zlepšit. Ale když jsem hře dal šanci, tak se to už jenom zlepšovalo. Čím se člověk prokousával dál, tím to bylo lepší. Když jsem se dostal na 10 level Bounty Huntera, tak jsem byl s grafikou vcelku spokojený. Exteriéry hry jsou dobrý. V průběhu BETY jsem neměl jediný problém. Od 10 levelu až do 16 jsem dělal jenom PvP v battlegroundech a neskutečně mě to bavilo. A příběh je taky celkem dobře vložený. A to že se to striktně nedrží šablony Hvězdných válek je mi úplně putna. Klidně ať se Jedy umí proměnit v žábu. Když to bude zábavný, proč ne. A já jsem se bavil ( mise splněna ). WoW jsem hrál naposledy před 2 lety a tohle je rozhodně lepší. I kdyby to bylo na píď stejné jako WoW, tak bych hrál SWTOR, protože jsou to nové příběhy, skilly, boje, prostředí a inovace. A nemyslím si, že je to WoW killer, protože WoW se pohřbívá samo *3*
-
-
Inovace?
-
-
Ano inovace. Třeba ať už jenom v questech a rozhodování. Stylem hraní v partě a možnosti se holograficky připojit do příběhové diskuze jiného hráče. Tomu se říká inovace ( zlepšení )
-
-
Z 99% rozhodnutí v questu nic nezmění (odmítnutí úkolu místo tlačítka "cancel" nepočítám) :D
-
Ne každa inovace je ovšem k lepšímu.
-
-
Ty očividně tu hru nemáš rád a proto tu říkáš takovéhle moudra.
Když už tam je inovace, tak rozhodně není na škodu.
Questy jsou super a i když to nemá tak fatální rozhodnutí jako pure single, tak je to super inovace do levlení! Já nesnáším alty, ale tady si rád zahraju každou z 8 class.
Ale ty určitě rád altuješ, ale radši nudně nezáživně, bez špetky story třeba.. No to ta hra nění pro tebe, ti řeknu rovnou. -
-
Já zbožnuji KOTOR, ale jeho násilné prznění do MMO podoby za účelem vydělat co největší peníze pro mě určitě není. Kdyby přišli s něčím novým tak by se o tom dalo přemýšlet. Ale vzít 10 let používaný naprosto stejný koncept jen to jinak dochutit rádoby inovací to už tu bylo tolikrát.
Ano věřím že přidání příběhové linie s dabingem a rozhodnutím je fajn nápad, ale ten zbytek je pořád stejné MMO které jsem hrával před 10 lety, což je totální zabiják atmosféry. Proto preferuji single, protože aktuální trend MMO se tomu nikdy nevyrovná.
-
-
-
-
-
-
Sem jedinej komu se to grafický zpracování ale vůbec nelíbí ?
-
-
Nejsi, já to rikam uz od zacatku. Vsichni si naivne mysli ze to do plne hry zlepsi. A já se musim smat. Nikdy nic nezlepsi od doby co zverejni prvni videa ze hry.
-
Nejsi. Nejen že nevypadá dobře ale navíc je tam dost nekonzistentní Framerate, ale to snad vyladí do plné hry
-
-
Presne tak grafiku bych vubec neresil ani v bete nefungovalo plno grafickych deatilu ani AA. Takze vyckat na plnou verzi hry ( navic to jeste bude nakou dobu urcite trvat nez to doladi uplne i co se tyce bugu )
-
-
Bohužel to co se mi nelíbilo nejvíc v plné hře neopraví a to je hlavně umělecká stránka. Hlavně návrhy zbrojí jsou jak kdyby je navrhoval puberťák.
-
-
Za víkend bety jsi stihl otestovat tolik věcí ! Art design dělal puberťák ? V tom případě je to dobrej prcek, kterej dostane skvěle zaplaceno. Jo vždycky se najde někdo, kdo reptá.
Jinak říct o Torech, že Wow má lepší combat je k smíchu.. ono to je totiž to samé, ale tady tor se víc blízí Vanilce, což byly nejlepší léta Wowka. parry funguje jak má, postavičky na to reagujou, když útočíš a dostaneš se mimo dosha meče je to automaticky dodge atd. To Wowko nemá. Hlavně Wowko ma autoatack a u něm stačí stát na místě a čekat než enemy padne.. Tor nemá autoatack.. ale jinak seš znalec !
Hráči Torů budou jedině rádi, když tam týpci tvého kalibru nebudou ! -
-
TOR má lepší souboje z vizuálního hlediska. Z hlediska gameplaye to je úplně tupý (alespoň prvních 12 levelů za Jedi Knighta). Není tam potřeba ani minimum taktiky nebo nějakého skillu, což není zrovna dobrá vlastnost soubojů či jakékoli jiné hry.
Za tím Art Designem si stojím. Vypadá strašně, ale to pro mě nebylo žádný překvapení. To už bylo jasné z videí
-
-
ano neni to perfektni ale nakonec o grafice to neni. Wowko vypadalo zrovna tak ne-li jeste hur. Jsem nejvice zvedavy jak se to celkove bude hrat na vyzsich levlech. Zatim to potencial podle myho urcite ma
-
-
Hrál jsem skoro za všechny povolání a nejvíc za Jedi Sentinela a ten gameplay mi příjde fakt o ničem. WOWko má rozhodně lepší souboje. Tady stačí jen stát proti nepříteli a klikat na skilly jak se mi zachce a neměl jsem problém. Jedinou výjimkou byl smuggler. S tím už trochu musel člověk vědet co dělá, takže za něj mě to bavilo jednoznačně nejvíc.
-
-
-
-
-
-
Hram betu treti den. Moj nazor je, ze ludia sa asi za par mesiacov z hry velmi unavia.
Samozrejme mozem sa mylit. -
Tak měl sem to štěstí vyzkoušet betu a musim říct, že styl grafiky charů se mi příliš nelíbí, působí hodně plasticky a tak nějak jako pro děti, jinak animace postav jsou na velmi dobré úrovni. Naopak prostředí je vyvedené výborně, mapy a lokace jsou povedené a zapamatovatelné. Je to snad první MMO co jsem hrál, kdy jsem nepřeskakoval rozhovory, ale plně si je vyslechl, možnost volby odpovědí ála BioWare je taktéž vynikající nápad, specielně v partě, kdy se "hází kostkou" a odpovídá výherce. I při jedný instanci pak po pár rozhovorech víte, co od koho z hráčů můžete očekávat. To se mi líbilo hodně, př. po pár rozhovorech opravdu víte, že tenhle týpek z party rozhodně milost nikomu dávat nebude...
Další věc jsou souboje, klasická Tab klikačka v celku slušně provedená. K Jedi/Sith se vyjadřovat nebudu, to je jak "fantasy" - meče/kouzla. Ale shooting class jsou opravdu zajímavé, grafické zpracování soubojů na dálku ála SW je provedené výborně, máte možnost se skrčovat/schovávat se, kdy za překážkou berete menší zranění a mezi překážkami poblíž sebe se přímo můžete přesouvat stylem že se postava překulí za jinou překážku. V tomto modu pak máte aktivované některé ability, které ve stoje nelze použít, jako např. přísavný granát, zacílení, atd. Bohužel ačkoli se mi to zpočátku moc líbilo, později jsem na to rezignoval, protože to šíleně zpomaluje hru a skončil sem tím, že prostě běžím, do skupinky nepřátel hodím granát a postřílim je za běhu k nim, popřípadě je pak doklepu abilitama na blízko "tzv. pažbou do xichtu". Doufám, že to nevyznělo negativně, tak jak sem to popsal mě to bavilo víc, než všechny z dálky z krytu postřílet. Spíš mi prostě ono krytí přijde vcelku zbytečné, resp provedení onoho krytí, např. aby bylo vázané i na zacílení kdy by se automaticky postava při stisknutí ability skrčila. PvP a instance sem nehrál dostatečně dlouho abych mohl posoudit jak se krytí/skrčení vyplatí tam, zatím každopádně v PvP mi to přijde vcelku nepoužitelné a v instanci jsem taky neměl jedinou potřebu se krčet. K PvP musim říct, že jsem byl mile překvapen a líbí se mi hodně, čekal jsem že bude velkej disbalanc melee/shooters, ale neni, PVP je i v přes to že je to jen beat na opravdu vysoké úrovni. A Instance jsou díky mluveným a hojným dialogům + ono losování kdo bude odpovídat "živé", takže v tomhle směru také spokojenost.
PS: Můj názor je zatím takový, že to bude pravděpodobně první lehce konkurenční MMO co zatim vyšlo, ale sesadit WoW z trůnu to bohužel nemá šanci. Bohužel říkám pro to, že opět dál Blizzard bude určovat trend MMO a tedy nedojde k žádné pořádné změně...
Dark Side: Z WoWu sem navyklý na macrování (pro neznalé několik abilit na jedno tlačítko - např. 2x melee abilita s cooldownem 6 a 45s, obě hodim na jedno tlačítko a ušetřim místo v action baru. To mi tady neskutečně chybí, hodně hodně moc.
Light Side: Do hry asi půjdu, i kdybych to hrál jen měsíc, celkem fresh air na poli MMO... -
Z bety SW mam dobry pocit, rychla reakce na hlaseni bugu, snaha vyladit hru je videt, nekomu bude koncept vyhovovat, nekomu ne, to se proste neda nic delat, kdyz se mi neco nelibi, tak jdu hrat/delat neco jineho :)
A ted z jineho soudku ... srovnavate hru s WoW a pritom ma stejny zaklad dalsich x her a koneckoncu, WoW koncept je odvozeny od UO a dalsich predchozich her, ten model je proste v dnesni dobe urcitym standartem. Taky bych rad videl uspesnou a hratelnou MMO postavene jinym zpusobem, ale bohuzel, nezijeme ve svete kde se ceni invence a napady, ale kde je potreba aby se vyvoj a vse kolem zaplatil. Jak tu nekteri hyri tolik krytikami, nechapu proc nejdete a nezacnete vyvijet vlastni MMO hru popr plno vyvojarskych studii hleda porad schopne lidi, kteri by jim pomohli udelat hru ktera bude jina nez WOW a pritom uspesna, tak hura na to .... :) -
A je to tady zase...lidi pokud se vám ta hra nelíbí (jakákoliv hra když už jsme u toho), tak vůbec neklikejte na diskuze a radši si zapněte wowko (aspoň stihnete daily dřív)..nevím proč maj lidi potřebu lízt na diskuze a ostatním tu hru hanit ? Očividně Vás je naprostý minimum, zato jste všude nemálo hlasitý. A pokud někdo začne o "vlastním názoru" ? Po veřejný betě si ho teď může udělat každej sám (každej - tím myslím každýho inteligentního člověka).
-
-
takze o nedostatcich se ma mlcet a delat ze tam zadny nejsou?
-
-
žádných obecných "nedostatků" jsem si teda nevšiml...já měl na mysli to věčný kňučení - "mě se nelíbí grafikaaaa" - v padesáti různejch verzích (vývojáři se nemůžou zavděčit všem - to prostě nejde) a "je to klon wowka" - klidně ať je wow je podle mě skvělá hra takže pokud si to nejlepší z ní swtor převezme budu o to spokojenější ne ?
-
-
U MMO rozhoduje o úspěšnosti end-game. Hra při levelování může bejt super dobrá a úžasná. Ale end-game rozhoduje. Nejsem ani trochu altoholik, pro mě je levelování utrpení a chci to mít co nejdřív za sebou, a hrát s lidma. Bohužel tenhle prvek se z mmo vytratil levelovat s ostatníma hráčema... ach jo.. kde jsou ty doby...
-
-
Endgame v SWTOR bude na stejné, ne-li na vyšší úrovni než ve WoWku.
-
-
Bude...za 5 nebo 10 let od launche pokud se udrží na živu? Při spuštění je zajímaj hlavně starting lokace všechno ostatní se dodělává za běhu, a pokud nejsou naplněny předpoklady launche tak ani to nedopadá.
-
-
jdi na RP server s RP guildou a myslim, ze budes moct levelovat s ostatnima do aleluja
-
-
-
-
-
O víkendu jsem hrál betu. Moc jsem od toho neočekával (i když kotory jsem měl rád oba) a to bylo dobře. Jde prakticky jen o převedení WOWka do světa, který vypadá jak parodie na Star Wars. Kdyby radši udělali plnohodnotné pokračování Jedi Knighta...
-
-
Cim ti to prosim pekne pripominalo parodiu?
-
-
Design lokací i postav. Dialogy působí jak špatný vtip. Je vidět že šlo hlavně o kvantitu. Do kvality původního KOTORa mají daleko. Z temné strany nejde ani trocha respektu. I průchod chrámem Sithů je jak procházka dineylandu. Když si vzpomenu jak sem si nadělával do kalhot při procházení chrámu na Dromund Kaas v Mysteries of the Sith....
-
-
hmm ale to ti bylo 5 let, kdyz jsem byl taky takovej spratek malej tak me taky desil evil dead a ted je mi to akorat k smichu...
-
-
V pěti letech jsem bohužel neměl ještě počítač. Bylo mi asi 14
-
-
-
-
-
25lvl Imperial Agent Operative s medic talentama + 12lvl Consular. Consular mě moc nebavil, ale Operative mě dostal. Maximálně zábavný hraní, zábavný healování a perfektní příběhy. Zašel jsem 3 flashpointy - Black Talon je perfektní akční řežba s dobrým příběhem, Hammer Station je dost krátkej, ale zajímavej fp a Athiss je taky už trochu těžší, teda alespoň co se healingu týče, takže taky výbornej. Questění je přelomový, to nemůže nikdo vyvrátit. Přeskakovat dialogy může jenom ten, kdo neumí anglicky, protože příběh (alespoň za Imperial Agenta) je strhující.
-
-
mam 12lvl sith assasina, takze plus minus podobny consularu.je opravdu ten imperial agent o dost zajimavejsi?dost jsem premyslel o nejakym to shooting classu,ale nebyl jsem si jisty.
-
-
Vždy jde jen o to, co komu víc sedne. Mně sedl víc IA, ale tobě se může víc líbit SI/JC. Musíš si to prostě vyzkoušet, v tomhle ti neporadim, bohužel..
-
-
ty zkratky co jsi pouzil bohuzel neznam.Hral jsem pred delsi dobou WoW za ele shamana a ten byl vicemene,aspon co se questeni tyce,o neustalem lightening bolt spamu,coz mi sedelo mnohem vic nez porad zmatecne pobihat na blizkost,sneakovat atd....ale chtel jsem si to vyzkouset a docela me to bavilo,ale prec jen jsem si uvedomil, ze ten melee neni pro me,bylo to takovy stresujici oproti strileni z dalky. takze ted premyslim ze az hra vyjde,tak to zkusim nakonec za mercenery bounty huntera....z videii jsem usoudil ze vetsinou strili rakety a sem tam hodi nejakou vychytavku na odehnani,akorat nevim jestli bounty hunter muze taky vyuzivat cover system. btw. nevis nahodou jestli je jeste nejaka sance se do bety dostat?cetl jsem ze akorat je moznost ze vemou lidi co mely hodne odezvy a nasli par bugu.
-
-
Podle mě je už jen mizivá šance dostat se do bety, ale release date je tady za zhruba 20 dní, pro nás co máme preorder včas jen 15 dní. Jinak Bounty Hunter (BH) cover systém využívat nemůže. A ty zkratky co jsem napsal jsou zkratky class: JC= jedi consular, SI = Sith inquisitor, IA = Imperial Agent, atd.. *3*
-
-
Přesně jak píše Santa. Jen ho doplnim:
1 Month Subscription: $14.99 (£8.99/€12.99)
3 Month Subscription: $13.99 per month (one-time charge of $41.97/£25.17/€35.97)
6 Month Subscription: $12.99 per month (one-time charge of $77.94/£46.14/€65.94) -
Flear: budou klasické měsíční poplatky. Nejmenovaný internetový obchod už má v nabídce předplacenou kartu na 60 dní za 699,- korunek. Kreditkou můžeš taky platit, měly by být nabídky na 1, 3 a 6 měsíců. Akorát teď nevím přesné ceny, které budou při platbě kreditkou.
-
ja jsem to pak pozdeji pochopil,ale to uz jsem mel odeslany ten post.nicmene jsi mi zase nasadil brouka do hlavy, protoze co jsem tak koukal tak ten cover system se da pomerne dobre zuzitkovat jak v pvp,tak i pve. ted zas nevim,ten operative IA mi prisel ze je moc nablizko a sniper zase az moc pomaly :D . nakonec prede mnou stoji dilema bud BH nebo Smuggler gunslinger :). Jeste jestli nahodou nevis,jak to bude s placenim a v jaky vysi...jestli budem podobny system jako u WoW nebo jak ?
-
-
-
-
-
-
Dostal jsem se jenom na level18 za jedi sentinel a do sobotního večera jsem byl unešen, ale jakmile jsem se dostal ke své lodi a začalo se zamotávat více MMO prvků, tak jsem začínal být čím dál tím více frustrovaný. Vesmírné bitvy buď potřebujou velkou změnu nebo uplné vyloučení aspektu by prozatím nebylo na škodu. Dialogy ke každému questu byli fajn na Coruscantu, ale jakmile jsem se dostal dál, tak questy začli ztrácet hlubší myšlenku či zajímavou zápletku a vzniklo plácání prázdných frází, které nezaujmou a spíše otravují. Nebo představa,že po roce hraní jdu do Flashpointu (instance) a musim procházet ten samý dialog po stoprvé, tak se mi ježej vlasy na hlavě. Je to beta, tak chápu spoustu nedodělků a otravností co pravděpodobně zmizí. Jinak je tam milion super věcí. Do T7 jsem se zamiloval od prvního pípnutí :-), Class questy parádní a mnoho dalšího. Pro milovníky Hvězdných válek nutnost, pro mě osobně hra, kterou opět začnu řešit až za pár měsíců a uvidim co se změnilo.