Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mozna tu videoherni kulturu jen spatne (malo) sledujes. Je rozhodne jina, nez treba pred dvaceti lety, ale v tomhle je, rekl bych, dost stejna. Dnes jsou vyrazna jmena vyvojaru zrovna tak, jako tomu bylo vzdy, navic dnes diky sirsimu zaberu medii (a internetu) jsou i urcite vice videt.
  • Jen jedno jméno je v dnešní době slyšet Molyneux... Nikdo není slyšet víc. O Warrenovi jsem neslyšel hodně dlouho. A Kojimu znám jelikož jsem jeho fanoušek. Ale prostě není to jak dřív. To jsi viděl i je jak vypadají atd. Ta videoherní kultura byla prostě úplně jiná.
  • Právě že u PC stačí, aby si pár týpků na par dní sedlo a udělá program, kterým jde Windows ovládat i gamepadem, což je ale zbytečné, s bezdrátovou klávesnici se na gauč v pohodě natáhnu. dokonce jsem měl PC ovládaný mobilem, kdy jsem ho používal jako se používá ovladač k televizi, přepínal musiku a spouštěl filmy s druhého konce bytu jen přes bluetooth. *5*
  • no já mam obyč notebook za 15 tisíc a nevim hru která by na tom nešla ;-) Nějaký supermega detaily nepotřebuju na 15" displeji
  • To co říkáš není pravda. Hry jsou složitý i na konzole, ale ty o nich vůbec nevíš, páč to v dnešní době nejede. Nějaká složitá hra. Ta prostě není ta od toho aby byla záviděna. To co vidíte jsou předem připravený hry který jsou tu jen od toho aby byli když tak záviděny (Halo serie xBox, MGS PS3, Super Mario Galaxy Wii). Aby jste si pořídili tu jejich konzoli bo PC.

Jedna rada nekoukej JEN na anime a filmy. To deformuje tebe zkus něco dělat svýho. Nějakou seberealizaci:) (To neber jako útok ale jako přátelskou radu.)
  • Dnes se rika, na tyhle hre delal Molyneux, na tyhle Miyamoto, na tyhle zase David Cage, Fumito Ueda, Warren Spector, tamhle od Kojimy, atd. atd. Co jmeno to pojem? V cem je to jine oproti drivejsku?
  • Amylee.Anderson
    U me bude PC na prvnim místě vždy, konzole nesnášim.
  • No to jsou hry na konzole, jednoduché, oddechové, zapneš hraješ nic nemusíš, nic ti to nedá nic nevezme . Tam to kráčí *1* mezi námi > nic pro mě. Až se herni scéna deformuje za hranici pro mne únosnou, budu koukat už jen na anime a filmy a ušetřím hafo peněz *1*
  • ucho
    díky za článek, celkem dobře se četl. shrnutí taky v pohodě. odhadovat ale vývoj do budoucna je poměrně ošemetná věc. už jen ta konkurence steamu. samozřejmě nějaká konkurence pro zákazníka není na škodu, ale obávám se, že steam má nyní již takové postavení, že ho jiná online distribuce jen tak nedožene. (samozřejmě je to můj pohled na věc :) ono kupovat si hry jen v online verzi je také poměrně problém, přijde doba, kdy člověk patrně o vše přijde... pro mě existuje na prodej her pouze steam a gog, jinam lézt nechci a jen tak nebudu). když jsem například teď mrkl na ty MS stránky, mají tam 50% akci na Resident Evila 5 za 25 dolarů, to je 700,-, před půl rokem jsem koupil krabicovou verzi za 180,- i s poštovným z anglie... a steam má ceny rovněž brutální, když je akce. samozřejmě na novinkách se pakuje každý.
    ještě bych měl připomínku k tomu uzavírání systému, aby bylo pirátění náročnější. asi to k tomu opravdu spěje, ale co se bude dít s existujícím vyhovujícím systémem? každý musí uznat, že windows xp jsou po všech záplatách velmi slušným operačním systémem a volnosti poskytuje uživateli dost... a věřím, že software si bude držet kompatibilitu dlouho.
    (je paradoxní, že vývoj kvalitního softwaru má za následek nižší zisky z prodeje novějších verzí :) ale ano, MS to prodat umí a i nová verze se prodává dobře, vím, ale i tak...)

jinak klidně víc takovýchto článků, klidně se nějakému tématu věnovat více, jistě se jich v herním průmyslu najde dost. a jsem rád, že někdo nahlas zmínil trend vývoje áčkových titulů a jejich neuvěřitelnou finanční náročnost takový projekt táhnout a dotáhnout do konce se ziskem,
  • nové tiscali je fakt super...btw: musím se zeptat - Dan Vávra = tvůtce mafie ??? *6*
  • Stím souhlasím hlavně s tou druhou částí, kdybych nehral pc hry, tak mám jen ňákej net-book nebo neco malého přenosného a s výkonem tak akorát na textový editor a presentace do práce a školy a sem tam nejaký přehrávaný film *5*

,ale na druhou stranu si myslim, že by se zde vývoj restartoval a začali by se objevat znovu tituly, ktere někdo "splaca v garaži", obdoba starých pc her nebo Java her na dnešních mobilech. *3*
  • "Xbox 360 stojí 5x méně než průměrné herní PC, přičemž hraní celé řady her je na konzolích z gauče u obrovské televize a s ozvučením domácím kinem prostě lepší zážitek než dřepění na židli u malého monitoru s bakelitovým repráčky..." - takhle to tedy o moc levněji nevypadá. *2*

Jinak já vidím herní budoucnost za 10 let spíše v podobě cloud computingu, vše poběží na serverech. Když to vztáhnu třeba na PS3, těch konzolí se prodalo 45M (navíc ztrátově). To zařízení může v průměru běžet pouze zlomek času, 95% času bude pravděpodobně trávit v nečinnosti. Tím pádem se můžeme dostat na cca 2,5M konzolí, které by mohly dostačovat, kdyby všechny běžely na svůj potenciál. K tomu se přidá absolutní kontrola nad produkty, které takhle budou distribuovány, a dostaneme neodolatelný mix pro dotyčné společnosti. Myslím, že 10 let je dostatečně dlouho doba na to, aby k tomu potřebná infrastruktura (spolu s lidmi) dospěla.
  • Spíš než se ptát kam kráčí PC herní scéna... Se ptejte, kam vůbec kráčí herní scéna celkově. Přechod do casual typu game. Takový oddechovky na pár minut. To, že všechny studia ztrácí smysl a jmenuje se podle vydavatele.... To, že z her úplně zmizeli osobnosti... Dřív byli s hrami spojována jména. A hráli roli jako dneska režiséři. Dřív se říkalo "na týhle hře dělá John Carmack to bude něco... Nebo John Romero to už něco slibuje". Tyhle časy jsou nenávratně pryč...
  • Myslim ,že author chtěl říc, že konzole je vlastně čast PC, nebo zjednodušené PC. A v budoucnu se bud konzole rozvinou na urověn PC a bude z nich vlastně PC nebo zbyde jen PC, které se naopak zjednoduší a převezme něco z jednoduchosti konzolí. Např. dnes se da koupit sestava s komponenty dle přání zákazníka, v budoucnu už to bude prostě krabička a bude tak malá, že si doma nevyměníme grafickou kartu, ramky, cokoliv, pokud tam jeste neco takoveho bude hehe *2* .
    A mam za to, ze existuje teorie a vyvoji tenchnologii, kde technologie dosáhne takového výkonu, že už ji nebude efektivní dale zdokonalovat, to se ale tyka daleké budocnosti, né přístích desítek let *1*
  • Ono s tou cenovou výhodností je to relativní, prostě co ušetříte na konzoli, zaplatíte ve hrách, které jsou v průměru o 400kč dražší, i kdybych hrál jen jednu hru měsíčně, tak je to 4800 kč za rok navíc oproti PC, za tři roky to dá cenu průměrného herního počítače, kterej 3 roky hry v konzolovém rozlišení a ze začátku i lepším bez problému zvládne. Ale chápu, že pro konzolisty může být zapojení pc k tv nepředstavitelný technický oříšek, (natož pak instalace hry.. brr) ale musím vás uklidnit, jde to.. i v tom gauči se pak můžete válet *1*

Ale i tak vidím budoucnost pc hraní černě. Desktopy z domácností mizí už teď a je to i pochopitelné, pokud se hry přesunou na konzole, tak už zbývá převážně internet a na ten je hučící bedna se 150watovou spotřebou v klidu, jako jít na vrabce s kanónem. Nejvíc na to doplatí asi Microsoft, protože na net bude opravdu stačit Android na tabletu nebo Chrome OS na noteboku..
  • To sem si myslel taky, koupil sem si Xbox360 a musim řict, byla to nejvetsi kravina co sem mohl udělat. Velmi nevhodne ovladani je gamepad, ktery se da ale připojit i k PC. Piratstvi je druhe jmeno pro Xbox. Vyvalit se mužu i u počitače, jen to většina lidí nedělá. Naklady do počítače vyvaži naklady do her. Nemluvě o tom, že počítač dokáže mnohem víc než hry.
  • Každému vyhovuje něco. PS3 má spoustu originálních asijských titulů, Xbox má záplavu mainstream her (pravda, s příchodem Biowaru na konzole i něco víc) a PC má jednoduše víc možností, jak bylo napsáno v článku, proto (zase) diskutovat, co je lepší ztrácí smysl.

Jen mi nějak uniká pointa. Předpověď? Pokud ano, tak dost mylná. 'Netbooky' nikdy nebudou v dohledné době stačit na ty nejvýkonnější hry, pokud nenastane nějaký -velký- průlom v procesorech a čipech obecně. Počítače se nebudou zjednodušovat, protože by to způsobilo krach výrobců, díky čemuž by ceny vylétly do nebes a výš. Kolik je výrobců pevných disku, desek, pamětí a grafických karet? Pochybuji, že by všichni byli schopní si něco z toho ukousnout.

Ne, já doufám, že to zůstane aspoň tak, jako to je teď. Že budu pořád moct upravit, nastavit a změnit všechno co chci. Microsoft ať laskavě udělá něco jako XP nebo ať táhne k šípku i s tím svým Aerem.
  • Ted koukam na Alza.cz a tam vidim Xbox 360 Arcade za 3990Kc. (nejsem Xboxar, takze nevim, jak je ta zakladni verze pouzitelna, ale ciste na hry by to nekomu stacit mohlo?)
  • to tech her vyslo tak malo dyt je to asi 25 her za rok to je hrozný
  • konzolisti tyhle "IT veci" neznají přece *1* *3*
    -
    článek hezký, ale se závěrem bych taky spíše nesouhlasil, pokud se zásadně nezmění vstupní zařízení (např. ovládání počítače - vč. psaní - "myšlenkami" /pomocí tele-čepice nebo tele-brýlí/) bude třeba sedět u klávesnice...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit