Přejít na výpis diskuzí
Kam směřuje herní grafika a bude DX11 ve Skyrimu?
20.4.2011 | levis
53 příspěvků
-
hlavní přínos DX11 je v jiné práci se zdroji, kdy s menšími nároky na výkon HW a mnohem menšími nároky na tvorbu zdrojů (2D/3D grafici) lze vytvořit stejně nebo lépe vypadající hru než v DX9.
samozřejmě přidává i pár důležitých efektů - tesselaci, ambient occlusion a mnohem lepší světelné efekty. -
Mno "podporovat plne" je mozna trochu silnejsi slovo ale myslim ze posledni settleri a AvP to umeli... :o)
-
Ayoagi: V cigaretách se nevyznám, navíc si nepamatuji co to bylo za značku. Jde asi o to, že mají jemnější filtr a tak i účinnější, ale sejně je to hlavně reklamní tah.
Psychotic: HD ready 1280x720, full HD 1920x1080. To není pětiapůl násobek, ale jeden a půl násobek. Asi ses přepsal? -
ani jednu si teď nevybavuju
-
Nechápu proč se snaží pořád vylepšovat grafiku, když teď už je dostačující a stejně se všeobecně ví, že konzole by lepší neutáhli. Do teď mi přišlo, že se zlepšuje jen grafika, ale to teď již nepůjde, tak sem zvědav jak se páni vývojáři zaslouží, abysme jejich hry kupovali. Teď by se měli zaměřit na hratelnost a hlavně na herní dobu. A také zničitelnost prostředí, mnohem více malých objektů, které dodají prostředí na uvěřitelnosti, pořádná fyzika, atd. Částečně to nakouslo GTA IV a nevím proč si z něj neberou moderní hry příklad. Hraji teď Dragon Age Prameny a tak statické mapy jsem dlouho neviděl. Nelze s ničím pohnout, menších objektů je sice dost ale použít lze jen truhla. Nebo Brothers in Arms HH. Vím je to trochu starší téma, ale také skvělý příklad zpackaného potenciálu. Když hra vyšla, zklamalo mě, že to byla jen trochu vylepšená dvojka v lepší grafice. Pitchford sliboval, že půjde zničit celá mapa, žádný dům nebude skrýší natrvalo, volnost pohybu po celám Eidhovenu. A výsledek? Krátká hra, kde šli roztřílet jen ploty a asi čtyři zdi (tam kde to vývojáři chtěli). Akorát Assassins Creed 2 přinesl něco navíc, než jednička a přitom zůstal i věrný předchůdci. Tak má vypadat pokračování. Ne jako Crysis 2-grafika i hratelnost horší než v jedničce.
-
Technická: Ten rozdíl je 5,5x větší, než říkáš.
-
Tak tak. *5*
-
To jsou Kent cigarety, ty opravdu nejsou horší *1*
No jo, někdo si to může nastudovat, ale i kdyby si to například moji rodiče chtěli nastudovat, nikdy se v tom nevyznají. -
No, pokud je nižší, pak je to prostě a jendoduše lež.
-
Viděl sem nálepku HD i na nějaké horší značce cigaret. Podle všeho se jednalo o lepší filtr. Já lituji lidí co něví co to HD znamená (a že i v generaci kolem 20 let se jich najde dost). Přeci jen rozdíl mezi "full HD" a "HD ready" televizí nebo monitorem je nějakých cca 700x300 bodů. Naštěstí jsme před rokem kupovali novou televizi, tak jsem problematiku trochu nastudoval a při nedávné koupi hd monitoru pro desktop jsem se nenechal lstivým prodavačem uchlácholit nálepkou HD ready.
-
To byl příklad...
-
To není tak úplně hra se slovy, jako spíš chyba. Nebo se předpokládá, že tento dormát obrazu nikdo nevyužije, protože dnes se obraz ve většině domácností promítá 16:9. Tak či tak si nemáš proč stěžovat, když je max rozlišení ve skutečnosti vyšší, než je uvedeno.
-
Někdo napíše "Maximální rozlišení: Full HD". Ale přitom je maximum 1920x1200. Třeba... Se slovy se dá lehce a účinně hrát a taky se to děje. S čísly už to tak snadno nejde.
-
Každý si to dnes používá jak chce. Máme HD ovladač! HD mikrovlnné trouby! Pak tu taky máme 1080p24, 1080p50, 1080p60, 1080p30, 1080i varianty a to všechno je "full HD" nebo "HD Quality" v případě toho prolínaného. Ale třeba 720p je taky jakože "HD". Kdo do toho aspoň trochu nevidí, těžko se vyzná.
-
DX 11 a jeho teselace je super. Skoda ze ji naplno podporovalo zatim jen... mno... 2 hry?
-
Pokud o tom nic neví, netuší, co to číslo znamená ani jestli je to hodně. A Full HD je elega... no, vždyť víš.
Má pevně danou hodnotu. Full HD = 1080p = 1920x1080 progresivní. -
Když o tom nikdo nic neví, tak co mu asi víc řekne pro porovnávání, absolutní hodnoty nebo nějaké magické slovíčko, které křičí ze skoro každé reklamy na televize (a které ještě ke všemu nemá pevně danou hodnotu...)?
/hijack -
spis marketingova znacka na odrbavani lidi ... precejenom udelat rozdil v rozliseni mezi 1280x720 a 1920x1080 slovickem "full" je dobrej tah :))
-
'Full HD' je marketingová značka pro ty, kterým přijde nevkusné mít v textu zbytečně složité číselné kombinace, když to lze vyřešit elegantněji, srozumitelněji a rychleji.
-
Myslíš 1920×1080, že? "full HD" je marketingová značka pro idioty.