Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fakt neviem co vas na tom tak stve, sak ak ma clanok nezaujima tak ho necitam ja WoW nehram ale cas od casu mi nevadi si o tam nieco pozret, ved ta hra je fenomen a urcite na nej nieco je ked ju hra tolko ludi tak nerozumiem preco by ju nemali nepropagovat na webe o hrah...... *5*
    • suhlasim. nehram som, nehram ani nebudem hrat WOW a nejak ma nezaujima citat vsetko o WOW, ale sem tam raz za 2 tydne aks a tu daco objavi celkom si to rad precitam. nechapem tu averziu ludi na hocijaky clanok o WOW.
      • Ono by taková averze nebyla kdyby to bylo alespoň zajímavé. ( třeba že budou pandy jooo to je změna ) Ale psát o každým hov..?
  • Ellendway
    Rád bych se vyjádřil ke všemu, co jsem tady posledních pár měsíců četl, protože to přerůstá přes onu normální mez lidského chápání. Jakožto šéfredaktor WoWfanu sleduji i některé komentáře k novince o Warcraftu a nestačím se divit, co jsou v diskuzích za osobnosti.

Novinky, resp. novinka z naší stránky se objevuje na Games jednou týdně vždy o víkendu. Ano... čtete správě. Jednou týdně. Oproti novinkám ze Skyrimu, CoD nebo Battlefieldu je to zatraceně málo, ale nám to stačí. Nevím, proč někteří lidé nemohou přejít přes novinku, jako se to dělá u jiných novinek. Pokud se Vám novinka nechce číst, můžete mi někdo říct, kdo Vás nutí? Sedí za Vámi snad 'Trained Monkey with baton' nebo jiná stvůra?

Co se týče toho, že se píše jen o Warcraftu... ano, píše a důvod je jednoduchý. Games nabídlo Games Fanatics a my kývli. Nevím, co je na tom k nepochopení. Pokud máte potřebu být nebo mít reklamu na hlavní stránce webu není problém. Zakupte doménu, hosting, pět let aktivní historie a můžete se přidat. Jen do toho, budeme rádi, když uvidíme v programu další stránky.

Místo abyste byli rádi, že má Blizzard nějaké české oficiální fan stránky (Warcraft a Starcraft komunita bude vědět), tak jen plivete oheň a házíte špínu tam, kde není.

Na druhou stranu mě těší, že novinka o Warcraftu má mnohdy více komentářů než jiné novinky.
    • chcel by som k vam dodat len to, aby ste na toto odradzanie navstevnikov ignorovali, naopak ako niekolko staly citatel games tiscali som vdacny vam aj za taketo clanky. vasa fan site je jedna z poslednych, ak nie uz jedina, z ktorej sa este mozem nieco docitat z sk/cz komunity a mat z wowka ako taky prehlad. keep good job!
    • WoWfan jsou oficiální Blizzard stránky? Za prvé jsem momentálně proti WoW, ale ani WoWfan si nemá v oblibě. Je to tam samé vztekající se děcko a diskriminace. Je to smutné, ale taková je moje zkušenost. A ne, nedokázal bych to dělat líp, nedělal bych to vůbec.
    • *8* Pozor to se dneska nesmí ! To by byl přece spoiler ! *8* *8*
    • Kr.Pa
      Pravda, takový Faerûn nebo Myrtana by byli super.
    • Protože to psali fanoušci WoW z jiné stránky. Kdyby tu bylo třeba TESfan, bylo by tu lore z ní (což by bylo bezva, co se týče astrologie, náboženství a historie konfliktů, mají to docela promyšlený)
      • Hairy_Ass
        http://oblivion.bonusweb.cz/codex/historie.html - tady je stručná historie TES, ale jen pro potřeby Morrowindu. Podrobnou část je možno vyhledat na http://www.imperial-library.info/, ale je to bohužel jen v angličtině.

Taky bych bral něco takového.
        • Vím, stránky znám, děkuji, jen jsem odpovídal, proč to není i tady *4*
      • Trol.diskuzni
        OMG, to Vám nestačí, že každý druhý článek zde je ř*ťolezectví hře Skyrim?
        • Nesahej na Skyrim. Skodi to zdravi. Je to super hra a ty svoje negy by jsi nemusel vydejchat.
        • Ok všichni už chápem že tě to strašně moc žere a že nemůžeš žít s pocitem že se ta hra může někomu líbit a bavit ho..možná bys jí měl taky zkusit a pak až soudit to už bych tě možná i pochopil takhle pro mě má větší cenu i názor náhodnýho chodce na ulici...
          • Trol.diskuzni
            Ne, nehodlám jít s davem. A toho chodce ode mě pozdravuj. *3*
            • Tak pokud jsi zaujatý proti značce jen proto, že je oblíbená, tak se asi fakt nutně potřebuješ něčím zabavit..
  • Heh, "Lore Warcraftu" je ve skutečnosti vykastrovaná pussified verze Warhammeru, kterou je možné nacpat do: "dobro bojuje proti zlu - SUPRISE, PŘÍCHÁZÍ ZLEJŠÍ ZLO - proti kterému se musí staré zlo spojit s dobrem." a do xkrát omýlaného klišé o pádu původně dobrých postav k ještě zlejšímu zlu (Arthas, Illidan, Neltharion/Deathwing, Kael'thas a kdoví kolik ještě). To je vidět nakonec i u Starcraftu (Kerriganová), což je ovšem zase vykastrovaná pussified verze Warhammeru 40k.

Pojďte do mě, mínusáři a fanbois, protože tohle buď víte a štve vás to, a nebo to nevíte a ukazujete neznalost. Blizzard je po odchodu lidí z Blizzard North už jenom neoriginální mršina. Škoda.

Ergo k článku; lore vítám celkově, ale každopádně bych uvítal spíš daleko zajímavější a originálnější, než Warcraftí vykrádačku. Je tu skvělé lore The Elder Scrolls, Warhammeru, Forgotten Realms (Baldur's Gate, Planescape Torment, Icewind Dale) stejně jako třeba Might & Magic a spousty, spousty dalších.
    • Blizzard nikdy nedělal originální věci a sami to přiznávají, oni je prostě jen dělají lip jak ostatní, to je to proč mají úspěch.

BTW ten tvůj milovaný Warhammer má v sobě asi tolik originality jako cokoliv od Blizzadru.
      • Úspěch nerovná se kvalita, to je základní premisa, která ti evidentně uniká. Stalin měl taky ve svojí době úspěch ;) A navíc, kdyby někdy Blizzard dělal něco "líp", než ostatní, tak by hlavně vůbec svět Warcraftu/Starcraftu nevznikl; jak dneska už víme, ty hry měly původně být hrami z prostředí Warhammeru/W40k. Nicméně vzhledem k tomu, že ani jedna z nich nenaplnila očekávání GamesWorkshop, Blizz to prostě trochu vykastroval, přidal něco z Hvězdný Pěchoty, něco z Aliena, něco z Tolkiena a ostatních fantasy lores svýho času a pak vesele vydal jako své... Blizzard nedělá "líp", ale líbivěji a víc pro jednodušší. Víc casualy.

PS: Kde píšu, že Warhammer je nějak extra originální? Sedne mi víc, to nepopírám. Osobně nemusím rainbows & butterflies a nekonečný klišé Warcraftu, a taky knihy/kodexy/armybooky píší, narozdíl od Warcraftovských diletantů, i nadaní autoři.
        • Blizz to prostě trochu vykastroval, přidal něco z Hvězdný Pěchoty, něco z Aliena, něco z Tolkiena a ostatních fantasy lores svýho času a pak vesele vydal jako své

re: Gratuluji, právě si vypsal zdroj inspirace gamesworksop:) Přesně jak píšeš, obě společnosti si vzali inspiraci od jiných autorů a není na tom nic spatného.

Takže proč je Blizzard ten špatnej a gamesworkshop ten dobrej? Jejich universa jsou dost odlišná a nevidím tam skoro nic, v čem by se podobali.

O kvalitách her se nemá myslím cenu bavit a o knížkách máš nejspíš pravdu, ale to nemění nic na tom, že minimálně w4k nemá absolutně funkční svět, přečti si třeba Honorverse od Webera, abys viděla, jak má vypadat funkční universum se vším všudy, nebudeš litovat.
          • Sir, you are lobotomized?

1. Ano gamesworkshop se inspiroval, blizzard ale vyloženě vykrádá !

2. Jejich universa se podobají příliš, a to i po vzhledové stránce. Doporučuju zahrát si Warcraft Orcs&Humans, tam je uplně vidět že to měla bejt Warhammer hra... Mimoto WC/SC mi připadají jako WF/W40k verze pro děti...

3. W40k má absolutně funkční svět, to samé Warhammer Fantasy, narozdíl od Warcraftů. U Starcraftu tam problém s funkčností světa nevidím.
            • okopíroval? I sám gamesworkshop potvrdil, že jakákoliv podobnost mezi jejich světy je čistě náhodná...

Co má mají vlastně společného? Maji rytíře, někteří orci jsou zelení, ale povaha obou ras je naprosto rozdilná, jo a goblini, ale to je fakt problém vymyslet skřety, co rádi vyrabějí pekelné stroje, to nebylo originální ani ve středozemi. Tak mě tak nějak přijde, že to všechno už jsem 100x viděl předtím.

A pokud je tu nějaká podobnost v prvním Warcraftu a není to jen náhoda, tak si piš, že ve Starcraftu to náhoda už je.

Nebo mi chceš říct, že voják ve panceřovaném skafandu vypadající jak středověký rytíř je tak těžké vymyslet a dát jim nějak výrazně odlišnou podobu? Kdyby něli jen vesty, tak zas někdo bude řvát, že vypadají jak gardisti. Spacemarine jsou úplně něco jiného, než v mariňaci ve starcraftu. Nebo mi chceš říct, že fanatičtí nezničitelní supermutanti jsou stejní jako převychovaní zločinci? O protosech se nemá cenu ani bavit a pokud si myslíš, že vzhled zergu je ukradenej z Warhameru, tak je to přesně naopak, Tyranidi vypadali v druhé edici uplně jinak a podobat se zergum se začali až po vydání SC.

Bylo by mi to úplně jedno, kdyby to byla jen prašivá kopie jak ty tvrdíš, ale to tak prostě není. Ani náhodou nebudu tvrdit, že tam něco z Warhameru neposloužilo (stejně tak ze stovek jiných světů) jako inspirace, ale to není to samé, jako ho do puntíku okopírovat. A pokud to i nadále tvrdíš, tak vůbec nemáš ani nejmenší představu jak Blizzard dělá hry a jak pracuje s nápady.
  • *11* *11* *11*
    Omlouvám se všem fandům WoWka, ale už prostě nerozdejchám jedinou zmínku o této hře.
    • world of warcraft
  • jen takovy dotaz, jaky je smysl tech stranek wowfan, kdyz vsechen zajimavejsi material se stejne objevuje tady :) tim chci rict, ze mnohel logictejsi bylo jednou za dva tydny udelat clanek ze, !koukejte na wowfanu se objevily tyhle krasne clanky" a dat na ne odkazy. samozrejme uplne nejlepsi by bylo kdyby ten souhrn obsahoval i jine weby.
  • Nedám si pokoj, lore WoW byl LORE jen u vanilly, TBC ačkoli skvělý datadisk, lore extrémně znehodnotil, když přidal do WoWu téměř scifi záležitosti. Na to patch 2.4 Fury of the Sunwell - sice přinesl nejlepší balanc jaký kdy WoW v PvP měl, ale taky zlikvidoval lore uplně... A pak už žádný lore neni, jen žumpa... To je to poslední o čem bych chtěl ze světa WoWu slyšet...
    • takze je to lore. ktore teba nebavi.. zumpa.. vyhybas sa tomu, lebo o tom nechces pocut.. si si asi pomylil clanok chalan ne? ja hram pvp a lore si vytvaram sam..
    • Asharak
      Celý WoW znehodnotil příběh Warcraftu... nebo jsem ho v něm jenom nepoznal? Není prostě nad kampaně, takhle si moc věcí nevšimneš, pokud nejsi fanatik *9*

//myšleno tak, že se příběh alespoŇ pro mě ztratil
      • Naprosto souhlasím, WoWko zničilo výbornej příběh W3:FT a předchozích dílu... jaká škoda
  • Kr.Pa
    Sakra, "50%" článků zde má co dočinění s Blizzardem nebo Valve - že by úplatky ...
    • Asharak
      že by vzájemná výpomoc dvou stránek na tiscali?
      Na druhou stranu by měly být takové věci na wowfanu a tady se neukázat že :)
      • Ellendway
        A co by se tady mělo ukazovat? Máme nejpodrobnější informace o Patchi 4.3 v Česku a možná v celé Evropě a když o tom byla novinka, stejně se na to plivalo jak se dalo.
    • zaprvé, 50% je silně nadstřelený číslo, daleko od reality. ani si vlastně nepamatuju, kdy tu naposledy zaznělo něco o valve. a jestli máš problém s tím, že se tu objevují články o Blizzardech (a upřímně už si taky nepamatuju, kdy naposledy se tak stalo), jedněch z nejslavnějších vývojářů světa, kteří teď navíc vyvíjejí jednu z nejočekávanějších her příštího roku... no, to bych potom chtěl mít tvoje problémy.
      • Kr.Pa
        Věřit, že dnešní blizzard je to samé jako před 20 lety je taky daleko od reality ...
        • Ja osobne si radsi predctu zajimavosti o produktech Blizzardu/Valve, nez zruseni jiz stokrat odlozeneho podprumernoho produktu od Ubisoftu.
    • Alex81
      Už vidím jak někdo od Valve čí Blizzardu žmoulá v dlaních bekovku a se sklopeným zrakem předává Petrovi Poláčkovi obálku se slovy:"tady něco málo na náklady spojené s článkem o naších hrách" *1*
    • Hairy_Ass
      Jasně, zrovna tyhle dvě společnosti mají zapotřebí uplácet Games.cz... *1*
      • Trol.diskuzni
        Jen jestli náhodou nejsi příliš důvěřivý... To, že pan Poláček srdnatě tvrdí, že oni jsou ryze undergroundová záležitost, o kterou žádný lokální distributor ani nezakopne, neznamená, že tomu tak skutečně je. *3*

Již několikrát v podcastech zazněly věci typu "dříve se to dalo dohodnout s německou centrálou", "stačí říct BigPeter a máme dveře všude otevřené" apod. A to si vem, že v podcastech zazní jen zlomek toho, co se skutečně v zákulisí webu odehrává, jak několikrát sami redaktoři zmiňovali...

Jelikož mají vždy hordu věcí, kterou dávat do soutěží, znamená to, že své kontakty mají a není jich málo... Nebo například ona "jediná novinářská verze Battlefieldu v ČR před vydáním" stojí za určité zamyšlení.
        • blixa
          Taky si říkám, jestli jsem nebyl doteď taky nějak moc důvěřívý, když jsem si řikal, že tvoje trollování v diskusích je prostě jen důsledek nevyrovnaný osobnosti a akutního přebytku času... Trávíš tady desítky hodin, píšeš stovky příspěvků, počítám, že tohle by jen tak někdo ze "zábavy" nedělal. Ha! Někdo ti za to určitě platí!!! Myslím že to stojí za zamyšlení...
          • zdeeneek
            Neni to nejakej byvalej clen tiscali, kterej tady delal redaktora pred vama a nemuze rozdejchat, ze musel jit od valu? *1*
          • jindra.veliky
            oni jsou totiz vsichni nedockavy a chtej ten clanek o skyrim od dana vavry protoze jak to hraju cim dal dyl tak se me to taky zacina stvat a tam dam priklad: zabiju draka v pohode a pak prijde medvedice nebo ten ledni troll a zabijou me na 2 rany i kdyz se kryju. a to nemluvim o tom ze ten ledny troll ma AUTOHEAL takze nejde zabit. nejdriv do nej strilim z dalky lukem pak na par vterin u tece a ma zase plno zivota tak zkusim magii a stejny vysledek.

*16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
            • Asharak
              @chuckula: trolova regenerace a brutální síla z něj dělá jednoho z nejhorších protivníků ve skyrimu (na začátku hry samozřejmě), obr narozdíl od trola regeneraci (autoheal pro jindru) nemá takže není takový problém ho z dálky zabít, má jen větší dmg. Trochu zapoj mozek než něco plácneš. To že se léčíš taky se nerovná kouzlu regenerace.
              Jinak trollovi se musí zezačátku vyhýbat, pak jde dát v pohodě s mele nebo silnějšími luky/magií. Takže pokud nejedete na luk tak ho z dálky nedáte nikdy. Ale jak to jde když v něm máte dovednosti taky nějak nevím tak to berte kdyžtak s mírou pls :) Navíc mám XP jen s Velmistrovskou obtížnosti nebo jak se jmenuje.
              Drak je ale oproti nim fakt useless :( (pokud vás neveme do tlamy *15* *3* nebo neutečete žáru ale tu jde asi i o obtížnost)
            • Jinak k tomu autohealu... vsiml sis, ze ty ho mas taky? Zkus otevrit oci, zapoj mozek a hra ti nebude delat problem. Pripadne muzes pockat par let, az budes mit vyspelejsi "AI".
            • Ty jsi typický COD hráč. Jak ti může nepřítel oplácet údery, jsi v pr*eli.
            • MrSanta
              Sežeň si zbran enchantnutou ohnivým poškozením Cipísku, to by ti mohlo pomoc. Nebo si sniž obtížnost.
          • Trol.diskuzni
            Jo, kéžby... Hned bych to bral. *5*
    • taky bych chtěl mít podobný problémy jako ty.
      • Jenom poukazuje na zrejmy fakt, nema s tim problem...
  • Amylee.Anderson
    Ta spolupráce s WoWFan je zlo...
    • EuroSamurai
      Tvrdila by si to samý kdyby spolupracovali s nákou fan stránkou HF?
      • Amylee.Anderson
        No, kolem HF toho tolik neni :D
    • scy7hian
      můžu se zeptat proč? nebo ve Tvém světě platí, že co se nelíbí Tobě, nesmí se líbit nikomu jinému? WoWko nehraju a ani nezačnu, ale fakt nemám problém s tím, že se tady občas objeví nějaký článek, ptž bych ho normálně přešel :) a aspoň je vidět, že fanatics může fungovat *3*
      • Amylee.Anderson
        Mně je WoWko u zadku, ale je to tady každej den, ani Skyrim tu neni tak často.
        • Me je u zadku WoWko i ten Skyrim, ale mas pravdu. ;-) O necem ale psát musí. Nehlede na to je to stale *druhe* nejhranejsi MMO
        • sleepless
          Je cas si poridit bryle a jinak bych tebe a ostatni podobne postizene pacienty rad durazne poprosil, aby k vecem, ktere je nezajimaji, nepsali, ze je nezajimaji. Nikoho to "nezajima" a plevelis tim diskuse.
          • Amylee.Anderson
            Mě nejde o to, že mě nezajímá. Vy jste postižení tim, že sem dávátek každý den o WoWku článek. Tohle neni pomalu ani Games.
            • "ona" vubec cela dejmilí handerson postrada logiku
            • sleepless
              Tvoje argumentace nema zadnou logiku. Piseme o tom, co ctenare zajima (a nemerime to podle ohlasu nekolika lidi v diskusi, na tom vezmi jed :) a to, o cem psat chceme. Ze tebe to nezajima, to je tvuj problem, se kterym bohuzel nic neudelame. A znovu opakuju: normalni clovek, kdyz ho neco nezajima, tak neztraci cas psanim o tom, ze ho to nezajima a sleduje neco jineho.
            • Ataker
              Každý den? Probuď se...
            • nepichej jim do vosiho hnizda :D vis jak jsou tyhle lidi pak agresivni, kdyz si brani tu svoji hru, kterou jim za chvili vypnou a z postavicek jim zbyde prd :)
        • heh ale za 7 rokov si na skyrim nik nespomenie wow je tu tolko a stale je to najhranejsia hra tak je jasne ze tu musi mat svoj priestor *3*
          • WRONG. Wowko uz nejhranejsi opravdu neni
            • a co teda daj :D
        • po5er se
    • Mluvíš mi ze srdce sestro *4*
  • jo,a jeste ani nevis jak to chodi ve wow pochybuju ze hraci wowo kteri uz hraji na nekae urovni tak kazde 2 hodinky neco potrebujou..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit