Přejít na výpis diskuzí
Kapitoly z historie světa Warcraft - Cataclysm
26.11.2011 | Redakce Games.cz
115 příspěvků
-
okopíroval? I sám gamesworkshop potvrdil, že jakákoliv podobnost mezi jejich světy je čistě náhodná...
Co má mají vlastně společného? Maji rytíře, někteří orci jsou zelení, ale povaha obou ras je naprosto rozdilná, jo a goblini, ale to je fakt problém vymyslet skřety, co rádi vyrabějí pekelné stroje, to nebylo originální ani ve středozemi. Tak mě tak nějak přijde, že to všechno už jsem 100x viděl předtím.
A pokud je tu nějaká podobnost v prvním Warcraftu a není to jen náhoda, tak si piš, že ve Starcraftu to náhoda už je.
Nebo mi chceš říct, že voják ve panceřovaném skafandu vypadající jak středověký rytíř je tak těžké vymyslet a dát jim nějak výrazně odlišnou podobu? Kdyby něli jen vesty, tak zas někdo bude řvát, že vypadají jak gardisti. Spacemarine jsou úplně něco jiného, než v mariňaci ve starcraftu. Nebo mi chceš říct, že fanatičtí nezničitelní supermutanti jsou stejní jako převychovaní zločinci? O protosech se nemá cenu ani bavit a pokud si myslíš, že vzhled zergu je ukradenej z Warhameru, tak je to přesně naopak, Tyranidi vypadali v druhé edici uplně jinak a podobat se zergum se začali až po vydání SC.
Bylo by mi to úplně jedno, kdyby to byla jen prašivá kopie jak ty tvrdíš, ale to tak prostě není. Ani náhodou nebudu tvrdit, že tam něco z Warhameru neposloužilo (stejně tak ze stovek jiných světů) jako inspirace, ale to není to samé, jako ho do puntíku okopírovat. A pokud to i nadále tvrdíš, tak vůbec nemáš ani nejmenší představu jak Blizzard dělá hry a jak pracuje s nápady. -
Sir, you are lobotomized?
1. Ano gamesworkshop se inspiroval, blizzard ale vyloženě vykrádá !
2. Jejich universa se podobají příliš, a to i po vzhledové stránce. Doporučuju zahrát si Warcraft Orcs&Humans, tam je uplně vidět že to měla bejt Warhammer hra... Mimoto WC/SC mi připadají jako WF/W40k verze pro děti...
3. W40k má absolutně funkční svět, to samé Warhammer Fantasy, narozdíl od Warcraftů. U Starcraftu tam problém s funkčností světa nevidím. -
*8* Pozor to se dneska nesmí ! To by byl přece spoiler ! *8* *8*
-
Blizz to prostě trochu vykastroval, přidal něco z Hvězdný Pěchoty, něco z Aliena, něco z Tolkiena a ostatních fantasy lores svýho času a pak vesele vydal jako své
re: Gratuluji, právě si vypsal zdroj inspirace gamesworksop:) Přesně jak píšeš, obě společnosti si vzali inspiraci od jiných autorů a není na tom nic spatného.
Takže proč je Blizzard ten špatnej a gamesworkshop ten dobrej? Jejich universa jsou dost odlišná a nevidím tam skoro nic, v čem by se podobali.
O kvalitách her se nemá myslím cenu bavit a o knížkách máš nejspíš pravdu, ale to nemění nic na tom, že minimálně w4k nemá absolutně funkční svět, přečti si třeba Honorverse od Webera, abys viděla, jak má vypadat funkční universum se vším všudy, nebudeš litovat. -
Úspěch nerovná se kvalita, to je základní premisa, která ti evidentně uniká. Stalin měl taky ve svojí době úspěch ;) A navíc, kdyby někdy Blizzard dělal něco "líp", než ostatní, tak by hlavně vůbec svět Warcraftu/Starcraftu nevznikl; jak dneska už víme, ty hry měly původně být hrami z prostředí Warhammeru/W40k. Nicméně vzhledem k tomu, že ani jedna z nich nenaplnila očekávání GamesWorkshop, Blizz to prostě trochu vykastroval, přidal něco z Hvězdný Pěchoty, něco z Aliena, něco z Tolkiena a ostatních fantasy lores svýho času a pak vesele vydal jako své... Blizzard nedělá "líp", ale líbivěji a víc pro jednodušší. Víc casualy.
PS: Kde píšu, že Warhammer je nějak extra originální? Sedne mi víc, to nepopírám. Osobně nemusím rainbows & butterflies a nekonečný klišé Warcraftu, a taky knihy/kodexy/armybooky píší, narozdíl od Warcraftovských diletantů, i nadaní autoři. -
chcel by som k vam dodat len to, aby ste na toto odradzanie navstevnikov ignorovali, naopak ako niekolko staly citatel games tiscali som vdacny vam aj za taketo clanky. vasa fan site je jedna z poslednych, ak nie uz jedina, z ktorej sa este mozem nieco docitat z sk/cz komunity a mat z wowka ako taky prehlad. keep good job!
-
Blizzard nikdy nedělal originální věci a sami to přiznávají, oni je prostě jen dělají lip jak ostatní, to je to proč mají úspěch.
BTW ten tvůj milovaný Warhammer má v sobě asi tolik originality jako cokoliv od Blizzadru. -
Neco na tom bude. Zazivam ted podnou situace. Prestal jsem a je mi fajn. Kdo to nezazil tak to nepochopi. Zvlast lidi co jsou zavisli, ty tady budou tvrdit jaky je to nesmysl.
-
WoWfan jsou oficiální Blizzard stránky? Za prvé jsem momentálně proti WoW, ale ani WoWfan si nemá v oblibě. Je to tam samé vztekající se děcko a diskriminace. Je to smutné, ale taková je moje zkušenost. A ne, nedokázal bych to dělat líp, nedělal bych to vůbec.
-
A co by se tady mělo ukazovat? Máme nejpodrobnější informace o Patchi 4.3 v Česku a možná v celé Evropě a když o tom byla novinka, stejně se na to plivalo jak se dalo.
-
V podstatě to offtopic je, protože se to netýká tématu novinky.
-
Rád bych se vyjádřil ke všemu, co jsem tady posledních pár měsíců četl, protože to přerůstá přes onu normální mez lidského chápání. Jakožto šéfredaktor WoWfanu sleduji i některé komentáře k novince o Warcraftu a nestačím se divit, co jsou v diskuzích za osobnosti.
Novinky, resp. novinka z naší stránky se objevuje na Games jednou týdně vždy o víkendu. Ano... čtete správě. Jednou týdně. Oproti novinkám ze Skyrimu, CoD nebo Battlefieldu je to zatraceně málo, ale nám to stačí. Nevím, proč někteří lidé nemohou přejít přes novinku, jako se to dělá u jiných novinek. Pokud se Vám novinka nechce číst, můžete mi někdo říct, kdo Vás nutí? Sedí za Vámi snad 'Trained Monkey with baton' nebo jiná stvůra?
Co se týče toho, že se píše jen o Warcraftu... ano, píše a důvod je jednoduchý. Games nabídlo Games Fanatics a my kývli. Nevím, co je na tom k nepochopení. Pokud máte potřebu být nebo mít reklamu na hlavní stránce webu není problém. Zakupte doménu, hosting, pět let aktivní historie a můžete se přidat. Jen do toho, budeme rádi, když uvidíme v programu další stránky.
Místo abyste byli rádi, že má Blizzard nějaké české oficiální fan stránky (Warcraft a Starcraft komunita bude vědět), tak jen plivete oheň a házíte špínu tam, kde není.
Na druhou stranu mě těší, že novinka o Warcraftu má mnohdy více komentářů než jiné novinky. -
Nevim jestli je to typickej hrac, z tech cca 10 milionu lidi znam osobne jen nepatrnej zlomek ;)
Nicmene z myho okoli je takovych lidi co hraji 1-2 hodiny denne zhruba 10-15. Rychlost levelovani postav je subjektivni, nekomu se zda, ze trva dlouho, nekomu to tak neprijde. Diky ruznym bonusum (at uz guildovnim nebo z predmetu) to jde celkem solidne.
Samozrejme, ze existuji extremni pripady hracu, kteri tomu venuji vic casu nez by bylo zdravo a jejich zivot se toci jen okolo wow.
Ale da se hrat i pohodove, klidne jen ty 1-2 hod denne.
Pozn. "opravdu hraji" - myslim, ze je kazdyho vec jak nalozi se svym hernim casem, nekoho bavi pvp, nekoho raidy, nekoho bavi jen delat questy. Nekoho bavi treba jen hrani na RP servrech a honeni se za equipem je vubec nezajima. Byl bych proto opatrnej se soudama co znamena jak ty rikas "skutecne tuto hru hrat" -
Heh, "Lore Warcraftu" je ve skutečnosti vykastrovaná pussified verze Warhammeru, kterou je možné nacpat do: "dobro bojuje proti zlu - SUPRISE, PŘÍCHÁZÍ ZLEJŠÍ ZLO - proti kterému se musí staré zlo spojit s dobrem." a do xkrát omýlaného klišé o pádu původně dobrých postav k ještě zlejšímu zlu (Arthas, Illidan, Neltharion/Deathwing, Kael'thas a kdoví kolik ještě). To je vidět nakonec i u Starcraftu (Kerriganová), což je ovšem zase vykastrovaná pussified verze Warhammeru 40k.
Pojďte do mě, mínusáři a fanbois, protože tohle buď víte a štve vás to, a nebo to nevíte a ukazujete neznalost. Blizzard je po odchodu lidí z Blizzard North už jenom neoriginální mršina. Škoda.
Ergo k článku; lore vítám celkově, ale každopádně bych uvítal spíš daleko zajímavější a originálnější, než Warcraftí vykrádačku. Je tu skvělé lore The Elder Scrolls, Warhammeru, Forgotten Realms (Baldur's Gate, Planescape Torment, Icewind Dale) stejně jako třeba Might & Magic a spousty, spousty dalších. -
Je to nesmysl. Kdyz zcela pominu jeho posledni vetu plnou smajliku,tak kazda MMO hra je ''nebezpecna'' co se tyce potencionalni zavislosti. WoW hraje nejvice lidi,tak je to tam nejvice videt. Nic vic. A je zcela logcke ze ti nejvetsi zavislaci travici u hry 10 hodin denne jsou nejvice videt. A to jak ve hre,tak i na forech. To ale nemeni nic na faktu ze ( tipuji) tak polovina hracu MMORPG her jsou lide hrajici hodinku dve denne.
Zadnou zavislost zadne varovani nevyleci ani nikoho neodradi od vyzkouseni. A na druhou stranu zadna MMORPG neni past pro normani zdrave dospele lidi(deti podle me nemaji u placenych MMO her co delat). Rozhodne ne vetsi nez ostatni ''rozkose'' tohodle sveta. -
Ani na cigaretách ani na alkoholu ani na ničem jinym nebudeš závislej hned. je to postupnej prosec a tyhle kluci co si to prošli chtěj možná jenom upozornit na zvýšený nebezpečí závislosti u týhle hry.
-
@chuckula: trolova regenerace a brutální síla z něj dělá jednoho z nejhorších protivníků ve skyrimu (na začátku hry samozřejmě), obr narozdíl od trola regeneraci (autoheal pro jindru) nemá takže není takový problém ho z dálky zabít, má jen větší dmg. Trochu zapoj mozek než něco plácneš. To že se léčíš taky se nerovná kouzlu regenerace.
Jinak trollovi se musí zezačátku vyhýbat, pak jde dát v pohodě s mele nebo silnějšími luky/magií. Takže pokud nejedete na luk tak ho z dálky nedáte nikdy. Ale jak to jde když v něm máte dovednosti taky nějak nevím tak to berte kdyžtak s mírou pls :) Navíc mám XP jen s Velmistrovskou obtížnosti nebo jak se jmenuje.
Drak je ale oproti nim fakt useless :( (pokud vás neveme do tlamy *15* *3* nebo neutečete žáru ale tu jde asi i o obtížnost) -
Jinak k tomu autohealu... vsiml sis, ze ty ho mas taky? Zkus otevrit oci, zapoj mozek a hra ti nebude delat problem. Pripadne muzes pockat par let, az budes mit vyspelejsi "AI".
-
Ty jsi typický COD hráč. Jak ti může nepřítel oplácet údery, jsi v pr*eli.
-
no ja stale dufam, ze to bude "lepsie" ako wow, ale to hlavne z dovodu, ze nebude :)