Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come: Deliverance představuje různé možnosti řešení úkolů
17.11.2017 | Aleš Smutný
404 příspěvků
-
U rozhovoru je videt trochu nasilny strih kamer.
vybrat si odpoved/ pak samotne mluveni/ a odpoved od npc. A trochu sviznejsi by to mohlo byt. -
Tuto hru bude hrát každej vetší streamer nebo Youtuber. Už se o tom mluví na twichi.
-
Napadlo mne ze byjste mohli napsat clanek o historickem kontextu KC. Pry ta hra zachytava nejake dulezite obdobi. Proste co se tehdy delo, jake postavy zili a ktere z nich budou ve hre. Jasne, muzu si nastudovat Wikipedii nebo se hrabat ve Vavrovem blogu ale to se mi nechce a stejne si myslim ze by to byl dobrej clanek.
Jeste by mne zajimalo jestli se pribeh bude tykat realnych historickych udalosti, nebo to bude jen osobni pribeh hl. hrdiny a historie tam bude jen jako "krovi". Taky jestli velke bitvy a dobyvani hradu budou historicke bitvy do kterych se nejak pripletete, nebo to budou random bitvy vyvolane hracem. -
-
Toto je herni web, ktery se specializuje na herni recenze. Kdyz si chces precist neco o historii, projev iniciativitu a dohledej si sam. Nevidim jedinny duvod, proc by se mel herni web (potazmo recenzent) zabyvat history accuracy
-
-
proč ho mínusujete, dyť má pravdu, veškerá imerze že je to jakože českej středověk jde do hajzlu hed jak na mě první buran promluví anglicky
-
-
-
Proč by ve středověku zabíjeli kvůli penězům koně? Vždyť v té době měly koně větší cenu, než lidi. Ta hra je logicky postavená úplně na hlavu. Tohle mě zarazilo už na začátku, kdo takovou šílenost vymyslel? To má být realismus?
-
-
Právě proto, že koně jsou v té tobě tak drahou záležitostí. Napáchat velké škody, o to tu patrně asi má jít. Přišel jste na to, jste „hlavička“ *3*
-
Tys to už hrál? Víš, o co tam jde? Znáš jejich motiv? Znáš příběh toho questu?
-
-
Jo, už jsem to viděl, jak to hrají v preview, dávali to live a ukazovali to několikrát, byl tam Vávra s tím blonďatým Švédem, nebo Němcem. Zabili jim koně, protože jim dlužily peníze. Myslel jsem, že to vystřilhli, ale jak vidno, nechali to ve hře.
Dává to asi takový smysl, jako by Tom v Mafii nasedl na jednorožce a odletěl na Mars. -
-
Lol, ne.
-
No a co ti na tom nesedí? Ok, nějací bandité by je ukradli. Tihle je pozabíjeli. Proč? Kdo ví, třeba část ukradli a část zabili, třeba nechtěli brát stádo koní, protože potřebovali rychle zmizet a být těžko vystopovatelní, třeba chtěli jen budit hrůzu po okolí, aby jim dal každý výpalné raději hned a nebo třeba proto, že to byla banda kreténů. A nebo to nakonec bylo úplně jinak (btw i v betě to bylo líčeno jako nebývale a zbytečně krutá záležitost). Nic ve zlém, ale tohle už mi přijde spíš jako hejt než věcná kritika.
-
-
"Nic ve zlém, ale tohle už mi přijde spíš jako hejt než věcná kritika." Jakoby se tady v diskusích snad objevovalo i něco jiného než hate *1*
-
-
Tos ale nedával moc pozor..
-
-
Jo, ja si myslim ze pribehy k hram ze stredoveku by meli psat jenom lidi co tu dobu zazili, takhle to neni verohodne. *15*
-
-
-
Vypadá to ako nejaký amatérsky grafický mód do staršej hry. Na prvý pohľad to je síce fajn, ale po chvíli to začne vypadať mimo vďaka otrasným animáciam a obstarožnému leveldesignu v novšom kabáte. Tri dni po vydaní si na to nikto nespomenie. Niečo ako posledný Carmageddon, tiež z Kickstarteru.
-
-
Odborník na level design :-D
-
Co je špatného na level designu?
-
-
Asi to, že tam je jen jedno roční období a ne všechny 4 najednou jak ve Skyrimu... A taky tam nejsou jeskyně s draky
-
-
-
neviem co ste cakali, toto neni vysoko rozpoctova troj ackova hra, vysoke hodnotenia to ale bude mat len preto lebo je to vase domace ceske tak prizmurite oci a date body navyse. Bohvie ale co z toho bude , co sa tyka optimalizacie a technickeho spracovania tak to urcite bude najvacsie minus hry. Snad ale zaujme pribeh ci postavy a celkovo ten svet. Zazraky od toho neocakavam
-
Hejtři, jděte se léčit...
-
Umí někdo z vás vyrobit sám Trabanta? Pravděpodobně ne, ale určitě můžete říct, že Trabant není dobré auto.
Stejně to samé se dá říct o KC:D. Nikdo by sám takovou hru nedal dohromady. Přece na ní nepracuje Vávra sám. Většinou zde lidé kritizují naprosto zjevné nedostatky a Warhorse by udělali dobře kdyby jim naslouchali... -
-
to nic nemění na faktu, že trabant v zavodech s normalnimi auty neobstoji ;-)
-
tos jeste nevidel zavody trabantu, to je maso!
-
-
Ohledne prechodových animací. Tohle není bežné ani u jiných her. Treba postava jde chuzí a pak zničehonic začne bežet. Chybí tam prechod. Taky naopak ze sprintu se hned zastaví. Nebo jde dopredu a když se otočí do strany o 90° a začne sprintovat, taky chybí prechodová animace atd.
Navíc (nevím jak to vyjádrit technicky) ani pohyb není synchronizován s dotykaním chodidel o zem, proste postavy plují ve vzduchu. Tohle mi hrozne vadí u dnešní AAA produkce (treba Battlefront, Battlefield atd.)
Ješte vetší problém to je u kompetitivních stríleček, kde hráči tyhle veci zneužívají aby je bylo težší trefit. Znáte to: ruzne poskakování do stran, rychla zmena smeru pohybu atd.
Takže každý nech si zamete pred vlastním prahem. Nejaký špatný pohyb postavy v obrovském RPG jako KC mi fakt nevadí. -
-
tak to asi malo hrajes. Blendovani animaci ma vetsina dnesnich her zapojeny. Stejne tak IK (inverzni kinematika (blend fyzikalnich animaci s normalnimi na kosti, jak si urcis)) s tracovanim kosti, aby ti treba nohy lepily na zem, je dnes standard. Crysis, nebo jine tituly to v poho pouzivaji (nejvic to je videt na tom horolezeckym titulu od Cryteku). Battlefield to ma zoptimalizovany, pac to je multiplayer a navic hekticka strilecka, kde si toho nevsimnes. Ale i tam to maji.
-
-
V hekticke strilecce si toho praveze vsimnes protoze to ma dopad na hru. Jinak se prosim podivej na ten druhej odkaz co jsem daval, ten tanecek za stenou.
-
-
a ty myslis, ze by bylo lepsi, kdyby se kyvala ze strany na stranu behem desetiny vteriny? zpomalit jeji pohyb nemuzou, jinak by hrdina nemel takovou silu.
-
-
Sry nevim ti to vysvetlit a mozna se ja pletu. Jestli se mi bude chtit a zitra tu jeste budes tak vyhledam jine ukazky toho co se mi zda jako neprirozeny pohyb. A vis proc ten hrac tak tancoval za tou stenou? Zneuzival system aby ho nemohli trefit. A ano, chtel bych pohyb zpomalit aby akce nebyla tak hekticka.
-
-
-
-
P.S.
nejake príklady. takhle by to melo vypadat:
http://www.youtube.com/watch?v=yG1ZUSCrgqM&t=1m23s
a takhle to obvykle vypada ve hre:
http://www.youtube.com/watch?v=PyokuNGcsdg&t=2m53s (všimnete si ten taneček za stenou)
Jinak jsem si všimnul že zrovna Cryengine má dost promakané animace i obličenu, tak nevím kde se stala chyba:
http://www.youtube.com/watch?v=yG1ZUSCrgqM&t=1m12s -
-
jenze to druhy video, ktery jsi sem daval, nema s tim prvnim nic spolecneho. BF je optimalizovanej na multak a snazi se, aby to bylo rychly i na gameplay. Problem je v nekolika vecech. Musis v prve rade synchronizovat klient se serverem. V momente, kdy zacnes pocitat takovy veci jako blendspace, sice to nemusis odesilat serveru, ale i tak ti to muze zacit lagovat. Navic ten pohyb je strasne rychlej, i kdyby to meli zapojeny, tak si toho nevsimnes. Dejme tomu, ze z rovne pozy na naklon doleva pri ukrocich se ti to projevi za vterinu, tady by se to ani nestihlo. BF je fakt blbej priklad, pac pocitaji takovou furu veci, ze tohle je to nejmensi.
Dopad na hru by to naopak melo, kdybys videl neco, co neni na serveru. Treba bys v ukroku pri naklonu vystrelil tak, aby ti to vystrelilo z ruky tesne kolem zdi. Ale v mp bys videl vystrel letet uplne odjinud, protoze by ses u nich na clientu nenaklanel (tohle prenaset pres mp zbytecne narocny). Nebo by po tobe nekdo strilel, ale ty bys ho nevidel - zrovna pri tomhle "tanecku" (strafovani) bys jej nemusel videt ani vykouk out, pokud by to mel nacviceny. Takze bys vygeneroval i spoustu bugu. -
To uměl Cryengine už před deseti lety... a hlavní animátor z Warhorse se vymlouval, že přechody animací je problém daný Cryenginem...
-
-
Tak je možné že Cryengine ma promakaný pohyb nohou a tela moderního vojáka pro strílečky, ale máchání rukama a pohyb nohou v stredovekem šermu moc nezvládá, co já vím. Každopádne to nás jako koncové zákazníky zajímat nemusí.
-
-
nema. odpoved jsem ti dal omylem dal (preci jen to pisu z mobilu)
-
-
-
-
Prechod pro chodce?
Jinak to je presne ono, taky nesnasim kdyz hraju mp a nepratele uhybaji abych je nemohl trefit. -
-
Normalni lidsky pohyb je predvidatelny protoze musi respektovat setrvacnost a odstredivou silu. V realu nemuzes delat tak nepredvidatelne kostrbate pohyby, to je to oc bezi. A kdyz si nejaka hra hraje dokonce na simulaci, napr. Arma a ma totalne nezvladnutou plynulost pohybu, je to blby.
-
-
jj presne tohle jsem myslel. Navíc strílečky to mají mnohem jedodušší než simulovat stredoveký šerm.
-
Zrovna v Arme mi animace a pohyb prijde jako to nejlepší, co je na kremikovem světe. To spíš takovy Mwtal Gear Solid se tváří miderne, ale herní mechanismy pohybu kako z roku 99
-
-
MGSV má do teď jedny z nejlepších animací jak Snakea ve hře, tak v cutscénách.
-
-
-
-