Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come ukazuje krásy realistické krajiny na sadě nových obrázků
5.5.2015 | Honza Konfršt
221 příspěvků
-
tu hru mužu doporučit, není tak hardcore jak se zdá. i když je pravda že to není klasicke rpg, jsou tam sice nejake questy, ale ty jsou spíš do začátku. je to víc jakoby total war z prvního pohledu - je to o bitvách, dobývání hradu, správe sveho kralovstvi a pod. hlavne je tam super bojovy system kde mužeš bojovat i z kone.
-
Dobrý dotaz do FC na Vávru.
Pošli to emailem a napiš aby se na to zeptali jakmile tam Vávra bude. Anebo jestli to stihneš, tak jakmile tam bude :) -
Nehrál. Právě jsem se většině herní produkce odehrávající se ve středověku vždy vyhýbal. O Mount and Blade jsem slyšel/četl hodně chvály, ale z videí, obrázků a recenzí mě to zkrátka nijak nezaujalo a přišlo mi to "až moc hardcore". Sám se divím, že mě KC: Deliverance tak nadchlo...
-
Řečeno dost drsně, ale víceméně řečeno poměrně rozumně. *1* Zapomínáš samozřejmě na jednu ze zásadních rolí náboženství, možná tu nejdůležitější - je to útěcha z ontologie. Tuhle funkci víry můžeš dobře pozorovat na starších lidech, kteří se často k nějaké tradiční formě víry přimykají, ale i na new age kultech které "pomáhají" mladým lidem porozumět světu a místu člověka v něm. (Porozumět samozřejmě myslím spíše ironicky.) Podobně funguje i "víra" v politické ideologie (vždyť náboženství jsou jen jinou, archaičtější formou moderních ideologických dogmat a pefabrikovaných světonázorů) jako byl komunismus, kapitalismus nebo demokracie. (Naivní slepou víru v samospásnou demokracii jsme zažili docela nedávno s mnohdy drsně deziluzivními následky a v postavě V. Havla má tato víra dokonce svého světce.)
Je to smutné, ale lidé obvykle o přibližování se pravdě (nebo porozumění syrové nahodilé skutečnosti takové, jaká je) nestojí, stojí o utěšitělskou mytologii. -
Joo, kdyz ma nekdo v ruce howno, tak aspon zvani ... to je fakt, ze? Nebo nejaky argument?
To co pisu jsou jednoznacna fakta, o kterych se muze presvedci kazdy, kdo ma aspon jednu mozkovou bunku a 10% videni. $40 nedam ani za hotovou hru, pokud to neni neco uber. To si radsi pockam, az bude stat pulku, pokud je dobra ... a rozhodne to nebudu davat nekomu, kdo se prezentuje "technologickou ukazkou" ve ktery ani ta technologie nefunguje. -
hrál jsi mount and blade?
-
ja jen že včera tady byl dan vavra a naparoval se že husite nebudou
-
Ale je tu rozdíl ... v knížkách. Jedna banda má Bibli, druhá Korán. To ale neznamená, že říkám, že islám je dobrý, právě naopak. Já říkám, že jak křesťanství, tak islám jsou špatně věci, které do dnešní doby opravdu nepatří a lidi by se měli sakra probrat a místo toho, aby četli zpátečnické knihy, jejichž moudra v dnešní době prostě nejsou aktuální ba jsou dokonce hloupé, by měli používat mozek, otevřít oči a hledat odpověď v racionálním světě s racionálními argumenty a důkazy.
Prostě dámy a pánové, náboženství v dnešní době nemá místo na poli vědy ani na poli morálky (viz. znásilňující kněží). Ať klidně provozují humanitární a dobročinnou činnost, proč ne, ale to je tak vše, co by provozovat měli. -
Nic se nestalo, jen jeden král vtrhl do království svého bratra a unesl ho. V tom případě se v takovém Game of Thrones taky nic neděje. *15*
-
Takze to bude o Husitech? *1*
-
To zase někdo pořádně nečte a pak křičí na všechny strany.... Už několikrát byla tato hra prezentována jako úvodní kapitola do tohoto historického období, aby hráč lépe pochopil okolnosti husitských válek s tím, že další díly budou následovat.
-
Původně jsem si myslel, že nemám žánr fantasy obecně rád kvůli častému zasazení do středověku (protože třeba Vampire Masquerade: Bloodlines, či Star Wars mě dost baví) a vydedukoval jsem z toho, že vlastně nemám rád středověk. Kingdom Come ve mě ale vzbudil tolik zájmu, že poopravuji svůj původní názor na: "Nemám rád středověká fantasy".
Fakt bych nikdy neřekl, že ve mě realistická hra z tohoto období nějak "zaháčkuje", ale lidem z Warhorse se to nečekaně povedlo. Jsem hodně zvědav a držím palce!
A to si, jen tak mimochodem, ani moc nelibuji v historii (slušně řečeno). Jen se prostě jako hráč těším na nějaký nový/jiný herní zážitek. -
ješitnost
-
Počítáš do toho i teplé chlapecké kapely ?
-
Děláš jako by tě za to někdo upaloval :-D
-
Palec nahoru.
Na druhou stranu jsi se mohl alespoň pokusit o nějakou argumentaci namísto věčných výkřiků typu "je to heretik" a "tunak tomu nerozumí", případně "heretik tunak tomu nerozumí". *7* -
Děkuji, ale již ne, již jsem poučen. Jak se to řiká? Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me. *1*
-
To že trotla nezabiješ už jsem pochopil, ale jednu věc nechápu. Proč lidi jako D. Vávra tyhle trotly ještě krmí.
-
Vavra na hrad!
-
Jestli se nepletu, tak by měly v ideálním případě vzniknout tři hry. Je tedy dost dobře možné, že se těch husitů časem dočkáš.