Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bieber je možná muzikant, ale špatnej, to je fakt, bez ohledu na to, co si myslí fanboy. Opakovaně namlouvaná lež se pravdou nestane a vůbec nejde o tom, že se to někomu líbí. Líbit se ti může i nejtupější tucárna, ale kvalitní hudbu (z uměleckýho a muzikantskýho pohledu) to z toho neudělá.

Co se týče toho MTV, tak na MTV "se chodilo" aby ses zviditelnil a udělat popoidní klip byla prakticky podmínka, aby ses dostal do TV, jinak by tě odmítli. Každopádně on na tom ale nestavěl svojí kariéru, jen si pomohl. Stačí se podívat, co z MTV udělalo z metalových kapel. Vypadali jak transky aby to vypadlo kontroverzně, songy o lásce jako promo (ale jinak měli hromadu úplně jinejch songů, který si v TV nikdy neviděl), ale i ten popovej song o lásce hráli dobře - z muzikantskýho hlediska, prostě uměli hrát i zpívat (žádnej playback atd.) a to je celá pointa.
  • Fordzy
    Bravo. Hateovat Soundtrack Zaklínače... Níž už fakt klesnout nemůžeš. Tohle jsem u FF7 slyšel snad milionkrát a taky neříkám, že mě to štvalo. https://www.youtube.com/watch?v=QY1Vetd7OCs Stejně tak slyšet u Zaklínače tuhle pecku, mě vždy dostalo do varu. https://www.youtube.com/watch?v=CiSeoX_4nzU Takže jestli se cítíš být více mentrosexuálním asiatem než vidláckým slovanem, tak se odstěhuj do japonska a bude ti hej.
  • Ani jsem si nemyslel ze by to nekdo prijmul:) Samozrejme hned nekdo prispecha z nejakym ,,workaround,, resenim, jen aby se proboha neukazalo ze ti japonci jsou fakt v hudbe dobri:)
  • Nemůže to být třeba tím, že hry obecně byly v Japonsku vždycky populárnější, mají tam silnější tradici než na západě, tak se v tom točilo víc peněz a nebyl třeba takový problém sehnat dobrý skladatele? Zkus se nad tím zamyslet. Každopádně tvrdit, že skoro každá japonská hra má dobrou hudbu a západní jen výjmečně je hodně zavádějící, vzhledem k tomu, že každý hudbu vnímá jinak a preferuje jiný styl. Někdo třeba u her nemusí orchestrální hudbu a má radši rock nebo elektro.
  • Femto
    "hudba pro co nejširší publikum, to Bowie nikdy *cíleně* (důležité slovo) nedělal"

To je prostě kec. Bowie šel na MTV se svým Lets dance a měl popové období, šel vydělávat peníze, protože měl dluhy, protože božský Ziggy ho stál spousty peněz, jeho turné po Americe jako Ziggy bylo finanční fiasko.

Jinak souhlasím s tvým pohledem na muziku, ale tvoje příklady jsou silně subjektivní, dost často sklouzáváš až k fabulaci a ohýbaní slov, což není nijak potřebné, vždyť já s tebou víceméně souhlasím. Quuen jsou nesmrtelní. David Bowie je pro mě nesmrtelný. Dylan ve dvaceti letech složil hudbu, na kterou lidi čumí s otevřenou hubou do teď a nejsou schopni to ani zazpívat, jak je to těžké a promyšlené. Třeba takový Hurricane, on to dává i na live. Nechápu.

Pro mě a pro tebe může být Bieber pozér, pro někoho může být muzikant, i kdyby inspirovat jen pár lidí, tak my můžeme jenom mlčet, protože my nikoho nikdy neinspirujeme ani jako ten pozér Bieber.
  • Bowie nikdy nebyl popový zpěvák. Za pop se označovalo v té době trochu něco jiného (Beatles, ABBA) - hudba pro co nejširší publikum, to Bowie nikdy *cíleně* (důležité slovo) nedělal. To, že používal masky a měl vymakané show neznamená, že byl popař. To by pak mohli být pop i Queeni, Deep Purple nebo Pink Floydi, atd., protože tyhle kapely ve své době byly dost oblíbený, nebyl to okrajový žánr tak jako dnes. Tenkrát to bylo ale trochu jinak - dobrý a originální kapely, přesto hodně hraný a známý. Jakmile přišla těžká komerce, tak kvalita hudby šla dolů (v médiích). Když si vezměš, co se hrálo v rádiích před 40 lety a co dnes, nesrovnatelný. Rock and roll byl sakra o nějakym umu hrát na nástroje, žádný playbacky a autotunery.

Pointa je v tom, že skutečná kvalita těch kapel se prokázala časem a ne díky prodejům. U dnešní popový hudby už jde primárně o prodeje - ty kapely vlastně ani pro jiný důvod, než generování zisku nevznikají, to je zásadní rozdíl mezi popem a zbytkem produkce - tady vzniká ta vyjímka, na kterou narážíš.

Co se týče té inspirace, tak opět bohužel špatný příklad. Bieber není muzikant, ale spíš pózer, na rozdíl od Beatles. Když se zeptáš dnešních mladých, proč začali hrát na piano, kytaru, bicí, housle atd. a tím myslím vážně, ne jen jako frajeřinu k balení holek, tak věz tomu, že 99% z nich ti odpoví nějakou fakt kapelu, která UMÍ hrát, ne popovou srágoru. To sem měl na mysli jako inspiraci pro budoucí muzikanty.
  • kdyz ty japonsky hry hrajes pomalu 15 let, a skoro kazda ma vybornou hudbu, dojdes k zaveru ze v japonsku to umi. zaroven s tim hrajes 20 let i ty zapadni hry kde je dobra a kvalitni hudba spis vyjimka. Utvorit si nazor na neco co znam dlouhe leta je logicky proses a opira se o zkusenost, coz tady vetsine lidi chybi..znaji jen jednu stranu + youtube .
  • Femto
    Neříkám, že nejsou, já primárně poslouchám(asi jako ty) západní tvorbu, ale že má Japonsko spousty zajímavých skladatelů je prostě fakt, a když si pouštím nějaký ten OST, tak jedině z Japonska. Západní OST se mi prostě nelíbí a Zaklínač je hudební kýč nejhlubšího zrna. Neglobalizoval jsem na všechny žánry, rozhodně mám rád třeba Zimmera, to je člověk co dokáže ovlivnit třeba i metal z Holandska viz https://www.youtube.com/watch?v=r35uA6vuMHU
  • Femto
    Tak Bowie byl samozřejmě vše. Měl by i popové období, takže by sis měl udělat nějaké pravidla pro své teze.

"Samozřejmě nevyniká, protože hudba není mobil nebo auto (což tady spousta lidí nechápe), který by se vylepšovalo z(s) dobou, tzn. že kvalita hudby se posuzuje skrze historii, nějaký kecy o současnosti jsou irelevantní."

Tady jsi měl tedy dát do své teze nějakou popovou vyjímku.

"Je to o několika desítkách let práce, která byly oceněna v odborných kruzích, o jeho osobnosti a třeba i o tom, že za tu dobu inspiroval další budoucí muzikanty, což se o Bieberovi nedá říct."

Jak můžeš takhle šmahem říct, že Bieber neinspiruje současnou mládež. Vždyť má úspěchy jako Beatles v amerických radiích, takže je naopak velice pravděpodobné(bohužel), že inspiruje další mladé umělce. Celá tvoje myšlenka o posouzení současné hudby historií se mi nelibí.
  • To, že si někdo... v Japonsku zaplatil kvalitního kompozéra OST... z Japonska neznamená, že na západě nejsou. Je spousta dobrých skladatelů (i u nás), akorát orchestrální hudba je drahá, tak chtějí ušetřit, nebo jen ti skladatelé nemají zájem skládat pro hry.

Tohle ale nemá smysl (jako cokoliv) vysvětlovat pár fanboyům FF/SotC, jejichž znalost hudby začíná a končí poslechem herního OST a pak na základě toho glorifikují hudbední produkci celý země a všech žánrů.
  • Vzhledem k tomu, že a) zrovna pop se paradoxně měří popularitou a prodejema, za b) Bowie není zrovna popový zpěvák, to není moc dobrý příklad. Prostě Bieber je komerčně úspěšnější. Rozdíl je, že Bowie se nedostal tam kde je díky jedné desce a prodejům. Je to o několika desítkách let práce, která byly oceněna v odborných kruzích, o jeho osobnosti a třeba i o tom, že za tu dobu inspiroval další budoucí muzikanty, což se o Bieberovi nedá říct.
  • Femto
    Takže až historie ukáže, že Lazarus je lepší než nějaký současný song od Biebera. Já nemůžu teď říct, že Lazarus a celý Blackstar vyniká nad popovou tvorbou současných popových hvězdiček?
  • Samozřejmě nevyniká, protože hudba není mobil nebo auto (což tady spousta lidí nechápe), který by se vylepšovalo z dobou, tzn. že kvalita hudby se posuzuje skrze historii, nějaký kecy o současnosti jsou irelevantní. Hudba je umění a umění nestárne. Hudba není trend a není o komerční úspěšnosti a pokud to tak chápeš, tak tahle debata nemá žádný smysl. To, co je trendy dneska, bude za pár let out, zatímco Mozart nebo Queen se budou poslouchat i za 100 let, na vlnu nějakých hitparád a prodejů si nikdo nevzpomene.

Faktem je, že hudba dnes staví na tom, co už bylo dávno vymyšlený. Prakticky v každým žánru, včetně samozřejmě japonských top skladatelů jsou prvky a motivy, které byly používaný dřív. I tihle skladatelé mají nějakou inspiraci. Nebo kde myslíš, že ti skladatelé získali velkou část schopností? Samozřejmě na školách, kde se roky učí techniky komponování a hudební teorii - a to má všechno základ v klasický hudbě.
  • Femto
    Západní hudba trošku přešlapuje na místě, jinak samozřejmě západ má o moooooooc lepší historii, tady snad není o čem se bavit, v současnosti už to není tak jasné...

Herní OST jsou dle mého absolutně top ty japonské, současnou západní tvorbu demonstroval Zaklínač 3. Kýč a nevkus, vlezlost a neustály neum dávkování hudby.
  • Femto
    I stupidní zápletka nakonec může mít na člověka dopad viz Pán Prstenů nebo třeba Zaklínač 3, ale tam to bylo až moc stupidní...
  • nightborne
    Každému, co jeho jest, poslyš =). Mě osobně Wolfs Rain bavil ;).
  • Jsi úplně mimo, japonská hudba v současnosti vynika nad ostatním, jinak je opravdu zkurvene dementni porovnat Vivaldiho s herním soundtrackem, OST srovnavej s OST, že SotC ma OST na úrovni nejvyšší kvality je prostě fakt
  • myslim že mam dostatočny široky prehlad o japonskej hudbe a som presvedčený že je objektivne najlepšia čo sa týka súčasnosti... som europan a v japonsku som nikdy nebol takže nemam dôvod chvaliť japonsku hudbu bezdôvodne... ale kvalita,originalita a kreativita súčasnej japonskej hudby ma presvedčila
  • yep: To je dost pravděpodobný. Ale věz, že japonskej punk fakt neni zbuznělej popík. Spíš naopak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit