Přejít na výpis diskuzí
Kojima prozradil, co v Death Stranding znamená podivný déšť a jak bude fungovat hráčova smrt
13.12.2017 | Václav Pecháček
159 příspěvků
-
Na Slovensku jsi "vystrngal" Meciara a SMERaky...tak tady moc o demokracii "nevrieskaj". Slovensko ma k demokracii hodne daleko (Cechy na tom nejsou o moc lip) a potlacovanim soukromeho podnikani demokracii moc nepomahas, demokrate...kdyz budu mit SOUKROME noviny, taky v nich dam prostor lidem podle SVEHO uvazeni, ne tveho, krikloune...nase verze demokracie prinesla akorat kriklouny tveho typu.
-
Ale ale, prečo to takto deliť ako sa nám hodí? Veď komunisti diktovali iba vo svojej zemi. Vo svojej. Takže aký problém?
-
Boľševikovi to určite komoušské nepríde ;) Veď si prečítaj niektoré tie príspevky. Tu sa otvorene dožadujú niektorí pacienti cenzúry a chcú čítať iba ten správny názor. Smutné. Veľmi smutné. A najväčšia irónia je tá, že im nepríde vôbec divné, vôbec to v tých hlavičkách nedokážu pochopiť, že ja tu najviac hromžím, pritom nebol to môj príspevok, ktorý zmazali. Zmazali príspevok, s ktorým som absolútne nesúhlasil. Ak by som bol kus slabocha, tak by som tu písal pochvalné ódy na redakciu, že ako dobre spravili, že to zmazali (pretože sa mi ten jeho názor nepáčil). Ale sloboda, sloboda potrebuje odvážnych ľudí. Sloboda neni pre slabochov. Slabosi potrebujú diktát, čo si majú myslieť, čo majú čítať a čo majú počúvať.
-
Ne. Komunisti svůj pohled na svět diktovali celé zemi. Games.cz to dělá max. na svém webu, přičemž každý si může založit zase svůj web.
-
Vetsinou nejhlasiteji krici proti sociku ti, kteri za neho lezli komousum do p*dele - patolizalove a prisluhovaci? Nebudes to i tvuj pripad, demokrate?
-
nechci teda jak se teď řiká provokovat, ale kádrovat nevulgární příspěvky podle toho jestli odpovídají redakčnímu pohledu na svět vám nepřijde komoušský?
-
Peacemaker: je hezke, ze bys mazal vulgarity a nadavky, ale to jaksi neni dokonale. urazet jde totiz i bez vulgarit a nadavek, sikanovat jde bez vulgarit a nadavek, trolovat jde bez vulgarit a nadavek. ta hranice pak muze byt osemetna. i tak jde ale nektery prispevek vyhodnotit jako zavadny, i kdyz neobsahuje ty vulgarity a nadavky.
souhlasis, ze jsou vulgarity a nadavky spatne, protoze dokazes akceptovat, ze do slusne diskuze nepatri, jde o problemove projevy, ktere diskuzi kazi. no ale tu slusnou diskuzi muzou kazit i nevulgarni projevy, presto s utocnym a provokativnim charakterem. smazani takovych prispevku neni rozhodne cenzura, to si pletes pojmy. -
Evidentne si dosť mimo. Pretože si mýliš slobodu názoru a anarchiu. Jasne som napísal, že slušnosť treba dodržiavať (preto treba mazať vulgárnosti a nadávky, navádza ku tomu aj zákon). Ďalšia vec je, že tvrdíš, že súkromný subjekt sa nemusí riadiť zákonmi (pritom ústavný zákon hovorí jasne, že cenzúra sa zakazuje). Takže ak ty tvrdíš, že súkromný subjekt si môže robiť hocičo, písať hocičo, tak potom by podľa teba nemal nikto stíhať súkromný portál za to, že propaguje napríklad Adolfa, že? Máš to dosť pomýlené. Sme podobne starí, tak si dovolím tykať ti (ak si neklamal s ročníkom samozrejme). To čo musí v slobode a demokracii fungovať sú isté mantinely. Inak by to bola už anarchia. Tzn, že zákony musíš dodržiavať. Ale nielen tie, ktoré sa ti hodia. Si súkromné médium a chceš pôsobiť verejne? Tak ideš do toho s tým, že aj keď si súkromné médium, tak sa musíš riadiť istými pravidlami. A ústava je zákon nad všetky zákony.
-
Zrejme si myslel "Nech zije SMER!"?
-
Kojima si zahral na boha a pokusil se vytvorit svou vlastni vizi sveta, ale jak uz to tak chodi, stvoril jen neporadek, zmatek a chaos co je typicke pro dablova dila. Naproti tomu Bozi stvoreni se vyznacuje krasou a radem (jiste nam netrci z tela kable, netece z nas ropa atd.). Navic pan Kojima manipuluje s kvantovou mechanikou, kterou zjevne nepochopil.
-
Peace: A v čem je rozdíl? Ty bys nechtěl na svém webu urážky, oni zas na svém webu nechtějí mít hejty a trolling (na což občas holt doplatí i ve skutečnosti nevinný příspěvek). Oba máte určité požadavky na atmosféru svého webu, oba můžete svůj web svobodně provozovat a nemáte právo si do toho nějak vzájemně kecat. Do pěti minut si můžeš takový web vytvořit. Tak kde máš tu cenzuru? Tu totalitu?
-
@jamar28: Povedz ako možno diskutovať s niekým, kto si mýli pojmy a dojmy? Jedna vec je udržiavať slušnosť (ku tej ťa samotný zákon zaväzuje) a druhá vec je udržiavať len ten svoj názor a oponentské názory mazať (podané bez vulgarizmov atď)
-
Peacemaker: Tak vidíš, taky bys svůj web "cenzuroval". Mazal bys nadávky a vulgarity. *4*
-
me je fuk jestli to je slusny nebo ne, i kdyby mazali vsechno. Ohanet se potlacovanim demokracie na soukromym webu zatimco jim v podstate diktujes co maji a nemaji delat je fact mimo.
-
melieš to poriadne skrz celú diskusiu. tak len v skratke:
si na súkromnom webe, ktorý má právo rozhodovať o svojom obsahu v rámci zákonných pravidiel. ak by diskusiu neotvorili, majú na to právo, ak by mazali všetkých okrem ucha (príklad), majú na to právo. je to ich súkromný majetok tak, ako ja nemôžem prísť k tebe do obývačky a kázať ti tam pravdu o špagetovom monštre, tak ty (my) musíme dodržiavať pravidlá diskusie tohoto webu.
to, čo tu prezentuješ a čoho sa dožaduješ je anarchia - každý si môže čokoľvek a akokoľvek bez pravidiel a hraníc. demokracia a sloboda slova má pevne stanovené hranice zákonné a relatívne voľné hranice morálne (kde začína sloboda druhého, končí moja. a všetko v prieniku je tolerancia a slušnosť).
nevidel som zmazané príspevky, ale predpokladám, že redakcia usúdila, že prekročili morálnu hranicu slobody slova. je ich právo príspevok zmazať. ak by si to vykrikoval na námestí a tam by za tebou prišiel aleš a zalepil ti ústa páskou, to by bola boľševická cenzúra o ktorej básniš.
P.S.: už sa neplánujem zúčastniť diskusii, len som považoval za nutné zastať sa redakcie, ktorá je očividne v práve.
P.P.S.: som ročník ´74, môj chrbát si pamätá obušky VB s ospravedlnením "mastnou máničkou" a aj o tej cenzúre čo to málo viem z prvej ruky, ale to sem nepatrí. -
Máš asi problém s chápáním psaného textu. Na tu chybnou interpretaci ústavy jsem tě už upozornil dole, takže ke zbytku...
"Ty tu vrieskaš, že opačné názory sa majú mazať" - Ne. Takový text bys ode mě hledal marně. Já tady říkám jen to, že každý by měl mít právo rozhodnout si, které názory chce na SVÉM webu mít a které ne.
"Ja tu vrieskam, že právo vyjadriť svoj názor má každý." - Vždyť má (skoro, až na to, co mu zakazuje stát, což je skutečná cenzura, která ti ale nevadí, protože ti konvenuje). Ty se vždycky můžeš sebrat a jít je psát kamkoliv jinam, tak jakápak cenzura a komunismus? Právo vyjádřit názor neznamená, že mají všichni ostatní povinnost ti ten prostor poskytnout. Jdi to klidně vykládat lidem na ulici a nikdo tě omezovat nebude. -
Ešte raz, lebo si ďalší nechápavý: Splietaš tu hrušky s jablkami. Ja tvrdím jasne, že pokiaľ je niekto vulgárny, alebo tu niekomu nadáva, tak áno, treba mazať. Pretože slušnosť je slušnosť. A to čo si napísal ty, tak jasne slušné neni. Ale tu sa maže vo veľkom všetko, čo sa nepáči aj keď neboli vulgarizmy a neboli ani nadávky. Chápeš ty teliatko? Necítiš sa teraz trocha trápne?
-
@jamar28: A ty si ujasni, čo hovorí ústavný zákon (o ktorý si sa tak strašne chcel oprieť): Cenzúra sa ZAKAZUJE! Ty tu vrieskaš, že opačné názory sa majú mazať. Ja tu vrieskam, že právo vyjadriť svoj názor má každý. Takže kto tu komu čo nanucuje, resp zakazuje? Sa zobuď boľševický pohrobok.
-
Já se žádnými zákony ohánět nechci, jen tě upozorňuju, že tady žádná svobodná společnost neexistuje.
Btw ústava má samozřejmě na mysli cenzuru státní, nikoliv cenzuru soukromých webů. Svoboda slova neznamená, že tě každý musí poslouchat a dávat ti prostor. -
Pořád si to pleteš. Ten bolševik jsi tu ty, protože ty bys chtěl soukromému (SOUKROMÉMU!!!) webu přikazovat, jak ho jeho majitelé a správci mají vést. Bolševici přikazovali VŠEM a VŠUDE, o čem smějí a nesmějí mluvit. Dělá to snad Games.cz? To je jak kdybych já požadoval prostor na titulní stránce Lidových novin a kdyby mě s klepáním na čelo odkázali do pryč, začal bych na ně ječet, že mě cenzurují a jsou to komunisti. Ujasni si, co znamená svoboda.