Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvedu příklad, existuje zákon, podle kterého v hospodách apod. má být místo na odkládání svršků, a majitel je za toto místo zodpovědný, včetně veškerých odložených svršků. A že na dveře napíše, že za svršky si odpovídá každý sám, myslíš že tím obešel onen zákon? Nikoliv. To samé je kupní smlouva. Kupuješ si něco v obchodě, a tím pádem je to tvůj majetek a nakládáš s majetkem jak chceš. Zaplatil jsi za něj. To, že s ním něco děláš, nahráváš na něj (Linux a pod.) je tvoje právo, a pokud ony funkce výrobce deaktivuje, poškozuje tvůj majetek, ať s ním děláš legální nebo nelegální věci.

Sony začal válku s GeoHotem tím, že odstranil podporu dalších operačních systémů. Ten zase "na oplátku" hacknul svůj majetek (koupený na základě kupní smlouvy, jakékoli další podsmlouvy mají být ve stejném směru jako ta nejvýše postavená, to znamená, že se nesmí z kupní smlouvy udělat smlouvu o pronájmu), a uvolnil návod. To je sice sviňárna, ale Sony taky není zrovna andílek.

Souhlasím s výše psaným poškozováním byznysu (jsem jeden z těch čestných lidí, kterých je po skrovnu), ale jakmile mi někdo deaktivuje z mého majetku nějakou funkci, tak si to nenechám líbit a budu se bránit. nebo to vyústí v další kroky, které můžu podniknout se svým majetkem (bez ohledu na nějakou Sony smlouvu o užívání jejich produktu).

Toto je můj názor a nikomu ho nenutím, akceptuju objektivní kritiku, samozřejmě. :)
    • (...)nebo to vyústí v další kroky, které můžu podniknout se svým majetkem(...)

Prohodit onen majetek oknem nejbližší Sony prodejny by byla správná reakce *1*
  • Sony pro me uz skoncilo. maji rikat hned pri nakupu ze sve veci neprodavaji ale jen pronajimaji.....
    • Vsak oni to maji uvedeno ve smluvnich podminkach. Jestli jsi to nevedel, je to tvoje chyba, protoze jsi to odsouhlasil.
      • Člověku dávaji přečíst před koupí smluvní podmínky kde je uvedeno, že si člověk kupuje jen hardware, ale software, který je nutný k jeho ovládání je jen v "pronájmu"? Je v těch msluvních podmínkách taky něco o tom, že tolik propagovaná funkce Other OS už tam neni aby nebyl zákazník uveden v omyl?

Páni, na truc si schválně zajdu koupit PS3 a schválně jestli mi daji před zaplacením přečíst smluvní podmínky, vsadim boty že ani omylem.
      • Pak by měla ČOIka vyrazit na zátah ke všem prodejcům (sic!) konzolí a software kvůli klamání zákazníka. Když si zajdu do JRC tak se to tváří jako obchod, ne jako půjčovna. Prodavač (sic!) mi hru prodá. To samé tady na tiscali v eshopu - jmenuje se to http://shop.tiscali.cz/ a ne "rent.tiscali.cz" tlačítka se jmenují "koupit", nikoli "pronajmout" nebo "půjčit". Když si koupím PS3 v DatArtu, tak se to nijak neliší od koupě třeba ledničky a je to i stejně zdaněno. Pronájem se daní jinak než prodej.

Když si něco koupím, tak je to v mém vlastnictví a měl bych mít právo si s tím dělat co chci. Pokud bude dopředu deklarováno všemi články řetězce, že se nejedná o koupi, ale o pronájem, tak bude vše OK, ale to by půjčovatelům her klesly zisky.
        • ucho
          to je jak nářek dítěte. na jedné straně lidi řvou, že když si někdo stáhnou hru, že to není krádež, ale přitom k dané hře chtějí přistupovat jako k hmotné věci. co je tohle za logiku...
          co takhle umět rozlišovat mezi hmnotnou a nehmotnou věcí? u softwaru se jedná konkrétně o licenci, to je mimochodem ta věc, kterou si KUPUJEŠ, ne půjčuješ...
          • Ale když si hru stáhneš tak to opravdu není krádež - nikomu nic neubude, jen tobě přibude. Auto bych neukradl, ale klidně bych si jej stáhnul/zkopíroval.

Nehmotná věc je nesmyslný konstrukt. Nic takového neexistuje.
            • ucho
              tak se přetáhni tou svou myšlenkou po hlavě :)
          • Ono tu ale nejde o stahování her .. například já jsem si na Windlích na compu vytvořil vlastní software který by například měnil menu, či jinak obohatil mojí konzoly PS3 .. musím tedy zakročit k Hacku, svů software si vypálit a pak si s PS3 dělal co budu chtít, tohle ale bohužel podle smluvních podmínek nejde takže jsme prostě omezený a věc nevlastníme.
            • Výrobce si může stanovit při prodeji sebenesmyslnější podmínky. Buď na ně přistoupíš nebo ne. Kupovat tě přece nikdo nenutí.

Osobně mi jsou tyhle konzolové kauzy naprosto šumafuk, patřím mezi only_PC. Ba ani trochu konzoláče nelituji.
            • ucho
              věc vlastníš, jen si výrobce stanovil nějaká pravidla, jak se daná věc bude používat a pro to vynaložil i nějaké úsilí. ano, možná s tím dělá sony trochu humbuku, ale trochu jde i o princip, protože díky tomu hacku se zase mohou objevit lidé, kteří budou škodit nejen firmě, ale i komunitě, hráčům... ale ta zákeřná sony brání svůj svět a přístup k háčům? není to tak černobílé...
        • Přesně, teď si to trefil. Je to opravdu klamání zákazníka. Alespoň by mohli ke všem hrám a konzolim dát do regálu varovnou ceduli - TOTO ZBOŽÍ VÁM POUZE PRONAJMEME.
      • To ze to je ve smluvnich podminkach, neznamena ze je to spravne...Pokud neco kupuju je to v mem vlastnictvi a i kdybych si na to nahral widle tak je to jen a jen moje vec.....To ze se diky korupci zakonodarcu prosadilo neco jineho je dalsi problem
        • Vidis jak si lzes do kapsy?

Software ktery se nachazi na PS3 neni v tvem vlastnictvi a nemuzes si s nim delat co chces. Tecka. Windows si tam ale klidne nahraj, s tim nikdo problem nema.
  • strašne nesympatickej xicht, takovej namyšlenej gay hajzlik, škoda ze nesel sedet, tam by si ho černoši podali
    • Jestli soudíš lidi podle xichtu, tak to se v životě daleko nedostaneš. *3*
      • nejen podle vyzoru, i podle skutku, on neco hacknul a pak vydira firmu
        • On někoho vydíral? To si nepamatuji.
  • A co že ti Anonymous udělali, že by se toho mělo Sony bát? A jo vlastně, založili tu skupinu na facebooku, kde bylo asi 1200 lidí, to už pak dává rozum, toho bych se taky bál, obzvlášť bejt multimiliardová nadnárodní megakorporace :)
    • fixcz
      DDoS útokem blokovali přístup k PSN - asi tak dva dny.
      • No tak to je fakt chytrý. A za čí práva že to vlastně bojujou, když spotřebitelům shoděj PSN *7*
        • o to nejde, chteli jen sony zneprijemnit zivot za jejich fasisticke metody a poukazat na zkripleny autorsky zakon
          • Aha, a poukazali na to teroristickymi metodami, kterymi poskodili predevsim hrace, za ktere podle svych slov bojuji, no LOL. Jsou to kreteni, nic vic.
            • Dlaha
              Musíš se na to dívat z širšího pohledu. Většina uživatelů PSN neví, kvůli čemu byly servery dole a ani je to nezajímá, jen si chtějí zahrát. Na tyhle lidi byla akce zaměřená. Ztráta klientely je pro firmu mnohem větší rána, než odtajnění jejich plánů do budoucna. A docela si tady protiřečíš, samozřejmě, že se mohli hackeři dostat i k platebním údajů uživatelů a dalším citlivým informacím, ale fakt, že to neudělali, jasně mluví o tom, že tato akce byla zaměřená proti Sony, ne proti uživatelům. Takže tvoje řeči o terorismu jsou docela mimo...
            • Hackeri se stejne tak mohli dostat k privatnim udajum nejen o manazerech firmy, ale i o uzivatelich Sony, treba k informacim o jejich platebnich kartach. To te nenapadlo?

Jsou to teroristi.

Ja si samozrejme koupim vyrobek Sony i kdyz se nebudu moci pripojit mesic k PSN, abych tim projevil podporu Sony v boji proti terorismu. Hackeri nemohou blokovanim PSN poskodit povest Sony, ale svoji. Ukazali, ze jim nejsou cizi mafianske praktiky a teroristicke utoky za ucelem dosazeni jejich vlastnich cilu.

Je fajn, ze se mas rad.
            • To nemění nic na faktu, že tím poškodili podle nich už od Sony poškozený uživatele, pouze se ho to snaží zaobalit. Ještě že po 2 dnech dostali rozum. Jsou i inteligentnější způsoby. Když přišli k údajům o velkejch firemních zvířatech, mohli zveřejnit podnikový strategie, plány, rozpočty, data technickýho rázu, výzkumy... Co já vim, k čemu všemu se dostali. Ale odstřihnout PSN je prostě hloupost, to se na mě nezlobte. Přijde mi to, jak když se zastanete šikanovanýho kamaráda, netrefíte se a praštíte ho sami mezi oči.
            • Dlaha
              Hráči byli v tomhle útoku jednou ze zbraní. Krom toho, že shozením serverů nadělali Sony určitě finanční škody, tak hlavně u hráčů poškodili pověst (teda pravděpodobně by ji poškodili, kdyby se Sony nedohodlo a útoky by pokračovali). Protože si samozřejmě podruhé nekoupíš výrobek, u kterýho jsi se měsíc nemohl připojit na PSN. A dobrá pověst u uživatelů se sakra hodí, když chce firma něco prodat.

Navíc anonymous se rozhodně nesoustředili jen na DDos útoky. Je to chytřejší banda, když si dokázali vytáhnout privátní informace o zaměstnancích sony z jejich vlastních serverů...

Mám vážně rád lidi, kteří si nic nezjistí a plácají hlouposti.
    • doplň si info o Anonymous *1*
  • Anonymous? Ta parta capartů z 4chanu, co se zmůže maximálně na DDoS? Bože, nedávejte jim takový prostor.
    • A na co se zmohl GeoHot?
      Ptam se protoze fakt nevim.. Mel jsem za to, ze ta "udrzbarska" USB serepeticka vicemene odvedla vetsinu prace za nej.. ne?
      • Dlaha
        Pokud vím, tak GeoHot si našel vlastní cestu
    • Takové newfag reakce na tento post ;o) Anonymous uz nejsou (nejsme) to co byvali. Zlate roky 2006-2008.
    • ty se maximalne zmuzes kazdy rano vydelat na hajzlu
      • @Smejki: Oni jsou "hrdinové"! Ztracení bojovníci za práva ubohého lidu, který byl navždy umlčen temnou a zlou korporací z černého zámku v bouřných horách. Geohot je vlastně mučedník. Ježíš Kristus byl proti panu Geohotovi vlastně jen nějaká náhodná citlivka.
        • smejki
          smejki approves
          • Crook is not impressed

(Po tvym vzoru zkousim, jestli budu vypadat jako borec, kdyz budu psat kazdou banalitu v anglictine) : D

Jinak dik za vysvetleni - ja se tam niz ptal fakt ciste informativne pac se mi to nechtelo hledat. To je fuk...
            • http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_meme
            • smejki
              že v tom ty vidíš "borectví", to opravdu není můj problém

oslňovat angličtinou může dnes jen idiot
        • :D
    • ty toho o nich nějak hodně víš xD
    • aspon to nejsou 40letí debílci jako ty
      • proc porad vsichni naraite na vek hracu? to ze je ma nekdo 13 neznamena ze nehraje lip nez nejaky 40 lety "borec" :D

me je 13 a vadi me ze nejaky stary blbec rekne: si konzolova lama - pritom konzoli nemam a nechci; nebo v CS me nekdo napise ze su lama ktera se nikdy neucastnila zapas - pritom sem byl 1. lize... akdyz to reknu tak mi neveri protoze je mi 13 :)
        • Dobrý, dobrý ... běž si to napsat na Alíka a ne sem, tady je to pro velký chlapy..neee, promiň, dělám si srandu, máš samozřejmě pravdu :)
        • sory za chyby nemam cas si to kontrolovat :)
  • Myslím, že couvlo Sony pod tlakem veřejnosti. Vždyť se v podstatě jednalo o nesmyslný hon na čarodejnici a to není v očích veřejnosti moc populární. Pro Sony je asi výhodnější domluva než ztráta pověsti.
  • Hehe, Sony byla tak hrozně v právu a způsobilo jí to tak ohromný škody jak tu někteří pořád hlásali, že se nakonec dohodli mimo a tajně, Sony patrně došlo, že to nevyhraje a takhle to končí, olalá, Geohotovi ty prachy co jistě dostal přeju.
    • btw zdravim agenta eee, to že neskončil geohot na šibenici je pro tebe asi infarktová situace.
  • Hm. Tyhle pokrytecké boje za svobodu mě jen lákají ke koupi PS3. Takových PS3 only zmeškaných her, och och.
  • no jenomže funkce ddos je práve nejvetší ochrana která dokazala odolávat pirátským pokusum takže anonymous jsou borci pro me protože se taky zabívám pirátením ferove to přiznám víteco hackerství fandím aspon dostala sony za vyučenou a možná do budoucnosti nebude přeplácet ty rozmazlený pracovníky ze sony ale ne jenom ze sony ale i další společníky který se podílej na výrobe hry. Měly by zlevnit pařby a pak padne pirátení pařeb protože pak si to bude moct dovolit každý když to nechaj tak bude pořád vetší zájem o pirátení nevím proč každá firma chce rychle zbohatnout tím ale následne jsou potrestány trerba pirátením her nebo ruzných funkcí na ps3 zejména DLC které jsou taky predražene hold si to delá firma sony sama nic víc až zlevní uvidí příliv lidí a poté odliv pirátení a příliv penez na další funkce ps3 aspon tak to vidím já
    • ucho
      a kam až chceš s cenou her jít?
    • Taky možnost, vždyt PS3 a X360 vyšli už před pěknýma pár rokama a pořád je PS3 skoro 2x dražší než X360 arcade (ne ta nejnovější) A dle mýho je jedno jestli herní konzole umí přehrávat BluRay disky nebo vařit kafe... lidi chtěj hlavně pařit. Mezi krabicí za 4000,- a krabicí za 7000,- na které jedou hry stejné platformy úplně stejně je sakra rozdíl. A globálně vzato lidi vžycky půjdou po levnější variantě když ve výsledném užití není rozdíl a "KÁVOVAR" to nezachrání.
      Stímto názorem nelze než souhlasit.
      • mezi arcade a "tím posledním" je rozdíl v tom, že arcade je prakticky bez disku (4GB myslim) a ten jinej má 250GB
  • A všichni žili šťastně až do předčasné smrti, hurááá - další happy endy, ale s hezčíma fotkama

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit