Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já nevim no, když se ten klíč na hacknutí uvolnil, tak se přece musel pěkně rychle rozšířit, takže není už to pro Sony dávno prohraný boj?
    • Dlaha
      Přesně. I já mám doma v texťáku kopii toho klíče. Pravděpodobně ho nikdy nevyužiju, ale když už se kolem toho strhnul takový humbuk a odevšad se ten klíč musel sundávat, řekl jsem si, proč ho nezálohovat...
      • A že by si mi ho "půjčil" ??
        • A k čemu ti bude? Víš vůbec, oč jde?
  • Sony pro me uz skoncilo. maji rikat hned pri nakupu ze sve veci neprodavaji ale jen pronajimaji.....
    • Vsak oni to maji uvedeno ve smluvnich podminkach. Jestli jsi to nevedel, je to tvoje chyba, protoze jsi to odsouhlasil.
      • Člověku dávaji přečíst před koupí smluvní podmínky kde je uvedeno, že si člověk kupuje jen hardware, ale software, který je nutný k jeho ovládání je jen v "pronájmu"? Je v těch msluvních podmínkách taky něco o tom, že tolik propagovaná funkce Other OS už tam neni aby nebyl zákazník uveden v omyl?

Páni, na truc si schválně zajdu koupit PS3 a schválně jestli mi daji před zaplacením přečíst smluvní podmínky, vsadim boty že ani omylem.
      • Pak by měla ČOIka vyrazit na zátah ke všem prodejcům (sic!) konzolí a software kvůli klamání zákazníka. Když si zajdu do JRC tak se to tváří jako obchod, ne jako půjčovna. Prodavač (sic!) mi hru prodá. To samé tady na tiscali v eshopu - jmenuje se to http://shop.tiscali.cz/ a ne "rent.tiscali.cz" tlačítka se jmenují "koupit", nikoli "pronajmout" nebo "půjčit". Když si koupím PS3 v DatArtu, tak se to nijak neliší od koupě třeba ledničky a je to i stejně zdaněno. Pronájem se daní jinak než prodej.

Když si něco koupím, tak je to v mém vlastnictví a měl bych mít právo si s tím dělat co chci. Pokud bude dopředu deklarováno všemi články řetězce, že se nejedná o koupi, ale o pronájem, tak bude vše OK, ale to by půjčovatelům her klesly zisky.
        • ucho
          to je jak nářek dítěte. na jedné straně lidi řvou, že když si někdo stáhnou hru, že to není krádež, ale přitom k dané hře chtějí přistupovat jako k hmotné věci. co je tohle za logiku...
          co takhle umět rozlišovat mezi hmnotnou a nehmotnou věcí? u softwaru se jedná konkrétně o licenci, to je mimochodem ta věc, kterou si KUPUJEŠ, ne půjčuješ...
          • Ale když si hru stáhneš tak to opravdu není krádež - nikomu nic neubude, jen tobě přibude. Auto bych neukradl, ale klidně bych si jej stáhnul/zkopíroval.

Nehmotná věc je nesmyslný konstrukt. Nic takového neexistuje.
            • ucho
              tak se přetáhni tou svou myšlenkou po hlavě :)
          • Ono tu ale nejde o stahování her .. například já jsem si na Windlích na compu vytvořil vlastní software který by například měnil menu, či jinak obohatil mojí konzoly PS3 .. musím tedy zakročit k Hacku, svů software si vypálit a pak si s PS3 dělal co budu chtít, tohle ale bohužel podle smluvních podmínek nejde takže jsme prostě omezený a věc nevlastníme.
            • Výrobce si může stanovit při prodeji sebenesmyslnější podmínky. Buď na ně přistoupíš nebo ne. Kupovat tě přece nikdo nenutí.

Osobně mi jsou tyhle konzolové kauzy naprosto šumafuk, patřím mezi only_PC. Ba ani trochu konzoláče nelituji.
            • ucho
              věc vlastníš, jen si výrobce stanovil nějaká pravidla, jak se daná věc bude používat a pro to vynaložil i nějaké úsilí. ano, možná s tím dělá sony trochu humbuku, ale trochu jde i o princip, protože díky tomu hacku se zase mohou objevit lidé, kteří budou škodit nejen firmě, ale i komunitě, hráčům... ale ta zákeřná sony brání svůj svět a přístup k háčům? není to tak černobílé...
        • Přesně, teď si to trefil. Je to opravdu klamání zákazníka. Alespoň by mohli ke všem hrám a konzolim dát do regálu varovnou ceduli - TOTO ZBOŽÍ VÁM POUZE PRONAJMEME.
      • To ze to je ve smluvnich podminkach, neznamena ze je to spravne...Pokud neco kupuju je to v mem vlastnictvi a i kdybych si na to nahral widle tak je to jen a jen moje vec.....To ze se diky korupci zakonodarcu prosadilo neco jineho je dalsi problem
        • Vidis jak si lzes do kapsy?

Software ktery se nachazi na PS3 neni v tvem vlastnictvi a nemuzes si s nim delat co chces. Tecka. Windows si tam ale klidne nahraj, s tim nikdo problem nema.
  • Myslím, že couvlo Sony pod tlakem veřejnosti. Vždyť se v podstatě jednalo o nesmyslný hon na čarodejnici a to není v očích veřejnosti moc populární. Pro Sony je asi výhodnější domluva než ztráta pověsti.
  • Zazvonil zvonec a pohadky je konec.. Nezapomente kliknout na odkaz http://geohotgotsued.blogspot.com/2011/04/joining-sony-boycott.html#comments at tu mame dalsi "veselou prihodu z nataceni" :D
  • souhlasim s geohotem,predtsavte si, ze si koupite produkt a zjistite ze vam ho sony muze kdykoliv odpojit, vypnout, banovat, zrusit a nikde se nedovolate spravedlnosti protoze v podminkach smlouvy je, ze to sony muze udelat.

draha sony, takovy produkt si strc do .........
    • Pravda,ale se STEAMEM se to má stejně tak.Ovšem banujou se jen cheateři (údajně) s čímž souhlasím *3*
    • Nelíbí? Nekupuj! Připoj se k těm zásadovým idiotům, kteří budou jakoby bojkotovat Sony, aby se neřeklo.
    • tak rozhodně nejsem debil a vocac abych si to hackoval:)... nejsem malej fakan. SONY UBER ALLES
    • Pokud souhlasíš se smlouvou, tak máš smůlu. Hotovo, tečka. Není tu co řešit.
      • Nevim jestli v CR jsou ty drobna pismenka v cestine, ale pokud ne, tak vam sony muze polibit zadnici, nebot, pokud jsou v anglictine, tak v CR neplati
        • Dlaha
          To je ovšem skvělá věc, Geohot se přestěhuje do ČR, změní občanství a začne nanovo. Někdo by mu to měl možná navrhnout na blogu *4*
        • Věřím, že Geohot, jakožto Američan, anglicky umí.
          • mluvim o CR
            • Nevěřím, že by to Sony nemělo právně podložené pro neanglicky mluvící země. Já ale nejsem právník a konzoli nevlastním.
            • kostejnesmrtelny
              Koho zajímá Geohot, já z ČR jsem.
            • Koho zajímá ČR, Geo z ČR nebyl..
  • na tej fotke GeoHot vyzera ako keby to so Sony poriesil nejak analne alebo co... *1*
    • hahaha, 1+
  • Anonymous? Ta parta capartů z 4chanu, co se zmůže maximálně na DDoS? Bože, nedávejte jim takový prostor.
    • A na co se zmohl GeoHot?
      Ptam se protoze fakt nevim.. Mel jsem za to, ze ta "udrzbarska" USB serepeticka vicemene odvedla vetsinu prace za nej.. ne?
      • Dlaha
        Pokud vím, tak GeoHot si našel vlastní cestu
    • Takové newfag reakce na tento post ;o) Anonymous uz nejsou (nejsme) to co byvali. Zlate roky 2006-2008.
    • ty se maximalne zmuzes kazdy rano vydelat na hajzlu
      • @Smejki: Oni jsou "hrdinové"! Ztracení bojovníci za práva ubohého lidu, který byl navždy umlčen temnou a zlou korporací z černého zámku v bouřných horách. Geohot je vlastně mučedník. Ježíš Kristus byl proti panu Geohotovi vlastně jen nějaká náhodná citlivka.
        • smejki
          smejki approves
          • Crook is not impressed

(Po tvym vzoru zkousim, jestli budu vypadat jako borec, kdyz budu psat kazdou banalitu v anglictine) : D

Jinak dik za vysvetleni - ja se tam niz ptal fakt ciste informativne pac se mi to nechtelo hledat. To je fuk...
            • http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_meme
            • smejki
              že v tom ty vidíš "borectví", to opravdu není můj problém

oslňovat angličtinou může dnes jen idiot
        • :D
    • ty toho o nich nějak hodně víš xD
    • aspon to nejsou 40letí debílci jako ty
      • proc porad vsichni naraite na vek hracu? to ze je ma nekdo 13 neznamena ze nehraje lip nez nejaky 40 lety "borec" :D

me je 13 a vadi me ze nejaky stary blbec rekne: si konzolova lama - pritom konzoli nemam a nechci; nebo v CS me nekdo napise ze su lama ktera se nikdy neucastnila zapas - pritom sem byl 1. lize... akdyz to reknu tak mi neveri protoze je mi 13 :)
        • Dobrý, dobrý ... běž si to napsat na Alíka a ne sem, tady je to pro velký chlapy..neee, promiň, dělám si srandu, máš samozřejmě pravdu :)
        • sory za chyby nemam cas si to kontrolovat :)
  • A co že ti Anonymous udělali, že by se toho mělo Sony bát? A jo vlastně, založili tu skupinu na facebooku, kde bylo asi 1200 lidí, to už pak dává rozum, toho bych se taky bál, obzvlášť bejt multimiliardová nadnárodní megakorporace :)
    • fixcz
      DDoS útokem blokovali přístup k PSN - asi tak dva dny.
      • No tak to je fakt chytrý. A za čí práva že to vlastně bojujou, když spotřebitelům shoděj PSN *7*
        • o to nejde, chteli jen sony zneprijemnit zivot za jejich fasisticke metody a poukazat na zkripleny autorsky zakon
          • Aha, a poukazali na to teroristickymi metodami, kterymi poskodili predevsim hrace, za ktere podle svych slov bojuji, no LOL. Jsou to kreteni, nic vic.
            • Dlaha
              Musíš se na to dívat z širšího pohledu. Většina uživatelů PSN neví, kvůli čemu byly servery dole a ani je to nezajímá, jen si chtějí zahrát. Na tyhle lidi byla akce zaměřená. Ztráta klientely je pro firmu mnohem větší rána, než odtajnění jejich plánů do budoucna. A docela si tady protiřečíš, samozřejmě, že se mohli hackeři dostat i k platebním údajů uživatelů a dalším citlivým informacím, ale fakt, že to neudělali, jasně mluví o tom, že tato akce byla zaměřená proti Sony, ne proti uživatelům. Takže tvoje řeči o terorismu jsou docela mimo...
            • Hackeri se stejne tak mohli dostat k privatnim udajum nejen o manazerech firmy, ale i o uzivatelich Sony, treba k informacim o jejich platebnich kartach. To te nenapadlo?

Jsou to teroristi.

Ja si samozrejme koupim vyrobek Sony i kdyz se nebudu moci pripojit mesic k PSN, abych tim projevil podporu Sony v boji proti terorismu. Hackeri nemohou blokovanim PSN poskodit povest Sony, ale svoji. Ukazali, ze jim nejsou cizi mafianske praktiky a teroristicke utoky za ucelem dosazeni jejich vlastnich cilu.

Je fajn, ze se mas rad.
            • To nemění nic na faktu, že tím poškodili podle nich už od Sony poškozený uživatele, pouze se ho to snaží zaobalit. Ještě že po 2 dnech dostali rozum. Jsou i inteligentnější způsoby. Když přišli k údajům o velkejch firemních zvířatech, mohli zveřejnit podnikový strategie, plány, rozpočty, data technickýho rázu, výzkumy... Co já vim, k čemu všemu se dostali. Ale odstřihnout PSN je prostě hloupost, to se na mě nezlobte. Přijde mi to, jak když se zastanete šikanovanýho kamaráda, netrefíte se a praštíte ho sami mezi oči.
            • Dlaha
              Hráči byli v tomhle útoku jednou ze zbraní. Krom toho, že shozením serverů nadělali Sony určitě finanční škody, tak hlavně u hráčů poškodili pověst (teda pravděpodobně by ji poškodili, kdyby se Sony nedohodlo a útoky by pokračovali). Protože si samozřejmě podruhé nekoupíš výrobek, u kterýho jsi se měsíc nemohl připojit na PSN. A dobrá pověst u uživatelů se sakra hodí, když chce firma něco prodat.

Navíc anonymous se rozhodně nesoustředili jen na DDos útoky. Je to chytřejší banda, když si dokázali vytáhnout privátní informace o zaměstnancích sony z jejich vlastních serverů...

Mám vážně rád lidi, kteří si nic nezjistí a plácají hlouposti.
    • doplň si info o Anonymous *1*
  • Dopadlo to tak jak se dalo předpokládat. Hotz už nehackne jedinou Sony konzoli.
  • Tak a máme to za sebou. Další pán na holení?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit