Přejít na výpis diskuzí
Konzole Xbox One se za první den prodalo přes milion kusů
25.11.2013 | Aleš Smutný
158 příspěvků
-
No, Sony má 1mil v SA, zatímco Microsoft potřeboval na 1mil celosvětové vidání...
-
-
Taky to bude tím, že obě konzole měly k dispozici omezené množství na prodej.....Mimochodem vidaní není od slova vidět;)
-
-
A sakra, to mi ulítlo :-D vydánííííííííííííí :-/
A jinak, pokud MCsoft plánoval celosvětové vydání, určitě musel mít nachystaných více konzolí... kdyby teda nešlo o to, že uspěchal vydání, čemuž bych se vůbec nedivil. -
Tezkej fail nekoho pouzovat o CJ a narvat tam takovou hrubku. Mel by sis jit dat sprchu, lehnout si a premyslet o svoji zpackany existenci.
-
-
Ještě větší fail je, když grammar nazi neumí psát s diakritikou
-
-
Jen pro info, Seer neni ten grammar nazi.
-
-
-
Kdyz uz si hrajes na grammar nacka, tak konzole mely.
-
-
-
Forza... http://i.imgur.com/FHLgmd2.jpg
-
-
to mi připomnělo stejnou situaci okolo Colonial Marines.. jinak ještě bych dodal http://i.imgur.com/PVp0oTL.jpg
-
*1* *1* *1* to je ta nextgen generace konzoli *1* jestli si dobre pamatuji tak ta o moc hezci prezentacka bezela na PC a jak je videt moc dobre vedeli proc *1*
-
-
Konzolistum staci, kdyz u toho muzou lezet na gauci s vedomim, ze maji next-gen konzoli. Jak to vypada je jim u rite.
-
-
-
Uvažoval jsem nad koupí, ale teď už nevidím důvod - Forza 5 je zprasená - nejdřív očešou grafiku až na kost a pak se ještě hráči dozví, že za "exkluzivní" auta se musí platit téměř tolik, co dá člověk za PC hru, takže totální fail a je mi líto lidí, kteří si hru koupili, aniž by o těchto věcech věděli. Co tu máme dalšího? Ryse? Ten benchmark? To si raději pustím něaký film na blu rayi.
-
-
Hlavne nema zmysel kupovat hned konzolu, kedze nemas na tom ani co riadne hrat. Pockat pol roka a potom sa rozhodnut ktoru. Do tej doby sa aj vychytaju pripadne HW problemy.
-
-
"souboj" sleduju zpovzdálí. každopádně u mě zatím vede verze south parku :)
-
-
Ta je nej. *1*
-
-
Co doddat http://www.youtube.com/watch?v=Bu7jHLsW-5s a tem chamtivcum co se snazej bejt radoby trendy *5* preju to same.
-
-
O nieco lepsia verzia > http://www.youtube.com/watch?v=BuV_kKwasPw
-
To je ta nova generace, konzole zerou dvdcka ...
-
-
Se mě líbí jak některý lidi mluví o případným vychytání HW problémů konzolí do půl roku.Zkrátka by měli dostat povinně přez koule jelikož by to mělo bejt hned od startu perfektní po tolika letech ve vývoji. Zatím mě příjde nejvíc prasácekj microsoft kterej na svojich hrách ani neukazuje jeslti je to 720p nebo 1080p, telka mu to neřekne jelikož je u většiny upscalling. Hned bych si stěžoval, není to jejich povinnost to mít na obalu ? Mě se nechce nic zjištovat na twitteru od developera.
-
-
i to co píšou na obalu není úplně pravda, Call of Duty jsou necelých 720p, co hlásá obal ví google
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241 -
Kdyby prozradili, kolik her není schopných jet na víc než 720p, klesly by jim prodeje
-
-
Ale houby, 720p je pro televizi akorat. Normalnim lidem je uplne jedno, jake to ma rozliseni, kdyz mezi tim nevidi zadny rozdil. I kdyby v tom byly titan, tak je 720p porad optimalni a vyssi rozliseni je plytvanim vykonu, ktery se da vyuzit lepsim zpusobem. Technokrati tohle nedovedou pochopit.
-
-
Jelikoz vetsina televizoru je uz davno fullHD tak to teda jedno neni. Na LCD bud jedes v nativnim rozliseni nebo to vypada hrozne.
-
-
No jo, tak asi nejsem tolik konzolista *15* . Tech pravd je mnoho a nic jsem nepsal ze jsou hloupi, hlavne nereagoval na tebe (ze by jejdasek/loskutak jeden a totez). *3*
-
U televizi to tak prave neni. Vem si, jaka je mainstreamova realita. Lidi prevazne koukaji na sd nebo hd signal a navzdory tomu jim vubec nevadi si kupovat fhd televizory.
-
-
Jacku, ja si myslim, ze vubec nevis o cem je rec a tak jsi tu placnul jen takovou bezobsaznou frazi. Jestli to tak neni, zkus rozumne vysvetlit, co je spatneho na myslence, ze vysledek skalovani zavisi na kvalite zdrojoveho obrazku.
-
Ty vazne nevis o cem mluvis, michas pate pres devate delas peknej koktejl jen co je pravda. *15*
-
To zalezi na kvalite puvodniho obrazu. Treba kdyz srovnam raymana a maxipsa fika, tak lepe vypada rayman. Zajiste lze uvest opacne pripady. Z toho je videt, ze mnohem vic zalezi na kvalite obrazu, nikoliv jeho rozliseni. Proto take hraci lepe prijimaji 720p hry s kvalitnejsim obrazem nez 1080p hry s horsim obrazem. To je duvod, proc spousta her ma 720p. Plati to samozrejme pro televizi a nejde to aplikovat neomezene. Existuje urcita hranice rozliseni, kdy nevyhody nizkeho rozliseni prevazuji nad vyhodami.
-
Samozrejme ze mluvim o tom, jak bude vypadat vysledek oproti puvodnimu obrazu ty chytroline. *7*
-
Ano, technicky je to to same. Prekvapeni?
-
Ano, protoze upscalovat televizni serial a upscalovat 3d hru je uplne to samy. *7* Uz se na to vykasli, akorat ze sebe delas vola.
-
-
-
Jj, na metrovou plazmu je 720p tak akorat. Proto ma vyssi rozliseni displeje i muj 5'' telefon. Ten vykon bys predpokladam vyuzival na lepsi level design, pokrocilou AI a fyziku a hlubsi herni mechaniky, ze? Prakticky presne ty veci, kteryma dnesni AAA hry doslova prekypuji. *5*
-
-
Presne tak, u metrove plazmy a 720p je optimalni pozorovaci vzdalenost dva a pul metru. V obyvaku, do ktereho patri konzole, je to uplne v pohode. Proto konzolove hry maji bezne rozliseni 720p a neni duvod na tom nic menit. Ja bych ho tak rad vyuzil, ale mainstream bohuzel dava spis prednost propracovanejsi scene.
-
-
Jacku, tys to nepochopil, konzolisti nejsou hloupi, jim to takhle vyhovuje, maji jine potreby a hodnoty nez ty.
123, to je naopak ten nejlepsi argument jaky jsem kdy videl a zacnu ho s dovolenim pouzivat, mozna ze vam otevre oci. I kdyz jsou tu vysoce kvalitni audioaparatury a hudebni audioformaty s vysokym rozlisenim, tak mainstreamu jednoduse staci mp3, casto prehravana na telefonu, protoze tohle reseni plne uspokojuje jejich potreby. Vyborny argument je to proto, ze vetsina priznivcu pc hi-end bude pravdepodobne patrit do audio low-endu a muze jám to pomoci pochopit smysleni vetsiny. Kazdy clovek muze mit konicka az posedlost, kde mu na veci zalezi, u nekoho jsou to hry, u jineho hudba, u dalsiho motorky nebo auta, jiny cestovani, dalsi je posedly zdravim nebo zenskymi. Nekdo resi obsah nekdo formu. Spolecne tito lida maji to, ze pomyslny hi-end resi zpravidla v jedineoblasti, v tech ostatnich se zarazuji do low-endu a povazuji ho za normalni. Platit trikrat tolik za bio potraviny? Nejsem blazen, radsi si zaplatim trikrat drazsi pc. Ochota platit je prave naopak klicova. -
To s mp3 je dost zoufalý argument. Především to tak je, protože lidi jsou zdechlí kupovat originálky, stejné platí pro filmy - raději si koupí dvd z trafiky a nebo ho spíš stáhnou. To samé blu ray filmy - lidi je nekupují, protože se to dá stáhnout na netu v BRripu... Takže ohánět se pochybnými statistikami, které jsou zkreslené lidskou leností a neochotou platit, je zcestné
-
Argumentujes ale ne moc dobrym protiargumentem, ty to vlastne beres tak ze to je samozrejmost "Blbecci zaplatily jste si a tak si to sezerte a vyzerte dosyta dle libosti"
Hezke takze vidis lidi jako blbce a oni temi blbci a radi hazi penize do neceho cemu vlastne neveri
a delaji to radi s usmevem a bez zbytecnych kecu. Vzdyt prece nac ptremyslet ekonomicky kdyz to lze jednoduseji vlastne ehm... sloziteji. *4* -
Rikaji to svou penezenkou stovky milionu uzivatelu pozemniho vysilani, dvd filmu i konzoli. Kdyby chteli vic a stalo jim to za investici, investovali by.
Je iluzi si myslet, ze lidem jde za kazdou cenu o nejvyssi technickou kvalitu. Podivej se, kolika lidem staci poslouchat mizerne mp3 a zdaleka nejde jen o nahluchle babicky. To je realita, kterou nevidite. -
To mas jako to kdyz mas FHD tv a koukas jen na 576p signal pac ve vasi lokalite je HD nepodporovano. Nehazim do jednoho pytle, jenze rozliseni a to co slibovali se neda argumentovat to je proste da se rict at uz technickeho razu ci ne bota/podvod pruuuser a tak se to tak i bere. Pred lety prosim vykon nebyl takovy a ani papirove nedosahoval vysokych hodnot ale toto toto uz ne. Respkt ano ale ne ted. *4*
-
Loskuták: máš pravdu, moje babička se zeleným zákalem říkala, že to stačí
-
Nevim jak 480, ale s 576 (sd signal, napr. dvd) lidi take nemaji problem. Pozorovaci vzdalenost 4,5 metru je uz v obyvacich mene obvykla, takze na ni spolehat nejde.
-
hele kdyby to jelo jenom 480p tak to taky bude v pohode jen si sednes 4,5 metru dal vid *1*
-
*1* *1* *1* *1* *1* !!!!!
-
-
Osobne klidne dam prednost hernimu i lepsimu zazitku, na ukor rozliseni jen se to nedela a nezameta pod koberec ne tak snadno , to ze nekdo koupil a ted o tom bude jen basnit protoze by mu prozatim nic nezbylo. Ja v tom ted prozatim vidim jen upgradle current gen konzole coz neni uplne tak spatne.
-
-
Houby ano jenze to by pak nemohli naslibovat hory doly a nelogicky slevovat. Hrac je na neco prijemne naladen a tesi se jak si to zapari na sve nove FHD LED Tv (nebo nejake jeste lepsi) aby zjistil ze bude rad odrban i o tuto vec a to ze tu bude Upscale ktery uz byl u minule henerace nic neresi. Jsem konzolista a me se tyto sliby/chyby nezamlouvaji neni to vubec prijemne ani adekvatni snad je ta nova generace natiolik silna aby utahla jak rozliseni tak herni zazitek stal zato nikoliv jen jedno. To neni zadne priviligeium ale to je samozrejmost. Bohuzel tomu tak neni a zda se ze i delsi dobu nebude.
-
-
Garantuji ti, ze vetsina konzolistu presne vi co kupuje, dostane to co ocekava a bude s tim spokojena. Nebudou tady miliony rozhorcenych hracu stezujicich si na to, ze je Microsoft podvedl. Vyznam rozliseni precenujes, ale kdyz holt nejsi cilovka konzoli, nic ti nebrani misto konzole pouzivat pc.
-
-
Loskuták: ty už jsi tak mimo, že nepoznáš ironii?
-
Jestli jsem poskytl k necemu dukaz, tak jenom k tomu, ze hra je prumerna konzolovka. Nic jinyho. *3*
-
wallet: sam sobe jsi poskytnul dukaz, ze mikrotransakce jsou pro ne mnohem dulezitejsi nez grafika.
-
Ano mluvim o konzoli. Hry jsou dulezite, ale jako celek, jedna z nich je marginalni.
-
A je to velice dobre hodnocena hra, viz. http://www.metacritic.com/game/xbox-one/forza-motorsport-5 ty p2w mikrotrasakce a f2p wannabe crap se lidem evidentne velice libi.
-
Jo, protoze ta konzole bez hry je strasne zabavna vec. Proto muzes mluvit o konzoli, ne o hre. *5*
-
Mluvim o konzoli, nikoli hre. Obecne to plati i o hrach i kdyz zrovna Forza nebyla uplne ferove prezentovana. Nicmene, ze na E3 bezela na mnohem vykonnejsim pc se vi, realna videa byla rovnez prezentovana a proto plati, ze vetsina majitelu s ni bude spokojena, ostatne, je to jedna z nejlepe hodnocenych nextgen her. Hate povedou predevsim ti, co ji nemaji a i ti jsou o ni dobre informovani.
-
Přesně tak, všichni co si objednali Forzu přesně věděli, že dostanou ošklivý humus, který má pramálo společného s tím, co bylo prezentováno. Dnes v noci jistě budou v klidu spát se spokojeným výrazem na tváři.
-
-
-
Loskuták - fanboy of the year
-
-
Nikoliv, uvazuji prisne racionalne a pragmaticky. Proto take na rozdil od pc fanbou chapu, proc se konzole tolik prodavaji a konzolove hry dominuji navzdory tomu, ze pc muze byt vyrazne vykonnejsi a pc hra vyrazne levnejsi. Ale uz tvoje reakce ukazuje, ze tobe je racionalita pomerne cizi a racionaoni argumenty od tebe nelze ocekavat.
-
-
Hele, ja mam 3 deti a velikost auta je pro me klicovy parametr, musi se tam vejit 3 detske sedacky, jinak opravdu nikam nedojedeme. Do kufru se samozrejme musi vejit kocar. Samozrejme ze pro nejakeho singla, ktery teprve lovi babu, jsou klicove uplne jine parametry. A o tom to je, akorat ze to nechapete a svoje meritko se snazite vnutit lidem, kteri maji uplne jine potreby a rozhoduji se podle jinych parametru.
-
Samozrejme ze zalezi na rozmerech. To je jak s autem, pro cechy je nejdulezitejsi parametr auta velikost kufru. Proto ma nova Octa nejvetsi kufr v galaxii. S kufrem mensim nez 500l proste to auto z Prahy do Brna nedojede, proste to nejde. A to samy je s PC. Jeho primarni funkci je byt co nejmensi, vykon neni potreba, staci 20 fps. Ale byt to vetsi a mit 60fps tak je to uplne na nic. *15*
-
Wallet Warriore, to sis to trochu popletl s diskusi, zda je mozno za stejnou cenu postavit ekvivalent. A u toho zalezi samozreume i na rozmerech, prikonu, vykonu nebo spotrebe. O barve nebyla rec.
Loskutaku bravo, lepe bych to nenapsal. -
Loskuták: Já mám iMaca a toho si můžu zapojit klidně i na zahradě před barákem, když si vezmu prodlužku a nepotřebuji k tomu ještě táhnout i televizi
-
pan otaznik: Je to velikost, cerna barva, ticho a spotreba a v posledni rade moznost polozit ji pod televizi, to s pc nejde. Podle mistra Jejdaska totiz PC nikdy nemuze byt lepsi nez konzole protoze nesplni alespon jeden z techto pozadavku. *3* *15*
-
Podle me je rozhodujici, ze konzole je zarizeni designovane do obyvaku (spolecenske mistnosti) a tomu je hodne veci (jak hw, tak sw) podrizeno. Tohle treba vi Valve a snazi se tomu konkurovat se svym steam machine+os. To je podleme take hlavni rozdil mezi pc a konzoli, konzole ma spis spolecensky charakter, pc spis osobni.
-
jakých vlastnostech?
-
123: Neargumentuji fikci. V diskusi je horsi neuvadet argumenty. O fikci se da vest diskuse, je-li opravdu fikci ci nikoli.
wallet: to mas mozna pravdu (i kdyz o tom pomeru cena/vykon pochybuji), ale i kdyby to byl fakt, tak jak vidis, je to nedulezite, konzoli tim totiz plne nenahradis. Konzole nestavi na vykonu, ale na jinych vlastnostech, ktere milionum lidi stoji za to, aby do nich investovali. Ne kazdy je posedly papirovym vykonem nebo rozlisenim. -
Chces racionalni argument? Za cca 1,6 nasobek ceny ty tvy lowzole mam komp s 2-2,5x takovym hernim vykonem, na kterym muzu navic delat vsechno co komp zvladne, tzn. fotky, videa a navic pracovat. Kdykoliv ho muzu upgradovat atd.
A to ze jsi konzolefag opravdu neni muj problem, nemam duvod byt butthurt, hraju vsechno ve fhd na 60-100 fps. *3* -
Co je horší? Neuvádět žádné argumenty a nebo argumentovat fikcí?
-
Poukazuji na to, ze ani jeden z vas se nezmohl na jediny racionalni argument. A to je prave vas problem, hosi. Citite se byt chytri, kingove, ale ve skutecnosti neumite ani premyslet, ani diskutovat.
-
Taky se mi tak zda. *3*
-
Takhle už jsem se dlouho nenasmál, ty bys měl vystupovat veřejně člověče.
-
Ty jsi Jejdasek, zejo. *15*
-
-
-
-
-
-
Ale kolik prodali jen v americe se nikdo nedozví, aby se ty čísla dali nějak srovnávat s PS4
-
-
Srovnávat teď čísla prodejů je bezpředmětný. Obě společnosti měly k dispozici pouze jeden milion kusů a poptávka byla vyšší, takže je ve finále jedno kde se prodalo více, protože na ostatní se zkrátka nedostalo a teď musí čekat na další várku. Určitě by se jak PS4, tak X1 prodalo více, kdyby se toho bývalo vyrobilo více. Podle mě až ke konci příštího roku bude teprve možné si udělat nějakou představu, jaká konzole je na tom s prodeji lépe.
-
-
http://www.escapistmagazine.com/news/view/129937-Report-Xbox-One-Not-as-Sold-Out-as-Microsoft-Claims
-
-
Totéž se ale tvrdí o PS4. Jsou to všechno jen drby, je třeba si počkat na oficiální statistiky
-
-
A nic proti, ale o to větší nedůvěryhodnosti dodává fakt, že na onen "sold out" upozorňuje "Dual Shockers" díky němuž se člověk neubrání pocitu, že článek bude s největší pravděpodobností zaujatý...
-
-
-
-
-
Nemohu si pomoct, ale Jejdaskovy / Loskutákovy názory mě trochu připomínají některé Němce během 2. světové války, kteří tak fanaticky věřili ve Vůdcovo konečné vítězství a nebyli schopni vnímat skutečnost *1*
-
Milion tupých amíků kteří ještě neměli set top box... *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Těch milion kusů se prodalo ve 13 zemích, ne pouze USA. Nauč se číst.
-
co jsi tim chtel rict? jakože pripojíš pc k tv? jenže herni pc je nekolikanasobne drazsi nez konzole a v tom je pointa
-
-
Hry na PC jsou 3x levnější a nepotřebuješ k němu televizi. Můžeš se po koupi nového Xboxu chvástat, kolik jsi ušetřil, ale až utratíš během roku 15 tisíc za hry, tak zjistíš, že jsi do toho už nasypal tolik peněz, kolik bys dal za nadupaný PC *3*
-
-
ne 3x ale o tretinu *1* a taky jsem slyšel že se da kupovat v bazaru
-
-
Hry na PC = 500-1000kč, pokud si člověk chvíli počká, jsou ještě levnější. Hry na Xbox One = 1400 - 1600 ... Vzhledem k tomu, že průměrná cena na PC se pohybuje kolem 700, tak hry na XOne jsou 2x dražší... A jako bonus vypadají hůř než na PC
-
-
jeste zareaguju ja byuzivam bundle,humble kd emam nekolik her za 19kc a pokud jde o novinku tak pres prekupnika na steamu za opravdu 4-6 euro. to si uzivatele ps4/xbox asi dovolit nebudou moct. to jen k cene tech her.
cena konzole se tu uz resilo za 12k postavim lepsi pc nez jsou streva konzole + pristi rok uz bude konzole tak zastarala ze pc za 6ku ji prebeje. uz ted jsou ruzne omezeni u konzolek jako 30fps nebo daleko horsi grafika. nerikam ze ja si zahraju ultra tento rok na pc ale pristi uz nejspise ano to na konzolich nepujde nikdy. jinak je mi to fuk kdo si co koupi ja se snazim nakupovat ekonomicky pomer cena/vykon/budnoucnost/cerne diry
-
-
-
-
-
-
když jsme u těch konzolí, je normální že mi běží obrovský rozkostičkovaný trailer na Killzone pod rámečkama s diskusí?