Přejít na výpis diskuzí
Konzole Xbox One se za první den prodalo přes milion kusů
25.11.2013 | Aleš Smutný
158 příspěvků
-
Tak to je pekne na hovno, ze si budu muset kopuit tak jako tak novou konzoli a starou vykopavku si budu muset nechat, nema cenu to prodavat, vrazil jsem do toho 30+ tisic a neprodal bych to ani za 5...je to fakt pojeb nechapu proc by treba AC IV: Black flag verzi na X360 nemohl zahrat i na XONE. Co mam dělat s tema 50ti originalkama co mam?
-
ty jsi opravdu snad nejhloupější a nejotravnější nula, co jsem tu zatím za sedm let viděl. Gratuluju.
-
No jo, tak asi nejsem tolik konzolista *15* . Tech pravd je mnoho a nic jsem nepsal ze jsou hloupi, hlavne nereagoval na tebe (ze by jejdasek/loskutak jeden a totez). *3*
-
uzitna hodnota... muzu si zahrat hry, ktery mi vybere sony nebo ms
na pc si zahraju vsechno, co mi tyhle dve spolecnosti nezakazou a pak jeste asi milion funkci, co konzole neumi, treba prehrat mp3 *5* -
Nemohu si pomoct, ale Jejdaskovy / Loskutákovy názory mě trochu připomínají některé Němce během 2. světové války, kteří tak fanaticky věřili ve Vůdcovo konečné vítězství a nebyli schopni vnímat skutečnost *1*
-
mysli si co chceš, ale nemáš pravdu v ničem z toho co píšeš
-
Tak za prvy jsem ti rikal googluj, jestli to umis. No a za druhy, jestli nechapes co to je Nehalem @ 3,8Ghz tak mas holt smulu.
GDDR5 na grafice uz mame na PC davno, nechapu proc to vubec pripominas. Bavili jsme se o ram, a tam je ta rychlost zbytecna. Takze si vygoogluj ty benchmarky a pak zas muzes prijit placnout nejaky nesmysl. -
Ne, naopak, hraci se rozhoduji, co budou kupovat a tímu se kravataci prozpusobuji. Ł cemu myslis zejsou ty pruzkumy, definovani cilovych skupin a podobne. Ano, ke zjisteni toho, za co jsou hraci ochotni nejvice utracet vzhledem k nakladum. Podlehas ceske malomyslnosti, ze jsi bezceny a nemas sanci nic ovlivnit. To se ale pletes. Ti co plati (voli) maji nejvetsi moc. Konzole jsou nejvic podporovane proto, ze je to oboustrane nejprospesnejsi. Nehledej za tim zadne konspiracni teorie.
-
Kabini neni APU, ktere je v PS4, to za prve. Za druhe sem tedy hod odkaz na test porovnavajici kabini s i7 z roku 2008 (dosud jsi nedokazal rict, kterou mas).
GDDR5 ma vysokou propustnost. Zalezi jen na uloze a zvolenem algoritmu, jak efektivne teto vyhody vyuzije. Pro APU to ma uz vyhodu jen v tom, ze se ta ram pouziva pro grafiku a u ni bys vyhodu gddr5 mohl pochopit i ty. Nejsem cilova skupina BF, davam prednost narocnejsim titulum, nicmene mohu konstatovat, ze hraci na PS4 si ho vychutnaji mnohem lepe, nez hraci na pc za srovnatelnou cenu. -
to si vážně myslíš, že hráči rozhodují o tom co se bude prodávat? to víš asi opravdu málo o marketingu nebo jsi hodně naivní, je to samozřejmě blbost, protože musí vědět dopředu že se ta hra bude prodávat, ne až potom co ji dodělají, existuje k tomu celá řada nástrojů jako cena, reklama, distribuce, exkluzivita, jméno značky, průzkumy trhu, zaměření na cílovou skupinu atd... podívej se na Activision, kteří prodávají už 10 let pořád to samé pocukrované h*vno milionům hráčů a na 99% vědí, že se nová hra bude prodávat stejně dobře jako ty předchozí.. protože je dobrá? ani náhodou, je to proto že si to umí zařídit a spočítat.
Kdysi se zkrátka kravaťáci rozhodl že se budou protěžovat konzole, investovat do nich hrozný prachy, dotovat každou konzoli, cpát na ně exkluzivity, masivní reklamu.. to je jen obchodní rozhodnutí, nic jiného, kdyby se rozhodli věnovat stejnou "péči" PC platformě, tak by teď taky vedla trh. Tak jako tak, ty jako hráč máš jen mizivou šanci to jakkoliv ovlivnit -
1. Testy jsou na netu, trvalo mi 3 vteriny je vygooglovat, vychazi to tak, ze kabini (jaguar) ma 3-4x mensi vykon nez i7, nesvadej svou neschopnost na jine.
2. K cemu ti je ta tvoje GDDR5, kdyz uz pred x lety nam PC s prichodem DDR3 ukazalo, ze pametova propustnost systemove pameti (RAM) neni bottleneck? Ja ti povim k cemu... k ho*nu, protoze mas stejne v BF4 ubohych 30fps.
Prej v pc nedostupne technologie. *15* Skoda ze pc se stejnou gpu ma 2x takovy fps.
Proste nemas argument, tvuj radoby next gen je horsi jak 5 let stary PC, sbohem. *3* -
Kravataci jsou byznysmeni a ti dobri se chovaji tak, aby co nejvic vydelali. Jsou to hraci, kteri rozhoduji komu co a za co sve penize daji. Tomu se herni prumysl prizpusobuje.
-
njn: http://www.mcvuk.com/news/read/ea-no-next-gen-fifa-14-on-pc-because-users-have-low-spec-machines/0117297
PC herni platforma trpi podfinancovanim, ma ekonomicky problem.
Wallet Warriore, presne jak jsem cekal, zadne srovnavaci testy, jen vycucane cislo, srovnavani mainstreamu s hiendem je pak uz jen takova tresnicka na dortu. Konzole nejsou vykonostni highend a ani nechteji byt , jejich cil je jiny, vykon je u nách podrizen jinym parametrum. I presto je ale APU v PS4 nejvykonnejsi APU jake kdy existovalo a obsahuje pokrocile technologie typu HUMA nebo GDDR5 jako systemova RAM, coz jsou dnes v PC nedostupne technologie. Nepochybuji, ze highend pc, ktere se neohlizi na cenu, spotrebu, velikost nebo hlucnost PS4 snadno prekona, nicmene pro svou cilovou skupinu je PS4 vykonne a technologicky pokrocile zarizeni, ktere obohati i pc architekturu. A prestoze se najde mnoho hracu, kteri maji vykonnejsi pc, tak se nejde jeste vice hracu, ktere maji pc slabsi. A ty nelze prehlizet a vyvojari je neprehlizi. -
PC hráči se o nic takového nikdy neprosili, trhem hýbou kravaťáci ve vedení firem, nikoliv hráči
-
Jaguar je nastupce Bobcata, ten je vykonem mezi Atomem a Athlonem X2. i7 je sice hiend ale 5 let stary hiend (smula ze oproti novym i7 zaostava jenom o cca 15%). Jde o jadro Nehalem, krasne jde nataktovat na 3,8Ghz a vic. 4x vykonnejsi bude skoro ve vsem.
Pokud EA nedava nextgen prvky do PC her, protoze to PC nerozjede, zajimalo by me ktera konzole to rozjede. Ta s Jaguarem na 1,6Ghz urcite ne.
To ze nekdo hraje na notebooku nehraje roli, srovnavam co jsem mel na stole pred 5 lety a co lowzole nabizi dnes.
Copak nam dal povis za blaboly. *4* -
Co to jsou ty nextgen prvky jejdasku? Očesat grafiku až na kost? Zredukovat ovládání celé hry jen na dva čudlíky? Odstranit všechny odbočky na mapě a nechat jen jednu přímou cestu k cíli? Rozseknout hru před vydáním na 5 částí a pak to vydávat postupně za prachy? BTW sranda je, že pracuji v licencovaném prestižním enginu a vidím, kolik tam museli autoři nacpat omezení, aby ten engine utáhly i ty slavné next-gen konzole. O to horší je, že multiplatformní hry jsou tím pádem očesané i na PC a trpí nemocemi špatného konzolového ovládání.
-
Ani jedna, ale zaroven ani jedna z nich nehybe pc trhem a neni ekonomicky vyznamna, jsou to hry na okraji zajmu. Vydavatel CoH dokonce zkrachoval. Ekonomicky vyznamne pc hry jsou treba WoW nebo Diablo 3.
-
To se ti asi neco zdalo.
Ano, pc hraci jsou velkou merou zavislina konzolove produkci.
Za prve i7 neni mainstreamovy procesor. Za druhe, ktera i7 a v cem je 4x vykonnejsi? Rad se necham poucit, dej odkaz na testy. Neni to podstatne, ale obavam se, ze jde o vycucane cislo. Za treti te mohu upozornit treba na prohlaseni ea, ze do pc verze jejich hry zatim nedaji nextgen prvky, protoze by to pc mainstreamovych hracu, na ktere cili, neutahly. Bez vyznamu nejsou ani statistiky ze steamu. Nezapominej, ze spousta pc hracu hraje na noteboocich. -
Poměr nepoměr, já momentálně nejvíc hraju tyto hry: Company of Heroes, Red Orchestra, Assetto Corsa a rFactor. Které z nich jsou konzolové hry?
-
Zvlastni, nekdo kdo tu jeste rano breci jak jsou vsichni bez racionalniho nazoru a snazi se te presvedcit o svoji pravde se tu ostatni snazi presvedcit ze pc je zavisly na konzoli. *7* Trololol. A novy konzole jsou vykonnejsi nez mainstream pc. Proto moje 5 let stara i7 je asi 4x vykonnejsi nez ten netbook cpu v ps4.