Přejít na výpis diskuzí
„Kudy půjde Hannibal?“, ptá se Total War: Rome II a přidává informace o armádách
1.8.2013 | Aleš Smutný
110 příspěvků
-
Římané tentokrát zaplatí za první punskou válku! Oběť Hamilkara Barky nebude zapomenuta!
Ale vážne, už se nemůžu dočkat! -
-
To je sice fajn ale stačí pár tahů a kartágo nebude.
-
-
sice je fajn, že generálové můžou získávat sexy schopnosti, ale co je to platné, když vydrží sotva 30 tahů (což je pár bitev) než zemřou stářím kvůli systému 1 tah=1 rok. radši bych klasické půlroční intervaly
-
-
Omezení věku 60 a dost popř. 60 a pár let k tomu mě dost štvalo u Medievalu i Shogunu, nevím, jak to bylo v Empire. Bylo by to víc realističtější, neříkám, ať se každý dožije stovky, ale když se generál nebo jiná NPC dožije 70/80/90, proč ne? Je to mnohem většé adrenalin a člověk může spekulovat dopředu. Jednou se mi podařila stovka - konkrétně 103. Ale byla to postava umělé inteligence.
-
-
Můj rekord je 204 v Medievalech.... Third age - elfové *1*
-
-
Počkat - počkat - jak jako jeden tah jeden rok?? O téhle informaci nic nevím a dosti pochybuji, že je pravdivá, jelikož na videích je jednoznačně vidět jak se v severnějších oblastech střídá zima a léto....jak by to pak mohl být celý rok?? Jen jestli máš po ruce nějaký zdroj, který to uvádí - poprosil bych o něj....a pak jestli nemáš molotov - za to jim podpálím ústředí (ze vzteku)....
-
-
je pravdiva
-
-
Na oficiálním fóru je hlasování o tazích. Většina je proti principu jednoho tahu/roku. V CA to můžou opravit vždycky. Snad si vezmou z toho poučení
http://forums.totalwar.com/showthread.php/64717-What-do-you-think-about-the-one-year-per-turn
-
-
rozebírají to třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=KyAo07KhDtA
určitě půjde v registrech nastavit půlroční tahy (stejně jako v medieval 2, kde jeden tah trval dokonce dva roky) ale úplně se rozhodí dynamika celé kampaně (mariovy reformy přijdou až už bude půl evropy dobyté, technologie se budou vyvíjet dvakrát déle (představa řeků, že čekají na vývoj klíčových falang dvojnásobek času je na houby),atd.). já osobně, když jsem si v takto poštelovaným medievalu 2 konečně přičichl ke sřelnýmu prachu, tak už jsem měl skoro dohráno -
-
Ten přepis se jmenuje strat.dat, je tam skoro všechno. Při hraní Shoguna jsem to nemohl najít, ale mělo by to být ve stejné složce. Osobně si opravím jen ty tahy, věk postav bude doufám po vzoru prvního Rome :)
-
-
Snad bude jeden tah šest měsíců. Osobně mi to sedí mnohem víc.
-
-
-
Ach jo, starý neduh Total war pořád nevymizel - a to je naprosto nerálný útok jízdy, která bez otěží útočí jako středověcí rytíři, ačkoliv to poprvé použili až Frankové.
-
-
tak mě na videích pobavili už vozy...prostě se rozjedou do nepřátelský formace a panduláci už lítaj vzduchem....že by z toho vozu měl střílet lukostřelec, nebo házet někdo oštěpy se asi nepočítá. Funguje spíš jako tank
-
-
Nehovoriac o tom, že bojové vozy sa v Ptolemaiovskom Egypte nepoužívali. Ale tak, rozdiel niekoľkých STOROČÍ zjavne CA problém nerobí...
-
-
Kdyby hra byla reálná, tak by v tomto období většina jednotek byla prostě variace na makedonskou falangu. Srdce fandy historické akurátnosti by jistě zaplesalo, ale mainstreamový hráč by se nudil. *15*
-
-
Já nevím proč, ale tohle mě sejří nejvíc teda. Zase by nebylo tak těžké udělat reálný útok starověké jízdy. Navíc mě dostává, že v RTW takhle zaútočí pomocí kopí a využijí tak sílu kopí pod ramenem, zatímco rytíři v medievalu II metr před nepřítelem kopí odhodí a útočí mečem :D
-
-
-
-
-
Kdyby měli Římané k dispozici takovou mapu, jako na začátku videa, tak bychom dnes pravděpodobně všichni mluvili latinsky.
Přibližně takhle vypadala římská mapa dvě a půl století po Hannibalovi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Karte_Pomponius_Mela.jpg -
Už se těším až si pojmenuju legie a vylepším je. Jen nevím jestli mít radost z toho, že armáda přežije a nepřijdu o ni. Nebo být naštvaný, že název a standarta legie je jen zastřešení pod kterým se obrazně řečeno střídají jednotky jak na běžícím pásu.
BTW - Něco podobného jsem dělal už v jedničce. Kdy se legie svolávali jen v rámci války (až na malé rychlé oddíly hlídkující u hranic). Jednotlivé legie se pak dělili dle místa vznika a každé město/provincie muselo podle své velikosti poskytnout patřičný počet vojáků.
Proto pak byla armáda složená např. z I. Italské a III. Africké legie...
(ano vím jsem asi divný, ale bavilo mě to) -
-
Já si takhle hrál v Empire. V Rome jsem to zas tolik neřešil. Jen mi nejde na rozum jak jsi to vlastně dělal? To jsi pokaždé vytvořil novou legii (a starou po ukončení války rozpustil) nebo jen nepřesouval již existující dle potřeby po mapě a nahrazoval je novými vznikajícími dle aktuálních potřeb? Já třeba až na pár úvodních tahů kampaně nikdy v míru nebyl a legie víceméně přecházely z jedné země do druhé a šířily římskou dobrosrdečnost :D Nové legie jsem zakládal jen v případě, že stávající nebyly schopné reagovat dost rychle nebo efektivně.
-
-
já myslim že si to spletl tohle v základní hře dělat nešlo nebo teda šlo ale rozhodně se ti takhle nepojmenovávai legie ( africká atd. ) to se dalo dělat a teď si nejsem jistej buď v Roma Surrectum ne v Total Realism.
-
-
Špatně jste mě pochopili. Tyhle možnost v základní hře opravdu nebyla. Jen já si ji pomyslně přidával pro lepší pocit, atmosféru, RP....
Systém fungoval tak, že v době mítru byli zachovány jen elitní jednotky, které se nacházeli ve městech. Když jsem poté hodlal vyhlásit válku např. Řecku. Byl jakoby vydán pokyn pro shromáždění legií, které měli dát předem určený počet jednotek, nebo armád.
Následně se pak složila I. Italská legie (standart je, že legie má 10 jednotek). Ta se skládala z osmi letiních jednotek a dvou nově naverbovaných specificky pro tuto válku. Vždy záleželo kolik elitních jednotek měla daná část mého území (Itálie, Západní afrika, Sicílie...), takže třeba III. Africká legie mohla mít k dyspozici při vytvoření jenom čtyři elitní jednotky a zbytek se doplnil zelenáči. Dalo by se říci,že čím více legií dané místo poskytlo, tím méně tam bylo eltiních jednotek a tím víc začátečnické byli další legie. Následně se podle stejného klíče jednotky znovu rozdělily mezi města svého původu.
V nově dobitých územích pak podle rozhodnutí sněmu (tedy mne) zůstala buď nějaká legie, nebo tam byli vyslány nové tzv. městské sbory složené z městské domobrany a lehké pěchoty. Tyto dalo by se říci osádky měst se verbovali vždy v Itálii. V pozdějších válkách pak legie z řecka (nově dobité území poskytovalo jen jednu legii) získali nějaké veterány a ty později nahradili osádky měst a celý kolotoč znovu a znovu.
Sry za případné chyby. Píšu jak čuník a vím to :)
-
-
-
-
Tak zprávy zní dobře, video je parádní. Jsem rád, že se dá "oživovat" legenda legií, ale trošku mi to připomína jak to Hitler pořád zkoušel se 6. armádou *1*
-
Nemůžu se dočkat, "shodou náhod" budu mít od 2.9. dovolenou, takže mi něco říká, že pár hodin/dnů u toho strávím.
-
Malé upozornění - Zítra (tedy 7.8.) vyjde na ofic. stránkách - konkrétně na fóru něco pro ty co hledají odpovědi na mnoho otázek.... Jack Lusted se bude snažit odpovědět na co nejvíce otázek fanoušků, předevčírem jich bylo 30+ stránek....Jenom já blbec,blbec, blbec tak nějak zapomněl dát si stránku do oblíbených a vůbec nevím jak sem to našel :D Hups....Takže hledejte milí přátelé....a když tak pošlete odkaz - učiním když tak totéž ;-)
-
chci se zeptat pamatujete si či ste hráli stařičkou hru Punské války ? bylo to pokračování Keltštích Králů a myslím si že je to povedená hra u které sem trávil dětství :)
-
-
Jojo, a ten dabing :D
-
Pamatuji, hrál jsem a ještě pořád bych někde našel orig. CD :). Taky mě bavila *3*
-
-
Jj, punské války, ty nikdy nezklamou. *1*
-
-
Ta globální mapa vypadá tak krásné! Ty půdorysy měst, pouště, hory... Doporučím knihu Bitvy starověkého světa. Perfektní počtení + nákresy. Na obalu je obraz Caesara a Vercingetorixe od malíře Lionela Noela Roeyela.
Nemůžu se dočkat, jen si stále lámu hlavu, který národ vezmu pod svá křídla :) -
-
Musím súhlasíť, tá mapa vyzerá božsky. Obzvlášť tento obrázok.
Všimnite si tie niekoľko kilometrové tiene, ktoré postavy vrhajú. A teraz sa pozrite na tie útesy pozdĺž pobrežia. No nie je to nádhera? Tak ale je pochopiteľné, že nie všetci profesionálni grafici ovládajú Nasvietenie 101.
Aby som nezabudol, treba spomenúť tú prekrásnu textúru mora. Vyzerá síce tak trocha ako z 15-ročného AoE2, ale to sú len detaily. Môj synovec vie síce nakresliť krajšiu vodu na hodine výtvarnej, ale tak nechcem sa chváliť. Predsa len je to maliarky talent. Určite to ďaleko dotiahne, len keby teda konečne nakreslil človek s piatimi anie troma prstami...
Teraz sa presuňme na ďaľší obrázok, ktorý zachytáva veľkoleposť globálnej mapy.
Všimnite si tú deltu rieky Níl, tá snaď nemôže byť skutočná, však vyzerá ako zo satelitu. Aj keď možno budete potrebovať lupu, aby ste našli zvyšné ramená.
A nezabudnite si všimnúť prúd rieky - vlnky, ktoré idú od brehu k brehu. Aká to nádhera. Tak ale nemôžme to mať CA za zlé. Tí Briti predsa len nikdy poriadnu rieku nevideli. Však Temža a Severn sú len také menšie potôčiky, ktoré nejaký ožralý Bob v noci vymočil.
A radšej ani nebudem spomínať, že Níl vyzerá skôr úzky pás mora oddeľujúci dve pevniny než ako rieka. Sorry, práve som to spomenul.
Tak ale našťastie, že polostrov Euboia je tak ako má byť... Počkať, nie je Euboia náhodou druhý najväčší ostrov Grécka? Nie, to nemôže byť pravda. Google maps, Wikipedia, celý internet, papierové atlasy, globús, ktorý je práve vedľa mňa a zhodou okolností aj Rome 1, sa určite mýlia. Však CA to vedia najlepšie. *1* -
-
Len keby tak človek došiel na to ako tu fungujú a tágy. Každopádne tu sú tie úžasné ss.
http://i.imgur.com/JaGOZTP.jpg
http://cs315620.vk.me/v315620002/7546/G9bntuno5ec.jpg
http://wiki.totalwar.com/images/f/f5/TWRII_Turkey.jpg
-
-
SPARTA!! *1*
-
-
"This is madness" *1*
-
-
Zato já vím bude to ŘÍM!!!
nemůžu se dočkat na to až mí legie budou ničit kartágo a zajistěj aby se hannibal ani nenarodil dobyju makedonii, galii, hispánii, afriku... A vzhůru na egypt a parthii.
-
-