Přejít na výpis diskuzí
Kupte si Steam Machine - úplně obyčejný počítač...
14.1.2014 | Ondřej Švára
181 příspěvků
-
Asi takhle nejsem konzolista jsem PCčkář nicméně musím uznat, že bych si opravdu raději koupil konzoli kde mám ještě exkluzivní hry... Nicméně rád bych upozornil na jednu věc vy pořád řešíte všichni SteamBOX, že je k nicčemu je drahý atd. to sice je pravda ALE díky steamBOXu se začal rozvíjet linux a velcí "hráči" na něj začali vydávat ovladače atd. Takže ano má smysl dělat steamBOX, jelikož pomáhají propagovat linux jako herní platformu další. Rád bych už MS ukázal prostředníček ale jsme teprve na začátku...
-
Tak to, že jsou Steam Machines prostě jen PC uzpůsobená do obýváku se vědělo od prvního oznámení. Mě tak nějak nepřijde že by autor článku přišel na něco objevného. Pro mě např. Steam Machines postrádají smysl, protože už PC v obýváku mám, připojené k 55" plazmě i 24" LCD (kvůli hrám co potřebují myš), hraju z gauče s x360padem, a na gaučový ovládání Windows mám Logitech K400.
Nicméně tohle beru jako skvělou iniciativu z hlediska long term - zaprvé se oprostit od závislosti na MS, což je samo o sobě skvělé - za druhé přinést možnost ovládat mouse and keyboard hry na gauč, což je taky skvělé, no a nakonec dát možnost BFU co hrají jen na konzolích ochutit i svět PC, kde nová hra stojí 25 dolarů místo 60, dá se modovat, hrát v 1080p/60fps bez kompromisů, a např. kupovat balíky 8 skvělých her za 6 babek (nejen humble bundles). -
Ale Valve prece vůbec nezajímá jestli si koupíte steam mashine nebo si to postvaíte sami, idea celého projektu je dostat steam na nějaké výpočetní zařízení do obýváku aby se tím rozšítila řada potenciálních zákazníků a oni prodali víc her na steamu
-
-
To se doufám nestane. Je potřeba upozornit, že Valve může být potencionálně druhý google který vesele hromadí data i na které nemá právo a pak je předává dále a nevíš co se s nimi děje.
Steam = nutnost připojení a provázání s účtem. Navíc jestli přes to platíš, i údaji o tvé osobě. Jestli to bude v obývacím pokojí pro lidi co to moc neřeší kam to asi půjde? Směrem k pohodlnosti pro uživatele a tedy integraci údajů lidí, produktů a služeb. Tak tomu bylo zatím vždy.
To vidíš všude. Firmy hlavně chtějí informace o tom co děláš aby mohli na tebe více cílit a ideálně i další informace... Pak tupci čumí, když na ně někdo něco vytáhne anebo něco unikne. -
-
Sorry, ale je v tom rozdil oproti Sony a Microsoftu?
-
K tomu pokoji, jeste by mohli prodavat pozdejc i nejakou WEBOVOU KAMERU licencovanou od Valve pak staci kdyz ... nebude nekdo tak dusledny na sve soukromy a... obrazky v realnem case z obyvaku se vzdycky hodi ne ? *15*
-
-
-
"Valve devalvovala" - krásná slovní hříčka, tak snad časem nedojde k úplné deValvaci ;)
-
aneb budeme prodávat vodu z vodovodu v plastovych flaskach
-
Vyložme si to na rovinu.
Steam Machines - jsou to prostě prebuilty zaměřené na hry (vyváženej procák a grafika). Jasně, dražší než když si to poskládáte same, ale pořád lepší než existující prebuilty (ty mají většinou silnej procák, tuny RAM a slabou GPU - na hry nevhodné). Pokud nějakej bláznivej Valve fanoušek čekal, že to bude Gabenova Kouzelná Krabička (tm), tak asi smůla, no.
Steam Controller - to by mohlo být dobrý. Jako jsem spokojen se stávajícími gamepady, ale tenhle novej si rád vyzkouším, pokud budou pozitivní ohlasy.
A teď to nejdůležitější, Steam OS - ten je úplně na nic. Zatím. Ale Geban kašle na teď. Geban natahuje prsty po budoucnosti. Podívejte se na Microsoft... nic moc v poslední době, co? Prostě spousta lidí docvaklo, že bude dobrý posunout hraní na Linux. A Steam OS je prostředek jak ten posun popohnat a zároveň zajistit, aby Valve mělo na Linuxový hraní monopol. A já vím, že spousta lidí by za Gebana a Valve dalo zadek do ohně, ale přiznejme si to, Steam není nijak perfektní... v těch EULA updatech, který jste nikdo nečetli a jen odklepli, už jste dávno kejvli na to, že žádná hra na Steamu není vaše a máte jen licence, co vám Valve může kdykoliv vzít. Přidejme si k tomu alarmující nárůst manipulativní gamifikace v samotném Steam klientu a novějších Valve hrách a musím vám povědět, že fakt z vidiny Linuxového hraní 100% pod palcem Valve nejsem nadšenej. A vůbec, monopoly nejsou dobrý nikdy. -
-
Proč mít dva systémy. Jeden na práci a druhý na hry, když Windows umí oboje? A kdo donutí, aby výrobci začali dělat na Linux? Valve samotné? A 1,8% Linuxové distribuce i kdyby se 10krát zvětšila (což se nestane), tak sotva ohrozí Windows jako herní platformu. Troufám si tvrdit, že většina má pc nejenom na hraní, ale i k práci a jiným věcem. A věř mi, že by jsi nechtěl pracovat s alternativami za Cad na Liuxu.
-
-
Aby jsi se nakonec nedivil... Microsoft to s poslednim systemem poradne po.ral a to uz je jen tresnicka na dortu. Nerikam, sam povazuju Win7 za nejlepsi system soucasnosti. Nicmene vyrobci a prodejci her uz davno pochopily, ze trh je i jinde. Takze se zameruji i na MacOS a tim padem i Linux, protoze vychazeji ze stejne rodiny. Takze Steam OS prichazi da se rict prave vcas ci testne pred tim, nez je potreba. Nejpravdepodobnejsi vsak je, ze Microsoft a to i na desktopu prevalcuje Google s Androidem. Zda se vam to jako vtip? Nebo vas napada, jestli nejsem retardovanej, kdyz si myslim ze ten neodladenej a spatne navrzenej bastl jmenem Android ma sanci na desktopu? Verte, ze bohuzel ma... vetsina uzivatelu jsou totiz idioti a vyrobci hw budou radi za system "zdarma". Zdarma je v uvozovkach, protoze podle toho co se ke me doneslo, google dokonce plati partnerum procenta z prodeje za aplikace ze store koupene pres jejich platformu. Navic Android a jeho store je jiz rozsiren mezi masy a je da se rict jeden... zatim co Linuxu je kvantum, nejsou mezi sebou kompatibilni a vlastni store ma jen Ubuntu a to jeste nemluvim o tom, ze je na nem kulove. To je duvod, proc se tyhle systemy nikdy komercne neujaly a nejsou zajimave ani pro herni trh. Steam OS je dalsi vlastni system... ma teoreticky sice zakladnu uzivatelu, ale vetsinu z nich nic nenuti prejit z Windowsu. Bude to jeste zajimavej boj. Jinak co se tyce zamereni na HW, pridjde mi, ze autorovi clanku neco lehce unika... drtivou vetsinu textu hani neco, co bylo kazdemu jasne. Ze Steam Machine je normalni PC ;-)... hlavni myslenka Steam Machine je jednotne ovladani a rozhrani, coz zajistuje ovladac a Steam OS. O tom, ze bude jeden kus hw se nikdo nikdy nezminoval... a podle toho, jak strasne nesmysne u toho breci, rekl bych, ze cekal nejakou konzoly. Nicmene ty uz na trhu jsou a maji sve uzivatele, na tohle logicky Valve nesmeruje... ma sve zakazniky a to jsou PC-ckari. Prave ovladac a krabice designovana pro vhodne vyuziti v obyvaku s televizi ma priblizit moznosti pohodlneho hrani na konzolich... nikoliv se jimi stat. To co autor uvadi jako nepredstavitelne zlo, ze si snad muzete Steam Machine poskladat sami je naopak velike plus. A to ze hry na PC nejsou optimalizovane a vyrobci se o to ani nesnazi... chlapce, prestan psat ho.na ;-)
-
Imho 90% lidi staci na "praci" prohlizec a open office, max nebudou moct upravovat rodinny fotky v ukradenym photoshopu, ten zbytek bud jim staci notebook, kterej maj stejne ke stavajicimu pc, nebo potrebujou plnohodnotnou profi workstation a na ni si stejne neinstalujou hry
-
Půjde to postupně. Postupňoučce. Po krůčcích. Steam tu bude ještě dlouho. Času dost.
A když to nevyjde se Steam OS, třeba to vyjde jinak.
A jo, já vím, že Linuxový alternativy profesionálních softů stojej za nic. Ale i to se může změnit.
A vůbec... proč nemít dva systémy? S SSDečkem je reboot otázka doslova minuty. -
-
No nevím ... řekl bych, že ti na kteří Steam OS míří (Pc v obýváku) nezvládnou naistalovat sami OS, natož aby si ještě dělali dual boot.
Ale jinak já bych do Dual Bootu nešel ... zatím mě W7 dává všechno co potřebuju jak k práci, tak ke hrám. A kdybych stavěl PC do obýváku, tak tam pravděpodobně dám Linux, protože bych ho používal taky jako domácí fileserver. -
-
Držíš se příliš při zemi. Tohle není operativní nebo taktická akce. Tohle je strategie - the long con.
Co potřebuje Steam OS ze začátku? Čísla. Co nejvyšší počet uživatelů. A ze začátku je jedno, jaký typ uživatelů to bude.
A ke konkrétnímu problému - dualboot. Dovedl bych si přestavit, že softwaroví inženýři ve Valve dokážou nakonec zautomatizovat i dualboot v rámci instalace Steam OS. A vůbec, zkus nainstalovat nějaký entry level Linux distro (Mint třeba). To ti v rámci defultní instalace udělá dualboot víceméně automaticky už teď.
-
-
-
-
-
Jinak řečeno ten revoluční steam machine bude vlastně takový balíček PC + Steam Os + gamepad aneb klasické splácněte pár starých věcí dohromady a máte novinku *15*
Revoluce se tedy nekoná, je to pouze alternativa pro nezkušené (nebo líné) uživatele jak si to dát dohromady no a nakonec můžeme být všichni spokojeni
*7* -
-
Jj, je to úplně stejná bublina jako PS4 a next-gen. *1*
-
-
Tak ono si stačí nainstalovat Steam OS na své PC a Steam Machine je na světě! *1*
-
-
Pssssst, nekaz jim genialni plan. Idiotu je na svete hodne.
-
-
Tohle je důkaz toho, jak lidstvo degeneruje. Nejdřív konzole a teď tohle. Tupé ovce si koupí předražený šmejd. A co třeba za 2 roky až budou chtít upgrade? Co s takovou škatulí k ničemu?
Normální pařan si snad sám dokáže vybrat komponenty a poskládat stejně výkonné PC za polovinu.
Tohle bych si v životě nemohl koupit, když utrácím svoje prachy, tak snad za věci, které si JÁ SÁM OSOBNĚ VYBERU že v počítači chci mít. A za polovinu peněz, respektive za stejné peníze o dost větší dělo.
Z hraní se stává čím dál masovější záležitost a zároveň čím dál dementnější. -
-
Mas pravdu. všichni jsou demen*ni ovce a jen Ty jsi ten jeden jediný, co nepluje s davem a hrdinně bojuje s mainstreamem...gratuluji
-
PC je už taky hovadina za zenitem pro vztekající se Gumy. Kalkulačky teprve ukážou svou sílu. Nejen, že si ji dokážu taky sestavit a vybrat si do ní, co potřebuju, ale je taky uživatelsky pohodlnější na ovládání a vejde se do kapsy. Klávesnice a myš? Běž do pr*ele s touhle archaickou špínou, to volant na psaní a páčkovač nebo joystick na snadný posun je to, s čím kouzlí praví mistři. Konzole, jejich hybridní modifikace nebo PC - všechno stejná verbež s ještě výrazně zaplivanou základnou magorů. Ale až tahle válka skončí, budou to kalkulačky, kdo vzejde jako vítěz. Smát se budeme my, ne krabice nebo ještě větší krabice na prach....
-
-
Obcas vazne nevim jestli to co pises myslis vazne nebo se sem tam nudis a tak musis napsat neco "aby bylo vzruso"
-
-
Vážně, zcela vážně. Kalkulačky navždy a nikdy jinak!
Jinak, nesertě mě pánové a dejte trochu impuls mozkovým buňkám.
A kupte si kalkulačku, ale dobrou kalkulačku. -
-
Tak to mi je te celkem lito ... doporucoval bych treba jogu, prej to ocistuje i mysl
-
-
Tak já mám pročišťovat mysl, ale vy gumídkové jste jako v rechtu, jo? No to snad ne, ono si to ještě myslí, že se jako nechám zblbnout nebo co a vzdal bych se kalkulaček. To víte, že jo, hanba vám, smradi...
Ale, alespoň je sranda, to tady zase jo.
-
-
Timhle pristupem k pc scene, bych tomuto tvrzeni i veril.
"V kalkulackach byla uz od pocatku veku, neskutecna sila." *3* *5*
-
-
-
Je mi jasné, že se budeš tvářit, že ne a že tahle otázka v tvém podvědomé zanechá menší šmouhu, ale přesto se zeptám. Není na čase přejít od psychologa k psychiatrovi ?
-
-
Poslouchej, že tobě visí na zdi obrázek té zteplané predátorské lopaty? Hlavně mu to neříkej, jen tak mezi náma.
-
-
-
hele noname nejak jsi nepochopil svet.. konzole jsou za jistym ucelem na svete toto take a pokud nejsi cilovka tak nejsi.. a za druhe komponenty samozrejme u steammachine menit lze takze grafiku budes moci upgradovat.. nechapu kde jste vzali ze ne.. take si muzes postavit svoji machine atd atd je to jen dalsi cesta k tomu na cem hrat nic vic.. a nikdo te do toho nenuti muzes dal bejt ultraprisnej paric na windowsXP
-
-
No jelikoz si kupujes uceleny kus, tak tam nic menit nemuzes, prijdes o zaruku. To ma tak vetsina tehle custom krabic. Rozdelas krabici, ztracis zaruku.
-
-
za 2 roky skonci zaruka a to bude ten spravny cas na upgrade.
-
-
Závidíš, že vím jak udělat příspěvek bez nicku co :)
-
-
Alt + 0160 to seš uplnej hacker a že dokážeš poskládat pc to už tuplem čumim. To máš iq tak 190 ne? A co menza? Neozvali se ti abys jim s něčim poradil?
-
-
alt + 0160 ? (teda pokud to funguje) ehm, proč tak složitě?
-
-
-
-
tak samozrejmne vsak steam machine neni cilen na PC hrace, ale prave na ty dementnejsi co si kupuji predrazene hry na konzole...
-
-
Co píšeš je jediný pozitivní smysl této věci, co jsem našel.
-
-
Obecně jsou lidi čím dál pohodlnější a tupější. Ochuzují se o radost z nové silnější grafiky atd.
Možná trošku hloupý příklad, ale je to jako jet na dovolenou busem a autem. Jasně, bus je pohodlnější (ve smyslu že sednu a nic neřeším), ale autem si jo všechno zařídím sám (a zařídím doslova:), ale zážitek je nesrovnatelný. Vidím toho mnohem víc, zastavím si kde chci a kdy chci, mám soukromí, sám si vyberu s kým pojedu. Jsem pánem své cesty. Tohle je jako ten autobus, akorát 2x tak dražší. Jen tupě koupím a čekám co bude bez vedlejších výhod, myslím opravdových výhod, kdy cítím že žiju a dokážu v tom najít opravdové potěšení. -
-
Mne by taky strasne chybelo to poteseni nejen z her, ale i z hw, kdy se tesim, az vyjde neco noveho nebo lepsiho, cim si vylepsim svuj pocitac. Z tohoto mam co, to je jen konzole, jen na to cumis a hrajes. Jasne, o hry jde predevsim, ale mne by hrozne chybely i ty veci okolo. Ten pocit, kdy vis, ze za 4 mesice vyjde novy silny procesor nebo grafika kterou chces, to teseni, pak kdyz to tam das, zapnes a cumis s otevrenou hubou cely nateseny na ten vykon a hrajes nejnovejsi pecky v nejlepsi kvalite.
To je pocit, ktery ti tohle neda. -
-
Jenže oni si myslí, že mají ten nejlepší HW. To je přece jasný, když si koupili "novou generaci" *1*
-
-
-
-
čichám tady bratrskou ruku Valve, potřásajíc si s pařátama výrobců HW. Hele Valve, nám stagnujou prodeje HW, tady máš všimné, přilep k tomu svůj brand a zase se budem všichni smát...