Přejít na výpis diskuzí
Kupte si Steam Machine - úplně obyčejný počítač...
14.1.2014 | Ondřej Švára
181 příspěvků
-
Do teď jsem to vlastně nepochopil co tím Valve chtělo vlastně říci. Připojit PC k televizí? Jediné co mě na tom celém konceptu zaujalo je vlastně ten ovladač, ale řekl bych že k tomu tu jejich mašinku snad nepotřebuju.
-
-
Co je to za úvahy s těma televizema. Viděl jsi už současnou televizi? Je to display s TV tunnerem, má nejhůř HDMI vstup, často i VGA a WIDI, takže to připojíš i k lepšímu mobilu. Na to nemusí (už asi více let) nikdo nic vyrábět, to prostě běžně jde. Tzn. to nemusí nikdo vymýšlet. Taky mam PC připojené k TV (menší displaye sice často poskytnout větší kvalitu, ale chtěl jsem 55 úhlopříčku) - samozřejmě klávesa, myš, sluchátka (když je třeba) vše bezdrátově.
-
Ten ovladač vypadá dost hrozně a nedovedu si představit na tom hrát... Já si pořád myslím, že se na tom bude ovládat jako na mobilu... takže to bude nepoužitelné.
-
-
Jop, Touch pad nemuze nahradit Analog jako mys to je to same. Niémlich. I kdyz jako hrat jo ale to mireni zvlaste u MP FPS a jinych klikacich prevazne na mysi her jo to bude tezkej orisek Hlavni je ze to ma velky reprak, takze uz ani nepotrebuji zadne repro k TV Konzumaci jedni umasteni. *5* Toz, toto sa vyplati. *2*
-
-
??? Ovladač na myší ovládané FPS? Tak to asi ne a když, tak leda jako na konzolích = nic lákavého pro mě, mám rád komfort ne sebetrýznění.
Podle mě hlavní smyslem SM by bylo stanovit optimální standatizované sestavy, pro které budou tituly spec. zaměřené, nicméně budeš mít stále svobodu si to upravovat jak chceš. Tohle se s myšlenky SM asi vytratilo, takže z mého pohledu také ztratily význam.
-
-
-
-
Tak oni meli v zasade 2 body k reseni.
1) Jestli udelat jeden box a zbavit se tak nejpriznacnejsi vlastnosti PC a duvodu, pro PC uspelo a to je modularnost. Podle me to co udelali, zel stado nepochodi a necha PS, nebo Xbox. Rad bych, aby stado bylo chytrejsi, ale myslim, ze se nepletu.
Nejaky mezikoncept by byl, kdyby ty masiny oznacili, nejakym relativnim vykonem a u her na webu by psali, jaky tenhle relativni vykon (jedno cislo je pro ne treba pro low a max detaily).
2) Jak tvrdy podminky pro vytvoreni Steam Machiny budou.
Cili jak ma vypada case, jak ma vypadat chlazeni, Jak maj vypadat materialy, nejslabsi CPU Nejslabsi GPU etc.
Zde myslim Valve hodne zklamalo a melo byt proste vybiravejsi cemu tu svou nalepku (certifikaci) daji, protoze nektery tyhle krabice budou pomaly (jen intel grafarna), hlucny. -
No ono je to vsetko pekne vpodstate spravit hru v opengl neni problem kedze 80% hier je aj na ps otazne je ako dlho bude trvat kym budu schopne ovladace na grafiku pod linuxom..
-
-
uz jsou
-
-
ty jsi jalovice jako kráva, jen hanit. Já jsem ale rád, že s Valve se časem zbavím win, jakožto herního os, na nic jiného se totiž nehodí. V otevřenosti/svobodě je síla. Komunitu linux má, hw si koupíš, anebo postavíš. S železem si můžeš co chceš. U konzolí je to jinak a do windowsů ani Bůh nevidí. Navíc, možná přijde kouzelník (AMD Mantle) a to železo bez win vydřží o něco déle.
Budoucnost se rýsuje, tak snad zaprděnci jako ty, zůstanou stranou. -
-
V otevřenosti a svobodě je síla? Jasně.
Ale Steam má hodně daleko k otevřenosti a svobodě. -
-
To je síce pravda, ale kam speje windows?
-
-
Win 8.1 je bomba systém... rychlý, přehledný, vše funguje tak jak má.
-
-
az na to ze se me odmita nainstalovat na SSD
-
-
No jo no.
Kam spějeme my? Z bláta do řeky? -
-
Povedzme si na rovinu, jedno horšie ako druhé.
To Tilwen: to ma rozosmialo :D
-
-
K devítkám.
-
-
-
-
Tiež by som to nebral nejak čierno. Valve hneď na začiatku povedalo, že pôjde o normálny počítač len zmenšený a do obývačky. Skôr chce priniesť ten svoj OS, pretože mrkvosoft už dávno zabudlo na hry, a to že ešte nejaké pod win bežia je podla mňa zázrak. Autor článku si mohol aj viac zistiť ako to bolo s tým steam machine. MS sa už chce radiť do inej skupiny ako to tak vyzerá.
-
-
*1* Výkon Steam machines .... alfa a omega úspěchu podobného konceptu . Víc než tři výkonové kategorie ? - Cesta do pekel s nálepkou Valve ! Steam OS může ještě dlouho skomírat i bez Steam machines a jak to tak vypadá konkurovat mu bude celý Microsoft s Windowsem , ale zatím lze ještě s úspěchem dementovat jakoukoli snahu o vyřazení konkurence na které celý Steam vlastně vyrostl ;)
-
-
Ty jo tady se už pomalu slaví:-D Prosím, Microsoft disponuje takovou kupní silou, že kdyby chtěl koupí Valve asi dvacetkrát. Windows je v současné době nejuniverzálnější systém na práci a hry. To že se Vám to nelíbí, to je věc druhá. Nikdo z velkých hráčů nebude dělat na "mrtvou" platformu, pokud nebude zájem. A argumentace Mac hrami je docela ohraná. Kolik jich je v roce 2014 na 10% světovou platformu? 10?
-
-
"Windows je nejuniverzálnější"
Hmm, asi jsi tím chtěl něco říct, ale trochu si to popletl. Linux běží na všem od tvého wifi routeru po superpočítače s milóny jader. Na mobilních platformách už je MS skoro vyřízený, na serverech už to s ním jde s kopce daky dost dlouho. Windows se drží už jen na počítačích 'běžných' uživatelů. Teď přijde ještě o PC hraní, no nevypadá to s Windows moc dobře. -
-
Tím, že všichni hráči a světoví výrobci začnou vyrábět pro SteamOS? To nemyslíš vážně, že? No a když je ten MS tak vyřízený na mobilních platformách, proč je to nejrychleji rostoucí systém roku 2013, kdy se dostal ze směšných 1,3% na 10,5% celkového trhu? *7* A ano některé servry běží na Linuxu. A superpočítač a Linux? Chlape, zajeď si do Ovy a zeptej se, co tam mají za systém. Linux a Windows to nejsou.
P.S: Linuxové distribuce používám cca 7 let. A přesto doteď nejsou na většinu profesionálních programů alternativy, o hrách raději ani nemluvit. A pokud MS zatřepe měšcem, aby hry vycházely na pc pro MS a ne pro SteamOS Valve jej nepřeplatí. Nic víc než peníze nehrajou bohužel roli. SteamOS fandím, ale pokud to nebude zcela plnohodnotný systém, kde mi poběží to, co na Windows, je zbytečný. -
-
Portace na jiné platformy pomalu nic nestojí. Když už vyrábíš pro PS, XBox a Windows, tak píšeš kód multiplatformě. Na menší platformy se neportuje proto, že developeři nechtějí ztrácet peníze nutností dodávat podporu pro ty platformy. Teď, když výrobci hardwaru začali tlačit SteamOS, tak nemají vývojáři důvod ho nezahrnout mezi podporované platformy. Jak už se ostatně děje.
O superpočítačích nemáš moc aktuální informace. HP-UX je už dávno mrtvý. Solaris se sice ještě používá, ale s Linuxem se to nedá srovnat: http://top500.org/system/177999 (devátý řádek v té tabulce). Nebo mrkni sem: http://top500.org/statistics/list/ -
-
Pokud vím, tak u Linuxu není problém v portaci, ale v OpenGL, které nedosahuje Dx 11.1 v současné chvíli. To je největší neduh. Navíc od MS mají peníze za to, od Valve nikoliv. Už to, že musejí platit Valve za distribuci je štve. Proto vznik paskvilu uPlay a Origin. Nic jiného než peníze v tom nejsou. A co je zadarmo, je ve světě obchodu zlo.
-
-
Hele s tím OpenGL neargumentuj, je to slepá ulička. To jestli nějaké programy neumí udělat podporu pro OpenGL je spíš jejich chyba. Existuje i spousta programů, co neumí udělat podporu Direct3D.
Věděl jsi, že OpenGL podporuje třeba takový Unreal Engine 4? A to se pokud vím považuje za poměrně moderní engine.
Ježiš o čem se tady bavíme, vždyť ani PS3 nepoužívalo Direct3D. Tak mi tu nevykládej, že se bez Direct3D hry neobejdou. -
No jelikož stále neumí OpenGL pracovat ve spoustě grafických, vývojářských a navrhovacích programech, tak stále nemáš alternativu, kterou nezmění ani herní SteamOS. Chápu, že budu v menšině. Ale to, že mám herní pc neznamená, že je to primárně na hry:) A věř mi, že se hry a grafické programy dost liší. A 11.2 Dx to posune zase o kousek dál. OpenGl ve hrách je někde tak kolem roku 2009/2010.
-
OpenGL vs Direct3D je hrozná pověra. Vždyť dneska je to to oboje skoro stejný. Herní enginy už dlouhou dobu podporují vykreslování pomocí obou rozhraní. Navíc Direct3D vyvíjí jen Microsoft a je jen na Windows a Xboxu. Věci jako web (WebGL), mobilní platformy (OpenGL ES) i SIMD výpočty (OpenCL) Microsoft zase naprosto zaspal. Direct3D se drží v současné době jen v herním průmyslu a to se zjevně také obrací.
-
-
-
-
-
Kdyby Microsoft chtěl, tak se může na hlavu stavět, ale Valve nekoupí, dokud Gabe nekejvne, nebo Valve nebude veřejně obchodovatelná akciovka. *2*
-
-
Vždycky existuje nabídka, co nemůžeš či nebudeš chtít odmítnout:) Každý má svou cenu a kdo tvrdí, že ne. Lže nebo by se mohly přepsat učebnice ekonomie:)
-
-
V který že to píšou? *2*
Ano, každý má svou cenu, ale někdo ti zapomněl říct, že motivace mohou být i jiné než hmotné. Takže "částka, která by Microsoft zruinovala" sice tvou poučku splňuje, ale jaksi se míjí praktičností, žejo.
Každej občas napíše blbost, ale jen blbec na ní lpí, tak se přestaň furt donekonečna kroutit. Tvoje věta je sémanticky špatně. Microsoft nemůže Valve koupit, to Gaben ho může prodat. To je dost podstatný rozdíl.
-
-
-
A jdi už s tím Mikroshitem někam.. možná to je velká společnost, ale stojí pěkně za prd. a cpe se všude kam může.
-
-
A můžu se zeptat z jakého systému píšeš? Ještě řekni Linux a je to definitivní a pak ještě řekni, že jsi velký hráč.
-
Cpe se možná všude , ale dělá takové přešlapy de fakto na místě (Windows 8 , Windows phone 7 , 8) , že menší firmu by to už potopilo (Nokie). Ne už nejde vykazovat růst na základě prodejů Office 360 ... pomalu , ale jistě Microsoftu ujíždí rychlík a snížení periodicity vydávání main releasů Windowsu zázračný produkt nepřipomíná .
-
-
Ty by jsi mohl učit na ekonomické fakultě. No vážně. Microsoft má ve státní sféře monopol, většina firem používá MS. Co jim nabídneš? Linux? Linux od Apple?;) Pokud není alternativa, tak sotva. A Nokia a malá firma? Chlape, to snad nemyslíš vážně, že ne? Nokie není jenom mobilní telefony, to byla jenom jedna z divizí.....Nokie stále patří mezi největší firmy v Evropě. Není to žádná menší firma.
P.S: Ukážu ti své Win8 Pro a sám by jsi nepoznal, že to nejsou 7. Metro jsem neviděl jak je rok dlouhý. 8 jsou primárně pro majitele Vist a XP. Přecházet ze 7 na 8 pouze masochista. Systém 8 rozhodně není špatný. Přijde mi, že většina co tvrdí, jak je to hrozný systém viděla akorát uvodní Metro obrazovku a tím to skončilo. Mimochodem lze nastavit, že Metro neuvidíš nikdy. -
-
*15* Tak mi připadá , že ti největší američtí lůzři dělají objednávky Microsoftu z pohodlných českých kanceláří státní správy a několika zasmrádlých kamrlíků dodržujících korporátní pravidla ... Copak ti přijde normální hodnotit počítačovou gramotnost na základě znalostí jakéhokoli MS Office ?
S takovou bude za pár let stačit dohledat ribbon a ukázat na tabletu tlačítko Home ;) .
Banán v zádeli budeme mít zaražený hodně hluboko , když k tomu budeme svorně tvrdit , že Apple MAC OS má ve své vývojové větvi tolik společného s Linuxem . A Nokie ? Rofl hloupého rovnou kopni ....*12* -
-
máš to nějaký rozbordelený. Nokian Tyres je samostatná firma, na Nokii zcela nezávislá. A ta zaměstnává 3k lidí.
Nokia jede pouze v telekomunikacích, zaměstnanců má skoro 100k. To de, to je 3x víc než Škodárna. -
No nakopni mě. Nokia patří mezi největší výrobce pneumatik na světě například (prodávají se pod značkou Nokian a patří mezi nejlepší na světě). To, že mobilní divize dopadla tak, jak dopadla nepopírám a souhlasím s tebou. Ale tvrdit o firmě, co má stále 55 000 zaměstnanců, že je malá?:) Malá firma je do 50 lidí, střední podle země od 51 do 999:)Zbytek už máš velké firmy dle ekonomické definice.
-
-
Win 8 je lepší, než win 7.... A metro je jen výhoda oproti standartnímu startu. Start je retro.
-
-
Není zlato. Sice je tam tlačítko start, ale to Tě hodí do Metra rozhraní:) Proto mám externí program+výchozí vzhled od MS:)
-
S 8.1 ale už byl tam měl Start zase normálně být, ne?
-
Chabý pokus. Absence klasického startu mám řešeno externím programem a jeho absence v základu je největší debilita systému Windows 8.
-
-
-
-
-
Microsoft Valve nikdy koupit nemůže, protože Valve je soukromá společnost, vše závisí na vůli Gabea, a ten se vyjádřil že Valve prodat nikdy nehodlá.
-
-
Pravda - řekl, že ho raději nechá padnout, než aby ho prodal. O mnoho lepší vyhlídka do budoucna pro nás...
-
Nikdy? To ve světě peněz nic neznamená:) Tím neříkám, že to prodá. Ale říkat nikdy je nesmysl. Apple také řekl, že ideální velikost displaye je 3,5 palce u mobilu a že nehodlá dělat malý iPad. A všichni víme, jak to dopadlo:)
-
No, i tak uz maj chchtaku prehrsel ... co tak treba kandidovat do senatu. *3* Na dobrej duchod a prijemnej.
-
-
-
Ja vidim porad hlavni problem ve hrach. Za par mesicu to ma byt venku a kolik her na Steamu jede na Linuxu? 1% ? Ani to ne. Pochybuju, ze to stihnou do roka nejak zasadne dohnat.
Takze ve vysledku, aby si na tom lide zahrali, nainstaluji Windows a budou pouzivat jako klasicke PC v peknem designovem provedeni. -
no jak jinak mohla dopadnout linuxova konzole. Systém kterej je znamej svou roztristenosti vytvoril 13 konzolokompu. No nerikam ze sem to cekal ale neprekvapuje me to.
-
Takže jestli to chápu správně, tak Steam Machine je prostě pojmenování počítače, který disponuje SteamOS a ovladačem? OK, chápu, že jsme všichni čekali něco unifikovanějšího, ale třeba, co se optimalizace her týče, zazáří samotný SteamOS. Přecijen tyhle Parní Stroje (to by byl super marketingový název v ČR) musí být parádně optimalizované na zmíněný operační systém, což je aspoň malý krok k ucelenosti herní komunity. To, že mají prostě různé počítače různý výkon a sjednocují je pouze Steam věci už tu tak trochu známe, akorát se společností přes ovoce (jablka).
No, na předčasné závěry je asi ještě brzy...necháme se překvapit jak na to trh zareaguje.
PS: To, že si někteří výrobci odmítají přejmenovat jejich stávající sestavy na Steam Machine kvůli minimu úprav osobně považuji za plus k jejich serióznosti, protože si "na nic nehrají." -
Zaroluju na konec clanku a vidim "Podle mě se Steam Machines jako proklamovaná konkurence pro PC a konzole hroutí ještě před samotným startem." Ach zas nekto mele houna.
Nez tu zacnete vyplakavat ty vase snuzky kecu tak si aspon prectete neco od nekoho kto neni z toho uplne mimo.
http://www.eurogamer.net/articles/2014-01-11-valve-plays-the-long-game-again -
-
Tak jsem si to přečetl... něco na tom bude. Ale všechno co můžu udělat je popřát jim hodně štěstí, kupovat to rozhodně nebudu.
-