Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • za me taky musim rict - vyborna recenze
  • Ringwraith
    Perfektně zvolený člověk pro recenzi.
    A víte proč? Protože zastupuje ty, co recenze této hry potřebují.

Stěžováčci na recenzi žádnou recenzi nepotřebují, protože jsou hrou tak unešeni, že ji budou hrát ať už bude jakákoliv. Tak prosím přestaňte brečet a radši odpočítávejte poslední hodiny než si zahrajete.

Jo, sice je hezký pocit, když vyjde recenze potvrzující vaše unešení, ale všechno není Dark Souls...
  • "Abych to konkrétně ilustroval. Velmi brzy ve hře narazíte na modrý krystal. Vedle něj leží svitek, v němž stojí, že pokud se krystalu dotknete, obnoví vaši energii, životy a navrátí zpět mrtvé spolubojovníky. Málem pode mnou prasknul balón, když jsem toto uzřel a už jsem se začínal obávat, že to hra s přístupností přežene a bude i nadále podobně primitivní"

Nevím čemu se recenzent diví...už v dungeon masterovi šlo hodit kosti mrtvého dobrodruha na resurect altar a oživit maníka. Stejná funkce v jiném kabátě. Ono kdyby hráči okamžitě neloadovali hru když jim jeden maník natáhne bačkory a šli by poctivě oživovat tak by je to pěkně prudilo...

Navíc poměrně nechápu tu poznámku o "přístupnosti". Dnešní hry jsou jako nepřístupné ? Dyť každá hra má quick save / quick load což z toho dělá triviální braky s obtížností vypuštění pšouku.
  • Co je autor za zoufalce? Proč tam dává screenshot mapy 4 a 5 levelu? Aby se pochlubil že tam dojel nebo aby spoiloval zábavu jiným hráčům? (asi je to chlubil, jinak by tam nakonec nedával své finální "score") Že hře vyčítá dobrovolnou featuru vypnutí mapy (kterou třeba já rád využiji) ukazuje, že ho uráží že hra asi není určena pro něj - mladého negramotu :-)
    -
    Jojo přečetl jsem si recenzi, protože ještě musím 20 hodin čekat abych se ponořil do svých 15 let starých vzpomínek. Na hru se těším o něco více - i když je zvláštní že recenzent hanil dokonce i klady, ale to je vše relativní. Jinak dobrý čtení možná až nadprůměrně - ale to asi jen díky tomu že nějak už jsem si zvykl z dřívějších videorecenzi kde to často recenzují borci s IQ < 75.
  • smejki
    Abych ti řekl pravdu, jakékoliv obchodování či tlachání s NPCčky by na mě v dungeon crawaleru působilo značně nepatřičně. Jejich pravidla vytvářejí poměrně abstraktní svět, takže jeho mísení se reálnem by bylo takové... čudné. Sledoval jsem průchod Stonekeepem, kde podobné pasáže byly a fakt to na mě působilo nepatřičně.
  • dolecm
    to se ti nepovede.... v LoG jsou dveře mezi tiles...
  • GlaDOS
    Recenze se mi narozdíl od ostatních líbila ale nějak se mi zdálo, že mohla být delší. Hezky jsem se do toho začetl a pak najednou konec. Prostě mně tam ještě odstaveček dva chyběly. Něco o nepřátelích, něco o statistikách, něco o puzzlech. Ale jinak dobrý. Souhlasím s tím, že ty boje jsou vážně divné. Strafování je dobré ve střílečkách ale z videí mi to tady zatím připadalo trochu zoufalé. No ještě si koupi musím promyslet, i když jsem se dost těšil.
  • ucho
    to není problém dodělat, prakticky pouze záležitost fontu...
  • zvlastni, kdyz vezmu v potaz, ze je to finska hra (finstina tech paznaku par ma) :)
  • smejki
    Micku, záměrně jsem se od pamětníků v tomto případě izoloval. Mohl bys mi tedy prosím vysvětlit:
    1) proč bych "možná neměl být nazýván člověkem"?
    2) jaká z mých očekávání jsou špatná/naivní z pohledu zkušeného dungeonisty?
    Elvisův status nezpochybňuji, to Homer Simpson. *1*
  • sleepless
    Jak pise uz Ales, presne to jsem nechtel. Chtel jsem cerstvy pohled od cloveka, ktery je velmi peclivy, propracovane herni mechanismy jsou jeho gusto, a i kdyz nutne stare dungeony nehral, tak vi, oc v nich slo. Byla by velka skoda oznackovat Grimrock jenom jako hezkou napodobeniny starych casu, naopak je treba ukazat, jestli hra obstoji i dnes a pred lidmi, co stare hry neznaji. A ono se ji to povedlo na vybornou, co vic si prat? :) O trosku vice pametnicke pohledy na hru jsou ale v priprave, viz chystana videorecenze a dalsi. To mohu slibit :)
  • V poho. *4* viz. odpověď o řádek víš.
  • smejki
    jen tak FYI - hra nepodporuje diakritiku (ve jménech, poznámkách)
  • Díky za reakci, asi máš pravdu. Jen jsem se u některých recenzentových reakcí chytal za hlavu, ale to je asi přesně tím co píšeš, že to psal člověk který to nezná.
    No nic, mír a lásku všem. Bože, já už se těšim, až ty rytíře přivřu do padacích dveří.. tak jako kdysi *3*
  • smejki
    tak to space shootery nebude mít za pár let kdo recenzovat.
  • smejki
    Byl v tom záměr. Ne můj, ale šéfredaktora. Byl upozorněn, že crawlery neznám, zato si však cením kvalitního designu a příběhu. Hrál a žil jsem v době největší slávy žánru, ale ten se mi s úspěšností vyhýbal. Motivy páně šéfa neznám, nicméně není fajn, že se staromilci kladně přijatá hra velmi líbí i žánrovému zelenáči, jako jsem já?
  • smejki
    Ve hře je konečné množství ingrediencí, což jsem velmi záhy pochopil, tak jsem si je šetřil jen na ty nejnutnější chvíle. Dobrých 80-100 lektvarů by ale člověk dát mohl.
  • Ech , no prosim vas. Kdo nehral \ nedohral DM a Beholdery nema pravo tuhle hru recenzovat. Jinak nic ve zlym..... sorry no
  • ales.smutny
    Já se postavím na obranu recenzenta :) A ne kvůli "stranické" příslušnosti, ale protože Dungeon Master byl moje úplně první hra, projel jsem ho asi šestkrát a je to pro mne kult...

...jenže my jaksi nepotřebujeme další vzdychání podobného starce nad tím, jak je všechno stejné jako kdysi. Ano, dělá mi to radost, ale upřímně, blábolení šedých starců nad kmenovým ohněm nebude pro "mlaďasy" nějak extra přínosné.

Naopak, mylím si, že je potřeba, aby se na tuhle hru někdo podíval čerstvýma očima, nezatížený nostalgií a tím, že mu Oh Ir Ra koluje v žilách. My víme, jaká ta hra je, dělali ji stejní lidé jako my a my se rozslzíme, jak je to pěkné. A to bude hodnocení k ničemu :) My si tu hru stejně pořídíme, i kdyby trakaře padaly.

Ono je podle mě mnohem důležitější, že v oku někoho, kdo otevřeně přiznává, že dungeony nežil prostě tenhle koncept uspěl. Ne bez výhrad, ale právě to k tomu patří. Dungeony jsou celkem výjimečným žánrem, který je dneska prakticky mrtvý. Tohle je spíš archeologická expedice... a na to je potřeba novej, mladší, co se nezakecá...;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit