-
Pametam, ako mi pred 15timi rokmi Dungeon Mastra priniesol kamarat do prace, na jednej diskete ! zo slovami, že je to strašna šupa hra, a že ju musim určite vyskušať. Na jednej diskete ? hovorim si, čo to bude za kravinu, zase nejaka hopsačka, vymaznany z Dooma, Wolfensteina 3D, a s velkymi pochybnosťami som tu hru kopiroval na hardisk, vyskušam, ale čo to ? všade rovne steny, textury celkom pekne ale všetky rovnake, stlačim tlačitko ovladania a na monitore sa objavi niečo ine...toto mam hrať ? No a potom dokvitol ten kamarat a ukazal mi ako sa hra prve poschodie, tak sa mi to celkom zapačilo, pomaly som prenikal do tajov tejto hry a ona pomaly prenikala do mojej mysle, čo prerastlo do silnej vašne, ktoru mohol uhasiť len zaverečny filmiček. Ano, snivali sme vtedy o hrach s otvorenym, obrovskym svetom, nad aj pod zemou, kde budu hrady, lesy, hory, jazera, aj dungeony, nadhernou grafikou, obrovskym množstvom uloh, prepracovanym vyvojom postavy, a som strašne rad, že sa nam tieto sny do velkej miery splnili, že som sa dočkal hier ako Oblivion, Skyrim, Fallout 3,NV ale vtedy, vtedy sme drtili hry ako Dungeon Master, den aj noc, a rad si tieto časy pripomeniem, tu atmosferu, a rad sa do tohto podzemia kedykolvek vratim.
-
Uz jsem v levelu 9, konecne. JE TO PARADNI!!!! *14*
EDIT: recenze super :) -
-
dnes som to dokoncil a da sa to uhrat aj ked skilly rozdelis aj do viac kategorii, len ako 2, ale asi je lepsie sa specializovat ako nie :), trvalo my to skoro 21h, nasiel som 5 artefaktov zo 7, 10/10 iron doors, a 59/71 secret, nie je to naj, ale uz planujem druhu partiu :), a ocakavam, hlavne od ludi naokolo, nejake to dobrodruzstvo, ja by som nieco urobil tiez neskor, ale nejak na to nie som v morrowinde som zacal editorom robit, obrovsky ostrov, dokoncil som povrch, dokoncil som miesto kde bude mesto, take vecsie, urobil som pristav, tzn dokoncil, ked som zacal budovy, uz ma to nebavylo sa stym babrat, takze asi ani toto nebude pre mna, necham to na inych, takych co maju fantaziu pestrejsiu ako ja, dufam teda ze ich bude hodne
-
-
To by chtělo vždycky nějaký tým a navzájem se povzbuzovat a podporovat. Taky jsem zkoušel nějaké mapky (HL, Q3), ale nikdy jsem sám nic pořádně nedodělal. Na jednoho je to hodně roboty a chce to taky hodně času. Můj sen je mít právě ten čas, hafo peněz, pár zapálených lidí, vzít UDK a zpachtit "System Shock Rebirth" Ty výjevy zatuchlé lodě s namodralou tmou a zeleným sajrajtem a radiací, potvorama plazícíma se ze všech koutů, našlapané zbraně, upgrady všecho možného, system hi-tech cyberpunk, roboti nespočetných kombinací, samozřejmě řádně potrhlá AI (shodan), žádné terminály ala bioshock, člověk by prostě našel novou zbraň, součástky našel v nějakém skladu a pak to pěkně na tech podlaží upgradoval, měl by z toho šílenou radost a hned by si to běžel vyzkoušet na jiné podlaží, zamožené zmutovanou posádkou ;) Bylo by to těžké, depresivní, promyšlené, dlouhé a dost už bylo toho fantazírování no.... :/ Jen si říkám, že dneska je tolik technických možností vzít všechny ty herní perly a využít potenciál dnešního herního HW, jen na to nikdo nemá koule. Tak nějak právě doufám, že třeba ten kickstarter dříve či později něco přinese právě pro ty zapálenější hráče a bude tu "konkurence" pro ty velkorozpočtové "přes kopírák" slátaniny.
-
-
-
Díky Janchore, opět excelentní videjko! Houšť a tvrdší kapky.
-
Dlouhá a kvalitní za zhruba 300 Kč to jsem již dlouho nezažil :)
-
Grimrock FTW. Atmosféra mě naprosto pohltila a to nejen díky prostředí, ale opravdu se cítíte, že na každém kroku můžete zemřít( což podporuje fakt, že vám nikde neblikají šipečky, helpy a hinty z tuturiálu). Člověk si i vzpomene na dobu kdy s klukama hrál DrD a podobné kobky procházel ve svojí fantaziji. PS: Recenzi by měl opravdu dělat člověk, který ví co hraje!
-
Tahle hra, to je bomba, bomba, bomba. Je to skvost! Kdyby to šlo, dám jí 100 bodů z 10ti *1* . Kam se na ni hrabou hry jako BF3, CoD (ten poslední), Crysis 2. To je drahá sranda, no sranda, to je moc silný slovo. Ty hry jsou drahý, nekvalitní a stojí za vyliž pr.el. Tohle je HRA, "paní" hra. Je mi 30 s LoG si zavzpomínám na starý dobrý kvalitní Dungeon Master a jemu podobným. Jsem old-schoolový hráč a tahle hra se na dlouhu stane mojí modlou *5*
-
-
Jo a jěště dodávám, že jsem si hru koupil. Platil jsem přímo tvůrcům, 240,-. Bylo to s 20% slevou *1* To je ZADARMO, za tuhle nádheru *5*
-
-
Konečně pořádnější recenze, ta psaná stála dost za vyliž p**el. ;-) Nic moc jsem se zní nedozvěděl, jen to, že má autor problém s ovládáním.
-
Nemá někdo nakreslenou mapu ke 4. patru? Zjistil jsem, že jsem polovinu mapy posunul o dva čtverečky a už mi to nevychází:-D
-
-
Já mám, chceš scan? :) Používej kompas a nestane se ti to.
-
-
No uvažoval jsem nad tím, že bych poprosíl. Ale nbudu srab. Pojedu znova:-D (Jo kompas mě tolikrát už zahránil:))
-
-
Bez kompasu mapu neuděláš. Tedy uděláš, ale špatně. Můj mág ho má neustále v ruce, takže na něj vidím furt.
-
-
Já mám u mága louči, protože nikdo jiný nemá volné ruce. Vepředu war štít a kopí, druhý štít a meč, vzadu "Darebák" a vrhací nože (nádobky s jedem či zápalné) a kameny.
-
-
-
-
To se my stávalo taky, ale to bylo ještě za EoB. Teď sem to hrál s automapingem asi už nejsem tak hard-core hráč jako sem býval *13*
-
-
Já na to nemám moc času, tak půl hodinky denně max.
-
-
S půlhodinkou denně to nedohraješ nikdy. Já jsem level 6 hrál celý den a ještě na druhý den ráno dohrával abych všechno prolezl :-)) a to hraju s mapou...
-
-
-
-
Dohráno na Hard a OldSchool Mode. Setup protection war,evasion melee rogue,ice mage,earth mage. Zákys na jediné "hádance". Final boss sám o sobě nebyl problém, ale ten trash okolo mě vytáčel *3* Velmi příjemná herní změna v této době.
-
-
cool story, bež se pochválit mamince a šup zpet do wowka (protection warr lol)
-
-
Taky se při hraní cítíte jako děti před 15 - 20 lety ? *14*
-
-
Pred 15timi rokmi som ma 25, takže ANO stale sa citim na 17. *1* *2*
-
Jako dítě se cítím stále. Jen při hraní Grimrocku si připomínám náctiletou dobu.
-