Přejít na výpis diskuzí
Legendy Brathwaite a Hall kickstarterují Old-School RPG - Update
3.10.2012 | Aleš Smutný
41 příspěvků
-
nebo Tropic Thunder :)
-
Hmm no teda fakt by ma zaujimalo z coho dostali tu sumu. Asi to bude odhad na zaklade predchadzajucich projektov ale ked nemaju ani preprodukciu ani koncept nic tak to je fakt z ucha vytiahnuta suma. Ved cenu mi vyrazne ovplivni ci to bude open world rpg alebo cisto linearny dungeon s 10 podlaziami a 5 typom priser. Proste toto neposobi ani trochu doverihodne a myslim ze to len pekne dava najavo ze ani vztahy medzi developermi a vydavatelmi niesu ciernobiele a slusny magori sa vyskytnu aj medzi developermi. Mimochodom fakt by ma zaujimalo ktory to bol rok ked ID Soft vydal v nom 13 hier... To bolo asi este v obdobi Comander Keena (co je fakt padny argument v dnesnej dobe ehm...)
-
Robotron3, asi jo... asi by mohli splašit nějaký levný kluky, kteří by s radostí dělali přesčasy do zemdlení. Jenomže na tyhle levný kluky peníze nepřitáhli – přitáhli je na sebe, na svoje osobnosti, na svoje zkušenosti a svoje nadání. Jasně, že s nimi dělá tým lidí (který je mimochodem ještě výrazně menší jak ten v Obsidianu), ale hlavními tahouny jsou přece Hall, Romero+Brathwaite, ne? Nejen z pohledu Kickstarteru: za kvalitu by se mělo platit.
A vlastně nejenom za kvalitu, ale i za nedostatkový zboží. Tak to prostě je. -
ježiš, robotrone, vem si kalkulačku. trochu ti hraje do karet český platový prostředí, ale stejně seš i v českých mantinelech milionem ameriskejch vočí dost svázanej, pokud chceš dělat robustní (ye olde skool) RPG.
-
Pokud chtějí udělat funkční hru v dohledný době, tak je naprosto logický, že použijou skladbu svýho současnýho studia a nebudou experimentovat se studenty/nezkušenými vývojáři. To by se jim taky mohl vývoj protáhnout na deset let.
Z fotky to vypadá, že zaměstnávaj 24 lidí, už jen jejich mzdy nějaký prachy sežerou a to si ani nemusí dávat milionový odměny. -
To mě dycky dostává v těch diskusích, jak na všechny ty otázky je spousta odborníků, kteří o tom mají naprosto konkrétní a jasnou představu a dokáží si to zdůvodnit, a že jinak to být prostě nemůže, protože... Chtělo by to v profilech mít zaměstnání, abych viděl ty firmy, v kteřích ty lidi pracují a mohl si říct, aha, 2k czech, ok, tak na tom asi něco bude. :)
-
Robotron3: tak předně se začínajícími vývojáři to nemají šanci stihnout za rok, na to potřebují lidi se zkušenostmi (ti jsou drazí). začínající programátoři můžou být trochu levnější, ale zase je tam příliš moc pokusů/omylů a vše déle trvá. to samé studenti. samozřejmě mezi nimi může být spousta kvalitních lidí, ale s nimi by to byl pořádný risk... a spíš cesta do pekel, většina týmu prostě musí mít zkušenosti s takovými projekty, jinak by to byl průšvih.
ten milión je na ten vývoj na rok tak akorát. ale moc vyskakovat si nemůžou... -
Všichni mladí lidi po škole nemají manželky a děti. Je taky spousta talentovaných lidí, kteří školu vyjdou a hned práci sehnat nemohou. Do takovýho projektu by se dali sehnat i studenti. Je řada možností jak takovou hru udělat v nepřemrštělých (normálních platech) vývojářů.
-
Jak vím co? Že třeba kvalitní programátoři/grafici/designeři rozhodně neberou průměrnej plat? Nebo to, že nebudou pracovat za zlomek platu, kterej dostanou jinde? První je celkem obecná znalost, potvrzená i z mého okolí, druhý je běžná logika.
Mladý lidi po škole se obvykle musej celkem ohánět aby uživili sebe + manželky na mateřský + malý děti, je celkem logický, že si vybíraj práci především podle finančního ohodnocení. -
A jak to prosimtě víš tohle? Že mi to předkládáš jako nějaký fakta, který vycházej z tvý zkušenosti? Ty máš ponětí o tvorbě her, ty pracuješ v nějaký firmě, kde se dělají hry, nebo jsi s tim přišel někdy do styku? Že jsi si jistý, že to může být takhle a ne jinak?
-
Ani začínající vývojáři nebudou pracovat za polovinu peněz než by dostali jinde:). Kvalitní lidi co si můžou vybírat prostě maj určitý finanční nároky a je nutný se platem aspoň blížit tomu, co by dostali jinde. A živit tým nějakejch dvaceti či třiceti kvalitních lidí po dobu vývoje komplexního RPG (+ ostatní výdaje na kancly, engine, middleware atd.) nějaký prachy rozhodně spolkne. Milion dolarů rozhodně není žádná vysoká částka na vývoj negarážovýho neroguelike RPG.
-
Já bych za 18 000 000 Kč udělal RPG, že by se po tom všichni voblízli a ještě by mi pár melounů zbylo :)
Ne vážně. I když to bylo vážně! :) Když je to kickstarter, a když je to taková nezávislá tvorba, tak si mají taky sehnat lidi, kteří to budou dělat v uplně jiných finančních relacích. Začínající talentovaní programátoři, grafici, kteří se spíš chtějí proslavit a mít nějaké reference a tak, a ne se nechat vydržovat od zblblých retro fanoušků a ještě dělat, jakože milion dolarů je taková hranice a vlastně málo. Co by jiní začínající tvůrci za takovou příležitost dali, a o tom by měl ten kickstarter být... -
Já pořád říkám, že dabing ve filmech je zlo *16*
-
Huh, to jsem si myslel že tato hláška z Hvězdných válek je více proslavená i v našich končinách *8*
-
Koukám, že pánové neznají Star Wars:).
-
Problém je, že kdyby dali menší částku a zároveň počítali s milionem, mohli by se dostat do fáze, kdy by měli jen tu malou částku a závazek udělat hru, na kterou by ovšem neměli. Už takhle je ta částka dost malá, pokud nepočítaj s investicema z jinejch zdrojů.
Na menší částky míří buď úplně malý projekty, skoro hotový projekty, pak projekty, který autoři z větší části financujou buď sami nebo o který se zajímaj jiný investoři.
Tohle není asi žádnej z těch příkladů, a i kdyby se jim podařilo ty prachy vybrat, tak budou mít dost honičku, aby se do toho rozpočtu vecpali. -
Nesleduju všechny ty herní kickstarter projekty, ale milion už mi přijde takovej docela odrazující. Nepřeháněj to? Nechtějí prostě jen vydělat na vlně kickstarteru? Neříkám, že to tak je, ale že to tak může vypadat. Spíš měli dát menší částku, udělat lepší prezentaci, a možná by se na ten meloun dostali spíš.
-
To víš, vždycky se tu najde někdo, kdo má potřebu ukázat celému našemu národu, jak skvěle ovládá cizí jazyky. A myslí si, jak je to "cool". *6*
-
was hast du gesagt ? ich dachte diese forum is tsechische....
cool story bro *5* -
Milion podle mě nemaj šanci dát. Za první den vybrali jen desetinu a teď už to půjde pomalu. Navíc prezentace toho projektu je od začátku tragická.