Přejít na výpis diskuzí
Lesk a bída doby multižánrové - potřebujeme mixování žánrů?
14.5.2011 | Ondřej Švára
88 příspěvků
-
Trochu vic add absurdum. Stejne jako jinde i v tomto plati, ze to musi byt vyvazene. Autor by radsi mel psat do Blesku.
-
celkem by mě zajímalo, co za individum musí člověk být, aby se kvůli názoru takhle do někoho pouštěl? Na diskuzním foru? Zamysli se nad sebou. Nebo jsi takový hrdina jen zpoza klávesnice? Autor má právdu. Já pamatuju hry, jako Gabriel Knight, Monkei Island (dokonce i SWAT 3 měl jakýsy příběh) atd. Dnešní hry jsou příběhově ubohé, to je fakt. Vznášet argument je na místě. Ale protože se tě dotknul názor druhé osoby na hru, kterou máš očividně rád není důvod, proč druhému nadávat.
A že i dneska jde udělat hra s dobrým příběhem a hratelností? Co třeba Bioshock (snad i Mafia 2)? Mně uspokojil nadmíru. Jinak mě ale nic moc nenapadá. -
Bude tady z toho flame, kdyz napisu, ze jsi ocividne uplnej debil?
Pokud bys timhle imbecilnim (sobe vlastnim?) stylem popsal dej cehokoli, tak to debilne znit bude - na tom neni nic divnyho, ne? Jestli se cvicis v laciny demagogii, tak to prosim delej jinde.
Ja urcite netvrdim, ze je pribeh ME genialni, ale porad je lepsi nez v 90% ostatnich her. Budu rad kdyz doporucis soucasny tituly, ktery jsou v tomhle ohledu teda o TOOOOLIK lepsi - kolik jich bude?
Chapu ze nekoho to proste nechyti a/nebo to videl jinde, a kdesi cosi. To co ale ty predvadis (od tebe jsem podobny vyplody na ME cetl uz nescetnekrat) se vylucuje s pritomnosti jedinyho mozkovyho zavitu.
S pozdravem,
tupa ovecka -
Srovnavat Rage s vodpadem Pul kila mletyho snad nemuze bejt mysleno vazne :)) Mel jsem moznost to Pul kila hrat a opravdu tam se nepovedlo nic, snad jen to odpalovani bejzbolkou do dalky:). Nejlepsi mix zanru co byl je Deus Ex a System Shock 2.
-
What a load of crap. Asi ste chceli zdvihnut uroven TG tym ze budete pisat nejake zaujimave clanky, co je pekny napad, no prevedenie zlyhalo. Co mi toto malo dat? Ach.
-
Přesně tak, C&C Renegade byl skvělej,
ale taky parádní multiplayer pařba Savage - tam to je přesně takhle - dva hráči zvolení ostatními vidí mapu alá RTS a zadávají příkazy a pěšáci, kteří vidí hru jako FPS staví budovy a bojují... -
Naprosto zbytečný a nic neříkající článek. Český EDGE L0L.
-
Musím se autora zastat. Již po pěti úvodních minutách jsem věděl, že příběh bude nachlup stejnej, jako v SW KOTOR. Zase taujuplná alianská technologie, která zlomí síli všech civilizací. Už jednička byla hodně jednoduchá. Dvojka jen podávala příběh trochu dospělejším způsobem. Klady ME jsem jinde než v příběhu.
Ale na druhou stranu, nemůžem chtít každý rok tak kvalitní hru (příběh), jako byl Deus Ex :-) -
nejak jsi zapomel na dalsich milion veci provazanych s pribehem a vubec universem celeho ME
-
Genialni pribeh? Ahoj my jsme od Cerbera, organizace horsi nez naciste. Jee, nazdar kluci, jsem videl co za zverstva jste delali. Tak ja se k vam pridam...
Nazdar Sheparde, uz jsme skoro uklidili torsky, diky nim jsme pokrocili v technologii, Turiane dokonce maji nove zbrane, co jsou zalozene na te z Reapera. A hned potom council. Coze Reaperi? Prece jsme se shodli, ze ti neexistuji.
Jestli ti tohle staci ke stesti a povazujes to za genialni, tak herni branze opravdu jde do kytek. -
Genialni pribeh? Ahoj my jsme od Cerbera, organizace horsi nez naciste. Jee, nazdar kluci, jsem videl co za zverstva jste delali. Tak ja se k vam pridam...
Nazdar Sheparde, uz jsme skoro uklidili torsky, diky nim jsme pokrocili v technologii, Turiane dokonce maji nove zbrane, co jsou zalozene na te z Reapera. A hned potom council. Coze Reaperi? Prece jsme se shodli, ze ti neexistuji.
Jestli ti tohle staci ke stesti a povazujes to za genialni, tak herni branze opravdu jde do kytek. -
Neni pravda ze mix zanru je novinkou. Priklady uz tu byly uvedeny -Dune(neplest si s Dune 2),Populous,Fallout Tactics... Myslim ze se jich najde spoustu. Taky si myslim,ze za to muze i prechod do 3D grafiky u nekterych zanru . Predelejte jakekoliv RPG do 3D a pro pulku lidi uz to bude akcni RPG.
Nejvetsi katastrofou pak je (jak uz tu take nekdo psal),kdyz si koupite druhy dil vaseho oblibeneho RPG a dostanete akcni slataninu. *9* -
Velký smysl v tomhle článku nevidím. Jako vždycky, záleží na tom, jak moc se autorům podaří žánry a prvky kombinovat. Například přidání RPG prvků do San Andreas se podle mě skvěle povedlo a jejich odstranění v GTA4 hru hodně poškodilo.
Za největší klad tohoto článku považuji, že si už konečně někdo troufne napsat, že Mass Effect nebyl nic moc. Zřejmě už se to "smí" psát, ale trvalo to. -
Tento clanek je slusne receno vo hovne :D
-
Treba na Atari Agent USA, strategicke cestovani po zeleznici vs akcni likvidovani nakazenych klobouku ;)
-
Nemůžu si pomoct a ačkoliv normálně jsem cizím nazorům otevřený a poměrně vstřícný, tady mám silný dojem jakoby autor byl nějaký úředník který má rád věci jednoduché a přehledně rozškatulkované. Jsem zaměřený spíše na tužší RPG (takoví morrowind je nezapomenutelný) v podstatě si zahraju cokoliv mě zaujme... A Mass Effect se zrovna dost povedl, je výpravný a strhující... Kombinace žánrů je holt proces naprosto přirozený a jenom obohacuje hry jako takové... Občas jsou to perly, občas odpad, ale s tím se nedá nic dělat... Spíš bych to bral dokonce z druhé strany, že už samo škatulkování je trochu nadbytečné. Jediné k čemu se hodí aby si člověk mohl aspoň zevrubně vybrat něco co mu poskytne zážitek na který ma zrovna náladu *4* Ale rozhodně nestrávím když někdo takhle slepě nadává na multižánrovost, když hry vychází z vnímání reality a příjde mi třeba samozřejmé že můžu z auta vysednout a jít se projet jiným když chci (viz. narážky na Drivera a GTA )... Až se nebudou muset řešit zvlášť textury, modely, fyzika a jiné součásti enginu tak žánry zmízí ještě víc a půjde jen o to jak autoři použijí to co si dokážou představit a jak to zprostředkují publiku.
-
V NfS Shift 2 jde auta tunit více než dost. Ale pokud pod tím máš namysli nálepky, neonky a barvičky, pak máš pravdu. Od takových her se ustupuje. Jinak první opravdu solidní tuning, který měl dopad na praní, měl v sobě Sports Car GT z roku 1999 od ISI (rFactor, F1 Challenge).
-
Musím řict, že článek je absolutně o hovně a ztratil jsem díky němu úplně zbytečně X minut života.. Takhle nezajímavej a hrozně zbytečnej článek, který vlastně nic neřeší, to bych na games.cz skutečně nečekal. Co tím chtěl autor říci? To je jako napsat, že dřív se jídlo ohřívalo na plotně a dnes v mikrovlnce a díky tomu chutná trochu jinak.. WTF? Proč? Autor se cítí býti filozofem? Na závěr, abych nebyl jen kritický a vulgární, tak bych to shrnul jedním slovem, které díky cenzuře musím napsat s mezerami: M R D K A.
-
Neměl podobný styl hry Savage a C&C: Renegade?
-
Nevim proč si se smál tak nahlas, rozdíl je tam hodně velkej. Warcraft je založenej na micru, hrdinech s RPG prvkama a hodně velkou roli v něm hrajou i itemy, většinou hraješ jen s jednou základnou. Starcraft je založenej především na macru, žádný hrdinové, min abilit u jednotek, alespon jedna expanze tak v 90ti procentech hrach, alespon na vysi urovni hrani.