Přejít na výpis diskuzí
Lesk a bída doby multižánrové - potřebujeme mixování žánrů?
14.5.2011 | Ondřej Švára
88 příspěvků
-
Ja nerozdeluju hry podle toho jestli je to ciste FPS, RPG... ale podle toho jestli je dobra nebo ne nejdulezitejsi je jestli jsou vsechny pvky logicky a dpbre zakomponovane do hry a jestli se to nejake hre povede tak je mi jedno jestlu hraju kombinaci puzzle,srategie,fps a cehokoliv dalsiho.
-
Vítejte v době škatulkování.
Všechno musí někam patřit a co nejde zařadit nebo co (a většinou kdo) vybočuje je špatné. *7* -
Takhle - téma je zajímavé, ale čekal bych něco ještě víc do hloubky, takhle článek kromě pár historických exkurzů spíš klouže po povrchu a více méně říká "je to vůbec nutný? na co to vůbec jako teda je", čili opakuje nadpis.
Osobně bych se spíš zamýšlel nad tím, když jde opravdu o kombinaci různých žánrů, tzn.právě když se přidá závodění do 3D akce nebo FPS pohled do strategi, a kdy jen prvky určitého žánru slouží k obohacení toho hlavního, viz.právě ten Stalker, nebo obecně přidávání decentních RPG prvků do některých...no dneska vlastně úplně do všech zánrů. -
Skatulkovanie je bolo a vzdy bude pi.....a! To je teda Zaklinac alebo Oblivion byt akcny RPG manager pretoze okrem ineho miesame lekvare a triedime inventar??? Nah hru nazvu aj logicko takticky MMOsimulator geriatrie, hlavne ze si dobre zadrvime!
-
What a load of crap. Asi ste chceli zdvihnut uroven TG tym ze budete pisat nejake zaujimave clanky, co je pekny napad, no prevedenie zlyhalo. Co mi toto malo dat? Ach.
-
Srovnavat Rage s vodpadem Pul kila mletyho snad nemuze bejt mysleno vazne :)) Mel jsem moznost to Pul kila hrat a opravdu tam se nepovedlo nic, snad jen to odpalovani bejzbolkou do dalky:). Nejlepsi mix zanru co byl je Deus Ex a System Shock 2.
-
Mass Effect 1 > Mass Effect 2
-
-
souhlasil bych jedině v případě že by v ME2 zůstaly copypaste mise, senilní výtahy, neohrabaný boj a debilní looting. Ovšem nasralo mě jak v ME2 není možno vydělávat jinak než v misích a ani nemůžu prodat tuny materiálů. Ob jektivně změny k horšímu: munice, granáty jako abilita a skenování planet.(DLC pokud nejste piráti nebo vám náhodou nefunguje unlocker na všechny)
-
-
Musím řict, že článek je absolutně o hovně a ztratil jsem díky němu úplně zbytečně X minut života.. Takhle nezajímavej a hrozně zbytečnej článek, který vlastně nic neřeší, to bych na games.cz skutečně nečekal. Co tím chtěl autor říci? To je jako napsat, že dřív se jídlo ohřívalo na plotně a dnes v mikrovlnce a díky tomu chutná trochu jinak.. WTF? Proč? Autor se cítí býti filozofem? Na závěr, abych nebyl jen kritický a vulgární, tak bych to shrnul jedním slovem, které díky cenzuře musím napsat s mezerami: M R D K A.
-
Nemůžu si pomoct a ačkoliv normálně jsem cizím nazorům otevřený a poměrně vstřícný, tady mám silný dojem jakoby autor byl nějaký úředník který má rád věci jednoduché a přehledně rozškatulkované. Jsem zaměřený spíše na tužší RPG (takoví morrowind je nezapomenutelný) v podstatě si zahraju cokoliv mě zaujme... A Mass Effect se zrovna dost povedl, je výpravný a strhující... Kombinace žánrů je holt proces naprosto přirozený a jenom obohacuje hry jako takové... Občas jsou to perly, občas odpad, ale s tím se nedá nic dělat... Spíš bych to bral dokonce z druhé strany, že už samo škatulkování je trochu nadbytečné. Jediné k čemu se hodí aby si člověk mohl aspoň zevrubně vybrat něco co mu poskytne zážitek na který ma zrovna náladu *4* Ale rozhodně nestrávím když někdo takhle slepě nadává na multižánrovost, když hry vychází z vnímání reality a příjde mi třeba samozřejmé že můžu z auta vysednout a jít se projet jiným když chci (viz. narážky na Drivera a GTA )... Až se nebudou muset řešit zvlášť textury, modely, fyzika a jiné součásti enginu tak žánry zmízí ještě víc a půjde jen o to jak autoři použijí to co si dokážou představit a jak to zprostředkují publiku.
-
Tento clanek je slusne receno vo hovne :D