Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Si to neumíš spočítat? Napsal jsem ti, kolik dostane vývojář ze hry, když dá cenovku 75%, jak ti mám asi napsat dollary, když každá hra stojí jinak? V hlavě v pořádku? A ano, slevy se většinou dávají, když je titul zaplacený a toto jsou peníze navíc. Málokterý titul jde na slevy ještě před tím než se mu vrátí náklady na vývoj.

Jo a když jsme u toho, co mají vývojaří z toho, když například kupuješ pouze hry z bazaru na konzole? Což znám pár takových lidí, takže argument, že prodají a jdou koupit jinou, novou, je mimo.
  • sotva 1/3, dokonce poražena PS4, navíc spousty kopii bylo zadarmo ke Grafice. To je naprostá tragoška na PC exkluzivitu bývalou.
  • jen to pěkně napiš v dolarech, procenta nikoho nezajímají. A jestli tomu říkáš výdělek, tak jsi spadl z Měsíce.
  • Veskoslav
    Fiasko? Pc tvoří cca 1/3 prodaných kusů ty fiasko. A mohu se zeptat, kde jsi vzal 70 miliónů herních pc? To si cucáš stejně čísla jako 95% tvoří F2P a moba, co? Reálně bude skutečně herních pc tak 50 mega maximálně. A herní tím nemyslím grafika z roku 2005 a procák nějaký dual core.
  • úspěch by byl, kdyby se prodalo 10 mega kopii, když máme 70 mega herních PC, takhle je to bída. O fiasku na PC bývalé PC exluzivity Zaklínače není ani potřeba mluvit.
  • Veskoslav
    17,25% (po odečtení 30% marže Valve) z původní ceny. Což když si vezmeš, že Steam/Origin atd. jsou v průměru o 15 až 20 euro dražší u her jako Fallout atd., tak pořád na tom vydělají.
  • Veskoslav
    Nemel blbosti....Mimochodem, pc verze GTA V se prodalo +- stejně jako Xbox One verze. A 60 mega? No ono je to na 5 platforem a vychází to na nějakých 12 mega průměr a hra je 3 roky stará.

A taková drobnost. Na pc to vyšlo po dvou letech a za plnou cenu. A to je na takovou hru zcela jistě úspěch.
  • tak pokud kupuješ hry se 75% slevou, tak to už je lepší pirátit, aspoň nic nedostane Valve. Kolik si jako myslíš, že jde vývojářům, kdy si koupíš hru na Steamu se 75% slevou?
  • prosím tebe co je 3,5 mega ze 60 mega prodaných kopíí. Na to, že je herních PC kolem 70 mega, tak je to nic. To je problém.

Tady není o čem spekulovat zisky PC platformy jsou hlavně a především z MOBA her F2P titulů.
  • XorxoxTalarius
    Tak to je zprava dost na prd, pro mne jako cloveka co vetsinou vykupuje prave hry co maji slevu pres 75% je to uplna pohroma
    No tak holt se tenhle rok nebude nic kupovat :)
  • A proč bychom to dělali? Konzolisti tu hru celolu zaplatí vývojářům a my si ji pak stáhneme na PC.... ze steamu a ve slevě samozřejmě *2*
  • Veskoslav
    Na GOGU byla akce na Wolfensteina+1 díl a "datadisk" za 9,99 asi přes měsícem myslím.
  • Veskoslav
    Jasně. Takový Fallout má na pc 2 miliony, GTA V je na nějakých 3,5 milionech, SC II LoTV překonal 1,5 milionu prodaných. Ale jo, vycucané číslo 95% se hodí do krámu:) MOBA hry, tak například LoL utratí v průměru hráč za doplňky ročně 3,5 eura. A ta hra má nějakých 65 miliónů aktivních účtů;)

A Dota 2 má průměr nějakých 10 euro. I kdyby jsi počítal na HoTS, HoN, DOTu, LoL a Smite, že hráč utratí v průměru 20 euro rok, a při počtu hráčů okolo 80 miliónů. Tak stále to máš nějakých 1,6 miliardy euro. SC II stála v průměru 35 euro. Fallout 40 euro, GTA V 45 euro. Jenom tyhle tři hry ti dají cca 280 miliónů dollarů. A to tam není Zaklínač, MGS V atd. Ale jak říkám, 95% se strašně hezky čte. JInak Čína, kde je F2P model nejoblíbenější, tak i tam to tvoří 85% tržeb.
  • ano, tržby jsou z 95% z Moba titulů, F2P her a skinů do MMORPG
  • Veskoslav
    A proto rok 2014 měl rekordní tržby na pc? Jo vlastně Jejdásek, konzol něco na entou...Mimochodem jestli máš 5500 v kompu, tak máš jeden z nejnovějších procesorů a nejsou zrovna ty levné verze. Takže mi vysvětli, proč máš v pc takové dělo, když ho nepoužíváš? Na porgramování? To potřebuješ i grafiku. Takže buď lžeš o tom, že mám 5500 v pc nebo máš naprosto zbytečně výkonný procesor bez grafárny.
  • je to tak, ty slevy ničemu nepomáhají, raději by je měli odstranit, cena AAA nových her je pak na Steamu skoro stejně drahá jako na konzoli, rozdíl je, že hra nadále patří Valve. Raději by měli snížit cenu AAA her a slevy zrušit.
  • He7he
    Škoda jen pořád té případné nabídky. Je tu sice možnost pro řadu lidí dostat se k nedávno vydaným a zlevněným hrám, ale chtělo by to fakt nějaký dobrý postarší bomby do sbírky. Objevit se u nich znovu edice se Soldier of fortune nebo pakl se Sudden strikem, tak se steamem klidně proklikám. Jako správná socka si však počkám, jestli se to dotkne alespoň Return to castle wolfenstein a už ho teda pro zavzpomínání pořídím.
  • jj je to tak, by se zadýchali, kdyby jen sešli ze schodů
  • Pirati to zacali, Valve to dokonalo. Zdevalvovali cenu her, odrizli herni tituly na pc od penez (az na par online vyjimek) a odsunuli pc jako herni platformu na druhou kolej. Na konzoli jsem zacal hrat od roku 2010 a letos jsem poprve koupil domu neherni desktop. Po dlouho trvajicim upadku je pro me herni pc mrtve. A to jsem na pc zacinal hrat uz nekdy v roce 1990/1, rvaŁ do nej prachy, jako treba za 4 MB ram za 16 kKc (tehdy dva mesicni platy), GUS za 8 litru a podobne. Dnes si na pc zahraju uz jen retro z jeho zlateho veku v devadesatych letech a to, co utahne integrovana inteli grafika HD5500. Valve si to asi take zavalo uvedomovat, vymenili kvalitu za kvantitu.
  • Pche, skutečný svět má hnusnou grafiku...stejně jako na gejstejšnu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit