Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem spokojen. Ve VALVe fakt nedělají blbci a tohle je rozhodně krok správným směrem. Člověk opravdu nekupoval hry ani s 50% a čekal do posledního dne výprodeje jestli náhodou nebude zlevněn o 75-90%. Souhlasím s VALVe a názorem který v článku vyjádřil Petr. Člověk to pak stejně ani nehrál.
  • Crysis a Crytek *3*
  • tady je debata kolik dostane vyvojar a rekneme sentiment, ze vyvojar ma dostat dobre zaplaceno? to urcite. stejne tak jako zemedelec, tzv prvovyrobce. to jo, vo to se starame nejvic aby tito dostali co jim patri. vyvojar lol ukazte mi jednoho vyvojare ktery by vyprodukoval dobrou hru a nedostal za to dobre zaplaceno. jednoho, kteryho pirati a slevy znicili a uvrhly do dluhu. jo jo slevicky. to bude zas nakoupenych produktu ktery nikdo nikdy nepouzije.
  • No je fakt ze som docela zvedvavy co tam tento rok bude. Je fakt ze za tych poslednych par rokov a docela dost zlavovych obdobi na steame uz nemaju moc co dat, teda z tych fakt dobrych klasik. To ma prakticky uz skoro kazdy kto chcel nakupene. Nebyt indie titulov a green lightu tak za ten rok by nemalo ani Valve moc co pridavat, lebo fakt kvalitnych titulov vela nevyslo.
    A tak trochu aj to brutalne zlacnovanie pocas akcii, aj ked sa mi pacilo, je fakt ze to devalvovalo hodnotu hier. Dnes ma kopec hracov nakupenych vela hier ktore ani nehrali a mozno ani hrat nebudu a tiez velka cast hier ani nieje dohrata. Je to dobre alebo nie ? Neviem ale myslim si ze uz sa pomali ukazuje ze do podhodnocovanie z dlhodobeho hladiska nieje dobre a casom si to uvedomi aj Google Apple na mobiloch/tabletoch. Tieto marze nedokazu udrzat pri zivote kvalitnych vyvojarov a plnit shop len stuedntskymi pokusmi sa da len do urcitej doby, potom to zacina posobit kontraproduktivne a cela platforma potom vypada ako polofunkcny polotovar (android).
  • elwiscomeback
    Kdyby sem přestal chodit tak 75% trolů umře do týdne
  • Takze tady je lol normální? :-D Nejsi jeho brácha?
  • firebug
    Souhlasím, loňské vánoční slevy, to byla vážně bída. Všechno co bylo v lehce větší slevě už v minulosti v nějaké akci bylo, v několika případech i za menší cenu. I kvůli tomu mě ta současná zpráva zanechává chladným.
  • Veška je sice dobrej v rozpoznávání trollů; bohužel za ty roky nepochopil, jak se k nim chovat.
  • no nejsem si jistý jestli je to pro mě, jakožto nakupujícího dobrá zpráva... hry které chci, mám ve wishlistu, a při slevě mi chodí notifikace, takže počkat si na nejlepší okamžik, nebyl až takový problém...

zatím mi z toho celého vychází jen to, že hry ve slevách budou dražší a to mi jako důvod k radosti úplně nepřijde...
  • blbost. Titul jednoznačně obhájil Veskoslav a to s velkou rezervou. V současnosti drží rekord, 7 titulů za sebou v jednom týdnu
  • tak samozřejmě. NA PC jsou největší hity Dota, LoL, Guild Wars, Arc. Samé důstojné tituly. *15* *15* *15*
  • firebug
    Však jo. Na steam slevách mě spíše štvalo, že jsem viděl hru v "menší" slevě a čekal jsem na nějakou denní slevovou akci, která nenastala a potom jsem třeba propásl i tu menší slevu. Týká se to však menších titulů - nějak jsem to pravidelně nekontroloval a moc jsem to neprožíval.
    Spíš mě v minulosti vypekly slevy napříč různými obchody. Kdy jsem třeba koupil za 8 éček na Steamu a za měsíc to bylo za 2,5 v Humble storu - menší hry no - žádná velká škoda.
  • Indie a AAA je rozdíl asi jako Fábia A Lambo. Ano, obě to jsou auta a mají čtyři kola.
  • A titul Mamlas diskuze ziskavaji tentokrat dva diskutujici True Jejdasek a lol. Jestli toto jsou zastupci konzoli tak potes koste.
  • To vše pak potvrzují skvělé porty jako Batman či Mortal Kombat, které se ani nedají hrát a PC porty dělají Ukrajinci v bídných podmínkách. Jo, slevy a Steam a vše funguje jak má. *15* *15* *15*
  • A co takhle si zjistit, co na to říkají samy vývojáři: http://jeff-vogel.blogspot.cz/2014/12/how-youre-going-to-price-your-computer.html

Ve zkratce, pro ty co neumí anglicky: Je to psaný z pozice indie vývojáře, ale vzásadě se to neliší pro AAA. Prvních pár měsíců je zásadních, musí vydělat nejvíc. 1. rok se nezlevňuje moc, aby nenaštvali platící plnou cenu. 2. a další rok je hra stará, takže prodávat za libovolnou cenu, hlavně ať to někdo koupí. Využít slev hry pro marketing na další hru, která je plánovaná k vydání v nejbližší době a z které zase plánují mít tučné zisky.

Takže hra prodaná za 5 euro, jim získá aspoň něco a zároveň pomáhá v propagaci další hry studia, které by si třeba hráč vůbec nevšiml.
  • neblazni dark souls nema na pc takovej vyznam jako na konzolich, se vubec divim ze se toho tolik prodalo [PC], me DS minulo velkym obloukem.

To co je hit na konzolich nemusi bejt hitem pro pc hrace...

HALO 1 velka konzolova bomba tehdy na pc dopadla jako dilo prumernosti s nudnym level designem.
    Z PC verze prvniho Gears Of War, PC hraci taky zrovna odvareny nebyli.

a takovy ty ruzny smakulady od Capcomu [Lost Planet 1, DMC...] to se snad pouzivalo tenkrat jen na benchmarkovani pseudo DX10 her.
  • Nv co resis,treba tohle http://steamspy.com/app/418070 kdyz to zaokrouhlis na 0,5d/kus tak to dela prez 15 000dolaru=s marzi pro steam je to stejne pro vyvojare v podstate 300 000,tak drahou elektrinu nemam.

Navic takova jednoducha hra s vhodnym enginem(game maker,clickteam fusion) je zalezitosti tydne,
    za tyden vydelat 300 000 je dost dobre ne???A prodeje u znamejsich vyvojaru jsou jeste mnohem vyssi.
  • Myslím že je to jenom kvůli refundu. Jinak by si celkem naběhli. *12* *12*
  • děkuji, že jsi potvrdil, že Steam obecně a Steam slevy devalvují PC platformu na páté kolo u vozu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit