Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Distributor retailu si bere 30 % stejne jako valve.
  • Radsi nic nevykladej, neni ti rozumet.
  • Tilwaen
    Digitální kopie != zlevněná digitální kopie na Steamu
  • Vitej ve svete pc, ktery zavedlo valve :-).
  • Pre všetkých, ktorí tu splietajú bludy o tom, ako zľavy na steame ničia herný priemysel:
    Na základe vyjadrenia CD projektu red, zo všetkých predaných kópií Zaklínača 3 bolo 75% krabicoviek, 25% digitálnych kópií, jedným dychom ale dodávajú, že 50% zisku je z digitáliek. Z toho logicky vychádza, že z digitálnej kópie má tvorca/vydavateľ 3x vyšší zisk!
    Teda
    Kúpiš digitálku na steame za 10 euro, valve ide 30%, zisk je 7 euro.
    Kúpiš krabicovku za 30, zisk je 7 euro. Za zbytok si zaplatil dopravu atď.
  • Velcí vývojáři dostávají dobře zaplaceno prakticky všichni Garážové projekty - to je v podstatě jen koníček, za který možná časem dostanou nějaké peníze, takže co by chtěli? Nikdo je do vývoje her nenutil. Šli do toho, protože je to baví. Nemůžou čekat, že všichni zbohatnou.

Ale jinak bych řekl, že obecně v herním průmyslu jsou zisky obrovské a spousta lidí královsky zbohatla i na menších projektech. Nakonec kde jinde jsou tak obrovské zisky při tak malých nákladech? Jaké byly náklady na vývoj hry Novus Inceptio a jaké jsou nyní zisky? Vždyť ten borec to dělal jako své hobby a najednou má vyděláno na 4 roky dopředu a může si i dovolit platit další lidi. Space Engineers vedlo k tomu, že má jeho tým milionové zisky. Z relativně malých nákladů mají neuvěřitelné zisky. Takový tým kolem Kerbal Space Program byl malý a neznámý. Nic neměli a dělali jen s free SW. Jejich náklady byly relativně malé a zisky obrovské. Dokonce i špatné velké hry mají vysoké zisky. Jen tu a tam se najde případ, kdy hra je prostě natolik mimo realitu, že její vývojářu skončí s holým zadkem. Ovšem tak to chodí i v běžném životě.

Zkuste v jiném oboru dosáhnout takového pozitivního poměru náklady x zisky. Pokud nejste zrovna zločinec, nebo nepumpujete prachy z EU, nemáte moc šanci.
  • JamesFaith
    7 let na Steamu.
    326 her v knihovně.
    94 her kompletně odehráno, u strategií minimálně za jednu frakci.
    30 ve Wishlistu.

Nejvíc hodin Skyrim (159 h), Heroes VI (158 h) a Fallout: New Vegas (125).
  • wenceslaus
    88 her (nic v tom nehledejte). Ulet? To nevím... Lumino City, Stanley Parade, Talos Principle? Propadák Takedown:Red Saber. Single player dohrány snad všechny až na Pillars of Eternity (nějak se ukázalo, že takové fantasy už mě v RPG neláká) a L.A. Noire (dobra hra ale ke konci trochu moc repetativní).

DotA 2 1317 h
    War Thunder 983 h (kvuli modum ale hraju uz jen ne-Steamovou verzi)
    Kerbal SP. 80 h
    War of Roses 69 h
    Kingdom Come 61 h
  • Já jsem Pcčkář jak poleno. Ale co ti budu vykládat směšný děcko.
  • Mart9
    Do toho rodinného rozpočtu přispíváte oba stejnou částkou?
  • 40 a aktivně hraju jen 1. Dohráno jen 2. Ale jsou to všechno hry, který bych si zahrál, kdyby byl čas. Jen prostě není. A nejsem ten typ, co by zahrál hru pár hodin a šel dál. Většinou u jedné hry strávím desítky až stovky hodin. Taky hodně hraju sandboxy a tam je investice času velká.
  • Mně se současný způsob distribuce her nelíbí. Nejblíže k ideálu má Gog, ale jeho nabídka je strašně omezená a to je velká škoda. Steam mám, používám z nutnosti a slevy vítám, ale jinak jsou jeho marže na můj vkus příliš vysoké. Origin mě zklamal hned na počátku své existence a pak už mě nic nedonutilo si ho znovu nainstalovat. Hlavně grafická podoba připomínajícíí Facebook mě iritovala. UPlay je zločinem proti lidskosti a všem hráčům. Po velmi špatných zkušenostech jsem se tak naštval, že už nepřichází v úvahu, že bych ho někdy nainstaloval.

Dnešní situace, vedla k tomu, že hry jsou fragmentované v různých distribucích a pokud chce někdo hrát vše, musí mít všechyn tyhle distribuce nainstalované a to je otravné. Kdo vymyslí a dá do chodu službu, která by spravovala všechny tyhle distribuce a propojovala je, ten sakra zbohatne. Problémem také je, že tyhle distribuce často ani nefungují jako služba ale jako otravná protipirátská ochrana, kterou kdejaký pirát obejde velice snadno a trpí jen platící hráč. Také moc nefunguje tržní boj, neboť každá distribuce nabízí něco jiného a není tu tedy efekt konkurenčního boje.

Hodně by se mi líbilo, kdyby existovala jediná společná distribuce stavěná na vzájemné dohodě vydavatelů, vývojářů a hráčů. Nějaké open prostředí - nějaký globální všeobecný trh her zabalený do jediného grafickéh kabátu s jedinou obrovskou komunitou, progressem atp., kde by byla minimální marže jen na udržení celé struktury. Platit by se mohlo z ceny hry, z reklam, z data miningu apod. Mohlo by se také jednat o prostředí, kde by vystupovaly jednotlivé herní obchody a nabízely zde svůj distribuční kanál - aspoň nějaký tržní souboj.

Osobně doufám, že se současný stav změní. Spoustu her jsem propásl jen kvůli distribuci a období pirátění mám už roky za sebou. Chci hrát a chci za to platit, ale nechci se obtěžovat při hraní a modlit se, že zrovna nebude výpadek čehosi, když hraju čistě offline hru. Nechci také kupovat hry opakovaně jen proto, abych je měl na jednom místě.
  • Konzolista...
  • Kdyby udelali hru a ne tech demo, ktery v te dobe nerozjela vetsina lidi, prodalo by se toho vic.
  • Dem*nt...
  • https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/guide
  • jo no, treba muzeme hrat multiplayer zdarma. A dostavame hry zdarma. Je to teda za nejakych patnacet rocne, ale je to zdarma. Taktez je 25-30 fps lepsich pro filmovejsi zazitek. A koneckoncu dynamicke rozliseni Halo je super, aspon se hra vraci ke korenum serie, minimalne teda vzhledem. Take si muzeme zahrat hry ze starych konzoli na novych bez toho, aniz bychom byli vydani na milost MS a Sony. Proste vemu CDcko, vrazim ho do konzole a jedu. Zrovna ted jsem hral Crashe Bandicoota a jelo to bez problemu, to na PC proste nejde, jen si zkuste rozjet hru z roku 1996. Ani vam to CDromka neprecte, jak je to stary.

A ovladani je bozi. Nastesti nejsme jak ti zaprdeni Pcckari a muzeme ke konzolim pripojit samy uzitecny veci, treba mysku a klavesnici, nebo gamepad. To nastesti PCckari nemuzou. Navic se lip hraje na gauci nez v kresle u stolu - zrovna onehda jsem hral Project Cars na G27 na PC a bylo to strasny, u me doma s volantem na konferencnim stolku v obyvaku je to bozi. Jsem sice oprenej zadama o otoceny kreslo, protoze jinak se musim trochu hrbit, ale za ten filmovejsi zazitek to stoji.

Navic konzole maji oproti PC mnohem lepsi vyber her. Kdyz uz jsem nacal ty zavodny hry, Forza je bozi. Je fakt, ze od Forzy 2-3 se toho moc nezmenilo a obcas mam pocit, ze ze me jen doji penize, ale na PC takovy hry nejsou, a ty co jsou, jsou mnohem horsi, protoze nemaji spravnej filmovej feeling.

A hlavnim zvratem proc jsem si poridil konzoli je cena. Takhle dam 10k pri launchi jednou za par let za novou konzoli, k tomu nejaky to prislusenstvi za 2k, telka za 10k, ja sice normalne na televizi nekoukam, ale na hrani dobry. Naposled kdyz jsem kupoval mid-.range PC, vyslo to na nejakych 25k, no hrozny, a to ty tri monitory co jsem k tomu bral nebyly tak velky, jak moje telka. Sice maji vetsi rozliseni, ale na telce to proste vypada lip. Ceny her jsou taky v pohode, nejaky humbly bundly s 10 hrama za 10 dolaru me muzou polibit sos, na konzolich dostavam hry zdarma.

Mno a nakonec se s gamepadem krasne pisk, proto muzu HNIT (hahaha?) v diskuzich. Jsem totiz hnusnej, tlustej asocial se zarostlou bradou a mastnyma flekama od bramburek na teplakach a gauci, ale kdo by chtel socialni kontakt, kdyz si muzu celej den povidat v diskuzich. Ze?
  • 837 her, seznam přání 22 her, dohráno okolo 50. Hraju podle toho, co najdu v knihovně, hry kupuju odjinud, cena 9-39 centů za kus. Občas koupím něco většiho v akci (TWD 2, ETS 2, Max Payne 3, Deus Ex apod.)
  • Ja bych zavedl tienove ucetnictvo k rodinnemu rozpoctu ;)
  • Wut? http://www.gamemafia.pro/category/6602/wolfenstein-the-new-order-steam-key

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit