Přejít na výpis diskuzí
LEVEL 242 řeší dívčí válku, rozebírá free to play a rozdává oba díly Overlorda
16.5.2014 | Inzerce
103 příspěvků
-
To téma by bylo jistě zajímavé, kdyho ho ovšem nepsal feminista Grygar. Přehnané, jednostranné agresivní názory, podložené pochybnými argumenty. Palec dolů.
-
-
O co v tématu ve zkratce šlo?
-
-
Vo tom, že jsou holky hrozný chudinky, že je hráči šikanujou a že nemaj co hrát.
-
-
díky, mrknu na to.
-
-
-
Co konkrétně ti přišlo pochybné? Mě zarazily některé ty věci jako nízká reklamní podpora u her s ženskou hrdinkou, ale vyargumentované a podložené to měl VELICE dobře. Naopak palec hodně nahoru - bylo vidět, že na rozdíl od hloupého rozčilování se v podcastu měl Grygar klid to všechno pořádně rozvést...
-
-
Jo, argumentoval dobře, ale na každý jeho argument lze nalézt racionální protiargument. Článek je dobře napsaný, ale bohužel je natolik jednostranný, že ho nelze brát jako relevantní v této problematice a působí pouze jako nasraný výkřik do prázdna.
-
-
Bud argumentoval dobre nebo kricel do prazdna, oboji dohromady nelze...
-
-
-
píše to feminista a dá tam fotku ktera uraži dustojnost ženy, lol
-
-
ten článek byl ztráta času. bylo vidět jak ho autor naštvaně bušil do klávesnice, pravděpodobně bych se za tento post dočkal podobně agresivní reakce. téma by mohlo být zajímavé, kdyby ho nepsal zaujatý feminista, který v něm nenechal žádný prostor pro vytvoření vlastního názoru čtenářem. celé číslo bylo docela feministicky zaměřené. viz. článek rybky o ženách v lukostřelbě a bojových umění, kde kritizuje luky od NERF Rebelle za růžovo fialové provedení, protože utvrzuje stereotypy a dělá medvědí službu rovnoprávnosti. na tomto příkladu jde nejlépe vidět, proč nenávidím feminismus. těm lidem už dávno nejde i to, aby lidé měli stejná práva v zaměstnání, vzdělání, politice atd. chtějí lidem vnutit, že muž a žena jsou stejní a neliší se ve své psychice, chování, vnímání světa atp. proto feminismu vadí klasické pohádky, holčičí a klučičí hračky, růžové oblečení atd. ve skandinávských zemích díky tomu vznikají nesmysly jako je neutrální pohlaví nebo neutrální hračky ve školkách. stejná práva ale neznamená stejní lidé. pokud si budu myslet že ženy jsou citlivější než muži, nijak to neovlivní to, jestli jim dám stejné šance a možnosti. pohlaví mohou být rovnoprávná i bez popření vlastní identity.
-
-
Ano, feminismus je největší zlo. Snaží se zničit základní premisu, že ženy a muži jsou odlišní. Staví ženy na stranu mužů, neutralizuje rozdílnost pohlaví a tlačí tímto genderovým rovnostářstvím muže do nejisté pozice. Je to zhouba dnešní doby.
-
-
Nejvetsi zlo jsou chytraci, kteri sice vubec nechapou podstatu feminismu, ale to jim nebrani o tom vymyslet nejake pohadky uplne padle na hlavu *7* Delas ostudu sve prezdivce...
-
-
"Feminismus vidí východisko především v postupné změně nahlížení jedinců na daný problém a v odmítání rozdílných sociálních rolí žen a mužů. Obě pohlaví by měla tyto stereotypy prolamovat, sociální role zbavit jejich protikladnosti a naopak brát v úvahu společné prvky. Tyto stereotypy představují neviditelné překážky, které brání ženám postoupit v kariéře."
Tedy ve zkratce: Neexistují sociální role, žena a muž jsou si ve všem rovni, žena rozhodně není určena na rození a vychovávání dětí (ó, jak úražlivé) a může se tak plně soustředit na kariéru. Pro dnešní mladé holky je kariéra všechno, tak, jak jí to úspěšně naservírovala dnešní pokřivená moderní společnost. V době budoucí nebudou existovat žádné ženy, budou to ženo-muži, lačnící po kariéře a úspěchu, děcka se budou rodit ze zkumavky někde v laboratořích, aby nezacláněly ženám v životních metách. Tak to bude, těšte se na to. Smát se těď můžete jak chcete.
-
-
-
Tak jo no, pocinaje obalkou a naslednymi kratsimi clanky a jednim velkym... jo trochu to mozna zavani necim. Zapominas ale ze Pan Rybka psal i o dovednostech jedne rusky ? ktera poslepu a za pochodu trefuje terc sipy z luku vzdy po jedne sekunde. ( inu 6000shlednuti na YT znaci celkem dost).
Ehm, taky by se obcas sluselo spravne reagovat at tu neni maglajz. Coz ostatrne nejspis bude ale mohl by byt mensi. -
-
nechtěl jsem tím říct že dívky nemohu dělat bojové umění. na tomhle příkladu je ale zase vidět jak feministické myšlení může brát lidem vlastní identitu (tím příkladem myslím rozpor v článku, ne že by lukostřelkyně měla narušenou identitu. mám spolužačku které sportovně střílí z palných zbraní a je úplně normální). jsi dobrá v bojovém umění nebo lukostřelbě -> jsi silná a bojuješ proti předsudkům, kupuješ si růžové věci a díváš se na romantické filmy -> společnost tě zmanipulovala a žiješ podle stereotypů. já se tím nesnažím říct, že každá holka nosí růžovou barvu, ale i ta lukostřelkyně podle mě není ve všem stejná jako opačné pohlaví, jenom protože dělá "mužský sport". ve světě bez předsudků si dívka může vybrat čím chce být, i když je to třeba věc charakteristická pro muže. ale ve feministickém světě bez předsudků nemůže být sama sebou, nemůže rozvíjet vlastní identitu, ale musí být stejná jako ten chlap, a z druhé strany to platí úplně stejně. feminismus se nesnaží o stejné možnosti, ale aby obě pohlaví byla stejná, a tak se snaží odstranit všechny "holčičí" a "klučičí" věci ze světa. muž a žena jsou od přírody v různých věcech odlišní, ve svobodě můžou rozvíjet své vlastnosti které souvisí s jejich pohlavím a zároveň si vybrat vlastní život. feminismus ale protestuje proti rozdílům a zakazuje lidem aby byli sami sebou.
to je poprvé co se o takových věcech bavím a nejsem si jistý jestli se dokážu správně vyjádřit, ale snad jsi pochopil moji základní myšlenku. -
-
Jasne, v poho ja te chapu jen... jsem podotkl
Hele, tohleto je hodne propirane tema kazdou chvily a nazory jsou ruzne na to...
Tim chci rict ze ja bych asi nebyl nejlepsi osoba kdo by to mel s nekym rozebirat.
Pokud de o me at kazdy dela co ho bavi, nezavisle na pohlavi a pokud ma schopnosti pokud to chce delat nikdo by mu nemel do toho kecat. Vice asi svou troskou bohuzel neprispeju.
*3*
-
-
-
-
Grygar= Hipster level : Feminista
-
-
Jo, je to tak, děsivá kombinace.
-
-
Jestli on Grygar nedělá spíš ženám těmito články tak trochu medvědí službu... Docela by mě zajímal názor na toto nějakých žen, které se tady občas taky potulují.
-
-
Podle mě tohle většina žen-hráček vůbec neřeší.
-
-
Nejhorší je na tom to, že s Grygarem nikdo nic neudělá. To je tak, když si DRAKEN nechá ve kšeftě kamarády, který si pak dělají, co chtějí. Draken je bohužel měkej, normální zaměstnavatel by s tímto nevkusně potetováným pánem zatočil.
-
-
Ještě musím poznamenat, že DRAKEN je dobrej týpek, kluci budou mít v prací docela pohodu:)))
http://www.youtube.com/watch?v=SYg8GA6hKqI -
Tak ho necti kdyz ti tak moc vadi... *3*
-
Tak to zase prr, Grygar je výborný recenzent a jeho články se čtou jedna báseň. Horší už je to s jeho femino-názory. Tam je doslova až hloupě militantní.
-
-
Pro mě je úplný opak, jeho recenze číst je někdy nadlidský výkon... A to nemluvím ještě o tom, jak hodnotí hry, to je taky lahůdka...
-
-
-
článek lukáše grygara poukazoval na gender problematiku v jiném ale pochopitelném pojetí.Muži byli vždycky nadřazeného characteru,je to dáno evolučním vývojem,kdy žena hrála svou z mýho pohledu velice nevděčnou ulohy naší společnosti.To co o čem napsal G,je problém čistě individualní.žádná statistika nedokáže podchytit rozhodnutí jednotlivců.Trochu zbytečně je tu rozvíjíno téma,do směrů co nikam nevedou.Sexysmus není výplod autora článku LG , nýbrž pseudocool nápad PR manažerů jak zaujmout.Zaujmout za každou cenu.Na druhou stranu dotyčná paní s krabicí mezi noha snad musela vědět jak obsceně to bude vypadat.muži i ženy vývojaři mají stejná práva a možnosti,rozdíl od minulosti.(viz foto).Diskriminace vulgární urážlivá či profesní tu je přitomna to je nezpochynitelné.virtualní genitalie virtualního avatara ve virtualním prostředí nás nemusí zajímat.No lukáš grygar to tentokrát dobře trefil.doporučuju přečíst více než jednou,hlavně pro experty co grygara označují za feministu.
*1* -
-
Shrnul to celkem dobre, za me bez problemu (Hejt nechapu, tedy vlastne ano vzdyt je to Grygar a ten buhvi proc lezi kdekomu v zaludku!).
-
-
Priznam sa este som clanok p. Grygara necital, ale pravdepodobne nicim neprekavapi, svoje nazory uz viac krat jasne prezentoval a neajk sa za tu dobu moc nezmenili. Osobne si myslim ze podobne uvahy alebo clanky by asi moc casto nemali byt v casopise pretoze nejakeho rozumneho zaveru sa nedoberu a zbytocne vyvolaju len hadky (aj ked to moze byt niekedy zamer). Co mi ale vadi na sposobe ako to prezentuje p. Grygar a vseobecne novinari. Casto sa prezentuje nejaka tema, a autor predlozi svoj nazor, preznetuje ho ako univerzalny a spravny a snazi sa o nom presvedcit citatela za kazdu cenu (casty pripad prave u zmieneneho autora). Osobne si myslim, aj ked je tazke posudit co je objektivne, ze autor by sa mal zdrzat nejakych zaverov. Iste moze mat svoj nazor a aj ho odprezentovat, ale primarne by mal hlavne citatela informovat o faktoch a nechat ho nech si sam utvori nejaky nazor. Svoj pohlad moze ponuknut ako jednu z moznosti ale nie ako jedinu absolutnu.
Druha vec je, casto mam pocit ze pri tejto teme, feministky a hry, sa casto krat zamienaju alebo mixuju dve veci - jednak hry a zenske postavy v hrach a stereotypy s tym suvisiace. To mi vela krat pride ako klasicke pretlacanie nejakych noriem a pravidiel co je vecisnou somarina. A druha vec je postavenie samotnych zien, vyvojark v ramci teamov, ktore casto byvaju muzske. Kde to naozaj niekedy moze byt docela drsne ale to nesuvisi priamo s obsahom hier. Ostatne samotny vyvojarsky chlebicek, ako to uz vela krat preniklo na net, neni lahky a casto krat zazivaju peklo vyvojari bez rozdielu pohlavia. Nuz a nedivil by som sa keby to "poniektore" aj obcas zneuzili ze su zeny a preto to maju tazsie. Ostatne postavenie mensiny obcas tie mensiny s radostou vyuzivaju. -
To se zase rozjela diskuse. Tak já teda taky přispěju.
Co se týká Lukášova článku - ačkoliv s jeho názory v tomto nesouhlasím (a v živé paměti mám diskuse na toto téma tady na games), nedá se mu upřít, že o tom umí napsat, své názory si podložit a článek se zkrátka četl výborně. Tolik pro hatery.
K věci samotné - nemám samozřejmě žádné zkušenosti s vývojem her a žádné vývojáře a vývojářky neznám, takže o uplatnění žen v herním průmyslu mluvit nemůžu. Ale chci se trošku otřít o téma, které bylo zmíněno v článku a které se objevilo i tady v diskusi - a to ženy jako hráčky a hra, jejíž cílovkou jsou (i) ženy.
Právě na popud dřívějších diskusí tady na games, jsem vytvořil malou internetovou anketu, kterou jsem pak vyhodnocoval. Ačkoliv nemá kdovíjakou vypovídací hodnotu (odpovědělo mi tam zhruba 100 slečen), vypadnul mi z toho jeden pro mě překvapivý závěr. Hry, jejíchž cílovkou jsou (i) ženy samozřejmě existují, jen ty holky o tom prostě neví. Alespoň u nás, na západě to možná bude jinak. Jinými slovy - víc než polovina dotázaných uvedla, že hry nehraje, což odůvodnila tím, že je "hry nebaví", "je to zráta času", "pořád se tam střílí nebo zabíjí" a "jsou to jen blbiny pro kluky". Toto jsem očekával. Nicméně na otázku, jak by si představovaly hru, která by je bavila a kterou by rády hrály, odpověděly, že by ta hra "musela být založena na příběhu, spíš než akce by tam byly klidné části, u kterých by se přemýšlelo". Tyto holky vůbec neví, že takové hry existujou.
Tenhle závěr se dost kryje s tím co Lukáš píše v článku - tedy že za adventurních dob byl počet ženských hráček srovnatelný s tou mužskou částí, což se pak utlumilo nástupem Dooma a jemu podobných.
A v tomhle bych viděl drobný zádrhel právě i na straně slečen. Na jednu stranu tvrdí, že hry jsou blbiny pro děcka (upřímně pánové, kdo si tohle od nějaké přítelkyně/sestry/kohokoliv někdy nevyslechl), a proto nehrajou, ale na druhé straně svou "ideální" hru popíšou jako klasickou adventuru nebo RPG, kterých je na trhu dost a dost. A nemyslím si, že je na vině je marketing, který nedostatečně oslovuje slečny. Jde o to, že podstatnou řadu slečen to nezajímá proto, že "to jsou hry", ačkoliv o těch hrách nic moc neví. Přitom by stačilo vytáhnout hlavu ze zadku... -
-
Vidite a zasa to je zaver urobeny z nejakeho maleho, tazko povedat ci reperezentativneho vzorku. Jednak podla statistik vychadza ze dnes hra viacej zien ako v 90tich rokoch (niekde som cital ze je to az 40% z hracov). A to ze su hry len o strelani a je to strata casu to je ich pohlad. Tak isto sa moze pozerat chlap na niektore "zenske" zaluby a tiez to nemusi byt pravda. To ze vedu strielacky nema nic spolocne so zenami ale proste je to masirovanie PR oddeleniami. Ani medzi muzmi nehraju vsetci ia FPS, su aj taky co FPS nehraju vobec. Pride mi to tak trochu ako alibizmus alebo zasa nejake delenie hracov na zeny a muzov a z toho vyvodzovanie dosledkov aj tam kde niesu, respektive tykaju sa celej hernej obce. Je jedno ci som chlap alebo zena, ked ma bavi nejaky zaner tak hladam hru z toho zanru, ktora by ma bavila a necakam az mi ju niekto natlaci do krku, respektive je vyrazne mensia sanca, ak to neni hlavny zaner, ze bude zrovna to co chcem vsade propagovane. To je zasa take to kricanie mensiny ktora by chcela aby jej vydupane poterby boli presadzovane mainstremovo. Tiez by som chcel aby na Steame boli na hlavnej strane alebo v zlavovych akciach ine hry ale hold niesom uplne zamerany na mainstream tak to tak nieje a nema to nic s polocne s tym ci som muz alebo zena.
Presne ako pisete v konci svojho prispevku a stym len suhlasim. Proste aj zeny musia byt aktivnejsie ak nieco chcu a chcu zmenit a nie len pasivne cakat ze to niekto spravi za ne. -
Nejak mi to neda abych nereagoval. Clanek jsem necetl,chystam se na to dneska vecer az se vratim z prace. Nazory pane Grygara(kdyz budu brat v potaz jeho predchozi texty a slovni vyroky) jsou hlavne jeho nazory. My se s nimi muzeme ztotoznit,nesouhlasit,zamyslet se nad nimi,prejit je apod. Tot vse,on ma pravo to napsat a my mame pravo mit na danou vec svuj pohled. A v ramci slusnosti i debatovat atd.
Jinak musim rict,ze mam to stesti a mam ve svem okoli hracky. A to i lepsi nez jsem ja(o 9mladsi kamaradka mi dava sodu v Q3). A ano spise maji rady hry s dobrym pribehem nebo hry,ktere jim potrapi mozek. Ale spise nez adventury inklinujou k rpg a rts. Tot aspon priklad z meho okoli.
-
-
feminizmus ala Grygar?! to som mal dost v podcaste (jednom zo starsich). toto nebola stastna volba na tema - prosim pre buducnost drzme sa herneho sveta nie veci co atakuju zdravy rozum vsade na okolo. dakujem.
-
Přemýšlím,že bych si po asi 7mi letech pořídil LEVEL (dřív jsem ho odebíral téměř se železnou pravidelností po asi 8let a to byl tenkrát o dost dražší)Každopádně ten OVERLORD je silné lákadlo *14*