Přejít na výpis diskuzí
Lidé utrácí za free-to-play onlineovky rok od roku více
10.11.2011 | Petr Poláček
39 příspěvků
-
Tak tohle není pro mě. Nikdy jsem dost dobře neporozuměl, proč je online hraní tak přitažlivé... A ještě více mi vadí, že se dnes již prakticky do každé gamesy zapracovává mulťák, vyžaduje sdílení se (jakéhokoli charakteru) - conflux v Might & Magic, nutnost být připojen, Skype zakomponovaný do menu atd.
Jsem toho naprostým odpůrcem a sehnat v dnešní době krabicovou verzi hry, která neomezuje singl player styl hraní je téměř zázrak... Přitom stále jsou i hráči, co jakákoli podoba sdílení nebetyčně se**. Já osobně si chci užít hru vklidu, sám, s kafem a sluchadly na hlavě. Nechci aby mi někdo "nesutále čuměl přes rameno" (ať už net nebo anonymní spoluobyvatelé nějakých světů). Howgh. -
-
Ono je to totiž úplně jednoduché. MP je nejlepší zabezpečení proti pirátění her. Ale mě taky vadí, že dnes je ve valné většině her MP jediná věc, která stojí za řeč.
-
A na druhou stranu jsou lidi, které nebaví hrát podle scénáře a zabíjet nascriptované mobáky.
Nemusíš všude psát jak tě MP nebaví a jak furt dokola hraješ planescape troment, IW, BG atd a jak je teď všechno na ho*no...
Abych jen netrolloval, tak za mě F2P dobrý v případě, že to není pay 2 win.
-
-
Moc F2P hier nehram, no dost sa mi paci ako to maju vyriesene v League of Legends
-
-
To by pro neznalé bylo dobré vysvětlit blíže: Za každou (vy)hranou bitvu dostane člověk body, za které si může kupovat postavičky a vylepšení. Za peníze si můžete samozřejmě koupit to samé a navíc "unikátní" skiny, které ale nikoho nezvýhodňují. Je tedy na hráči, jestli chce čekat a za dvacet dohraných her si koupit nového hrdinu a nebo si zaplatí a koupí si ho za peníze. V praxi to pak většinou funguje tak, že člověk co to hraje na vyšší úrovni, tak má dost bodů, aby nemusel utrácet peníze (kromě za skiny, který ale nic nedělaj). A lidi co to hrajou málo si stejně zahrajou +/- stejně, protože každý týden jsou různé postavičky zdarma a po několika hrách si člověk ty oblíbenější stejně koupí za body.
-
-
Skiny nic nedělají, ale koupil jsem si legendárního Heimu hned, jak vyšel a měl pro ostatní neviditelné věže. :D Byl to bug, ale v té době věže byly ještě hodně silné takže jsem měl dva dny výhodu obrovskou. :D Jinak jsou samozřejmně skiny jen pro parádu.
Teď už LoL nehraju.
-
-
-
Problém je ten, že model F2P není pevně definován. Takže každá firma si to vyloží po svém. Některým firmám se ten model velice povedl, ale většina firem se jen vozí po názvu F2P a ničí jej.
-
To jsou zase statistiky, F2P hry, kterych je stale vice a vice, maji rostouci podil. Ono by bylo lepsi, kdyby spis udelali prumerny zisk z jednoho hrace, at se to da porovnavat.
-
Free2Pay uz nikdy vic. Za World of Tanks jsem nechal nakonec vyhodil prachu ze bych si za to nejradsi vlepil deset facek. Nakonec to tedy myslim byla uzitecna zkusenost.
-
-
Také jsem se někdy dva roky zpátky na tento model placení chytil a chvíli jsem se snažil držet ve hře krok s hráči, kterým se říká "cash-shoppers". Do hry jsem naházel během půl roku několik tisíc, naštěstí jsem se z toho hodně rychle vyléčil, v podstatě se to tam dostalo do takového stádia, kdy lidé, kteří si za skutečné peníze nekupovali lepší zbraně, armory atd. byli málem označováni za lamy a tehdy jsem konečně řekl dost, smazal jsem charakter a rychle jsem zmizel. Že lidé platící za všelijaké "fičurky" budou nějakým způsobem zvýhodňováni, to by nebylo až tak hrozné, ale stylem, kterým to probíhalo např. PWI, to už bylo nepřijatelné. Pak si člověk v takto koupeném equipu např. soloval instance pro šest lidí a to už se prostě nedalo.
-
-
Asi takhle: F2P se hodně vyplatí mladým hráčům, kteří nemají peníze a chtějí hrát dobré MMO, nebo nemají jak zaplatit měsíční poplatky. Také se vyplatí všem, co si chtějí titul dostatečně vyzkoušet a nechtějí být omezeni hloupými trial pravidly (např. idiocká možnost hrát jen po určitou velmi krátkou dobu, do nějakého nízkého levelu apod.). Vyplatí se také těm hráčům, co ze zásady odmítají platit měsíční poplatky za hraní (např. začátečníci na poli MMO). Všem ostatním se vyplácí spíše platit měsíční poplatky. Píšu ze zkušenosti s hrou Lord of The Ring Online.
-
Ja treba hraju MMO DC Universe na PS3 a je to pekny, muzu si delat co chci a nedal jsem do toho ani korunu jen cas stahnout 15GB z PSstore... obcas vidim nekoho zarit jak lampu tak si reknu a platic a nic vic, je to na povaze cloveka jestli chce utracet za takovy hry a myslim si ze ostatnim to muze bejt jedno, protoze kdyby chteli tak si taky priplati ....
-
wo co go? ja hral WoW zadara par mesiacov, vyexpil som to na max a potom som sa vratik k Nwn :)
-
Jediná hra čo ma očarila ako MMORPG je SWTOR,na tú hru sa proste neviem dočkat,a určite do nej investujem čas aj peniaze...
-
ja hraju apb a premium nemam a jsem nekdy lepsi nez hraci s premiem kteri maji zbrane se se vsema slotama na vylepseni zbrane. ale nekterym hracum to zase pomuze kdyz maj zlatou zbran a vsechny nici bez namahy
-
-
o tom to není...každý F2P model je úplně jiný. já znám ten z LOTRO a AoC a oba modely se mi líbí.
-