Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hairy_Ass
    Tak by jim to na paralympiadě nandával, co a co? Takovej Phelps taky neměl dlouhou dobu konkurenci v plavání. Já v zásadě nemám problém dát borci, co se na to i přes nepřízeň osudu vypracoval, šanci na regulérních závodech (naopak mu fandím), jen mám strach, aby se později tato technologie nevypracovala tak, že už klasičtí běžci nebudou mít šanci. Proto jsme psal, aby to nebyl precedens.
  • No právě, že pro něj žádná adekvátní kategorie není, na paralympioniky je příliš dobrý... Proto jsem mluvil o -čestné- pozici. Prostě mi příjde, že to není tak jednoduché, na zvláštní kategorii je prostě brzo.
  • Nemyslím si, že by nástroj, který by dokázal "nahrát" vědomosti do hlavy je něco negativního. Předně jsou dnes požadavky na množství znalostí v jednotlivých oborech mnohonásobně vyšší, než v minulosti. Dnes mají i největší odborníci v některých oborech velký problém držet krok. Ztrácí se tím velký potenciál, protože právě tito lidé by byli
    schopní odhalit souvislosti, které by jiní ani nehledali.
    Všechno nakonec končí u času, který je jediným konečným omezením všeho. Nahráním vědomostí do hlavy by člověk získal daleko víc času ty vědomosti využívat a třeba i s jejich pomocí přispět něčím pozitivním.
    Koneckonců učení je jen začátek cesty, ne její cíl.
  • tenhle typek na to musel taky hodne drit. Vem si ze chodit se s tim naucit musi byt kumst. Na paralympiade by jim to nandal a na normalni olympiade by hopodle tebe brat nemeli. Kam s nim? :) Ma smulu? Dat mu sanci tam, kde je ostatnim rovny je podle mne O.K. A i kdyby ho ty prozezy zvyhodnovaly, jak se pise vyse, mohl by dostat spesl cenu a pripadny druhy by dostal cenu prvni ;o) Vse se neda brat podle zasad a pravidel ci logickych dedukci.
  • Hairy_Ass
    A neexistují různé sportovní kategorie, aby všichni měli stejné podmínky? Poslal bys do ringu proti boxerovi v těžké váze hendikepovaného s umělými pažemi?
  • Ved uz teraz nam po svete pobehuju s robotickou rukou ci umelym srdcom, ale to len preto ze ide o predlzenie ci navratenie ku kvalitnemu, plnohodnotnemu zivotu a nie preto ze sa niekto chce hrat na robota *16*
  • A neexistují tyto hry právě kvůli lidem kteří mají díky zmrzačení -nevýhodu-?
  • Hairy_Ass
    Souhlasím, navíc si neumím představit, jak by dokázal dotyčný s těmi "nahranými" dále pracovat. Přinejlepším by byl něco jako člověk s eidetickou paměťí, sice si bude moci vybavit všechno, ale to neznamená, že to bude skutečně chápat.
  • Všem, které toto téma zajímá bych chtěl doporučit dokument Transcendent Man, který se zabývá transhumanismem a tzv. technologickou singularitou.
    (http://www.imdb.com/title/tt1117394/)
  • Hairy_Ass
    Nepoužívat v dnešním světě mobil a kreditku? Přeji hodně štěstí! *3*
  • Cahir
    Na tomhle se shodneme, spíš myslím, že jsme si nerozuměli. co mám na mysli vyjadřuji v reakci na Hairy_Ass nad tebou.
  • Hairy_Ass
    A od čeho jsou teda paralympijské hry? Tam v tomhle mají disciplínu taky. A paralympionici taky nesedí na zadku a nelitují se.
  • 1) Vývoj současných náhrad končetin se především snaží přiblížit se funkcí originálu, ke kterému má současná technologie ještě velmi daleko. Zatím nedosahují ani zdaleka pohyblivosti a síly těch biologických a o opravdovém hmatu ještě nemůže být řeč.
    Přesto si nemyslím, že by bylo nemožné nechat například umělou paži porůst skutečnou kůží, nebo využít umělou kůži, která se využívá při léčbě popálenin.

2) Všichni si uměle prodlužujeme život o desítky let. Žijeme v čistém prostředí, protože známe původ nemocí. Potravu získáváme snadno, takže i ti z nás, kteří by v lovu nebo těžké práci na poli neobstáli mají možnost žít normální život. A kolik dětí by ještě před 100 lety nemělo šanci spatřit světlo světa kvůli komplikacím při porodu.
    Nesmrtelnost není cílem, o který se věda a technika snaží. Je to spíš možnost volby a zlepšení kvality života až do jeho konce.
    Je špatné přát si dál žít, když člověku ve 40 selže srdce? Je špatné, když si to samé bude přát člověk starý 80 let? V čem se to liší od spolknutí tablety od transplantace orgánu?
    Nikdo z nás netouží po smrti, pokud má ještě pro co žít.
    Z pohledu celé civilizace má samozřejmě prodlužování lidského života mnoho problémů, ale pro jednotlivce je volba poměrně jasná.

3) Lidé nejsou stejní. Vždycky má někdo výhodu. A pokud jsou slaboši všichni ti, kteří kdy použili kalkulačku nebo použili papír a tužku, aby pomohli své paměti, pak jsem slaboch.
  • Cahir
    2) Kvalitnější život proč ne, medicína bez debat. K jiným pohnutkám po vylepšování jsem však skeptický.

3)Máš pravdu. ale kde je ta hranice mezi nástrojem/prostředkem (zbraně, lžička atd.) a mezi čímsi, co udělá celou "práci" za tebe. Různé věci ti usnadňují proces učení. Kdyby ale mělo něco tento proces nahradit a tobě by se např. vlastně jen nahrála data do hlavy, pak je to něco jiného. Je to rozdíl mezi člověkem pasivním a aktivním. Mezi "přijímačem" či konzumentem a člověkem činným, aktivním, který vyvíjí nějaké úsilí. Měl jsem na mysli spíš tohle. Spíš tímhle jsem myslel ono usnadňování. Nevím, jak to přesně pojmout, mám o tom jen hrubou představu.
  • A to má jako sedět na zadku a litovat se? Kdyby ve sportu nešlo o prachy každýmu by to bylo putna. Nemluvě o tom, že na paralympiádě by to bylo rozhodně víc nefér, pokud na to má. Pokud se jim to nelíbí, ať udělají zvláštní kategorii pro čestného vítěze, kdyby je náhodou předhonil a neshazují to na "zázračná" bionika.
  • presne proto se to snazim nepouzivat :))) a socialni site osobne zavrhuju a snazim se aby ostatni k tomu dospeli taky *3*
  • smejki
    vyvíjet čipy kvůli ovládání lidí je zbytečné, jako vyvíjet raketoplán kvůli poškrábání se na zádech
  • Hairy_Ass
    Naprostá většina lidí neumírá, tak jak si představovala. A taky záleží, kdo to tlačítko zmáčkne, jestli krutý vrah, nebo sadistický sexuální uchy* (nechápu jak muže být slovo uchil zakázané *7* ) - bude proto záležet, jestli se ta ruka do tvé zadnice dostane přes žaludek, nebo ji jen někdo navede prstem napřed za tvými zády. *1*
  • Prachy byly a budou, ale hrdost je jen jedna. A vlastní robotická ruka až po rameno v mým pozadí mi hrdost vezme! *11*
  • Když jsem u těch shod okolností.....hezká náladovka, která jako by z Deus Ex, respektive Blade Runnera vypadla... *4*
    http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A110828_070828_zahranicni_btw&foto=BTW3d7138_d_d1a167fa3b6e4d87a858df606d5e18fd_0.jpg
    Konkrétně fotky č. 4 a 5

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit