Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To si úplně nemyslím, lidský mozek bude pravděpodobně pro vedení vojenských potřeba vždycky (a to na všech úrovních), navíc cena člověka v moderní společnosti nesmírně roste (někdy až na škodu), proč jsou "americké" války tak nákladné? protože americká veřejnost nechce ztráty, jak svých vojáků, tak "nepřátelských" civilistů, to vede k odpovídajícímu technologickému vývoji, proto se např. nepoužívá kobercové bombardování proti městům, ale přesné tomahawky apod.
  • Cahir
    problém bude spíš v tom, co říkal Wittgeinstein, totiž že Bůh je docela vágní a prázdnej pojem a lidé si za něj dosazují významy, které je spíš matou.

Já osobně dovedu svět vnímat pouze kauzálně, takže v nějakou první hybnou příčinu prostě věřím.
  • Bůh není ! Lidé si ho vymyslely když si připadaly samotní a ten kdo v něj věří je hloupej.
  • Cahir
    No, Fuj!
  • Možné to je , ovšem aktuálně je vidět , že armáda investuje do technologií kde nebude poměrně nespolehlivá a na logistiku náročná lidská síla potřeba .
    Obávám se že pokud by armáda vytvořila kyborgy cena lidského života by se smrskla na cenu technického vybavení ...
  • smejki
    "Bůh je mrtev, člověku je vše dovoleno."
  • Kr.Pa
    .
  • Cahir
    Nemyslím si, že budoucnost bude taková jako v Deus Ex. Ano, lidé po úrazech toto využijí, nic jiného jim nezbývá. Avšak většinová společnost na tom nikdy nebude mentálně tak, aby do sebe nechala dobrovolně řezat tímto způsobem. Nikdy si nebude valná většina domnívat, že je lepší nechat si uříznout nohy, a nechat si dát protézy. Na druhou stranu přiznávám, že jsem v těchto oborech absolutním nevzdělancem (ani mě to nikdy nezajímalo), hodnotím jen z hlediska kultury a estetiky.

Pokud bych si vsadit na souboj mezi klonováním orgánů a transplantací podle DNA jedince vytvořených končetin (i když nevím, jak moc velké sci-fi to je) a mechanickými protézami, sázel bych na klonování.

Můj vlastní názor je takový, že se mi to strašlivě hnusí. Lidí, kteří jsou po úrazu, je mi líto, ti nemají jinou možnost, ale transhumanismus vnímám jako krok špatným směrem a koncentrování se na hodnoty, které neuznávám. Souvisí to s celkovou posedlostí "dokonalosti" dnešního člověka. "Dokonalostí" pouze zdánlivou, protože o vysokém IQ, postavení, limity překračujícím těle, vysokoškloských titulech a materiálním blahu to prostě není. Tohle není směr, na který by se teď mělo lidstvo koncentrovat, protože se domnívám, že je to cesta ke ztrátě toho podstatného - lidství. Považuji to za povrchní a zvrácený přístup k dokonalosti. Místo pokory je tu pýcha a místo touhy být lepším morálně, je zde touha být prostě lepším materiálně a "mechanicky". Na první pohled se může zdát, že si morálně a materiálně/mechanicky vzájemně neodporuje, já ale považuji ctnostného a moudrého člověka, který si dobrovolně nechá uřezat hnáty, aby měl větší sílu, byl rychlejší či obratnější, za kontradikci.

Sám mám pak úctu před organickou látkou, protože ač to neumím nijak rozumově podložit, cítím, že v ní je jakási "božská" energie a "krásno", které se v syntetickém materiálu nikdy nemohou vyskytovat.
  • No jo on takový internet, tryskový a raketový pohon, GPS, počítače, jaderné elektrárny apod. byly výsledkem "mírové" vědy.... Armáda (tedy armáda civilizovaného státu, ne nějakých afrických křováků nebo tatarů ze Sibiře) se dokáže masivně zasloužit o vědecko-technický pokrok; věřím, že ve chvíli, kdy už nebude možné vylepšovat vybavení vojáků, budou vylepšováni sami vojáci a tehdy se dočkáme skutečných divů.
  • Armádní vynálezy se používají i v civilní sféře, konkrétně v tom NASA snad nejvíc, družice etc :)
  • Armáda je útočná varianta policie a nástroj k silovému prosazování vlastních zájmů .... čili dokud se budeme bát sousedů a budou nás ovládat předsudky ... nikdy nedojdeme osvícení .
  • Ovšem realista vidí nárůst chudoby , všeobecný vzestup totalitních řádů ( kapitalistická Čína) a degeneraci morálních hodnot .....

Bojím se že z utopie jsme už byli vyléčeni a bez radikálního zlomu nás nic nedonutí zamyslet se nad tím co děláme ...
  • Deridon: Wau a to jsem si už chtěl dělat starosti, že mám nějaký předsudky JÁ. Díky, žes mě vyvedl z omylu *15*
  • Těší mě, kapitalista.
  • Hairy_Ass
    Dokud budou většiny státních rozpočtů rvány do armád, místo na vědu, tak to opravdu moc brzo nebude. Když vidím, jak NASA má cca 20 miliard na rok 2012 a armádní rozpočet činí cca "jen" 1,5 bilionu dolarů, tak je mi do pláče. *9*
  • smejki
    tak to už i piercing je augmentace *15*
  • Hairy_Ass
    Ono stačí, že máš zubní plombu nebo umělý kloub - babičce taky z žertu říkám kyborg, naštěstí má smysl pro humor, takže jí to nevadí. *4*
  • Hairy_Ass
    Deridon: Nechtěl bys se uplatnit jako detektiv, lidi s takovým nadáním jistě shání. *7*
  • smejki
    zákon zhromadnění ti dává za pravdu. zprvu je cokoliv, zvlášť s drahým vývojem, jen pro bohaté. i PC, internet a mobilní telefony byly
  • Jo jak zpívá Xindl .. spíš jsme feťáci ... hlavně že jsme v pohodě .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit