Přejít na výpis diskuzí
Lidské úpravy z Deus Ex v reálu: kdy se z nás stanou kyborgové?
27.8.2011 | Petr Poláček
161 příspěvků
-
No, to bude ta problematika "absolutního času".
Tak se tu za pár let sejdeme a problém dořešíme :-D Pevně věřím, že aristotelská metafyzika půjde naroubovat na všechno. -
A proč by někdo měl chtít odolnější kostru a výkonější svaly, když si to může obléct? O brýlích ani nemluvím... Víte mě spíš mrzí, že dnes jako by neexistovalo místo pro ideály. Dnes je sci-fi buď parodie nebo temný obraz našeho bídného sebezničení. Ne, že by negativa a strach z techniky a morálního úpadku nebyl už od počátků zdroj inspirace a myšlenek. Jenže od vysřízlivění z raného nadšení pro kosmické lety a pozitivistického (sorry :) neodvratného-jako počasí-) pokroku, je to jen na mašli. Jistě, nemělo by to být "naivní", ale je to opravdu tak? No každopádně je DeusEx super hra.
-
Cahir: Já též nejsem odborník, ale náhodná existence stejných částic na dvou a více místech najednou, vzniknuvších "z ničeho" a zase mizících, to mi moc jako příčina a následek nepřipadají, ale jak jsem už řekl, nejsem odborník, takže možná už melu kraviny. *4*
-
Teď ze mě mluví už jen hodně povrchní znalosti, ale nepracuje nějakým způsobem kvantová fyzika s příčinou a následkem na úrovni praděpdobnosti?
-
Cahir: No, hlavně v kvantovém světě příčina a důsledek přestávají platit.
-
smejki: O to se ani nepokouším, mluvím pouze o "výtvoru".
-
Já osobně ji považuji za druhou příčinu.
Na filosofickou interpretaci kvantové fyziky si netroufám, na to jsem příliš velký nevzdělanec. předpokládám, že hovoříš o překonání absolutního času. -
Naštěstí vědci jako Newton nebo Einstein měli za boha vlastně přírodu. A otcové zakladatelé USA byli sekularisté a do značné míry dokonce ateisté, trochu ironie, vzhledem k tomu, že dnešní USA si na náboženství dost zakládá. *4*
-
Vlastně to je dost děsivý. Nahrazení končetin, očí a jiných částí těla v medicíně chápu, problém je ale vylepšení mozku. Mít dokonalou pamět, úsudek, charisma, mít v hlavě všechny knihy světa, ovládat vše.. a být magor jako Stalin nebo Hitler. A nebo být ovládán díky čipu, který nám implementuje vláda.. veselá to budoucnost :)
-
myslím, že popis boha v čase je irelevantní
-
Hmm, takže zastánce aristotelské filosofie? Myslím, že to je už hodně překonané, vzhledem k objevu existence kvantového světa. Nicméně, teorie Velkého třesku pro některé představuje onu prvotní příčinu. *3*
-
vědci dnešních časů paradoxně pokorní většinou jsou. naopak uživatelé výsledků jejich práce mají dojem, že poručí větru dešti.
-
Člověk na základě zkušenosti a logiky opírajíc se o zásadu sporu. Che-li se hmatatelnější důkaz, musí asi nastoupit ona pověstná víra. proto píšu, že v první příčinu "věřím" *1*
-
Plast a Nemesus: Toho jsem si vědom, ale to funguje právě kvůli tomu, že má armáda takové prostředky, kdyby je měli jiné (vědní) struktury, tak si myslím, že by byl přínos ještě větší.
-
Vím, že jde o něj. Já tak nějak pořád věřím v osvětu a osvětou myslím "návrat" člověka k pokoře. Pokorný vědec mající úctu před krásou stvoření je moje naviní představa budoucnosti.
-
God is dead. God remains dead. And we have killed him.
- Nietzsche -
kdo inicioval onu prapříčinu? Whoa! There's the loop *1*
-
kdo si představuje Boha jako antropomorfní všemohoucí bytost na obláčku, je hloupej. ať už jde věřícího nebo zabedněného ateistu.
-
Jak je v Deus Ex Human Evolution větší část lidí bude pro takové upgrady ale ta menší část je bude odsuzovat a budou se utvářet demonstrace a protesty.
-
to je Nietzsche. kostatoval faktický stav technicky vyspělé společnosti. smutné, vím