Přejít na výpis diskuzí
Linux a otevřené platformy jsou dle Newella budoucností hraní
18.9.2013 | Petr Poláček
136 příspěvků
-
Už tady docela dlouho čekáme na HL3 a on místo toho hrotí téměř neřešitelnej Steam Box a teď hraní na linuxu. Prostě nechápu, proč se takový vizionář jako on ubírá takovým slepým směrem.
-
-
Ale bohuzel ja zase nechapu, ze se musi vytvaret nekonecna rada jednoho produktu. Ano jsem rad, kdyz neco takoveho vyjde, to nepopiram, ale proc by nemelo vyjit uplne neco jineho novejsiho s novou myslenkou, pribehem a zpracovanim. A treba prave podpora linuxu je jedna z cest, i kdyz to na prvni pohled nemusi byt zrejme.
-
Mozna prave proto, ze je to vizionar? Vetsina lidi smerovani takovych lidi pochopi az kdyz se ukaze, ze jejich smerovani bylo opravdu vizionarske *3* *1*
-
-
Hloupost. Budoucností jsou totiž konzole.
Zatímco PC se již dnes velmi profiluje zejména jako pracovní nástroj a ne herní (spousta lidí si dnes již koupí Notebook a naprosto jim stačí, nepotřebují nesmyslnej desktop), tak konzole tady budou stále.
Masa dnes hraje na Xboxu, nebo PS. PC ke hraní používají jenom ti, co si říkají hráči a těch je (a bude) stále míň. PC totiž nikdy nebyl stvořen na hry a je to pro hraní nevhodná platforma.
ps. a jen si mínusujte, protože dobře víte, že mám pravdu a že hraní na PC bude jednou skutečně okrajová záležitost. -
-
Reaguji na Tvůj názor, cituji: "Zatímco PC se již dnes velmi profiluje zejména jako pracovní nástroj a NE HERNÍ"
Doporučuji Ti prohlédnout si tento odkaz i s datem vydání a cenou za jednotlivou komponentu. http://www.czc.cz/graficke-karty/produkty#q-c-0-f_2027483=sGeForce%20GTX%20780
Pokud byb byla pravda co říkáš, tak potom nechápu, proč by se tolik firem namáhalo s výrobou tak drahého hardwaru, kdyby pro něj neměla odbyt????? -
-
Znamy ma doma 4 !herni! PC (pro sebe a sve 3 deti). Jsou to rekneme lehce nadprumerne stroje - porizovacka nekde kolem 20k/ks. Ty stroje prubezne udrzuje - rekneme tak kolem 5k/rocne (vetsinu HW jeste celkem slusne odproda, prodava po max 2 letech). Takze to vychazi na 1konzoli rocne. Pri zivotnosti konzole 4-5 let je na tom tudiz +- stejne, akorat ze za tu zivotnost vykon svyho HW znasobi.
Zaroven na tom decka delaji veci do skoly, on do prace, zaroven na tom samo muzou browsat po webu a zaobyrat se spoustou dalsich cinnosti (jedno decko se venuje muzice, on prozmenu foti ...) => tak jako tak by PCcka potrebovali.
-
-
Tuhle pitomost posloucham uz ... hmm 25 let? A kupodivu se na PC hraje stale a zdaleka nejvic ... zeby prave proto, ze lidi chtej ten univerzalni nastroj a ne mit krabku na kazdou vec extra?
Co myslis, co si tak franta koupi domu ... konzoli za 15k ... ke ktery jeste potrebuje TV za 30k ... nebo notes za desitku? Jisteze to nebude zadny uber zelezo ... ale hrat se na tom da. -
Takže notebook = konzole? Zajímavé... Takže podle tvé logiky si lidi kupují notebook na hry? Zajímavé... Já mám teda PC na hry kvůli výkonu a lepší ceně. Notebook mám slabej do školy na projekty a pak do práce. Herní notebooky jsou předražený plečky.
Co je vlastně konzole? jen to jenom přebalený PC do hezký krabičky s uzavřeným systémem a herním ovladačem. Tendle ovladač lze dokoupit i ve verzi pro windows (z xboxu) a sám ho vlastním... jaký teda má smysl si kupovat pěknou krabičku s pěkným logem, když si můžu udělat "konzoli" na PC, hned co to ve Steamu prosadí? Protože je jasný, že jejich systém nebude omezený na Steam box, ale půjde normálně rozjet i z PC.
Xbox a PS je jen pěkně zabalený PC do obýváku k televizi s upraveným systémem a s vlastním DRM -
-
Právě že obráceně. Lidi si kupují NTB, protože na tom nechtějí hrát hry. NTB jim plně vynahradí PC, kromě her. Na hry si totiž koupí konzoli.
-
Konzole neni jen hardware, je to cely ekosystem provazanych sluzeb, konzole je jen spicka ledovce. Dalsi vyhodou konzoli je, ze jsou primarne zamereny na pouziti v obyvacim pokoji a jejich primarni ovladac je gamepad.
-
-
Není to jenom hardware, tak proč by nemohlo fungovat PC jako konzole s patřičným softwarem, který se tu snaží Steam prosadit?
Jak už jsem zmínil, tak si k PC můžeš ten gamepad koupit taky... PC připojíš přes HDMI taky na cokoliv i na televizi a jesli je v obýváku nebo někde jinde to je přece úplně jedno... Stačí mít dlouhej kabel :-) ve steamu zapneš BIG PICTURE a nic víc nepotřebuješ -
emerickej ekosystem.. nekonkurenceschopny ekosystem.. kdo setri ma za tri a pc.. a to samozrejme diky konzolim protoze ty nastesti pro mnohe brzdi HW rust
-
-
-
Tady je to samej analytik, expert a jeste kazdej vlastni kristalovou kouli. *1*
Soudit situaci na zaklade parleteho trendu je docela kratkozrake, zejmena v IT a zejmena v dnesni dobe, kdy je na obzoru spousty zajimavych technologickych a sw inovaci, ktere s hernim prumyslem primo souvisi.
Ja si myslim, ze zrovna Nevell vetsinou vi co rika a pokud vidi v tomhle prilezitost, tak na tom nejspis neco bude, at uz se mu to uskutecnit podari nebo ne. -
-
Problém je, že já nesoudím na základě nějakých "krátkodobých" trendů.
Můj názor vychází čistě z praktické stránky věci.
Nikdo kolem mě už si asi 5 let nekoupil desktop, nebo cokoliv, na čem jsou hrát PC hry. Důvod? Desktop je neskladný, velký nesmysl, který nemá pro drtivou většinu lidí žádnej užitek. Ti lidi si koupí NTB (a to včetně profi využití typu programování), protože je to ve všech ohledech lepší.
Pokud chtějí hrát, tak si tito lidi radši koupí konzoli. A tento trend se bude jen dál a dál prohlubovat. Doba, kdy si lidi kupovali komponenty a skládali si z toho desktop prostě pomalu odezní a NTB, nebo tablety nikdy nebudou pro hraní vhodnou platformou. -
-
Já zas neznám nikoho, kdo by si koupil konzoli... A notebook je hrozně neohrabaný. Desktop je desktop. A chystám se do půl roku koupit nové PC. Protože můj 7 let starý computer už přestává stíhat... Ale i tak přežil příchod 2 generací konzolí.
-
Kecy, naopak soudíš čistě ze subjektivních a krátkodobých trendů.
Mimochodem, herní konzole tu už jsou takových 30 let, možná déle, vždycky to byla jen levná alternativa... -
ja znam naopak plno lidi co hraje hry prave na NTB a ani nemaji specielne herni, kor dneska kdy jsou docela vykone GK soucasti procesoru a co se tyce hrani tak prave PC herni trh v poslednich letech obrovsky roste a skomirajici prodej krabicovek ve kterem vedou konzole jen jen mala cast herniho businessu
-
-
chci rict ze budoucnost je digitalni distribuce a v te PC vede na plne care
-
-
-
PS. : doporucuju si poslechnout celou prezentaci, protoze tam zaznelo spousty zajimavych myslenek, ktere v clanku obsazene nejsou a diky kterym cela tahle snaha protlacit linux dava docela i smysl.
-
-
Budúcnosť je cloud gaming.
-
-
blbost vzdy bude levnejsi poridit si 10 hernich zarizeni nez 1 co utahne ve stejne kvalite 10 hracu najednou! tedy pronajem nejakeh cloudu vzdy bude drazsi nez splatka za pocitac na uver...
-
-
Nechapes, ze se vyuziva faktu, ze vsichni nehraji soucasne.
-
-
tak samozrejmne cloud hrani tu treba bude, ale bude se tykat jen lidi co hrajou jednou za tyden ci mesic ne paranu co si kazdej vecer svuj comp spusti a travi u her vic casu nez u TV. Kazdopadne nikdy to nebude masova zalezitost jako ze by se konzole a PC hr ypresunuli do cloudu to fakt nehorzi.
-
-
Vzpomen si na tento svuj prispevek za par let, treba se pobavis, jak kratkozraky jsi byval *1*
-
Jo, to same si kdysi lide mysleli i o osobnich pocitacich nebo internetu. Dnes uz vime, jak moc se mylili.
-
-
-
-
Možná. To je o tom, jaká technologie se prosadí. Ovšem je jisté, že to nebude na PC.
Hraní bude na PC vymírat (už se tak děje), ať se to komukoliv libí nebo ne. Vše směřuje k tomu, že hrát se bude na konzoli (nebo zábavním centru, nebo v co se vyvinou konzole) a PC (nikoliv desktop, desktopy se již dnes skoro neprodávají, vyjma specifickýho použití alá hry, nebo výkon pro profi použití typu střih,...) bude ryze pracovní a komunikační nástroj - a to do té doby, dokud se to nesloučí v jeden celek (až nebude nic jako konzole, nebo PC, ale jen "systém", kterej bude všudypřítomnej).
-
-