Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Proč jsi, Pavle, nezmínil obrovské technické problémy, které hru provází? I když jsi měl třeba štěstí a sám na ně nenarazil, tak bys před nimi měl potenciální zájemce stejně varovat. Je to věc, která může hráče donutit až k reklamaci sebedokonalejší hry a do recenze určitě patří. Možná se je autorům časem podaří zalátat, ale v současnosti jsou pády a dokonce zamrzání systému hlášené nezvykle často. Příčiny (DRM) si můžete na Games nechat třeba do samostatného článku, ale následky (pády) by bylo tady dobré popsat. Příště prosím recenzi i s těmito podstatnými informacemi.
    • Luke
      Nestačím se divit, abych pravdu řekl. Padlo mi to jednou při loadingu, jinak to běželo jako po másle (jde o verzi s DRM). Kdybych hodnotil stabilitu, tak řeknu na základě vlastní zkušenosti, že je v pořádku.
    • technicke problmy jsou pouze docasnym stavem a tudiz nepatri do objektivniho hodnoceni, tudiz nepatri do recenze. Je naprosty nesmysl hejbat s hodnocenim protoze mi hra spadla.
      • MickeyMutant
        Ne, zásadní technické problémy jsou něco, co je pro hodnocení podstatné. Mělo by se hodnotit to, co je teď pro hráče k dispozici, ne to, co bude možná na trhu za nějaký čas. Zdůrazňuju "možná". Kdyby tohle recenzenti brali víc v potaz, třeba by pak firmy nemohly tak byzostyšně vydávat nedokončené a neoptimalizované tituly.

"Hejbat s hodnocením, protože mi hra spadla" nesmysl je. Hejbat s hodnocením, protože mi hra padá, shazuje Windows a seká se jak vlak bratří Lumiérů, nesmysl určitě není.
        • MrSanta
          No jo, ale co až ty problémy budou odstraněny? To v rámci objektivity a spravedlnosti později do recenze připíšou, že problémy už nejsou a hodnocení zvednou?
          • MickeyMutant
            Ne, proč by měli? Je chybou vydavatele, že pustí na trh extrémně zabugovanou hru, neměl by spoléhat na shovívavost a mlčenlivost kritika. Pokud se problém podaří časem odstranit, může vyjít samostatný článek s touhle informací. Hodnotit hru podle stavu, který může, ale taky nemusí nastat, je přece absurdní. Kdyby obecně na autory nepřicházela kritika od zákazníků, novinářů, fanoušků, jaký by měli důvod, aby na hrách cokoliv opravovali? Proč by se zdržovali se záplatováním, když by tahle práce neměla žádný ohlas? Z dobroty srdce?
            • MrSanta
              Taky nejsem nadšenej když vyjde zabugovaná hra a na zásadní probémy by se mělo v recenzích upozorňovat. Jenže to by taky, v rámci spravedlivého posouzení, chtělo od recenzentů důslednější testování. Hlavně u PC, kde se část bugů projeví pouze na určitých sestavách. Jenže pak je tu problém, že se dělá recenze z verze pro jednu platformu, ale hodnocení se všeobecně bere pro hru jako takovou, ne pouze třeba pro PC verzi.

Viz tahle hra - na PC probémy (které nepotkaly všechny), na konzolích běhá normálně. Takže vrazit nižší hodnocení kvůli bugům, které nepotkají všechny by nebylo spravedlivé. Jak sám píšeš: 'Hodnotit hru podle stavu, který může, ale taky nemusí nastat, je přece absurdní'.

Poslední dobou mám pocit, že spousta recenzí vznikne hned při prvním hraní, aby to bylo na internetu co nejdřív. Čas na testování jak hry samotné, tak jejího fungování není. Někdy to hře uškodí, někdy pomůže. Přijde mi, že před internetem, když se psali recenze pouze do papíru na to recenzování měli novináři víc času.
            • Spíš chybou je to kupovat když to není hotový produkt ale vaše peníze a váš mozek ...
              • Reakce na příspěvek:

O duvod vic, proc by recenze nemely technicke problemy zamlcovat.
  • TheGGG
    Ale jo, vypadá to hratelně. Je to sice dost blizzard styl, ale takovým tím snesitelným způsobem ve stylu darksiders 1/2. Je docela dobré, že se CI rozmohly a z brakových l0fasů se stalo normální studio. Myslím, že když si jednou dám nějakou tu míň dark fantasy, tak mě taky neubude. Jen co dohraji tak 30 her co už mám rozjetých, jdu na to.
    PS: moc se omlouvám svým fandům, ale letsplay zase nebude.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit