Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • podle me asi nejlepší hra podle filmu (většinou to byvaji dost sragory). A cela ta stylizace mi sedi vic nez hlouposti typu AC nebo Far Cry 3 a 4, které jsou na rozdil od maxe takove az prilis ruzovo kalhotkove i když v zakladu by vsechny jen tezko clovek rozeznal. Max je celkem peknou ukázkou jak dneska vypadaji hry pro masy, netvrdim ze to musí byt pro každého spatne, ale když uz, tak Max u me jasne vede pred vsemi temi AC a podobne. Ma svoje kouzlo a urcita originalita diky filmovému zakladu mu taky nechybi.
    • Riddick
      • Jo, ten je dobrej
  • Paulcz
    Z trailerů a herních videí mě nejvíc iritoval onen "společník", dá se ho nějak zbavit?
    • kennyB
      Ten je užitečnej, opravuje auto, když je poškozené atd...
      • nightborne
        A modlitbama k andělovi zážehu parádně dokresluje atmosféru. To na něm bavilo mě =).
        • Ghost47
          Mě dostal, když začal pochybovat, jestli jsem opravdu ten "vyvolený", když si ani nepamatuju, kde je volant *1* (každou chvíli zapomenu, že Max je z Austrálie a nastupuju zleva *4*)
  • Veskoslav
    Jinak přihazuji pár obrázků (ze začátku hry, kvůli spoilerům nedávám další). A co se týče výbuchů a ohně, tak jedno z nejlepších, co jsem ve hrách viděl: http://imgur.com/a/1DtPk#0
  • Vogon
    K téhle hře mohu říct jenom jediné: "MEDIOCRE!"
  • Sr_Lobo
    Fajnová recenze pane Slavík, je vidět, že jste se s Maxem opravdu pomazlil. Post-apo nadšenci jako já můžou k hodnocení klidně přihodit jeden bodík a vyrazit se řvoucím motorem do zapadajícího slunce nad pouští.
  • ..nuda,nuda,nuda. Za mě tak 5/10.
  • Největší slabina týhle hry je stejně datum vydání
  • Veskoslav
    No nevím jestli je klišé hledání motoru. Obzvlášť pokud autor recenze viděl filmy, tak by mohl vědět, že motor je lepší jak hledání princezny, zachraňování lidstva. Navíc ani jeden Mad Max, ať už ten nový nebo ten starý moc nemluvili. Proč by to ve hře mělo být jiné? Mimochodem s tím tulákem a vyhrabání "pokladu" ho stačilo zastřelit brokovnicí a nemuseli jste se rozdělovat.

Všechny hry, ať už Mordor nebo Batman mají průzkum lokací ala koridor. V Mordoru možná může člověk vylézt po druhé stěně, ale tím to hasne. Mimochodem vedlejší mise jsou mnohem variabilnější než právě v Mordoru, kdy to pak bylo pořád stejné. Tam naštěstí prospěla změna prostředí.

Jinak co třeba zmínit nutnost doplňovat palivo? Nikde jsem o tom v recenzi nečetl. Pak se stane, že tvrdnete uprostřed pouště a benzín došel, protože jste se rozhodli pár lovců odeslat do Valhally. Proto je vhodné mít na kapotě hozenou další nádrž jenom tak pro jistotu. Proč není zmíněné, že záleží jaké máte pneumatiky, jak rychle jedete či po jakém povrchu člověk jede, protože to silně ovlivňuje ovládání vozidla? Proč není nikde řečeno, že voda je taktéž důležitá a pokud nemáte lahvičku této životodárné tekutiny při sobě aspoň z poloviny plnou, že jinak se život nedoplní? Tohle nejsou podle mě zanedbatelné věci a ovlivňují hratelnost.
    • nightborne
      Vesko, protože recenze není manuál. Paliva je ve hře tolik, že jeho hledání nebo nedostatek naprosto ustupuje do pozadí. Vody taktéž. A že vylepšení (tedy i pneumatiky) ovlivňují jízdní vlastnosti řečeno je.

S tím tulákem - jakmile si s ním promluvíš, Max se automaticky rozdělí.

K nemluvnému Maxovi, přehlédls "ani to od něj nikdo nečeká" =)? Na málomluvného hrdinu si nikdo nestěžuje, ale spíš na nedostatečný využití jeho vnitřního konfliktu, který by mohlo bejt podaný daleko líp.

A že "všechny hry" mají koridorovej průzkum lokací zaprvé není pravda (Far Cry) a zadruhé i kdyby byla, neznamená to, že je to dobře a že to člověku nemůže vadit ;).
      • Veskoslav
        Far Cry? Pravda, tam je jenom mizerné to, že je to pořád dokola jedno a to samé. Přijít, vymlátit kemp a jít do dalšího, prakticky stejného jenom o pár desítek metrů dál. A to je ta výhra, že to není koridor? Neznám hru, kdy by průzkum nebyl buď koridor či dokola se opakující rutina. A v Zaklínači je to koridor.
        • nightborne
          Far Cry. Můžeš jít z kterýkoliv strany, sniperovat, plížit se, rambo styl autem nebo pěšky, poštvat zvířata atd. Kempy jsou sice podobný jeden druhýmu, ale každej můžeš vyčistit jinak. V Maxovi máš přikázáno jít pěšky, rozbít hubu třem skupinám nepřátel, vyhodit do povětří pumpu, hotovo, další.
          • Maxe jsem sice nehrál, ale že by čištění táborů ve Far Cry (trojce, ke čtyřce jsem se zatím nedostal, ale podle videí to vypadá na stejný systém) byla zábava? Rozhodně ne! Zábavných je několik prvních kempů, kdy člověk zkouší jiné styly dobývání - tichošlápka, totální destrukce Rambo stylem... - ale poté se z této činnosti stává neskutečně frustrující záležitost. Tábory vypadají úplně stejně, jen s minimálními změnami. Pokud vás nepřátelé spatří, ihned po vás jdou (a to i pokud je člověk 300 metrů daleko a vystřelí jednu kulku z odstřelovací pušky - vojáci ihned přesně ví, kde jste), do toho přijede další várka nových npc k zabití v džípech... A u každého kempu, který je k nerozeznání od 15, co jste vyčistili předtím, tak strávíte hromadu času. Veškerá zábava je pryč, proto jsem kempy po určité době čistil jen jedním způsobem - sniperka s tlumičem, pokud jsem náhodou spustil alarm, šel jsem k jinému, protože masakrovat desítky nepřátel a poté se přesunout na úplně stejnou zaměnitelnou lokaci a pobít tunu dalších zaměnitelných postav... To není zábava a celá činnost je po chvíli stejně frustrující, jako stupidní majáky
          • myslim ze koncept Far Cry 3 a 4, který muze někdo povazovat za uzasny se jen tupe krci nekde pod stolem když jsme videli jak to ma vypadat v podani MGS 5. Ono takzvane cisteni taboru nepratel v podani MGS 5 pusobi oproti Far Cry jak z jiné planety.
            • nightborne
              To zatím nemůžu komentovat, k MGS5 se teprve dostat plánuju... ale děláš mi radost, jestli to je opravdu taková paráda =).
          • Veskoslav
            Prosím, to není svoboda volby. Prostě Far Cry je také nuda to dobývání kempů. Dokola se opakující, nudná činnost, kde máš jenom větší nabídku toho, jak to tam zlikvidovat. Ale stále je to nudné. Baví to možná když to děláš 5-6 krát a pokaždé jiným stylem. Pak se z toho ale stane nudná, stále dokola se opakující věc. Stejně jako tady. To, že máš 5 možností čištění kempů z toho neudělá zábavu, když je to defacto stejný camp ala CTRL+C a CRTL+V.
            • furt očekáváš něco, co tu ještě nějakou chvíli nebude, nevytahuj pořád jen ty své utopistické vize a ber někdy v potaz současné situaci na herním trhu
            • Chim
              Tak to mi řekni jak víc by sis tu svobodu volby ve FC představoval.
              (to že je FC nuda nijak nezpochybňuji)
            • nightborne
              Musím zdvořile nesouhlasit. Právě různé možnosti přístupu, kdy tě hra do žádného nenutí, mě na Far Cry bavit nepřestaly. Kempy jsem tam chodil čistit, protože jsem chtěl. V Maxovi jsem to dělal, protože jsem musel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit