Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maxianimal

    Po dvou hodinách odinstalováno a nainstaloval jsem si původní verzi. Ta nejen, že vypadá skoro stejně, ale dokonce lépe v tom, že je tam PhysX a APEX clothing simulation, což v "definitivní" edici tak nějak chybí. Naprostý fail, bojím se o jedničku...

    • Lukyz

      Jsou tam, ale dost nešikovně to schovali přes globální nastavení a ne jako samostatnou položku popř. to jde nastavit přes INI. Tohle opraví patchem, stejně tak snad zapracují na optimalizaci. Vzhledem k tomu, že to dali zadarmo majitelům původní verze, tak nevidím důvod, proč se na ně 2x čílit, ačkoli ten launch byl fakt dost doprasenej. 

  • Zbytecnej remaster, ale zadarmo. A stejně radši nainstaluju klasiku, do které hodím mód a hra bude vypadat a fungovat lépe než remaster. 

  • DeathFish

    Za mě dobrý, nečekal jsem nic víc a tak jsem spokojen 🙂 děkuji za rychlou a všepokrývající recenzi.

  • už to je na steamu.. :) a zadarmo pokud mate mafii 2

    • readyxx

      a co se u toho zmenio krom toho ze je pryc filtr?:D

  • Joshua

    A jinak na co remastr, podle popisu, minimalni zmeny, kdysi na toto stacilo vydat patch

    • Vogon

      Většinou jeden, dva nebo všechny z těchto důvodů vedou k vzniku remastru:

      1) Zácvik nových zaměstnanců. Může se zdát, že na remasteru není co pokazit, proto by to mělo být ideální k tomuto účelu, ovšem kvalita většiny remasterů svědčí o opaku. Toto byl např. případ nedávného RE3 Remaku.

      2) Měření(případné budování) zájmu o sérii mezi zákazníky, protože vydavatel zvažuje vývoj dalšího dílu. Zde tato možnost dává smysl, protože Mafie 3 byla přijata špatně, ačkoliv měla(myslím) dobré prodeje. Chtějí tedy pravděpodobně zjistit jestli se "kvalita" Mafie 3 neotiskla do úsudku hráčů. Toto byl případ u HD kolekce DMC série a Dragon's Dogma.

      3) Lehký výdělek, který půjde na úhradu vývoje dalších projektů. Zde Mafie 3 má 0 změn, Mafie 2 mizivé změny, na úrovni fanouškovské modifikace. Hráči je přesto s radostí kupují znova. Doslova nelze prodělat. Toto je případ Dark Souls Remastered(Na kterém například nepracovalo ani původní studio, nýbrž pouze zaměstnanci západního vydavatele. V Japonsku si lze na Steamu stále koupit původní hru, mimo něj nikoliv.). Mafii jde k dobru to, že remaster dvojky dostanou smrdíš mazale majitelé původní verze zdarma. Ovšem nejsem si jistý, jestli Mafie 2 byla na Steamu odjakživa, tedy jak velké procento původních majitelů ji má na Steamu, viz komentář výše od zákazníka z Gogu.


      Čeho by se hráči bát je "trigger warning" o "politické nekorektnosti", které bylo přidáno Mafii 2. Proč se bát? Protože první Mafie bude příběhově obohacena, tedy aby se neneslo obohacení v duchu reparací za údajný "rasismus" KC:D nebo v duchu přednášek o této hře na FFMU.

    • Vzhledem k tomu, že ti co M2 už mají za to neplatí, tak ono je to v zásadě to stejné, jako by vydali ten patch.

    • Co je pod kapotou asi nevíme, navíc to dělal jiný tym, takže si umím představit, že i pro ně to bylo takto pohodlnejsi. S patchem by bylo podle mě i víc problémů (potenciálních)

    • Effect

      Pro stávající majitele je to zadarmo a na současné generaci konzolí to ještě hrát nešlo. Co řešíte?

  • V podstatě nepovedenej grafickej mod za 30€, jsou fan projekty s většíma úpravama a bez odstranění physx a problémů s frame drops. Aspoň že je to pro majitele původní hry zdarma, ale pro nové hráče to úplně nemá smysl.

  • Mám tedy trochu problém s tím, že se vykašlali na ty, co hry mají na GOG....

  • Joshua

    No nevim, na steamu definitive stoji 30 euro, a je tam napsano pri koupi definitive dostanete starou mafii 2 zdarma.

    • nightborne

      V materiálech k recenzi, co jsem od nich dostal, jednoznačně stojí, že existující majitelé Mafie II dostanou Definitive bezplatně. Tak snad to neni bohapustá lež =). Dej tomu chvilku, nějak jim ta distribuce hapruje při launchi, zdá se.

      • Mám původní Mafii II a na stránce Mafia II definitive edition mi to píše, že ji už mám v knihovně, takže to platí, jen se to fakt zatím neukazuje

  • Jack1947

    Já jsem za remastr rád, protože tehdy původní hru jsem si moc dobře nezahrál  bylo to náročné a neměl jsem výkonnou grafiku takže třeba v dešti se mi to dost sekalo... fyzika ani nemluvě vstřícný krok že to dali zadara těm co už měli, nicméně dle 7/10 to je stejné co 7/10 tady měla původní hra a za mě nesouhlasím není to dokonalé a dost věcí bylo vyškrtnuto nicméně furt je to zábavné a S DLC navíc o 20 hodin a víc zábavy... za mě 8/10 super dabing a celkem obstojný i když místy uspěchaný příběh.

    Na jedinčku to nemá ale furt je to dobrá hra s super cz dabingem a obstojnou vylepšenou grafikou optimaliozací ( jo  v roce 2010 s physx i bezt byla optimilizace docela strašná) hezké vrátit se 10 let zpátky a kdo dohrálů Mafia3 ví jak dopadl Joe🙂

    Jinak taky super ozvučení a i fyzika aut stála za to jen škoda absence venkova a volné kjízdy která je jen díky dlc. Obtížnost taky zůstala docela blbě vyvážená. Jinak ok a grafika je vylepšená věděli jste že Vito měl jizvu  na tváři ? Ted už jen doufat že REMAKE Mafie bude bomba hlavně at tam nenarvou open worldy srajdy to by byla hrůza. Dabing snad jakž takž výjde.

  • Veľké sklamanie, čakal som omnoho viac. Táto hra si zaslúži poriadny Remake rovnako ako jednotka. 

    • Tak Mafia 2 stále vypadá velmi dobře. Nemyslim si, že remake je opravdu potřeba. Každopádně jednička má přednost a dělat dva remaky na jednou je třeba docela velké sousto...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit