Přejít na výpis diskuzí
Mafia II ohlédnutí: DLC & speciální rozšířená edice
4.2.2011 | Lukáš Grygar
89 příspěvků
-
lip bych to ani nenapsal
-
1. DLC k Mafii 2 nemají s GTA nic společného. Všechny GTA sice byly dost arkádové, ale nikdy nepřekročily určitou hranici a právě díky tomu byly tak zábavné, zvlášť když se k tomu přidal ještě humor Rockstar Games. Navíc každé GTA byla obrovská hra se spoustou možností, které si hledal ještě měsíce po vydání, nikdy nešlo jen o akci. Při tvorbě DLC si ale asi mysleli, že stačí vyměnit příběh za Painkillerovskou hratelnost a všichni se na to pohrnou. Existuje dobrý důvod, proč se většina GTA klonů samotnému GTA kvalitou vůbec nepřiblížila (Mafii 1 neberu jako GTA klon).
2.Tak silné a znatelné škrtání obsahu jako u Mafie 2 jsem snad nikdy neviděl. Ano, někdy třeba dají pár drobností k předobjednávce, ale ještě jsem neviděl, aby vystřihli půlku misí ve hře. -
Já myslím, že je navíc nějak smluvně vázaný se k Mafii 2 a hlavně jejímu vývoji několik let vůbec nevyjadřovat.
-
No, neco pravdy na tom preci jen bude. Vzpominate kdyz vyslo jedno z prvnich in-game videi? Vito se kradmo priblizoval ke garazi plne aut, kde je vsechny znicil a nasledovala zbesila honicka s policii po arealu... tak tahle mise je v datadisku a hraje se za Joa... a vite co, jeste je proti te puvodni pekne odrbana o ten konec ;-). Vubec na celem Jouove pribehu je videt, ze vsechny propracovane mise kde neni jen stupidni text, byli soucasti puvodni hry a nebo komplexniho datadisku... kterej ovsem nikdy nevisel. Pak proste nekdo naplacal nesmyslne checkpointy na mapu a napsal textak jet tamhle a zab tohohle... treba kdyz jedete ke stanku z novinama aby jste se dozvedeli, ze ten koho mate zachranit je v metru, ktere jste minuli po ceste k onemu stanku... nejspis to puvodne melo nejaky smysl ci pribeh, ale to uz se asi nikdy nedozvime. Co je ale evidentni, ze vydavatel nema ani spetku ucty k praci vyvojaru na puvodni hre a renome ci znacka Mafia pro nej nic neznamena... proste jen vytriskat prachy ted a tady, co bude potom uz je jedno. Jestli bude nekdy vychazet Mafia 3, budou na to vsichni koukat pod lupou nez pujdou do obchodu.
-
Vidim to podobne. Uz behem vyvoje byly slibovany hory doly a predevsim rada veci "okopirovanych" z GTA. Nejen prevlikani a krmeni panacy, ale i vedlejsi mise a rychly kseftiky absolutne nesouvisejici s pribehem. Nakonec to ze hry vykopali (nestihali?) navrch s poznamkou, ze by to hrace jen zdrzovalo a odvadelo od pribehu. Vtipny, ale OK.
Rada hracum jim to vytykala, ze jako GTA je lepsi, ze M2 je moc linearni, neni tam volnost a to slibeny. OK, tak do vydali alespon dodatecne, tuhle tupou GTA like akci, co se k M2 moc nehodi... a je to zase spatne? Tak ja uz nevim. ;)
Ze DLC je zdimacka na penize a ze si z nas tim vydavatele delaji prdel, je jina. Jenze tohle neni jen problem M2 a 2K, ale pomalu vsech. Kazda druha hra ma dnes neco vytrzene a vysrktnute, za co si pak vydavatel necha zpetne pres DLC doplatit. -
Tys to nepochopil. Na Mafii 2 se dělalo už od vydání Mafie 1 a už v roce 2005 měli IS Mafii 2 ve stavu, kdy bylo několik map hratelných, fungovala fyzika i akce hráče a stačilo to dodělat. Janže hru dělali na enginu, který byl stále ve vývoji a asi rok před vydáním byl ten vývoj zrušen a IS nemohli hru dodělat. Tím pádem přišli o roky práce a zároveň o spoustu prachů, takže si už nemohli dovolit samostatnou tvorbu hry a museli přejít pod 2K. Takže kdyby si vybrali jiný engine, mohlo být všechno úplně jinak.
-
No myslím, že hodnocení je příliš nízké.
DLC rozhodně nejsou nic světoborného, ale dají prostě možnost nějak se vyblbnout v krásně udělaném městě, které já osobně považují za největší devízu Mafie 2. To že mělo být už lépe využito v původní hře, nebo alespoň jedno DLC mohlo být zdarma, je věc jiná, ale stejně si myslím, že to není důvod pro takto nízké hodnocení. -
Mě se základní hra docela líbila(i očesaná ) ovšem šok přišel stěma DLCčkama *10*
-
Ona ta hra není o enginu (teda aspoň mě zajímá příběh), jenže Mafia II mě jako taková právě v tomhle zklamala - 4 hodiny (dokonce i s bugy) a hra byla u konce, to jsem ani u 1 na po třetí tak rychle nezvládl. Osobně bych Mafii II z úcty k I ohodnotil asi 2-3 z 10 (ale fakt nevím, za co). Totálně zmršená hra, krátká, DLC jsou taky zmršena (kdo nehrál, ať zkusí), oproti 1 naprosta nesvoboda (aspoň kdyby dali taxikaření). Takže příští Mafia už radši ne, ať si nezkazí pověst.
-
Nejhorší na tom je fakt, že tačilo, aby si IS vybrali jiný engine a Mafia 2 by tu mohla být už několik let a v daleko lepší formě *9*
-
Jenže 2K vynášela před vydáním Mafii 2 do nebes a slibovala věci, které se ve hře vůbec neobjevily. Zákazník si pak na základě těchto informací koupil hru, ale slibované věci tam vůbec nebyly a k mnoha chybějícím částem se 2K nijak nevyjádřili, takže je to prakticky podvod. Hráč kupoval zajíce v pytli.
-
Jo jo tady je 12.02 tak jsem zvědav.
http://www.gameshop.cz/xbox360-mafia-2-special-extended-edition-predobjednavka.html -
Vyjde tento měsíc.
-
Proč nevišla X360 verze Mafia 2 Extended Edition současně s PC a PS3 ?
-
No to teda, jedna z nejoblíbenějších her mýho dětství.... červená Impala s podříznutou střechou, větší motor, sytič a už jsem se předháněl s rebelem v Corvette... parádní hra *3*
-
Mas uplnou pravdu, myslim ale, ze neni treba vysvetlovat v nasi zemi vyznam slova kradez... navic kdyz vlada a stat jsou jeho synonyma ;-)
-
Dobre. Kdyz pominu fakty ohledne vyvoje a muj nazor na nektery lidi v 2k (vcetne jednoho odeslyho desognera), ja nevim jak ostatnim, ale me na tom vadilo vic veci. Nelibila se mi ani grafika - postavy maji napr. retizek v bumpmape. Tohle vec, kterou by si nikdo nedovolil roky uz udelat. Stejne tak vypadaji ty jejich priserny limce s rozmazanym wrapem. Krabicovy auta - dobre. Chapy ze jsem rozezranej z highpoly aut GTA4. Ale napriklad kdyz to clovek rozstreli a da na vetsi rozliseni (1920x1200), fakt to vypada hnusne. Design mesta radsi nezminovat, protoze ten je take nezajimavy. Snad jen na krajich nejake poruseni stereotypu, ale budiz napriklad jizda po dalnici pri srovnai s GTA prikladem. V mafii2 proste neni nic. To mesto je prazdny. Pribeh je priznam se to posledni, co mi tam vadilo... O programovych castech a jiznim modelu nemluve - aspon ten standart na ktery jsem dnes jako hrac zvykly je s timhle paskvilem opravdu nesrovnatelny...
Kazdopadne za recenzi dekuji. Ale je fakt, ze po M@2 bych si je stejne nekoupil. Evidentne jsem udelal dobre. -
Zmínka o konspiraci komentovala čistě názor, že obsah byl vystřiženej za účelem jeho následnýho prodání formou DLC. Že ve dvojce chybí některý oznámený / předvedený věci nepopírám, viz první věta.
-
Velmi dobrá recenze. Jenom nesouhlasím s jednou věcí. A to, že o tom vystřiženém obsahu to rozhodně nejsou "konspirační teorie" ale holý fakt. Co třeba tady: http://mafia2removedfeatures.wikia.com/wiki/Real_Mafia_2_Wiki a je toho ještě mnohem víc (stačí se podívat do zdrojového kódu). Dokonce vystřihli i budovy v Joe´s Adventures! (http://www.youtube.com/watch?v=yK6VAEcLGI0) Škoda, že se k tomu nemůže Dan Vávra vyjádřit... *9*
-
A jak jsi se dostal k originálnímu scénáři?