Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můj nazor na druhou Mafii po prvním dohraní bylo velké zklamaní ikdyž zabava tam obsažena byla. Ale potom na Vánoce jsem si ji zahral znovu a vlastně jsem od ní už nic neočekaval a z druhého pohledu je to +-9 hra, ktera je po technické strance AAAA (ale přiště by to chtělo meně slibů). Přiběh je takovej hodně jak z něakého amerického serialu který vas chce natěšit na druhou sezonu. To největší zklamaní ze všeho ale bylo že to je jeden velky script s přesnosti snad na 100 pixelu.

Protože podle mého bude Mafiia III navazovat na dvojku.
  • Pro autora článku: Jimmyho nedaboval Petr Soukup, ale Pavel Soukup. *3*
  • Mně osobně se Mafie2 líbila (M1 jsem dohrál a líbila se mi také, ale M2 hodnotím jako lepší zážitek, přestože byla kratší - příběh je přeci jenom uvěřitelnější a postava Vita se mi líbila víc než postava Tommyho, který nebyl opravdový mafián, ale jakýsi mafiánský Švejk, který se nechal vláčet osudem - a jeho poprava v M2 mne docela pobavila), na Joeova dobrodružství jsem se těšil, po upoutávkách koupil na steamu za 2Euro ve vánoční akci (ale tehdy bych byl ochoten dát i plnou Stram cenu), z úvodu byl nadšen, ale ta bodovací parodie, která nastala po Joeově návratu z "exilu", to považuji za podraz! Čekal jsem příběh ve stylu hlavní linie M2, akorát z Joeovy perspektivy a místo toho podivná arkáda a hon na body*11* Z dvě Eura dobrý - úvod super a pár arkádomisí na odreagování ujde, ale lituji ty, co to koupili za plnou cenu.
  • Street Rod! Uz jsem myslel, ze jej nikdo v kontextu nevzpomene. :( Listovani v manualu, aby se clovek lognul, tuning auta v garazi, frustrace z hrozneho ovladani pri jizde... Kdo by mohl zapomenout! :)
    • No to teda, jedna z nejoblíbenějších her mýho dětství.... červená Impala s podříznutou střechou, větší motor, sytič a už jsem se předháněl s rebelem v Corvette... parádní hra *3*
  • No myslím, že hodnocení je příliš nízké.
    DLC rozhodně nejsou nic světoborného, ale dají prostě možnost nějak se vyblbnout v krásně udělaném městě, které já osobně považují za největší devízu Mafie 2. To že mělo být už lépe využito v původní hře, nebo alespoň jedno DLC mohlo být zdarma, je věc jiná, ale stejně si myslím, že to není důvod pro takto nízké hodnocení.
    • Pan_Klobouk
      Vidim to podobne. Uz behem vyvoje byly slibovany hory doly a predevsim rada veci "okopirovanych" z GTA. Nejen prevlikani a krmeni panacy, ale i vedlejsi mise a rychly kseftiky absolutne nesouvisejici s pribehem. Nakonec to ze hry vykopali (nestihali?) navrch s poznamkou, ze by to hrace jen zdrzovalo a odvadelo od pribehu. Vtipny, ale OK.
      Rada hracum jim to vytykala, ze jako GTA je lepsi, ze M2 je moc linearni, neni tam volnost a to slibeny. OK, tak do vydali alespon dodatecne, tuhle tupou GTA like akci, co se k M2 moc nehodi... a je to zase spatne? Tak ja uz nevim. ;)
      Ze DLC je zdimacka na penize a ze si z nas tim vydavatele delaji prdel, je jina. Jenze tohle neni jen problem M2 a 2K, ale pomalu vsech. Kazda druha hra ma dnes neco vytrzene a vysrktnute, za co si pak vydavatel necha zpetne pres DLC doplatit.
      • 1. DLC k Mafii 2 nemají s GTA nic společného. Všechny GTA sice byly dost arkádové, ale nikdy nepřekročily určitou hranici a právě díky tomu byly tak zábavné, zvlášť když se k tomu přidal ještě humor Rockstar Games. Navíc každé GTA byla obrovská hra se spoustou možností, které si hledal ještě měsíce po vydání, nikdy nešlo jen o akci. Při tvorbě DLC si ale asi mysleli, že stačí vyměnit příběh za Painkillerovskou hratelnost a všichni se na to pohrnou. Existuje dobrý důvod, proč se většina GTA klonů samotnému GTA kvalitou vůbec nepřiblížila (Mafii 1 neberu jako GTA klon).

2.Tak silné a znatelné škrtání obsahu jako u Mafie 2 jsem snad nikdy neviděl. Ano, někdy třeba dají pár drobností k předobjednávce, ale ještě jsem neviděl, aby vystřihli půlku misí ve hře.
        • Pan_Klobouk
          1. Jak se to vezme. DLC k M2 jsou proste ten sandbox GTA styl, ktery puvodni hre chybel. Mozna i proto to kazdy prirovnava, kdyz uz behem vyvoje z rozhovoru a videi couhalo "chceme na puvodni Mafii nabalit GTA prvky".
          Nicmene s tim co pises souhlas, GTA je jinde i diky humoru a pojeti, obe Mafie byly vzdycky na vazno a pokud mozno seriozni, GTA je sileny a plny zabavy na kazdem kroku. Tyhle hry se proste nedaji srovnavat, GTA je hriste, Mafie spis interaktivni primocary film, navic hodne naskriptovany. Bohuzel ma hra i tu volnost, ale vlastne zbytecne, jelikoz ve meste neni moc co delat, jak predvedly DLC (az na par misi z Joea).

2. Tohle beru spis jako nutnost. Pokud by chteli ve hre vsechno co naslibovali, M2 by vysla tak za pet let. Takze krizovy scenar od 2K, co mate mate, co tam byt nemusi vynechame, nejaky balast si nechame pro DLC, ale uz to proboha uzavrete a ven s tim! Zatim nikdo nerekl (a kdo vi, jestli nekdy rekne) kolik scenaru bylo, kolik misi melo byt za valky, jak je to s temi konci, jake zrusene mise byly jen na papire a jake uz ve stadiu prototypu atd. Vsechno jsou to proste porad jen dohady a zarucene zpravy typu jedna pani povidala a tyhle zbytky dat jsme tam nasli.
          • Mě nejvíc dostalo ty pozdější kecy 2K, že ty mise vystřihli, protože se jim zdálo, že nejsou dostatečně kvalitní nebo hráče budou odpoutávat od příběhu. To je jako kdybych vystřihl půlku filmu a řekl, že se mi to nezdálo dost dobré.
            • RakeW
              Což se taky běžně děje.
  • Rowe
    Velmi dobrá recenze. Jenom nesouhlasím s jednou věcí. A to, že o tom vystřiženém obsahu to rozhodně nejsou "konspirační teorie" ale holý fakt. Co třeba tady: http://mafia2removedfeatures.wikia.com/wiki/Real_Mafia_2_Wiki a je toho ještě mnohem víc (stačí se podívat do zdrojového kódu). Dokonce vystřihli i budovy v Joe´s Adventures! (http://www.youtube.com/watch?v=yK6VAEcLGI0) Škoda, že se k tomu nemůže Dan Vávra vyjádřit... *9*
    • janchor
      Zmínka o konspiraci komentovala čistě názor, že obsah byl vystřiženej za účelem jeho následnýho prodání formou DLC. Že ve dvojce chybí některý oznámený / předvedený věci nepopírám, viz první věta.
      • No, neco pravdy na tom preci jen bude. Vzpominate kdyz vyslo jedno z prvnich in-game videi? Vito se kradmo priblizoval ke garazi plne aut, kde je vsechny znicil a nasledovala zbesila honicka s policii po arealu... tak tahle mise je v datadisku a hraje se za Joa... a vite co, jeste je proti te puvodni pekne odrbana o ten konec ;-). Vubec na celem Jouove pribehu je videt, ze vsechny propracovane mise kde neni jen stupidni text, byli soucasti puvodni hry a nebo komplexniho datadisku... kterej ovsem nikdy nevisel. Pak proste nekdo naplacal nesmyslne checkpointy na mapu a napsal textak jet tamhle a zab tohohle... treba kdyz jedete ke stanku z novinama aby jste se dozvedeli, ze ten koho mate zachranit je v metru, ktere jste minuli po ceste k onemu stanku... nejspis to puvodne melo nejaky smysl ci pribeh, ale to uz se asi nikdy nedozvime. Co je ale evidentni, ze vydavatel nema ani spetku ucty k praci vyvojaru na puvodni hre a renome ci znacka Mafia pro nej nic neznamena... proste jen vytriskat prachy ted a tady, co bude potom uz je jedno. Jestli bude nekdy vychazet Mafia 3, budou na to vsichni koukat pod lupou nez pujdou do obchodu.
  • Taketo hry robia mnohočlenne timy programatorov, jedni robia to-druhy zase ine a je velmi smutne ako jedni podrbali robotu tym druhym.
    Ja som sa v EMPIRE BAY velmi dobre citil -krasne vymodelovane mesto so všetkym čo k nemu patri+atmosfera 50tich rokov- a preto som hral aj všetky DLC, ale že by boli kvalitne to teda NIE !
    Kludne by mohol niekto ešte neake pribehove DLC spraviť, to mesto ma velky potencial-ale rozhodne niekto uplne iny.
    • Naprosto souhlasím, základní hra mi přišla skvělá a dohrál jsem ji za dva dny. DLC jsem vydržel hrát půl hodiny a potom jsem si říkal, co se mi to vývojáři snaží nacpat. *9*
  • kterej vylizanej curak psal tenhle blabol ?! mafie 2 je skvela hra pro me rozhodne nekolikrat lepsi nez jednicka! dvojku jsem dohral 2x a vsechny dlc! mam ji koupenou a fakt toho nelituju je to proste skvela hra momentalne mi steam ukazuje nahranych 80 hodin! takze fuck off *1*
  • Těma svějma DLC si to u plno lidí dost rozházeli.Honba po penězích se jim vymstila *10* *11* Mafia už nikdy nebude to co bejvala*6* ,ale možná nás další díl překvapí *8*
  • ZvacA: ano ty akceptujes, ale spousta dalsich ocividne ne. Netvrdim, ze se mi libi politika DLC, ale takova je proste doba. Nerikam, ze se mi libi vysledek na 100%, ze jsem rad za spoustu oznamenych veci, ktere tam nakonec nejsou. Pri hrani jsem si take vsimul der v pribehu a nevyuziteho potencialu. Jasne, ale to nemeni nic na faktu, ze jsem si uzil dost zabavy a investovanych penez proste nelituji. Jestli nekdo cekal, ze hra bude mit 10/10 a bude to nej pecka vsech dob, tak to ani omylem neni a chapu to zklamani, ale jsou tady take hraci, kteri se u hrani bavili a kterym se prave ten jednoduchy obsah DLC libi (i kdyz jich je treba mene nez tech nespokojenych). Bohuzel je dost lidi, kteri povazuji svuj nazor za urcite dogma a reprezentaci celkoveho nazoru vsech a ti pak po diskuzich vykrikuji sva neoblomna moudra. Kazdy ma svuj vkus.
    • Bez diakritiky.
      Poustis se do diskuze kterou nemuzes "vyhrat".NErikam ze by jsi chtel ale nikam to nepovede.Nikdo nerika ze vsichni kteri M2 hrali byli zklamani to ne ale musis to brat tak ze nekolik let vypousteli IS do sveta rozhovory videa a kdo vi co vsechno ve kterych ukazovali/rikali co vsechno v M2 bude a lidi kteri to i sledovali a nasledne si M2 poridili byli zklamani.To je proste fakt ktery se neda prehlednout.A tohle budes cist i do budoucna pokud se jeste nejaka zprava ohledne M2 popr. i M3 objevi.Vetsina ty veci ktere ve hre nejsou a asi i byt mely ti bude predhazovat.

Rekneme ze pomer v dobe vydani "cena/vykon" v tomto pripade "cena/zabava"? jsem osobne za adekvatni nepovazoval ale kdyby dneska byla dalsi akce na Steamu kde by byla zase M2 se vsemi DLC za 350,- jako o vanocich tak ji doporucim vsem vahavym.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit