Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Happy_Hippo
    Aaaarrrrgghhhhhh.......

    Neee prosim len to ne :D.... Ja som si zacal Level (aj Score) paradoxne kupovat pred 3 mi mesiacmi. (pred tym cislo som mal snad z roku 97 :D) Cize mam 3 aktualne cisla a viem teda posudit aktualny stav Levelu/Score. DVD, resp. HRY urcite nie su zbytocne!!!! Prosim len to nespravte tak, ze ich uplne zrusite... Teraz po precitani par stran diskusii mam pocit ze v tomto budem sam ako jarny sneh v 30stupnovom teple ale.... Problem ani tak nie je v tom, ze by hry boli "zbytocne" (ved preboha je to herny casopis, zaujem by o to mal byt) ale problem bol v tom, ze tie hry nedosahovali vzdy najlepsich kvalit a preto povecme vydanie kde bola dana stara hra typu Heroes of Might and Magic nebola uplne ospravedlnenim takmer 12eurovej ceny (11.29 presne, co je BWT zhruba 290 KC!!!!!! v porovnani s tymi 199KC dost pre Slovakov oser) za ktoru u nas Level vychadza...

    Ak robi problem to samotne DVD vobec by mi nevadili len Steam kody. A ak to problem nerobi idealna kombinacia je pre mna nejaka (kludne aj starsia) ale zaujimava hra ktoru si mozem stiahnut na Steame, a DVD povecme keby bolo plne roznych videorecenzii, trailerov, komentovanych preview, popripade LEVEL-TV obsahu vobec by to nebolo na skodu... Spolu s tym "normalnym" kurzom, keby u nas stal Level cca tych 8eur, co je v prepocte tych 199 Kc bol by som uplne najradcej a v siedmom neby.

    Idealna sa javy kombinacia Level + DVD, a lacnejsi format Levelu bez DVD. Keby ste sa proste netrafili s hrou do vkusu konkretneho hraca, mohol by "usetrit". Ale osobne mi (na rozdiel asi od inych ludi) vobec nevadi ani keby vychadzal Level LEN s DVD, kludne aj za tychto stavajucich 199 Kc, len s trochu novsimi a atraktivnejsimi hrami. Score na to ide BTW dost dobre co sa hier tyka, ale radikalne zaostavaju za obsahom ale o tom asi az v dalsom prispevku kde to chcem cele zhrnut :)
    • Happy_Hippo
      Cize ja osobne by som chcel aby ste zachovali/zmenili nasledovne veci:

      - KVALITA SPRACOVANIA >>> Chcel by som lesklu obalku a hodnotejsi papier (je dost priesvitny a napr. v aktualnom cisle je dokonca pasaz (v dopisoch na zaciatku) kde je pismo vylozene rozmazane... Score je v klalite (minimalne teda obalky) odost v predu.

      - CENA >>>> Chcel by som aby ste minimalne vyrovnali kurz euro/CK pretoze 11,29 skutocne nie je 199Kc. No v tomto by bolo uspokojujuce aspon to, keby ste vyrovnali cenu na Slovensku aspon so Scoreckom ktore (v Cechach stoji sice rovnako) je u nas lacnejsie a to za 9.92 eur.

      - OBSAH >>> Chcel by som v casaku nejake pravidelne plagaty, nieco cim by som si mohol vytapetovat moju "hraciu" izbu :D. Chcel by som viac clankov od Dana Vavru, je to proste borec a posledny clanok o Bioshocku bol jednoznacne najlepsim pocitanim celeho akutalneho cisla Levelu ;). Celkovo bol ale aj doteraz LEVEL v kvalite pisaneho slova a vyvazenim rozmumu s takou tou "nerdovskou" aurou hracov daleko..... D.A.L.E.K.O lepsi ako Score. Score tazko doplaca na to, ze aj ked vedia, ze vacsina hracov, resp. citatelov je starsich ako 18 rokov, svoj obsah tematicky tazko stylizuju do PUBERTALNYCH trapnych vtikov o bedaroch, prdeni a podoble. Skutocne Score je vo svojom obsahu niekedy az TAZKO TRAPNE, a ja som sa pri jeho citani citil ako retard, ze som si vobec niekedy take nieco kupil. Cize prichod borcov ako Polacek, Grygar, viac clankov od Vavru, Dobrovskeho a podobne uvitam s velkou narucou, a je to oblast v ktorej mozte strasne super COOL Score este viac deklasovat. Dalej prosim kludne sa venujte aj viac novinkam, kludne aj takym tym kontroverznym pri ktorych byva vela diskusie na webe :). Tak aby som mal pocit, ze ked si kupim casak ze mi nic dolezite neunikne aj keby som nebol vobec na webe. A posledne, ja osobne by som sa potesil keby bolo ovela viac konzoloveho obsahu. Viem ze tu bude vela radikalov ktori si budu na hrudi busit do vytetovaneho loga PC, ale osobne by som privital ovela viac noviniek ohladom Sony, Nintenda a MS.

      - HRY >>>> Hry mi prosim neberte. Je fajn si zaparit takeho Alana Wakeho a podobne. Popripade by bolo super DVDcko vyplnit nejakym obsahom ktory by bol exkluzivny ako napr nieco na sposob LEVEL TV... To by bolo k nezaplateniu vazne... a viem si predstavit, ze by to bolo aj nieco na co by som sa velmi tesil a koli comu by som si to kupoval. V hrach je momentalne jasne lepsie Score ktore ukazuje ze to ide. Taky DEUS-EX, BLUR, Singularity su dobre priklady toho, ze v tejto olbasti (az na posledneho Alana Wake) dostaval level dost na frak, a vazne spolu s lesklou obalkou, vacsim formatom, lepsimi hrami a nizsou cenou (u nas na SLovensku) vychadzalo Score ovela lepsie v pomeru cena/vykon.... Tazko ale straca v obsahu, co som uz pisal hore.
      Cize suma sumarum toto je to co by som velmi chcel a budem sa modlit aby som to dostal, kedze ja som paradoxne presiel z webu na casaky. :D... Chodil som na vsetky mozne stranky, pozeral som tonu videi, pred E3 som vedel snad vsetko co tam bude a podobne, cital som a zapajal som sa do vela diskusii a potom som konecne precitol. Zistil som, ze ked si raz za mesiac kupim casak ktory mi dokaze priniest sumar noviniek za posledny mesiac, usetrim tym ovela viac casu. A ten je dnes pre mna stale dolezitejsi a myslim si, ze v tom nebudem sam. Moc dik a prosiiiiiim ked ste si toto niekto do toho fundovany precitali, prosim napiste mi sem do diskusie aspon ze "precitane", nech viem, ze som to nepisal zbytocne. VELKA VDAKA. Nech sa dari :)
      • To je pravda s tymi super hrami sa v skore vrece roztrhlo a len sa tak sypu v dalsom cisle bude darksiders :)
      • ringmancz
        za cenu nemůže kurz, ale distributor a doprava
        • Happy_Hippo
          Mnoo pokial som dobre informovany, tak na Slovensku vydava Score aj Level rovnaky distributor a Level je pritom drahsi... aspon keby to vyrovnali na cenu Score-cka.
          • ringmancz
            tak jsi líp informovaný než já :) asi to někdo přepočítával na eura podle kurzu SK
  • Ešte jedna osobná prosba na : " Les trois mousquetaires " - LEVEL. Nezabudnite prosím informovať, ako sa bude LEVEL predávať na Slovensko a ako sa bude dať objednať.
  • Doufám, že se podaří přitáhnout i Lachtana, u jeho recenzí jsem občas řval smíchy.
  • No drzim palce hosi, ale jste magori. :D Aspon osekejte cenu o DVD a plne hry, ktere jsou v dnesni dobe internetu uz trochu zbytecne. Kdyz se Vam to podari vydat za rozumnou cenu, tak si to i koupim.
    • Bych si dovolil typnout, ze DVD (a hra) na tom stoji zdaleka nejmin. Rek bych, ze vuci cene casaku jako takovyho to bude v nejhorsim 1:1 ... ale 2/3 z ceny je distribuce a prodej. Pocitam, ze pod nejakych 30Kc marze prodejce rozhodne nejde, a pak jeste ten, kdo mu to doveze (dalsich 30Kc) a ten, kdo to skladuje(dalsich 30Kc) ... zbejva kilo, za ktery se to musi vytisknout, musej z toho dostat autori, ... takze na placku moc nezbude.

      BTW: Stejne bych cekal, ze u potencielne posledniho cisla bude aspon nejaka bomba hra ;D.
  • MY 2 cents (aneb videoherní magazín, který bych si koupil):

    - žádná DVD příloha (stejně je to junk a v době internetů přežitek)
    - žádná plná hra (hry, které chci, si koupím přes steam nebo na konzoli, na hry, které nechci, stejně nemám čas)
    - pečlivý výběr recenzí - kromě AAA titulů vytáhnout každý měsíc jednu dvě perly z indie scény, ale zas nás nezahltit - prostě premium selection
    - neomezovat se jen na PC - doba se změnila, spousta lidí má konzoli, PC a telefon s androidem, už neexistuje "konzolisti vs PCčkáři", svět se propojil, hry žijí na všem
    - kvalitní novinařina (rozhovory, úvahy, analýzy třeba ve stylu lens of truth, sloupky, fejetony)
    - rozumná cenovka (těžko říct, kde je hranice - kdyby to bylo kolem 100 až 150 korun, bylo by to ok)
    • OK, protinazor:

      -Placku ma konkurence, posledni dobou s pravidelne lepsim obsahem, placka se na cene podili zcela minimalne. Ne kazdymu se chce/muze sosat hromadu GB.
      -Plna hra taky cenu moc zvedat nebude, a opet, konkurence vitezi predevsim proto, ze tech her prihazuje vic
      -Casaky pro konzole (a dalsi) jsou extra, konzolista si nebude kupovat casak s PC recenzenam stejne jako si PCckar nebude kupovoat casak s recenzema na konzole. Jedna z veci ktera zebila LV je prave to, ze obsahe nePC se neustale rozrustal ...
      -Na cene nesejde, pokud se vejde do cenovky konkurence ... kdyz se lv prodaval draz, a presto byl tenci a chudsi ... neni se co divit ze to krachlo.


      Mno, uvidime, co z toho vyleze.
    • Kupoval jsem Level dokud to šlo bez DVD. Pak jsem musel přestat, protože obsah DVD mi byl k ničemu a hlavně silně navyšoval cenu. Nemluvě o tom, že už dva roky nemám ani mechaniku. Vydávat miniLevel nebo Level bez DVD se jim prý nevyplatilo, protože se pak méně prodával ten s DVD, přitom takový miniLevel byl vždycky rychle vyprodaný. Chtěli to zjednodušit, zefektivnit. No řekl bych, že spíš přišli o dost zákazníků. Proč sakra záleží časopisu, který recenzuje hry, aby přinesl jednu starou hru zadarmo s časopisem pro zákazníky místo toho, aby se snažil dostat pro co nejširší obec zákazníků. Marketing je někdy fakt divný!
    • ringmancz
      souhlasím že míň recenzí. schválně jsem si koupil ten poslední Level a jsou tam recenze ani ne na jednu stranu a něco jsou spíš sloupky. a o kvalitu autorů se nebojím
    • A ještě dodám styl psaní - vím, že to je náročný požadavek, ale v recenzích chci vidět nadhled, humor a cit pro jazyk. Chce to motivovat k tomu autory a dám jim hodně svobody v jejich písemném projevu, aby mohli uplatnit svůj osobní styl psaní.

      Věřím, že lidí, co umí a chtějí psát, je dost. Jen je k tomu motivovat a dát jim možnost.
  • Hlavne udelejte nejakou placenou elektronickou verzi. Nechat si posilat casopis do Skotska se mi moc nechce.
  • Jsem čtenář obou časáků a musím napsat že jak Level tak Score píšou kvalitní články i když každý jináč. Mě se líbí oba styly a v tom bych teda zakopaného psa neviděl (proč se Level prodává mín) Viděl bych problém ve formátu a nekvalitu papíru v neprospěch Levelu + příloha plných her Score 4-5, Level 1-2 který stejně časem vyjdou i u Score. Krasný příklad ted Alan Wake! A ted moje představa: Líbil by se mi návrat minilevelu jako příloha občasný steam kod uvnitř třeba na indie hru nebo jiný občasný dárek jako slevový kupon či herní komix: ted je první díl Walking dead. Cenu bych si představoval max do 150,-. Jo a podle mého vydávat minilevel bez přílohy za 80,- by nefungovalo. Pokračovalo by se tam kde se skončilo: mladí si radši koupí krabku cigár či flašku rumu a staří už třeba nehrají. Chce to najít alternativu proti Score.
    Každopádně držím palce staré gardě at se restart povede.
  • Level jsem pravidelne kupoval asi 12 let. Posledni tri roky uz si ho jen nahodne pujcuju. K navratu mezi predplatitele mne premluvi jedine zkvalitneni papiru, cena kolem 100-150kc (klidne na ukor snizeni poctu stran a absenci DVD bonusu), format uz rozhodne nezmensovat, uz ted je to takovej skoro srandokaps. Ale srandokaps bez humoru. Takze omladit redakci nebo jeji mysleni a zamerit se vice na mladsi hrace, protoze posle roky recenzim chybi trochu stavy a zabavnosti.
    • o papir asi nejde ... ale ted sem si vzpomel, (jestli si pamatuju dobre, moh bych se podivat) ze "predplatne se obnovuje automaticky" => pro me automaticky indikace podrazu. kdyz si totiz neco objednam na rok, ocekavam, ze to bude na rok ... a ze mi mozna pred koncem toho roku prijde nejaky info typu "pokud mate zajem ..." ne ze na to zapomenu a pak po me bude nekdo vymahat litr + 10k naklady + 100k uroky.
    • GlaDOS
      S tím zaměřením na mladší hráče bych brzdil. Ti už mají své Score a to zrovna nemá formu, která by se mi líbila.
  • Hlavne zajimave a kvalitni clanky,ktere na netu moc nebyvaji - napr zakulisni info o vyvoji her, rozbory novych technologii spojenych s hrami, zajimave uvahy a rozhovory...i papir ma dned sanci, treba forbes,21.stoleti atd jsou casopisy,ktere si budou lidi kupovat nezavisle na internetu. Cena ale nesmi presahnout tu stovku. Vetsina casaku se pohybuje kolem 50

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit