Přejít na výpis diskuzí
Magazín Level nekončí, co to znamená pro Games.cz?
7.5.2013 | Petr Poláček
348 příspěvků
-
Level by si mohl vzít příklad z britského Edge, recenze tam tvoří asi 10% časopisu, ostatní jsou úvahy, profily, analýzy, rozhovory, hodně se věnovat indie scéně a taky českým tvůrcům.
-
-
Přesně tak, recenze jenom na největší pecky (zato pořádně hutný) a pak ten obsah, kterej píšeš. Můj vysněnej časopis.
-
Souhlasim, novinky a recenze na webu a temata, uvahy a analyzy v tistene podobe (bez dvd a za lepsi cenu).
-
Jo takový časopis bych si taky nechal líbit ... abych pravdu řekl, tak recenze mě v dnešní době už nějak extranezajímají. Hlavně na AAA ...
-
-
Doufám, že vezmou rozum do hrsti a budou vydávat časopis bez DVD za rozumnou cenu.
-
-
Presneee, v case Steam akcii je to DVD na dve veci.
Radsej lepsiu cenu a bez DVD ! -
To by bylo super.
-
Jó, to bych bral...
-
-
Když už přílohu, tak ve formě steam/origin/uplay klíče. V dnešní době je DVD prostě zbytečná, zastaralá a překonaná věc.
-
Papirovej casopis o hrach bych si NIKDY nekoupil.... jedine snad az papez bude z Argetiny,prezident USA cernoch ...a do LEVELu se vrati Prusa,Bach,Polacek
Good Luck *5* -
Pokud bude nový level bez příloh a za slušnou cenu, a bude v sobě mít obsah který na internetu nenajdu (tzn například minimum recenzí, ale víc témat), tak budu uvažovat o koupi. A to jsem poslední herní (i neherní) časopis koupil někdy před deseti lety.
-
-
Minimum recenzí, cože? Recenze jsou v herním časopise přece to nejdůležitější!!!
-
-
Proč? Když si je člověk může přečíst na netu o měsíc dřív, třeba?
-
-
Pokud budou kvalitou prevazovat nad tim, co existuje na internetu, tak si osobne rad pockam.
-
-
A proc by mely? Lidi co pisi do casopisu, stejne pisi na net. Nevim, v cem by to melo byt jine?
-
-
-
-
-
"The circle is now complete."
-
Držim palce! :))
-
Koupil jsem si LEVEL (srdeční záležitost hodně let zpátky) asi před třemi měsíci a chápu, proč jeho prodej tištěného nákladu klesl za poslední půl rok skoro o polovinu (http://www.abccr.cz/vydavatelstvi-v-systemu/seznam-vydavatelu/burda-praha-s-r-o/level-s-dvd/). Nevím, proč bych si měl v dnešní době kupovat za 200 vočí herní měsíčník plný recenzí, novinek (novinky v měsíčníku, to je snad vtip ne?) a podobného faktického obsahu... Číslo 231 si ze zvědavosti koupím a věřím, že bude plné příběhů, analýz, rozhovorů, reportáží... Prostě něčeho, co v dnešní době úzce zaměřený měsíčník má být plný. Ostatní už dnes obsáhne internet. Klukům držím palce. ps: vydávejte to bez DVD a za nějakou normální cenu kolem kila!
-
[IMHO]Přispěji svou troškou do mlýna. V devadesátých létech jsem odebíral Level, Score, Excalibur, sem tam ojediněle Gamestar. Později už jen Score a Level. Pak jen Level a pak už nic. Poslední LEVEL jsem si koupil někdy v roce ... 2005? Důvod je prostý. Herní magazíny mi s přístupem internetu a stále zvyšujícím se počtu internetových magazínů už nic mimořádného nepřinášely, a nemyslím si, že by dnes ještě mohly něco "aktuálně informovaného" přinášet.
Nicméně nemyslím si přesto, že by herní magazíny dnes už neměly své místo na trhu. Místo mají. Jen musí místo běžných informací také přínášet podstatně více přísnější kritiky, trefnosti a údernosti, potažmo i vtipu aby docílily čtenosti převážně kvůlí jejich psané formě a až pak čtenosti podle informačního obsahu. Internetové magazíny alá Games.cz jsou zdarma, čili jim kde co odpustím a beru je čistě jen jako příliv informačních článků, na které navíc mohu reagovat neprodleně v komentářích. U placeného magazínu mám, ale přísnější měřítka a jsem k nim ve vztahu všechno nebo nic. Buď mě zaujme a začnu jej odebírat, nebo ne a ani o něj nezakopnu.
Ve zkratce řečeno; jestli bude "new wave" LEVEL jen periodikum, které bude psát o tom co vyšlo minulý měsíc a hrám bude dávat devítky jak na bežícím páse, obávám se, že to stačit nebude - to mi totiž přináší internetový magazín zdarma a v aktuálním podání. Hozenou otázkou pak zůstává, jak hodně času budou, noví vlastníci, časopisu dopřávat, když už teď nemá P. Poláček čas ani na to aby zašel na poštu. :-)[/IMHO] -
-
Moje řeč, nedělat z toho informační medium ale spíše lifestyle časopis. Informací o hrách je dneska všude dost, chce to i něco jiného. Články ze zákulisí o vývoji her, rozhovory s osobnosti z herní scény, ať už vývojářské nebo progamerské. Klidně i články týkající se života hráče, když budou vtipně a čtivě napsané tak proč se nedozvědět něco o tom jaké to je být třeba profi gamer nebo naopak farmář. Potenciál je veliký, chce se toho jen správně chytnout a hlavně myslet na to že informace dnes papírový časopis ani omylem neuživí.
-
-
To chce ale hodně peněz a lidi na fulltime job. Ne redaktory, kteří jsou vytížení na 100% už na games.
-
-
Smysl má časopis, který by byl cílený i mimo hráčskou obec, který by přinášel mimo jiné různé reportáže z domácích studií, a kam by psali lidé, kteří mají s vývojem her něco společného, jako odbornější články, a zároveň aby to mělo pozitivně "bulvární nádech" a kupovali si to i rodiče, kteří chtějí vědět, co hrají jejich děti, nebo co jim mají nadělit k vánocům, atd. Ale na to tady nikdo nemá...
-
-
Se obávám, že jde o dvě různé cílovky. Buď dělat něco jako History Revue o hrách nebo celkově médiích (ale to už dělá Pevnost/XB-1), či naopak cílit na odbornou veřejnost a dělat v tom rozhovory s vývojáři, teoretiky, včetně přeložených zahraničních textů - obojí určitě má potenciál, když se uživí i dosavadní "vědecké bulváry" nebo megahipsteřiny typu A2.
Ani jedno z toho ale není něco, co asi čeká dosavadní čtenář značky Level... -
-
Čtenáři levelu jsou ti, co level nechali napospas, takže by asi nebylo dobré cílit na ně. Fyzický časopis musí v dnešní době přinést v nejlepším případě něco, co na internetu není a nebo se špatně hledá.
-
-
Ale to já nepopírám, nicméně Score zjevně profituje stále a nevšiml jsem si, že by se do něj mrskaly sofistikované články o ludonarativní disonanci ilustované na komparaci Maxe Payna 3 se Spec Ops: The Line nebo naopak něco á la "sto sexuálních afér herních vývojářů".
-
-
To je na otázku, kdo bude z papíráků mít do budoucna na růžích ustláno...
Co jsem tím jen chtěl říct, že ačkoliv by mi Level složený z 90% z reportáží, úvah, retra a analýz subjektivně přišel jak supr nápad, podstatná část zákazníků bude určitě tankovat nostalgii (zvláště s touhle redakcí!) a ultra drastické změny jsou v tomhle "novém počátku" rizikovější než kdy jindy. -
Protože tu byly dva časáky se stejnou cílovkou a Level byl dražší, takže čtenáři pochopitelně odpadávali u levelu, než Score. Do budoucna mi ale taky nepřipadá, že by mělo Score se svým modelem na růžích ustláno...
-
-
-
-
-
-
Uvital by som Level bez DVD prilohy, kludne v starej dobrej mini verzii, ktoru ste zial pred rokmi prestali vydavat. V dnesnej dobe skutocne nie je dovod pridavat disk s trailermi, aktualizaciami, demami a plnymi hrami uz vobec nie.
Drzim palce a po rokoch opat jeden Level kupim, vela stastia!