Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Recenze jsou tady čím dál tím horší. A to mě mrzí, protože tiscali games sleduju pravidelně už X let.
    Slohově v pořádku, ale obsahově to je bída. Často mi připadá, že recenzenti jsou totálně unavení svojí prací, hraní je ani pořádně nebaví, hru možná ani nedohrají před recenzování. Spousta kritiky u dané hry se často nezakládají na pravdě a jsou nesmyslné.
    Ano, určité aspekty jsou samozřejmě relativní a každý člověk na ně může mít jiný názor, což chápu, ale někdy je to opravdu šílené, viz případ této recenze. Absolutně nezasloužených 5/10. Skvěle to napsal CastrO, souhlasím.
    • Naprostý souhlas. Říct o této hře, že je okopírovaná, úplně mimo. Jedině příběh je trochu klišé, ale to je asi tak všechno. V celé pasáži stealth to vypadá, jak kdyby autor vůbec nezjistil polovinu funkcí té hry. Sorry, ale jak může recenzant napsat "prý dost různých konců", čekal bych, že si ho alespoň najde na youtube, když se k němu ani nedohraje.

      Upřímně by mě zajímalo, kolil hodin pan Dobrovskÿ u hry strávil.
  • Pilgrim66
    Koupil, hrál, za 15 babek kopec zábavy. Upřímně při porovnání cena, výkon, zábava je to pro mě tak 8/10.
    • Nechci být hnidopich ale aby se cena hry započítávala do hodnocení hry je divný. Podle Tebe když si počkám a koupím jí za 6 dolarů, tak bude hodnocení vyšší protože poměr cena výkon bude lepší... Chápu, že potěší když za hru dáš málo peněz a dlouho baví ale nemělo by to ovlivnit hodnocení hry.
      • Logicky mělo. Mazdu taky neporovnáváš s Ford Mustangem GT, protože je to prostě jiná cenová kategorie. M: WL je budgetovka od pidi studia a proto nemá smysl na ni brát stejnej metr jako na triple AAA. V některých oblastech prostě musí zaostávat.

        Taky nehodnotis Faster than light a nereknes, ze to ma hnusnou grafiku, zadnej pribeh apod. Nemuzes vsechny hry hodnotit stejne.
    • naprosto souhlasím, pro mě vynikající hra... už jsem se dlouho tak dobře u nového rpg nepobavil :) navíc v porovnání s jinými skoro zdarma... já byl vážně absolutně spokojen
    • Keyz
      Hru jsem nehrál ale Grimrock stojí stejně a je na první pohled technicky dobrý a hraje se také dobře.
      Tedy ta cena to nemusí zase tolik vyzdvihnout, protože jsou levné hry které mají třeba lepší kvalitu.
      • Grimrock je po všech stránkách pro vývojáře mnohem jednodušší záležitostí.
      • Pilgrim66
        Sorry, ale úplně nevěřím, že Grimrock je technicky nebo graficky stejně náročnej. Sám jsem ho chvíli hrál.
  • prudislav
    Je na to jasně vidět že je to budgetovka. S recenzí moc nesouhlasím , sám jsem se u ní výborně bavil v porovnání například s AAA DA2. S ohledem na cenu bych tomu dal 7-8. Mnohem lepší než poslední hra Spiders, která mimochodem dostala taky 5
    • No jo, tak co si budem povídat. Asi každá hra je dobrá v porovnání s DA2.
    • Pilgrim66
      Souhlas
  • MidnighT91
    S recenzí těžce nesouhlasím, hra je naprosto pohodová...
  • Přijde mi že tato recenze je napsaná aby se neřeklo, a uděláme si další odškrtnou hru kterou se už dál nemusíme zabývat. Bylo by lepší to dát někomu na recenzi kdo by se do toho hraní opravdu pustil s vervou, a neodbyl to jako slohový úkol do školy. Škoda že takhle srážíte kvalitní hru na úroveň průměrné, dáte ji nálepku zbytečná kopírka a radši ji nehrajte.
  • Zatial som to hral asi cca 2 hodiny a je to dobré. Je to presne také rpg aké ma bavilo aké som hrával keď som bol mladší, nikto vám tu od začiatku netlačí od hlavy nejaké ultra dôležité sra*ky o tom kto je kto a prečo by vám práve na TEJTO postave malo strašne záležať, nikto vám tu nediktuje čo si máte a nemáte myslieť o tom čo sa vám deje na obrazovke a to je pre mňa neuveriteľnou úľavou po všetkých tých Mass Effectoch a Dragon Agoch a neviem čom všetkom ktoré sa hrajú na nejaký super prepracovaný vesmír a príbeh kde každá postava má svoju osobnosť a bla bla bla a kde to všetko aj tak prebieha a končí ako v tom najblbšom a najbéčkovejšom blivajze aký zvládne urobiť aj Jano z Horného Ohonného v sobotu ráno po prebdenej noci na záchode v záchvate tvorivosti.

    V jednoduchosti dizajnu, questov, prostredia a prehĽadnosti ktorá mi tak chýba u vačšiny nových RPG a hier obecne, mi to propomína Gothic a Gothic 2.

    Po úvodnom monológu postavy Fatsa ktorého clichovitosť je nekonečná ako vesmír obklopujúci červenú planétu sa ocitnete v RPG hre ktorá vám ponúkne zopár questov ktoré svojou originalitou dieru do sveta neurobia ale ani neurazia a svojím spôsobom tak nejak sadnú do nastolenej atmosféry a nedostanú sa do konfliktu s prostredím , v ktorom sa hra odohráva.

    Tak ako v starých RPGčkách, ktoré nezabudnem spomenúť ešte aspoň 20 krát, vám tu nitko nič nevysvetlí a je len na vás ako a akým tempom budete pomaličky odhalovať čo všetko táto hra ponúka.
    Craftenie zbraní a predmetov, ktoré čuduj sa svete nie sú len na oko ako je už dnes v RPG hrách zvykom ale majú svoje miesto, kedže súboje su dostatočnou výzvou (aspoň od obťiažnosti číslo 3 , nie som si istý ale tuším HARD).
    Postavy technomancerov, ktoré sú od začiatku opradené istou dávkou mystičnosti, zvláštny vzťah medzi vaznami a ich dozorcami kedy nie je hráčovi vopred povedané ktorá strana je tá "dobrá" (ak vôbec existuje tá dobrá strana) a ktorú by mal od srdca nenávidieť,lebo tak si vývojari vymysleli, atmosféra ktorá mi pripomenula prvého Riddicka, kedy máte naozaj pocit, že ste niekde na cuzdzej planéte, kde široko daleko nie je nič , len piesok a pustatina.
    To sú moje dojmy z cca 2 hodín (pomalého) hrania tejto hry. Kto si nie je istý či si ju kúpiť alebo nie odporúčam si ju najprv stiahnuť a vyskúšať na vlastnej koži, neviem síce ako sa hra vyvinie dalej ale momentálne ju môžem odporučiť každému fanúšikovi RPG hier ktorého, tak ako mňa, unavuje štýl moderných hier v ktorých ste zahlcovaný v konečnom dôsledku úplne zbytočnými informáciami. PS. recenziu som zatial nečítal, berte moje hodnotenie z rezervou.
  • Hrál jsem v den vydání a druhý den dohrál. Celou dobu jsem se dobře bavil (s výjimkou hledání pár věcí, které sem měl doručit, ale nedalo mi to a hledal jsem). Nasbíral jsem stovky surovin, které nakonec neměly využití, protože zas tak často jsem necraftil. Souboje dobré i na normal proti přesile celkem výzva. Naštěstí existují granáty. Tak nešetřete suroviny a používejte je. Stealth jsem využil většinou jen na sejmutí prvního týpka, nebo dvou aby nebyla taková přesila a pak zbytek řešil na férovku. Steam mi říká, že jsem hrál 14 hodin a nelituji ani minuty. "Kouzla" technomancerů nemohu hodnotit, nepoužíval jsem.
    • Mel jsem to podobne. Hru jsem si koupil par dni po vydani a dohral 2x. Jednou na normal za jednu stranu a podruhe na hard za druhou.
      Na hre je videt, ze je to budgetovka. Proto take stoji 20 EUR a ne 45 ci vice. Za tu cenu jsem dostal slusnou porci zabavy.
      Klady jsou pro mne zajimave prostredi, souboje a pribeh. Dale skill tree, rozdeleny na tri casti a je jen na vas, na co se specializujete. Ja treba moc nesel do stealth, ale do zbyvajicich dvou. Nakonec i grafika neni z nejhorsich, pokud pro vas neni standardem Crysis.
      Ze zaporu bych zminil sbirani surovin. Opravdu to vypada jak simulator popelare na Marsu, protoze v kazdem koute a v kazde skuline je nejaky odpad na sebrani. A s tim souvisi skill, ktery vam umoznuje z obycejnych surovin udelat lepsi. Pouzijete zejmena na vyrobu hardwaru ze scrap metal. Na 1 hardware 4 kovy. Zni to dobre, ale jen do doby, nez zjistite, ze to muzete delat jen po jednom. Takze vyrobit 10 hardwaru znamena 20x kliknout mysi. To je opravdu na zastreleni.
      Dalsi vec, co mi vadila jsou dvere. Dvere a jine prekazky rozdelujici danou lokaci. Chapu, ze jsou tam asi kvuli konzolim a slouzi k nacteni dalsi casti lokace, ale proboha proc jsou tam i na PC. Ano, ta animace se da preskocit, ale kdyz uz prolezate pate dvere v rade, zacnete si myslet neco o IQ autoru.
      A do tretice je to delka hry. Prvni hra 12 a druha 13 hodin (na hard jsou holt souboje delsi) je na RPG opravdu malo. Nicmene stale musime mit v potaz, ze je to budgetovka a i tato delka prekonava mnohe "AAA" tituly. Suma sumarum bych dal 6.5 - 7/10. Hodnoceni v recenzi je opravdu hodne mimo.
      P.S. Jsem jediny, komu prislo, ze se autori hodne inspirovali Zaklinacem 2? Jak skill tree, tak souboje mi prisly hodne podobne.
  • life28
    Ja som sa s Mars: War Logs bavil a za tú cenu je to slušné.
    Snáď nebude vadiť aj sa podelím so svojou recenziou
    http://www.centrumher.eu/mars-war-logs-recenzia/
  • jinak se mi zdá že tady se menším titulum dávájí menší hodnočení než AAA které automaticky dostavají víc bodu jedinou vyjimkou jsou indie u kterých to recenzenti dělat nesmí jinak se na to velmi snadno přijde Game of thrones byla na 6 a tohle je tak na 7,5 prostě se lepší a jedna recenze z rychlíku to nezmení
  • Viktor_H
    Tak to vypadá, že komunita (napříč internetem) přijala hru docela dobře, na rozdíl od profesionálních kritiků (napříč internetem)...
    • Ferdis2
      V poslednom čase mám štastie na hry, v ktorých sa moje hodnotenie diametrálne odlišuje od recenzentov (Alice: Madness Returns, Game of Thrones).
      Nepochybujem, že Mars že bude ten istý prípad, a zo Západozemí sa určite vypravím na červenú planétu.
      • prudislav
        přesně :-)
    • Spíš se jí věnovali jen tak aby se neřeklo.
      • No tak nějak prostě už z tech prvních vět je jasné že to chtěl pan recenzent mít z krku.
    • "Profesionálních" odsoudit hru hned co jí vidím mi nepřipadá moc profesionální.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit