-
kdyby byly ve hre zachody nebo aspon kadiboudy tak to ma plnej pocet !!! *3*
-
-
Záchody tam jsou (nebo alespoň ve dvojce byly na lodi a pak taky v jednom baru). *3*
-
Záchody tam jsou, místo toaletního papíru si utírají zadek pomocí mass effectu.
-
-
* ve hře je zmínka o kartáčku za 6000 kreditů, který využívá k čištění mass effect field.
-
-
Nejni pravda... I kdyby celá hra byla o vykonávání oného "mass effectu" v kadibudce, na Skyrim by to stejně nemělo ani za mák! *5*
-
-
Prosim uz dlouho se zrovna tebe chci zeptat jaky hry tebe bavi? Klidne jmenuj priklady dobrych her.
-
-
Já už jsem je tady nedávno psal, ale klidně něco sepíšu znova (není to v pořadí):
AoE2, BFME 1 a 2, Far Cry 1 (blbí mutanti), Carmageddon (na ten jsem vzpomněl teď s článkem), Mafia 1, Gothic/Risen, Two Worlds 1, Quake3:arena, SW JA, Diablo 2, Lotr: Fellowship of the Ring (ten můžu hrát pořád dokola a nikdy neomrzí svojí atmosférou), Fifa/NHL/Fifa Manager/Pro Evo, Guitar hero (World Tour je docela dotažená), Civilizace (původní), Heroes of might and magic (nemám žádný "nej díl"). Speciální cena náleží aneb mojí největší guilty-pleasure jsou Pokémoni (na handheldy) - pokud odhodíš předsudky, jsou to perfektní hry na stovky hodin zábavy.
Mám přesto nepříjemný pocit, že jsem na tunu dobrých věcí zapomněl... A nezahrnul jsem jiné spíše casual věci, adventury, další sporty apod.
Disclaimer: Ano, nejsou to nejlepší hry na světě a ani zdaleka bych nedal všem 10/10 (možná vůbec žádné). -
-
Reakce na tvůj příspěvek dole: Jak můžeš něco takové tvrdit, když jsi 99% titulů za poslední dekádu nehrál?? To mi hlava nebere.
Zahraj si New Vegas, Zaklínače 2, KOTORy, původní Fallouty, BG2, Vampire: TMB... -
-
Jenže ty klasiky žánru prostě a jednoduše nevyhovují některým mým kritériím, takže je pro mě nereálné se do nich ponořit a vžít (určitě jsem si o některých hrách něco minimálně četl či viděl na youtube)... Nejsem prostě dost "hardcore" asi, to je celé.
-
OK, poslední reakce, jdu chrápat. Bohužel bude v podstatě stejná, jako ty dvě před ní. Já ti tady necpu svůj názor a ani se nad tebou nepovyšuju.
Ale! Můj subjektivní názor je založen na zkušenosti, lidově řečeno: "vím, o čem mluvím." Zato tvůj názor je založen na NEzkušenosti. Jak můžeš mít nějaký názor, když jsi neměl možnost si pořádný vytvořit? V podstatě jsi naprosto netknutý klasikami žánru. To je to jediné, co tu poslední tři příspěvky s tebou řeším, nic víc. -
To, o čem mluvíš, je tvůj čistě subjektivní pohled na hry... Máš svá kritéria, svá očekávání a uspokojuje tě něco jiného než mě, to je přece normální. Já od her očekávám něco víc, než dosud nabídly. Smiř se s tím, že má někdo jiný názor (rozuměj priority).
-
Zopakuji svoji otázku, jak můžeš něco takového tvrdit, když jsi 99% RPG her NEHRÁL?! Ty víš, co ty hry nabízejí a nenabízejí? Chceš literární skvost s filosofickou hloubkou? Zahraj si Planescape Torment. Pokud je bariérou technologie, nezavání ti to malinko povrchností? Věř mi, že k silnému zážitku nepotřebuješ virtuální realitu.
Navíc, tvoje interpretace dějin herního průmyslu je chybná. V dobách, kdy nebyl v rukou obřích publisherů, byl prostor pro vznik jedinečných děl. O žádný nekonečný regres se tedy nejedná. Ostatně, abych byl fér; když odhlédnu od velkých firem, dnes více než kdy jindy, mají nezávsilá studia prostor k tomu, aby pustila uzdu své fantazii. Tak pátrej, zkoušej a teprve potom hodnoť. -
Můžu to tvrdit zcela lehce - očekávám totiž od her něco víc, než prozatím nabízejí... To ale neznamená, že je to chyba her samotných - jednoduše technologie, finance a herní průmysl nepostoupili na úroveň, kdy by začaly vznikat díla, ve kterých bych se cítil "jako v knize" či krásnější realitě.
Pokud bych měl bilancovat z trailerů a promožvástů vývojářů a publisherů, byl bych navýsost spokojený s tím, co videohry přináší, jak vypadají, jak se hrají a kam se posouvají... Bohužel však finální produkty nikdy nejsou tak úžasné a velkolepé, jak jsou marketingem prezentovány, naopak se příliš neposouvají oproti tomu, co bylo před deseti lety. Pořád je to o tom samém, žádný opravdový přesah do "jiných sfér" stále nepřišel. Jen recyklace.
-
-
Je zvláštní, že tolik diskutuješ u RPG her, jelikož podle tvého seznamu (vynechám-li Gothic/ Risen, což jsou ale dost specifické subžánry) s nimi téměř nemáš zkušenosti.
-
-
nazívat ME RPG může jen někdo, kdo nemá všech pět pohromadě (tak max s přimouřenim očí ještě 1. díl)
-
Nasáčkovaný u každé diskuze nejsem, to by sis měl nejspíše lépe seřídit své senzory... RPG hry mě zajímají, protože mají obrovský potenciál a někdy v budoucnu by mohly vznikat opravdu velkolepé hry - vidím tento žánr jako budoucnost herního průmyslu jako takového. Zatím to však pořád nějak moc nefunguje, a tedy stále čekám a čekám na tu správnou syntézu know-how a technologicko-ekonomického zázemí. Věřím, že to příjde.
-
To, co říkáš sedí na příležitostného diskutéra, ne na člověka, který je nakýblovaný u každé diskuze, včetně těch o RPG hrách (tam snad nejvíc) a vehemntně se projevuje podporujíc svoje názory články z různých koutů internetu.
Jen mě ten kontrast mezi tvou aktivitou a znalostmi překvapil, nic víc. -
Vzhledem k tomu, že nejsem hardcore hráč (psal jsem to tady několikrát, že mojí prioritou je hudba), zdá se být docela logické, že nemám ultradetailní znalosti všech odvětví videoherního světa... Ale to přece neznamená, že nemůžu o daných tématech diskutovat, byť ze svého řekněme "prostšího" pohledu, ne?
A nebo mám začít brát Games.cz jako nerd-koutek pro horních 100 vyvolených pařmenů s 15+ -letou herní historií? -
Taky nepovažuji sérii TES za kvalitní (až na Morrowind). AC je zkratka za Assassina? To jako vážně? Tak ten jsem fakt nemyslel.
Ne drahý trole mám na mysli RPGéčka za posledních 15 let, z nichž zrovna NWN je ejdno z nejslabších, co jsem hrál - autoři v podstatě přiznali, že kampaň je tam "jen aby se neřeklo", hlavním tahounem byl toolset a mp (datadisky a dvojka už jsou na tom líp). Jen mě zarazilo, že jsi jich ve srovnání s tvou aktivitou na RPG diskuzích odehrál tak málo... -
Jo aha, takže hry jako Mass Effect, AC nebo Deus Ex jsou RPGčka? Jinak s TES mám zkušeností dostatek, ale nepovažuju tu sérii za kvalitní... RPGček jsem hrál myslím dost, např. Neverwinter Nights je další příklad dobré série, kterou jsem opomenul zmínit. Ale už jsem to (1ku) hrál dávno, takže si to tolik nepamatuju.
-
-
-
-
-
-
Mass Effect číslo 1 je komplexní vesmírný simulátor nevídaných rozměrů. Můžete v něm komunikovat s vesmírnými bytostmi, prozkoumávat zahraniční planety nebo si listovat vesmírnou encyklopedií. Přesto bych k němu měl několik vítek. Největší zklamání se mi dostavilo hnetka z kraje příběhu, kdy jsem pochopil, že se ve hře nevyskytují vůbec žádné světelné meče(!!!). Ty by podle mého názoru neměly v žádné poctivé sci-fárně chybět. Posléze jsem byl sice částečně uspokojen tím, že se dá bojovat i pomocí úderů zbraní, ovšem jak říkám, šlo pouze o částečnou sadysfakci. Většinou jsem musel beztak jenom střílet. Další vítku musím směřovat k popisům planet. Četlo se to pěkně, ovšem po přečtení některých údajů jsem začal pochybovat o tom, jestli takovéto planety vůbec doopravdy existují. Vrcholem bylo, když měla planeta v popisu teplotu 36°C a po přistání byl všude kolem mě jen led a sněhová bouře(!!!). Od té doby jsem popiskům přestal věnovat pozornost. Ale vraťme se zpět ke zbraním. A teď si musím postěžovat na přehřívání. Samopal či kulomet se přehřeje po zhruba stovce výstřelů, ovšem puška s optikou se přehřeje již po dvou výstřelech (!!!). No to mě podržte, jak je toto možné? Vůbec mi to nedává smysl a ve hře to ani nebylo nikterak vysvětleno. Takovéto a jiné nelogičnosti prostě uráží mou inteligenci. Ovšem největší kudlou do zad pro mě byla událost zhruba ve třech čtvrtinách hry. Po celou dobu, v každičkém rozhovoru jsem se pokoušel o sblížení se ženou. No a pak k tomu po asi tisíci vyčerpávajích rozhovorech došlo a jistě se ptáte, jak to dopadlo. No ani se neptejte, chtělo se mi z toho brečet. Jedna krátká animace, ve které nebylo téměř nic zobrazeno, dokonce ani jedna blbá bradavka(!!!). Když jsem se o tom dočetl, byl to jeden z mých hlavních důvodů ke koupi. No a takhle to dopadlo. Jestli je jen kvůli tomuto hra povolena až od 18 let, tak vůbec netuším, co si o tom mám myslet. To už i v Ordinaci v Růžové zahradě toho bylo vidět víc. Ale abych pořád jen nehanil, chtěl bych vypíchnout alespoň vedlejší mise. Prozkoumávání planet, těžba nerostných surovin, hledání tajných míst, to bylo doslova mé hobby. Ježdění s automobilem bylo také moc pěkně zpracováno, chybělo mi snad jen nitro dopředu pro rychlejší jízdu. Fungovalo mi jen nitro do vrchu, ale to jsem příliš nevyužil. Nedalo se totiž vyletět moc vysoko. Nebo to byl bug? Nevím. Snad už to bude v příštích dílech vyřešeno lépe. Zaujaly mě taktéž plastikové zbroje a brnění, které mi nejednou připomněly mého oblíbence Baze Rakeťáka z Toy Story 3. Nejvíce se mi líbila zbroj v červeno-bílém provedení na ženské postavě. No a to je zhruba asi tak všechno, co jsem chtěl o této hře popovídat. Takže abych tuto recenzi nějak zakončil, celkově vzato, shrnuto a podrženo, nemám hře téměř co vitknout, tedy až na těch pár vítek, které jsem zmínil víše. Hře uděluji známku 2- s odřenými prsty a už se těším na další díl, ve kterém již budou mnou zmíněné nedostatky odstraněny. Tedy alespoň doufám...
-
-
Naprosty souhlas, ME1 mel mouchy, ktere kdyz se po nestastne provedenem uderu vznesly a zorganizovaly, notne zneprijemnily zazitek, a to vubec ne jako ze vletaly do rozsirenych nozder hrace, ci olemtavaly jeho rty, ale tak, ze mu svoji silou much znemoznovaly delat to, co ocekaval - bezuzdne strileni osklivych a zlych, barvite vykresleni sexu s kymkoliv z galaxie, a to zminme jen to, ceho si vsimne kazdy. Me teda nitro nechybelo, ale pravda je, ze tam byt melo, protoze tobe chybelo, a vlastne i me chybelo, protoze tam byt melo. Proste v te hre byla spousta bugu a much. Nedal bych ji ani 2-, plus minus nemela byt vubec vydana, natoz vyprodukovana. Meli rovnou vydat ME2, a ME1 vydat az po ME3 jako epizodu 1. Jsou to zrejme bridilove.
-
Já jsem taky vítek a myslím, že tvůj text rozhodně zaslouží pár výtek. *2*
-
Překvapuje mě že se ti chtělo s tím vůbec psat hodnota tvého textu 4-
No dobře budu to brat jako text napsaný ironicky na přízpěvky trollů.
PS pokud chceš ve hře p*rno zalet si do japonska.
-
-
Mno, vzhledem k tomu že to není v češtině, tak nekupujeme ... (chtěli jsme, bohužel) a takových znám víc ... jsme v ČR a pokud nejsou schopni zajistit aspoň titulky u hry za kterou chtějí 1300+ ... ať si ji strčí kam chtějí :) (Tečka, stupidní argumenty typu jací jsou chudáci a nevyplatilo by se to fakt neberu :) Takže bez diskuze prosím, jen jsem vyjádřil názor.
-
-
České titulky budou
-
-
Ví někdo z vás, jestli jde obejít Release Date Check třeba tak, jak u BF3?
edit: Tak nic, už jsem to vymyslel *2* -
Kde je 10ka ? nějak mi v shrnutí chybý ALE tak proč 9 ? *7*
-
Nekoukám, neposlouchám, jediné co chci slyšet je zvonění mobilu a po zmáčknutí zeleného tlačítka : ''dobrý den, tady PPL Máme pro vás balíček''. Doufam, že to bude rozesíláno už zítra, abych to ve ctvrtek měl *3*
-
Do teď jsem se o tuhle sérii až tak moc nezajímal (ani jeden díl zdaleka nedohrán), ale konečně přišel čas a chuť, kdy si celou tuhle slávu můžu s velkou pompou sjet pěkně od prvního dílu (což už taky 6 hodin dělám). Bravo Bioware bravo.
-
Zatím mám odehráno 9 hodin (plním každou blbost).
První hodinu to bylo zklamání - je to ještě zjednodušenější third-person shooter (téměř všechny prvky, které se nedotýkají akce, jsou zautomatizovány), citadela je menší, chudší a přímočařejší, impozantní scény moc impozantně nevypadají, což je asi dáno i zastaralým zpracováním. Něco jako koukat na starý Star Trek potom, co člověk shlédne moderní CGI, úvodní scéna s reapery na Zemi mně přišla jak hračky z papundeklu na leporelu, prostě mě to nechává chladným, údajně impozantní výhledy z Citadely znamenají koukání do rozmazané neidentifikovatelné textury v šedé mlze. Také je tam vidět ta americká snaha být "hlubokým" dílem a doplácí na to řadou klišé, některé věci tam prostě nemají co dělat. Jeden z grafomanů pracujících na ME3 zrovna hrál Alana Waka, a tak tam člověk musí mimo jíné skousnout psychózy Sheparda.
Poté už si člověk zvykne a v podstatě pokračuje tam, kde skončil v ME2. Mistrovské dílo to není, ale na 7/10 to má bez problémů.
DISCLAIMER: Hru ještě koupenou nemám. Vzhledem k cenám her a zkušenostem z posledních 3 let si chci hru nejdříve zahrát (a to v její úplnosti), ve výsledku totiž kupuji/hraji pouze cca 30% her, které se rozhodnu nainstalovat (po drahých zkušenostech s CoD, Just Cause 2 nebo Far Cry 2 se zdráhám utrácet). Za poslední 3 roky jsem za hry utratil 20000Kč, z toho je cca 7000Kč spláchnuto do záchodu za výše zmíněné, a to je pro mě neakceptovatelné. -
-
COŽE? chudá citadela? vždyt ty si tu hru snad ani nehrál http://www.youtube.com/watch?v=vzFsLIWM8c8
-
-
Ano, je kompaktní a chudá. Stěží působí velikým dojmem, když každé patro projdeš z jednoho konce na druhý za 15 vteřin. Třeba taková nemocnice má 3 lůžka, z toho 2 jsou na chodbě a na každého ze 3 pacientů tam je 20 lidí z personálu. Některé důležité úseky tam jsou jako jedna prázdná místnost.
-
-
ked sa chce tak sa vzdy da najst nejaka vec na hre, ktora je nepekna nedobra, ked ti tak prekazaju taketo male drobnosti a nepozeras na hru s nadhladom, ale rozoberas male veci, tak je my ta luto, ja viem, ze ked za hru chces zaplatit peniaze chces a ocakavas co najdokonalejsi zazitok, ale zas ani ty ludia co hru tvoria nemozu mysliet na vsetko, su to tiez len ludia, nie su to stroje, taketo malickosti ja prepacim, ked ako nahradu skody dostanem skvelu hratelnost s vynikajucim pribehom, na ostatne sa mozem tak akurat, aj grafika my staci ked je akurat, nemusi excelovat vo vsetkom co je vsucastnosti spicka, staci aby hru znazornil tak aby som sa do hry vedel vzit a aby tam ta ona SCIFI atmosfera bola a ona tam, aspon co viem povedat z dema tam JE, takze mily kamarat moj, fakt, ked ti na hre prekazaju malickosti, asi by si si mal premysliet ci vobec nejaku hru vobec zacat hrat, lebo takto dojdes na kazdej hre na 10tky chyb a nepresnosti, ja cakam od mass effectu iba zabavnu akcnu dobrodruznu vypravnu scifi hru s dobry pribehom a ukoncenim ako sa patry a ako vydim ona taka bude
-
-
Ja tomu dal za tech prvnich 9 hodin 7 z 10, tak nevim, co mas za problem. Ty jsi zase jeden z tech, ktery to ma vsechno 10/10 a nevadi mu nic, vsechno se da omluvit nebo prehlednout. V tvem pripade je pak hodnoceni omezeno na cernobile libi/nelibi. Pak ale nema diskuze smysl, protoze ji nemas kam dale rozvest. Ze zacatku jsem byl zklamanej, potom uz jsem najel +/- na to, na co jsem byl zvykly z ME2.
-
-
-
-
Ani se ti nedivím, dělám to stejně. Nejdřív to ukradnu a pak za rok, dva koupím i se všemi DLC ve slevě na Steamu, pokud hra stojí za to.
-
oprava: za poslední 2 roky, ne 3.
-
-
si pojdem kupit hru ked vyjde na pc , pockam na cestinku , recenziu necitam radsej :D ach zavidim tym co to uz hraju
-
Sniper DLC zdarma:)
http://www.alienwarearena.com/giveaway/mass-effect-3-giveaway -
-
Indra? Lepší jméno vybrat nemohli. Jedině snad Indra GR8
-
Musí tam člověk být zaregistrovanej aby to mohl stáhnout?
-
Diky moc :)
-
tak ted jsem jako X360tak docela smutný :-(
-
Díky, chlape :)
-