Přejít na výpis diskuzí
Master of Orion vymění tradiční tahové bitvy za real-time souboje s pauzou
2.3.2016 | Honza Konfršt
35 příspěvků
-
Šance pořád dávám, ale nějak mě tohle překvapilo a trochu i sklamalo. Žádný hot-seat? :-( Už jsem asi ze starý školy...
-
Grafika je celkem hezká, ale celkově je to dost nuda. Určitě si to svoje hráče najde, ale bude to malá skupinka.
-
Není to tahovka = Může to mít stokrát název Master of Orion a nebude to originálu šahat ani po paty :/
-
Za mě dobrý nápad; podle videa to vypadá principielně stejně, jako systém v českém UFO. Ekvivalent MoO, Ascendancy, měl rovněž tahové souboje. Prvních několik jich bylo opravdu zábavných, ale když jich potom hráč musel absolvovat 20 každý tah, stala se z toho pomalu, ale jistě nuda.
-
-
Proto mel MOO2 funkci Auto kdy se souboj vyresil automaticky :)
-
-
Jasně, to sice je řešení, ale ne každý stratég přistoupí dobrovolně na to, aby se díval, jak se mu před očima vyvíjí souboj odlišně od jeho představ. Automatické souboje jsou zkrátka jen opačným extrémem.
-
-
No tohle se stava tak maximalne kdyz se AI snazi zautocit na planety, tam jsem daval auto, jelikoz pokud mela planeta postaveny Stellar Convertor, nebylo potreba nic resit
-
-
-
-
jsem fanoušek prvních 2 MOO a real-time souboje s pauzou mi jako zrada ani špatná volba nepřijdou. Naopak si myslím, že je to svým způsobem nejlepší volba, protože kombinuje výhody tahových soubojů (pauza, zadání příkazů) s real-time. Takové Baldurs Gate mělo taky real-time soubuje s pauzou a hrálo se to jako tahovka. V této hře stejně souboje nejsou tak důležité. Jako ve všech strategiích je to hlavně o tom rychle expandovat, vybudovat silnou ekonomiku, rychle vyzkoumat, postavit silnou armádu a protivníka anihilovat superpokročilými gravitačními děly.
-
-
Ty dela se montuji na lode nebo strili na dalku do jine galaxie?
-
-
ty děla se montují na lodě a vrhají miniaturní černé díry rychlostí světla
-
-
Tohle by jsi jako fanda MOO nikdy nemohl napsat, jelikoz souboje byli prave tim vyvrcholenim celeho deje. Pamatuji nejednu situaci kdy moje mensi, ale lepe desginovana flotila hrave vyridila silnejsiho a technologicky pokrocilejsiho nepritele (napriklad Antarany).
A mohli bychom se bavit o tom ze je to pokrok, kdyby nevyporcovali ze hry nastaveni uhlu palby, moznost zapinat/vypinat systemy v bitve, rozdeleni palby na vice cilu a tak dale -
-
abych byl upřímný, už si původní MOO moc nepamatuju, ani ty souboje. Vím že mne to tenkrát dost bavilo, stejně jako Duna II a Command and Conquer, nebo méně známá Ascendancy. Ale přeci jen už to je 20+ let, co jsem to hrál :-)
-
-
Ja hraji doted, doporucuji si koupit na GOGu a osvezit si pamet *5*
-
-
-
-
Uprimne, jeden z hlavnich duvodu proc totalne propadl Master of Orion 3 a byl vysoce prodelecny byli prave real-time souboje. To jen tak na zacatek.
Za dalsi, v MOO2 mam nahrano nekolik stovek hodin a v zivote se mi nestalo ze by bitva trvala 50 minut. Do dvou minut bylo vetsinou po bitve (mozna parkrat jsme meli i bitvu ktera zabrala o par minut dyl) bez ohledu na to jak velke flotily proti sobe stali.
Coz je ovsem nejhorsi, diky tomuto zpusobu boje si nelze rozdelit na co maji lode strilet, driv bylo mozne si vybavit lod ruznyma zbranema a ty pak poustet v urcitem poradi, coz byly strategicke orgie. Ovsem v teto hre ne.
Musim rici ze mi to cele prijde spis jako pokus proc nedat do hry HotSeat a jak nechodit moc do hloubky. I prvni recenze na Steamu pisou ze hraje hezka, svizna ale nema hloubku a pro fanousky MOO2 se vubec nehodi.
Takze za mne *11* -
-
mno tak to je zvlastne... velmi zivo si pametam ze obrovske flotily ktore v late game na mna posielal pocitac (kludne 200+ lodi) skutocne zabrali aj hodinku casu ... a opakovali sa kludne kazdy treti tah.
... ale so zbytkom toho co si napisal suhlasim -
No tak to je epicka kravina :D
-
-
Nevymenil, na finalni podobe se zatim pracuje. Raltime zobrazeni predm daneho vysledku tam dali, aby tam bylo v ea alespon neco.
-
-
Realtime je tam natvrdo a vymenili. Rikaji to i sami tvurci ve videu.
-
-
To je tak kretenska vyhovorka, ze vacsiu malokedy pocut. Fungovalo to v Moo, perfektne to bolo v Moo2 a ono to zrazu nie je mozne, pretoze...vid clanok. Hneda klobasa s cajom! Davat do ruk nieco argentincanom, super!
-
Real time souboje s paouzou ve strategii? Spatna volba...
-
-
A co pauza v real-time strategiích? *3*
-
-
Pauza v real time strategiich = skvela volba, bez toho by to neslo. Pauza v master of orion, pokud to ma vychazet z predchozich dilu je spatna volba, protoze master of orion by "mela" (podle me) byt tahova strategie. Pokud budou realne souboje, bude to naprd = real time rezacka :(
-
-