Přejít na výpis diskuzí
Metro: Last Light - videorecenze české PC verze
21.5.2013 | Lukáš Grygar
191 příspěvků
-
Dvě nejočekávanější akce byly pro mě Bioshock a Metro.Metro nezklamalo, hodnocen za mě rozhodně 9/10, parádní grafika, zvuky, atmosféra, pár novinek oproti 2033 hře prospělo, celou dobu jsem postup Arťoma prožíval, zkoušel jsem jiné postupy, zkoumal prostředí a hru si opravdu užil.Bohužel zatímco bioshock 1 byla pro mě jedna z nejlepších her, tak Infinite je velké zklamání, užil jsme si jen začátek dokud se nestřílelo a od té doby už jen nuda, povinné poklikání na všechny sudy a krabice okolo a zase běžet někam dál, stylizace je zajímavá, ale tak nějak by mi do toho světa více seděla adventura jen s občasnou akcí.Hru dohraju vlastně jen z povinnosti, bohužel.
-
Ento hraju teď podruhé (na ten hraničářský, hardcore) a z mého úhlu jsem téměř nadšen :) Nebudu vynášet do nebes, ale já chtěl od nástupce poladit zvuky (přehnané ozvěny) a více druhů chování AI, lépe nadesignovaný stelath. Sice je trošku jednodužší, ale ten hraničářský HC mi přijde tuhý akorát, AI se mi zdá celkově na tu obtížnost i akčnější a více tlačí na pilu. Celkově na mně ta hra působí spíše velmi pozitivně a ty nedostatky skoro nevidím/nevnímám, nebo jsem na ně dokonce nenarazil. Bych byl spíše pro tu osmičku, mnohem obsáhlejší psanou recenzi a osobně bych hru hodnotil i 8.9, pač i podruhé mně to baví fejst a když už dojde na přestřelky, tak to nemá chybu.
-
Tak jsem konečně rozehrál Metro LL a ta hra mě vážně chytla. Stealth mi oproti prvnímu dílu připadá o hodně lepší. Tam bylo možné s kudlou někoho "usekat" k smrti, což často vedlo k poplachu. Stejně tak nepřátelé podivně reagovali na hráče. Mohl jsem být ve stínu a odstřelovat je tlakovou puškou, ale vždycky mě dokázali zaměřit. Tady sice působí trochu divně, když stojím pár metrů před nepřítelem a on mě nevidí, protože mi nesvítí modré světýlko, ale stealth tak aspoň funguje, narozdíl od 2033. Koridorovost mi překvapivě nevadí vůbec. Je to cena za detailnost prostředí a atmosféru, která by se dala krájet. Zatím jsem ve hře něco okolo dvou hodin, ale jestli to bude pokračovat takovým tempem, nebál bych se jí na své stupnici dát devítku. Tu dostal i Bioshock Infinite a přitom mi hratelnost u Metra připadá daleko svižnější a méně frustrující (Infinite zase boduje estetikou a příběhem, takže bych to viděl na devítkovou remízu).
-
-
To čtu až teď a jsem rád že nejsem sám, kdo vidí ten stealth ve dvojce provedený lépe. Trošku jsem i ladil kontrast, aby ty temné místa byly skutečně temné, ale pořád bylo něco málo ve tmě vidět a pohoda. Hra světla a stínů je tu provedena parádně a to jak vizuálně, tak funkčně.
No v té jedničce u toho mostu mi třeba vadilo, že jsem se dostal téměř k checkpointu a jeden zmerčil, celá mapa hurá na hráče, konec tichého postupu až do konce levelu (osobně restart) a to do té doby, než jsem to celé udolal. Pasáž s explodujícími artefakty, obvzláště na ty těžší obtížnosti s málo municí byla taky spíše frustrující. Last light se mi zdá tak nějak skvěle odsýpá od začátku až do konce a konec se mi osobně taky dost líbil a bažiny např. lahoda... PS, první dvě hodky se to rozjíždí ;o) a od půlky hry jsem nabýval spíše dojmu, že je to jen a jen lepší. První hrací doba byla 14 hodin (normal) a na ten hraničářský HC to počítám bude ještě déle :) Jinak ten ruský dabing s českými titulky je povinnost. Prve jsem preferoval Eng, ale jak jsem to zkusil přepnout do ruštiny, už bych to zpátky nepřepnul :) Davaj! -
-
Jak říkáš. Jeden voják tě uviděl, a už po tobě šli všichni. Spolu s nemožností uložit si hru kdy chci to bylo frustrující. A ten konec s těma vybuchuchující,a zelenýma koulema, to jsem nevěděl, jestli to myslí vážně. Hrál jsem to na nejtěžší obtížnost a sice jsem měl munice dost, ale opakoval jsem to snad desetkrát. Uvítal bych souboj s mutanty, než tuhle střelnici.
Jestli se to rozjede ještě víc, tím lépe. Už teď jsem měl problém se od toho odtrhnout. Já teď jedu s anglickým dabingem. Chtěl jsem tam dát ruštinu, ale je tam spousta rozhovorů mezi postavami, co nejsou otitulkovány. Takže bych tomu bez angličtiny nerozuměl. Tak asi na druhé hraní. -
-
vtip je v tom, jít chodbou z druhé strany, koule, nebo co to je pak vylézají z kokonů po jednom, rozstřelíš kouli a kokon a jdeš v klidu Millerovi naproti
-
-
Dík :D taky jsem s tou pasáží měl problem.
-
-
Mazec, to jsem taky nevěděl :) To já to šel normálně "zepředu" a měl jsem tak málo nábojů, že když jsem dvakrát v tom blázinci minul, tak reload :) Šel jsem to asi 15x, ale nakonec se podařilo, ovšem nedalo se říct, že to byla takto zábava :)
-
-
-
-
-
-
Prave jsem rozehral Last Light den po to tom, co jsem znova dohral 2033, a ze zacatku teda rozporuplny dojmy. Grafika ve 2033 se mi libi vic, byla takova pochmurnejsi, Last light je uz takovy moc vyhlazeny, vypiplany a barevny na postapokalyptickou hru. Taky postavy mi pripadly v 2033 mnohem lip udelany, a navic v LL ti stejni (Khan, Miller) vypadaji uplne jinak. Co se tyce UI a tak je tam dost citit konzolovitost... Jinak to slape docela pekne, plynuleji nez 2033.
No a pak ten postprocessing... cela obrazovka je od toho pseudo FXAA cela rozmazana a vypada to hrozne, zatim jsem pouzil Lumasharpen ze Sweetfx a hnedka je to ostry jak 2033, snad se to da v .cfg uplne vypnout.
Jen pro srovnani (ve hre je to mnohem znatelnejsi pri vypinani a zapinani toho efektu):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/29014238/metro/default.png
https://dl.dropboxusercontent.com/u/29014238/metro/Lumasharpen.png -
-
Jeste k tem postavam, s Millerem teda ujeli:
http://metrovideogame.wikia.com/wiki/Miller
Khan kdyz zavru obe oci tak si se trochu podoba:
http://metrovideogame.wikia.com/wiki/Khan_(Character)
-
-
Někde jsem narazil na informaci, že původní Metro 2033 by již mělo být ke stažení zdarma, nemáte k tomu někdo info?
-
-
Bylo jenom po kratkou dobu zdarma na facebooku.
-
-
Pěkná recenze, informativnější než ta textová. A podle mě si Lukáš tu sedmičku obhájil hezky, tak se tu moc nevztekejte *3*
-
-
Mně to nestačí, asi jsem moc zmlsanej od Petra Bulíře, Michala Rybky...
-
-
Nevím, jestli se tu do Lukáše neopíráte trochu moc. Jeho běžné recenze nastavují laťku hodně vysoko a jsme zvyklý od něj očekávat hodně. A textová recenze mě také zarazila svou krátkostí. Na videorecenzi ale neshledávám nic špatného. Je pravda, že na výsledku se možná odrazilo i to, jak plné zuby už má Lukáš moderních stříleček. Ale nemyslím si, že by kritizoval věci, které není třeba kritizovat, a dobře vystihl kladné stránky hry. Jen proto, že málokdo z vás třeba hraje mainstreamové 7čkové hry vám ještě nemusí připadat, že hru víc strhal než pochválil.
-
LOL predstaveni xboxu nejdriv YT odstrani video a ted i tady "Článek nebyl nalezen "
-
Ja sem to panove dohral dneska večir ! Je to bomba ! Ja u toho zval, kricel, zavijel, proste the BOMBA! Hra mne vtahla do deje, jako staryho Schwancenbergova baba do loznice. Ma sice staryho athlona + 2 gb DDR2+ a nejaku 512 kartu, ale co? pche detaily netreba, de o gamesku. Pri tej hre sem se vratil do cas kedy sem bol admin na battlefield foru. Bol som kral! caute, du spat, bydlim u rodicu, a mama zve kdyz dloho svitim, cmuk , papa *14*
-
-
dej mi na sebe cislo *14* *14* *14*
-
-
děte se vycpat. vy lidi už si fakt nedokážete ničeho cenit. furt kritizujete soudíte. co ste zač hej. heej von tohle a tohle a udělal tady to a tady to. mě už z toho hrabe. to si nevidíte do huby? kritizujte hru a né recenzi. vám jebe všem. vzpamatujte se
-
-
Ty se vzpamatuj, je rozdíl hnidopištví a nespokojenost s kvalitou recenze...tohle přece neni blog nějakého 14tiletého puberťáka co píše koment ke hře s prstem v nosu, ale seriózní stránka, kterou už roky navštevuju a rád, je tu plno novinek, videí, screenu a podobně (i hodně reklam bohužel, ale to je daň za to, že je to tu zdarma...) a lidé zde prostě očekávají recenzi na úrovni a ne recenzi (mluvím teď o textové recenzi, video je už krapet lepší) na tetris...navíc autor (promine) tuhle hru recenzovat neměl, pokud jí nemusí... mohl to před někomu jinému z redakce, kdo by napsat alespoŇ neutrální článek... protože co jsme se dozvěděli? Koridor fuj, příběh fuj...přitom 9/10 ohlasů těch, co to hráli (včetně mě) jsou úplně jiné a kladné...o to jde... já osobně nerejpu nikdy, ale mám rád objektivitu....
-
Až se naučíš psát jako člověk;)
-